Találatok a következő kifejezésre: Ki vagyok Már 1 (128 db)

Pánik beteg vagyok már 1 éve de mostanában sűrűbben előfordulnak a rohamok és a közérzetem is elég rossz. Kérdésem ha egy 0.25 ös xanaxnak az 1/3át 1Lvízben feloldom és azt iszogatom milyen hatást válthat ki? Mert általában elalszom egy egésztől.

Legjobb válasz: Na álljunk meg egy picit..! Hogyhogy sokszor voltál pszichológusnál? Pszichoterápiát kezdtetek? Kötöttetek szerzõdést? Végigcsináltad? A házikat is? Az "egy-kétszer voltam pszichológusnál", az éppen, hogy a pszichológiai tanácsadás szintjét megüti SEMMI köze a gyógyító pszichoterápiához!!! A pánikbetegség kezelése csakis akkor hatékony, ha KOMBINÁLT a gyógyszer és a pszichoterápia! A gyógyszernél nem a xanaxnak van elsõdleges szerepe, hanem a kis dózisú antidepresszánsnak. Sajnos ezt ki kell tapasztalni, hogy melyik használ. DE terápia nélkül vajmi kevés a gyógyszer, mert belsõ gondolati és érzelmi rendszert nem változtatja meg, sem a korábbi emlékeket, hiedelmeket, automatikus negatív gondolatokat, játszmákat stb. Tehát ha valóban meg szeretnél gyógyulni, akkor felkeresel egy normális pszichiátert ÉS pszichológust és nekiállsz dolgozni te is, nem csak a külsõ megoldásra vársz! Egyéb esetben évekig elhúzódó mentális zavar, rögzült pánikbetegség, betegségelõnyök rögzülése, szocializációs zavarok várnak rád. Gondolom ezt nem szeretnéd. Jobbulást kívánok! Egy gyógyult "pánikos"

Na álljunk meg egy picit..! Hogyhogy sokszor voltál pszichológusnál? Pszichoterápiát kezdtetek? Kötöttetek szerzõdést? Végigcsináltad? A házikat is? Az "egy-kétszer voltam pszichológusnál", az éppen, hogy a pszichológiai tanácsadás szintjét megüti SEMMI köze a gyógyító pszichoterápiához!!! A pánikbetegség kezelése csakis akkor hatékony, ha KOMBINÁLT a gyógyszer és a pszichoterápia! A gyógyszernél nem a xanaxnak van elsõdleges szerepe, hanem a kis dózisú antidepresszánsnak. Sajnos ezt ki kell tapasztalni, hogy melyik használ. DE terápia nélkül vajmi kevés a gyógyszer, mert belsõ gondolati és érzelmi rendszert nem változtatja meg, sem a korábbi emlékeket, hiedelmeket, automatikus negatív gondolatokat, játszmákat stb. Tehát ha valóban meg szeretnél gyógyulni, akkor felkeresel egy normális pszichiátert ÉS pszichológust és nekiállsz dolgozni te is, nem csak a külsõ megoldásra vársz! Egyéb esetben évekig elhúzódó mentális zavar, rögzült pánikbetegség, betegségelõnyök rögzülése, szocializációs zavarok várnak rád. Gondolom ezt nem szeretnéd. Jobbulást kívánok! Egy gyógyult "pánikos"
Szerintem semilyet , másik meg hogy nem biztos hogy teljesen feloldódik.
Nekem is volt enyhe pánikbetegségem...én inkább az agyamban próbáltam leküzdeni, nem szedtem semmit ellene..
Ha a gyógyszer ennyire kiüt, akkor mindenképpen menj vissza a szakorvoshoz és tõle kérj ez ügyben tanácsot. 1. Lehet hogy nem ez a megfelelõ gyógyszer 2. Lehet hogy az adagolása sem megfelelõ Egy biztos! A gyógyszeres terápiának a célja soha nem az, hogy teljes kiüsse az embert! Minden nyugtató hatású gyógyszer készítmény egy idõ után függõséget okozhat. Fontos a szünet vagy egyéb készítmény pótlása. Úgy tudom kognitív pszichoterápiás kezeléssel+ megfelelõ gyógyszerezéssel mellett enyhíthetõk a tünetek. Ne elégedj meg annyival, hogy csak gyógyszereznek! A Xanax különösen veszélyes a függõség kialakulására nézve!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Aza gond, hogy az orvosok nem tudnak gyengébbet adni mert az meg egyáltalán nem használ azt mondták van mégegy fajta nyugtatójuk de az ugyan olyan mint a xanax :/ Nagyon sokszor voltam már ezzel orvosnál pszichológusnál stbstb ...
0.25-ös Xanax egyharmada 1 liter vízben feloldva??? Még egy csecsemõ se álmosodna el tõle, illetve semmilyen hatással nem lenne rá. Maximum a tudattól alszol el, hogy "Na, most aztán begyógyszereztem magam, mint az állat." De komolyan, a 0, 25-ös Xanax-nál gyengébb gyógyszer már nem is létezik, fõleg ha még egy liter vízzel veszed be. Én is voltam pánikbeteg, végigjártam az összes lehetséges módot a gyógyulásra, és végül az autogén tréning segített. Tudom ajánlani, TB-re is felírhatja a doki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek.... már nagyon sokat küzdöttem ez ellen és nagyon sok orvosnál is jártam vele meg nagyon sok pszichológusnál is akik mindig megállapították, hogy nem tudják mi lehet a probléma.
Lehet erõs neked ez a mennyiség. Vegyél be csak negyedet. Nem mindenkire hat egyformán a gyógyszer! Ha sûrûsödtek a rohamaid és a közérzeted is rossz, akkor keresd fel a pszichiáteredet.
Ezt nem gyógyszerrel kellene megoldani, hanem pszihoterápiával és kérdések feltevésével. Bocs.... a gyógyszer hat az elején, jobbít egy kicsit, mert ettõl át tudod gondolni félelem nélkül, mi okozhatja a tüneteidet. Ennyi, de semmi több. Szerintem inkább változtass életvitelt, úgy, ahogy azt a betegség szeretné, hiszen nem véletlen alakul ki. Ez a szervezeted egy védekezése, még ha nekünk rossz is - a természet sem tökéletes -. FYI: a Xanax függõséget okozó szer, amire ha rászoksz, nagyon nehéz leállni és ez nem cigaretta, ami max egy szervedet károsítja vagy magas vérnyomást ad, ez teljesen lekészít. Így akarsz kikötni?
Utolsónál a pont!Eltudom képzelni, mit élne át a srác, ha megtudná hogy másra gondolsz a háta mögött.Fúj!
Hagyd el a barátodat elsõ sorban mert nem érdemled meg!! Miközben vele vagy másért csorgatod a nyálad az a szerencsétlen barátod meg abban a tudatban él hogy õt szereted... Hányinger
A kérdező hozzászólása: csak normális válaszokat várok
Nem mindenki csalja meg a párját, akinek egy idõre megtetszik más is. Engem is megkísértett ilyesmi, aztán elmúlt. De szerencsére az illetõ nem a szomszédom volt. A helyedben nem tartanám velük a kapcsolatot, manapság nem is olyan nehéz elhatárolódni egy szomszédtól. Persze lehet, hogy igazából hiányzik valami a kapcsolatodból, azért tetszik más. Én is el voltam hanyagolva nagyon. De aztán mi a párommal tisztáztuk a problémákat és utána az én kis titkos problémám magától megszûnt. Teljesen elmúlt a lángolás más felé. Viszont van olyan, amikor nagyon boldogtalan egy kapcsolat, abból jobb kiszállni. De mástól ne vegyél el senkit. Barátnõje van, innen kezdve neked tabu.
Nekem ne mesélj kis anyám, pár ilyen sztorit láttam már sajnos...Az elsõ lehetõségnél már a szádba lenne a farka az tuti.
Miért az enyémmel mi volt a bajod ha?Azért mert leírtam az igazat és nem kenter falaztam... Akkor is gáz ha rózsaszín felhõ ha nem, mert ha lenne rá lehetõség az elsõ alakalommal megdugatnád magad az tuti és sírva mennél vissza a palidhoz hogy fogadjon vissza..
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszodat :-) végre egy normális válasz
làtsz*
Szerintem ez csak vonzalom lehet semmi màs :) gondolj bele.. ha vele lennél nap mint nap màr nem is lenne olyan érdekes nem?.. neki is vannak hibài pont mint a mostani pàrodnak.. szerintem neked ennyi idö utàn hiànyzik az a kis titogzatossàg, az elsö randik, meg mikor még olyan tökéletesnek làtod a partneredet. Elmúlt a rózsaszín felhö, és most tisztàbban làss. Bàrhogy is döntesz, ne tegyél semmi hülyeséget. Ha úgy döntesz, hogy a paràtoddal maradsz akkor nosztalgiàzz.Gondolj arra miért is szerettél még belé, és hogy ö ugyanaz az ember még csak valõszínüleg ellaposodtatok. Ha pedig nem akarsz vele maradni akkor mindenképpen az elött szakíts vele mielött a szomszédoddal beszélnél..mert különben csak kavarodàs lenne ha esetleg elutasít.és egy boltogtalan kapcslatban felesleges bentmaradni
A kérdező hozzászólása: különben meg 6 éve élünk együtt.és most az elsõ ilyen eset
A kérdező hozzászólása: de szerintem inkább ne.mert látom csak ilyenek írnak
A kérdező hozzászólása: jó nem érdekelnek az ilyesmik!normális válaszokat kérek.hogy mit csináljak ?
A kérdező hozzászólása: el fogom felejteni.nem gondolok rá többet
1:vald be neki hogy szereted. de ne legyél vele csahogy megkönnyebüj. 2:miután megmondtadneki és õ veled akar elnni akkor dobd el a barátod érte ha annyira szeretd
A kérdező hozzászólása: 23:24 nek tied is jó volt.köszönöm.mindenkinek köszönöm a választ.túl lépek rajta nem fog érdekelni ez lesz a legjobb.igazából én nem vagyok ilyen
Rendõrség > feljelentés
Rendõrséggel nem tudsz mit tenni, nem foglalkoznak ilyenekkel. Nekem bnõmet hivogatja valaki így. Telenornál úgy mûködik, hogy fel kell írni a hívások idõpontját, (3-4 alkalom), majd írásos panaszt kell benyújtani. 30 napon belül választ kapsz az eredményrõl. Bele is szól, vagy csak tartja a vonalat?
A kérdező hozzászólása: nem szól bele! de olyan 1-2 mp-ig tartja csak
Ha kibírod pár napig telefon nélkül, akkor állítsd a telefont némára, és jópár telefonon van olyan mód hogy n darab csörgés után felveszi. Bepakolod töltõvel együtt a zoknisfiókba... Ha csak a zoknisfiók síri csendjét hallja, akkor elég hamar meg fogja unni. Nem beszélve arról hogy meglehetõsen fogyasztja a pénzét :) Ja, a közeli ismerõseidnek akikkel napi szinten telefonálsz, ne felejts el szólni hogy mostanában ne nagyon hívjanak fel.

Az 1-es tápszer fél éves korig váltható ki, nekünk maradt még vagy 8 doboz, kisfiam fél éves múlt. Megfelelő tápértékű számára ez? Vagy már 2-est adjak neki?

Legjobb válasz: Nyugodtan ihatja az 1-es tápszert, feltételezem kap még mellé mást is enni. 2 évesem még mindig az 1-es tápszert kapja, soha nem is ivott 2-est vagy 3-ast.

Nyugodtan ihatja az 1-es tápszert, feltételezem kap még mellé mást is enni. 2 évesem még mindig az 1-es tápszert kapja, soha nem is ivott 2-est vagy 3-ast.
Én odaadnám neki, hidd el, jelezni fogja, ha nem elég, ha nem lakik jól vele! :)
Nyugodtan add neki, ha elfogyott majd áttértek a 2esre.
nekünk is maradt még fél éves kora után egy pár doboz, nyugodtan adhatod, nem lesz éhesebb tõle vagy ilyesmi, az anyatej sem vált hip hop.

Az jelent mar valamit ha tegnap teljesen zart voltam ma meg 1 ujjnyira ki vagyok tagulva?

Legjobb válasz: Igen azt, hogy 1 ujjnyira ki vagy nyílva. Hány hetes vagy?

Igen azt, hogy 1 ujjnyira ki vagy nyílva. Hány hetes vagy?
Nekem egy hónapja 3111 a méhszájértékem, semmi változás nincs azóta. Szóval nem, nem jelent semmit.
A kérdező hozzászólása: 39 hetes vagyok.. befektettek a korhazba, kedden inditanak, de abban remenykedem hogy hatha addig megszuletik a kisfiam
Hát akkor viszont lehet bepörögnek most a dolgok, így a végén. :) Szerintem ne aggódj, próbált meg a Kicsivel lebeszélni, hogy induljon ki hamarabb. :) Sok sikert és könnyû szülést kívánok! (2-es válaszoló, 38 hkm)

El vagyok keseredve és várom a pozitív válaszokat ami kicsit megnyugtat.20hetes kismama vagyok.3. gyerekemet várom! Most derült ki hogy kisbabám fejében vagy egy 7mm-es és egy 1-2mm-es ciszta! Ki járt már hasonló cipőben?

Legjobb válasz: Én voltam így, csak nálunk nagyobb ciszták voltak...ezek pár hét alatt felszívódnak, nem okoznak gondot! Ne hagyj h rád ijesszenek... rám sikerült, már azt hittem meg kell szülnöm a babám....aztán utána néztem és rájöttem h ez tök gyakori eset... én elmentem pesten genetikushoz, Dr Hajdú Krisztinához aki megnézte....még csak magzatvízvételt* sem kért, azt mondta nem kell ....és milyen igaza lett :) !!!!!!,,,,* azóta már 15hós, okos egészséges nagyfiú :)) belinkelem a régi kérdéseimet!!! amúgy ajánlom a doktornõt hogy nézz el hozzá!!!!!! minek vegyenek magzatvizet is akár ha nem kell ??? még a lábujjait is megszámolta a fiamnak amúgy :)))

Én voltam így, csak nálunk nagyobb ciszták voltak...ezek pár hét alatt felszívódnak, nem okoznak gondot! Ne hagyj h rád ijesszenek... rám sikerült, már azt hittem meg kell szülnöm a babám....aztán utána néztem és rájöttem h ez tök gyakori eset... én elmentem pesten genetikushoz, Dr Hajdú Krisztinához aki megnézte....még csak magzatvízvételt* sem kért, azt mondta nem kell ....és milyen igaza lett :) !!!!!!, , , , * azóta már 15hós, okos egészséges nagyfiú :) ) belinkelem a régi kérdéseimet!!! amúgy ajánlom a doktornõt hogy nézz el hozzá!!!!!! minek vegyenek magzatvizet is akár ha nem kell ??? még a lábujjait is megszámolta a fiamnak amúgy :) ))
amúgy az afp meg a 12 hetes eredménye milyen lett ?
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat.Nem is tudjátok mennyire megnyugodtam.Az eredményeim tökéletesek lettek.A nyaki redõm:1.8, orrcsont megvan, az AFP:0, 91, genetikai ultrahangon mindent normálisnak látott a doki:szív, végtagok, hólyag, gyomor.Csak ezek a ciszták amik aggasztanak!Méretei is tökéletesek, se nem kisebb, se nem nagyobb!Mozgolódik.Szerintem fel fogom keresni a doktornõt hogy tényleg megnyugodjak!Köszönöm még 1-szer
A kérdező hozzászólása: Voltam a doktornõnél akit ajánlottatok.Hajdú Krisztinához.Hát õ is látott cisztákat, de mindent végig mutogatott.A baba feje búbjától a talpáig.Csak azok a ciszták ne lennének.

Mennyi az esélye h terhes vagyok? Kihagytam 1 szemet a harmadik héten! A pénteki maradt ki, amit másnap este pótoltam az aznapival együtt. Mindig este 6-7 körül veszem be.

Tudom h óriási felel?tlenség volt, de péntek éjszaka 3 óra környékén megtörtént a dolog.Ja és még 3 tabi volt a levélb?l, szal most hétf?n kéne elkezdeni a 7 napos szünetet, de ugye ilyenkor ezt nem lehet, hanem rögtön el kell kezdeni egy másik csomagot? Ja és maltofert szedek vérszegénységre, nekem a háziorvos azt mondta h nem befolyásolja a hatást, de a neten vhol olvastam h mégis...Kikészülök,segítsetek!:'(

Legjobb válasz: Nyugodj meg, valószínûleg nem okoz gondot h kimaradt egy szem, fõleg h a 3. sorból, hisz a gyógyszer a hónapba már megakadályozta a peteérést. Persze van esély rá h baj lesz, de nagyon nagyon kicsi. Szerintem ugyanúgy hagyd meg a 7 nap szünetet. Én milligestet szedek, én is hagytam már ki a levél végérõl szemet, szemeket, de mindig meghagytam a szünetet.

Nyugodj meg, valószínûleg nem okoz gondot h kimaradt egy szem, fõleg h a 3. sorból, hisz a gyógyszer a hónapba már megakadályozta a peteérést. Persze van esély rá h baj lesz, de nagyon nagyon kicsi. Szerintem ugyanúgy hagyd meg a 7 nap szünetet. Én milligestet szedek, én is hagytam már ki a levél végérõl szemet, szemeket, de mindig meghagytam a szünetet.
figyelj szerintem nem lehet nagy baj, haott nem vetted be ráadásul pótoltad késöbb, ne hallgass arra aki aztmondta hogy növeli a teherbeesés esélyét ha iylen szorosan veszed be. pont jól csináltad, szerintem nem lehet baj... am hasonló cipõben járok, itt van valahol az én kérdésem is, csak én az utolsó 2.t nem vettem be és nem is pótoltam, remélem ittse lehet baj :S:S:S
A kérdező hozzászólása: kb. 1-másfél óra különbséggel vettem be
Egyszerre két tablettát soha nem szabad bevenni mert azzal növeled a terhesség esélyét! Pár óra különbséggel vedd be ha legközelebb kihagyod...
A kérdező hozzászólása: A tájékoztatóban az van, hogy ha beszedtem a maradék tabikat ne tartsak szünetet, úgyhogy inkább elkezdtem a köv. csomagot rögtön, gondolom nem véletlenül írják bele ezt a tájékoztatóba!Viszont azt is beleírták, hogy csak ennek a csomagnak a kiürülése után fog megvonásos vérzés jelentkezni, de addig halálra idegeskedem magam!:'(
Bizonyos antibiotikumok csökkenthetik a fogamzásgátló hatását. Így a szedése alatt, illetve a befejeztétõl számított 1 hétig kiegészítõ védekezést kell alkalmazni. Azt h tarts e szünetet nem tudom, errõl orvost kellene megkérdezni.
A kérdező hozzászólása: Még 1 kérdés:kb. 3-4 héttel ezelõtt antibiotikumot kellett szednem, mert lázas voltam, ez számít vmit?És a vastabletta(amit én már jó 2 hete szedek) mennyire befolyásolja a gyógyszer hatását, mert hallottam ellentétes véleményeket is, szal most össze vagyok zavarodva!:(:(
A kérdező hozzászólása: 4 hónapja szedem a gyógyszert....de biztos h megtartsam a 7 napos szünetet?mercilont szedek és annak a tájékoztatójában az van h ha kimarad 1 szem a 3madik héten akkor vagy pótoljam és vegyem be azt a pár maradék szemet, viszont akkor rögtön kezdjem el a másik csomagot, vagy ha kimaradt 1 szem, akkor hagyjam abba a szedést és tartsak 7 napos szünetet, aztán kezdjem el a köv. levelet...És én bevettem a tablettákat, szal most elvileg nem kéne szünetet tartani...vagy nem gond ha így is tartok?Ja a másik:a pénteki tabit ami kimaradt úgy pótoltam szombaton h elõbb vettem be az aznapit aztán kb. 1 órával utána a péntekit, ez gond lehet(egyfázisút szedek)?
Ha már régóta szeded, akkor tutira nincs baj.:)
nõgyogyász vagyok, 99% hogy nem vagy terhes, az 1%csak azért van , mert akár tabletta közben is lehetsz terhes, sajnos.

Sokan lehurrognak a mostani kérdésem miatt, de ki mennyit tornázik? 26hetes pocakos vagyok és ált. H-péntekig végig tornázom az 50perces kismamitornát 7vége pihi. De már 1 napot kihagytam és ma sincs túl nagy kedvem hozzá. Muszájmert 11kilót híztam.

Legjobb válasz: Miért hurrognának le?? sztem a legtöbb kismami nem tornázik...vagy azért mert veszélyeztetett, vagy azért mert egy vagy több kisgyerek mellett esélye sincs rá, vagy pedig azért, mert ötül hogy végre kicsit "lazíthat". Szóval sztem az is nagyon szép tõled hogy 1 héten 5ször tornázol!!!! Még a 3 is elég lenne sztem.. A súlygyarapodást meg az eredeti súlyodhoz kell viszonyítani. Különben meg van olyan barátnõm 8teljesen normális súlyú) aki mindkét babájával 20 kilót hízott, pedig nem evett többet mint alap esetben és tornázott is és mégis!! Ilyen alkat. Szülés után az egész lement neki!

Miért hurrognának le?? sztem a legtöbb kismami nem tornázik...vagy azért mert veszélyeztetett, vagy azért mert egy vagy több kisgyerek mellett esélye sincs rá, vagy pedig azért, mert ötül hogy végre kicsit "lazíthat". Szóval sztem az is nagyon szép tõled hogy 1 héten 5ször tornázol!!!! Még a 3 is elég lenne sztem.. A súlygyarapodást meg az eredeti súlyodhoz kell viszonyítani. Különben meg van olyan barátnõm 8teljesen normális súlyú) aki mindkét babájával 20 kilót hízott, pedig nem evett többet mint alap esetben és tornázott is és mégis!! Ilyen alkat. Szülés után az egész lement neki!
Én nem tornáztam, mert veszélyeztetett voltam az elejétõl. 14 kilót híztam. Kisfiam 2, 5 hós, csak szoptatom, és már 16 kilót fogytam! :)
Szerintem nem vészes a 11kilógrammos hízás. Szerintem csak akkor tornázz, ha kedved van hozzá. Én 20 kilót híztam elsõ terhességgel, de lement minden amikor fél évet betöltötte a pici. Most a másodikat várom, és még csak a 14hetemben járok, mégis fölszaladt 2 kiló. Nem tornázok. Majd a szülés után. Inkább egyél finom gyümölcsöket. Szép terhességet! Ás a tornával csak óvatosan:) !
Szia! Én azért nem tornázok, mert 1xûen nemtudok dvd-t szerezni, sem letölteni. :-) Neked honnan van?
Szia, én is tornázom minden nap. Kismamajógázom, ez napi 40 perc...és én is nagyon sokszor nehezen állok neki de mivel hasonló cipõben járok mint Te ( 23 hetes vagyok és híztam 12 kg-ot) elsõ terhességem és szerintem ez elég sok. Nagyon keveset vacsizom vagy semmit, de azért nagyon odafigyelek, hogy bõven egyek vitamint, gyümit, zöldséget stb..de félek, hogy a terhességem végére túl sok lesz a felszedett kiló, mivel amúgy sem vagyok sovány alkat 70kg-val kezdtem 175cm vagyok. Szóval én szeretnék végig jógázni, sõt még lehet, hogy kipróbálom a kismamatornát is. Szerintem ha probléma mentes egy várandósság nyugodtan lehet tornázni, persze olyan tornát amit szabad egy kismamának. Kitartást és boldog babavárást!
Szia! Én csak gratulálni tudok, hogy a heti 7 napból 5-ször tudsz tornázni! Én a terhességem elõtt rendszeresen jártam fitness terembe heti 2 v. 3 alkalommal, de mióta terhes vagyok nem bírom. Persze nem is ugyanazt várom el magamtól, amit elõtte csináltam, de már 20 perces mozgás is nagyon kifáraszt. Most 23 hetes vagyok, igaz még dolgozom is, meg költözködünk is, tehát van mit csinálnom, de nagyon hiányzik az a fajta mozgás:-) Amúgy minden DVD üzletben kapható legalább 3 fajta kismama torna DVD. Én is vettem, de még nem sokszor csináltam végig:-( Jó tornázást! Üdv!
A kérdező hozzászólása: köszia válaszokat. sajna én is hízékony vagyok és sok gyümölcsöt szoktam enni meg ált. napi 1szer szóval szerencsére nem vagyok kívános. a dokim szerint sok a 11kiló ennyit kellenne egész 9hónap alatt felszednem.
A kérdező hozzászólása: westenbe vettem 990ft (aluljáró szint)

24 hetes terhes vagyok, ma a méhszájvizsgálaton azt mondta a doki, 1 ujjnyira ki van nyílva a külső méhszáj. Ettől még a napi ház körül teendőket el szabad végezni? Vagy már az is árt?

Ha tovább nyílik, azt fogom érezni? Szeretkezni szabad? Ezt elfelejtettem megkérdezni t?le...

Legjobb válasz: Szia! Nekem a barátnõm volt kinyílva így mint Te, mármint a 24. hét környékén. Õt a sexrõl is letiltották, és szigorú ágynyugalmat javasoltak neki, ami abból állt, hogy csak wc-re és zuhanyozni kelhetett fel, valamint izomlazítókat kapott. Nagyon vigyázz magadra, mert azt mondtják, hogy a 24. héttõl már életképes egy baba ha megszületik, de nagyon nagy szerencse, ha ilyen idõs korban nem marad valami szellemi sérülése. Én a helyedben, ha személyesen nem tudsz elmenni, akkor legalább felhívnám az orvosomat, és megkérdezném ugyan ezeket a kérdéseket. Van akit be is utalnak így a kórházba, vagy összevarrják a méhszáját. Azt nem tudom, hogy mit érzel ha tovább nyílik a méhszájad, eddig éreztél valamit? Viszont minél többet kellene pihenned, nehogy ilyen hamar meglegyen a picike vagy tényleg tovább tágulj. További szép babavárást kívánok 33 hetes kismami

Szia! Nekem a barátnõm volt kinyílva így mint Te, mármint a 24. hét környékén. Õt a sexrõl is letiltották, és szigorú ágynyugalmat javasoltak neki, ami abból állt, hogy csak wc-re és zuhanyozni kelhetett fel, valamint izomlazítókat kapott. Nagyon vigyázz magadra, mert azt mondtják, hogy a 24. héttõl már életképes egy baba ha megszületik, de nagyon nagy szerencse, ha ilyen idõs korban nem marad valami szellemi sérülése. Én a helyedben, ha személyesen nem tudsz elmenni, akkor legalább felhívnám az orvosomat, és megkérdezném ugyan ezeket a kérdéseket. Van akit be is utalnak így a kórházba, vagy összevarrják a méhszáját. Azt nem tudom, hogy mit érzel ha tovább nyílik a méhszájad, eddig éreztél valamit? Viszont minél többet kellene pihenned, nehogy ilyen hamar meglegyen a picike vagy tényleg tovább tágulj. További szép babavárást kívánok 33 hetes kismami
38 hetes múltam.28 hetesen volt nyitva 1 újnyira a külsõ méhszájam.Egy hét szigorú fekvés (napi pár 2-3 órára kelhettem fel összesen).Én keményedtem mellé sokat.Kaptam gyógyszert a méhösszehúzódások ellen.Egy hét után kellett mennem kontrolra, addig nem lehetett szeretkezni.Utána igen, de óvatosan.A fekvés óta nem is kemnényedtem sokat, így ismét mozoghattam.Az egy hétig viszont a doki szólt a páromnak, hogy ne engedjen csinálni semmit, szolgáljon ki, különben kórház lesz a vége.Egy hetet kibírtam, azóta minden rendben.Nem érezni ha nyílik sajnos.Ettõl még túl is hordhatod.A kimélõ életmód viszont fontos.Pihenj, ha a szervezeted igényli.A házimunka megvár, majd ha nem érzed nehéznek meg lehet csinálni.Azért kérdezd meg az orvosod.Ha nagy gáz lenne szólt volna már.
szerintem senki nem akar rosszat azzal a kérdezõ kismamának, h pihenjen amennyit lehet és vigyázzon magára még jobban... saját véleményem, bár nekem zárt a méhszájam, de jobb ha tartozkodsz a szexuális élettõl is....vigyázz magadra, pihenj sokat....mindenki véleményétt elolvashatod, ikérheted, de ugyis Te döntesz mit teszel...
Nem orvos függõ a diagnózis, csak nem kell olyan emberekre hallgatni, akik a Piri nénitõl hallották, hogy az orvosa mit mondott. A 3100-as méhszájjal semmi probléma nincs, teljesen jól mondott mindent az orvosod. Csak azokra hallgass, akik veled egy cipõben járnak, és ne azokra, akik mások vagy a húguk esetét írják le!
Te okoskodó uccsó hozzászóló! Látszik nem te vagy terhes, hanem a húgod. Azért mert 1 újnyira nyitva van a külsõ méhszáj még nem fektetnek be senkit, szerintem fogalmad sincs, hogy 2 méhszájkinyílás közt is van különbség. Nekem is nyitva van a külsõ 20. hét óta, sõt a belsõ is nyiladozik, na ezt kapd ki! A fogadott orvosom amit akkor nekem tanácsolt, ugyanazt írtam le a kérdezõnek, és nem neked! Naponta du pihi van, és amíg nem szól az orvos addig mehet a szex. 37 hetes vagyok és még esélyünk sincs, hogy holnap megszülnénk.
Hát érdekes válaszokat olvastam. Mintha a dokik nem ugyanazt tanulnák az egyetemen? hogy lehet az, hogy mást mondanak nekünk ugyanolyan "panaszokra"? Akkor ez az én sztorim: nekem 30 hetesen mondta hogy cx 3100, azaz a külsõ méhszáj 1 ujjnyira nyitva. totál berezeltem, addig teljesen zárva volt minden, mondjuk nem pihentem addig semmit, melóztam. én azonnal feltettem a kérdéseket, amiket te is kedves kérdezõ most itt tõlünk kérdezel, bár a dokim magától is mondta. a következõket: mostmár igenis lassítsak, pihenjek többet, ha lehet, hagyjam abba a melót (persze hogy azonnal abbahagytam). de!!!! elvileg semmi konkrét házimunkától nem tiltott el, 3x2 magnéziumot írt föl, a szexre pedig azt mondta, hogy õ mondja, ha nem lehet, tehát lehet, csak term. finomabban.... én bízom a dokimban, elvileg tudja mit beszél, nem??? számomra ezért hihetetlen, hogy ugyanolyan panaszokra dokik eggggészen másképp reagálnak .... hát akkor engem már rég be kellett volna fektetnie ... ha hozzáveszem, hogy jócskán túlsúlyos kismama vagyok, enyhe magasvérnyomással, ami mondjuk kordában van tartva. Szóval még itthon vagyok, 34 hetesen, igaz, érzem nem egyszer a kisebb szúrásokat, néha néha megfeszül, de elvileg még kibírható. Épp most fogok visszamenni ellenõrzésre, kíváncsi vagyok, most mi lesz a helyzet .... szóval akkor ennyire orvos függõ a diagnózis??????
Az utolsó hozzászóló lennék. Ne haragudj kedves utolsó kérdezõ, a válaszomat nem Neked szántam, hanem az elõtted szólónak, csak megelõztél a válaszod elküldésével.
Az utolsó hozzászólónak írnám, hogy Te talán orvos vagy? És ha a nyitott méhszájhoz csatlakozik az, hogy lent van a baba? Akkor majd okos tanácsodra a kérdezõ kismama egész nap teszi a dolgát, persze állva. És mi van ha kinyílik a belsõ méhszája is? Akkor majd a következõ kérdésére ami az lesz, hogy gáz, ha a 30. hét elõtt megszületett a babámat, majd azt fogod válaszolni, hogy nagyon sajnálom ami veled történt? Szóval kedves kérdezõ kismama. A hugom 32 hetes terhes. 2 hete kórházban van, mert kinyílt a külsõ méhszája 2 ujjnyira. Folyamatosan fektetik és gyógyszereket kap, hogy nehogy meginduljon neki a szülés, ugyanis már 2-szer szülési görcsöket mutattak ki nála és az orvosa azt mondta, hogy 3-adszor már nem tudják leállítani a fájásokat, mert az káros lehet a magzatra. Tehát pihenj sokat, ezeket a kérdéseket pedig mihamarabb tedd fel az orvosodnak, mert ha egy orvos siet a rendelésen, akkor hajlamos kihagyni 1-2 részletet. Ha tovább nyílik a méhszájad, azt nem igazán fogod érezni, a hugom sem érzett semmit. Ha bizonytalan vagy, akkor tedd fel a kérdéseidet MOST a http://www.hazipatika.com-on, Dr. Elek Csabának, aki szülész, nõgyógyász, humángenetikus. Nagyon hamar válaszol, szinte másnap és igen kimerítõen. Remélem tudtam picit segíteni
bocsi.. napi 4x2 szem magneB6-ot.. :-)
Nekem 28 hetesen voltak ugyanezek a tünetek, és azt mondta az orvos, hogy kötelezõ pihenés, max 4 órát lehetek talpon (ülés is beleszámit) naponta. Szedni kell napi 4x8 szem magneB6-ot. Sex tilos!! Nem fogod érezni, ha tovább nyilik a méhszáj.. És nem akarlak megijeszteni de egy ismerõsöm 26 hetesen nem vette ezeket komolyan, megszült és meghalt a babája. Orvos szerint ilyenkor minden nap nagyon sokat számit. Hiába marad életben a babád, ha élete végéig testi vagy szellemi fogyatékos lesz esetleg.. amúgy a dokid hogyhogy nem mondta el ezeket??? Nagyon furcsállom.. Szóval most a baba a legfontosabb. egy cipõben járunk, én is fekszem 4 hete.
Ha a külsõ van nyitva még túl is horhatod a babát! Nyugodtan végezd el a napi teendõidet, de törekedj arra, hogy minden délután pihenj le min. fél órára. Ha tovább nyílna, nem fogod érezni, szeretkezni pedig addig szabad, amíg az orvos nem szól, ugyanis azonnal szól, ha le kell állni. Teljesen rendben vagy, ne izgulj!!!
Kimelo eletmod, csak a legszuksegesebb teendok, es hazaselet tilalma!
A kérdező hozzászólása: Pont ez a legfurább, hogy eddig sem éreztem semmit, nem keménykedett a hasam, nem görcsöltem...semmi! Nagyon aktív voltam eddig! Mostmár aztán kényszerpihi! A babáért bármit megteszek!
Ha ilyen panaszom lenne en tuti a dokit kerdeznem meg itt csak jol beijeszt mindenki. Ami fix hogy a pihenes nem art. De ha az orvos magatol nem mondta hogy fekudj ne csinalj semmit, akkor csak nem lehet olyan nagy a baj. Remelem minden rendben lesz! Viszont a kerdes hogy lehet-e erezni hogy kinyilt/nyitva a mehszaj az nagyon hasznos.

Ki vagyok idegileg! Már 1 hete tiszta idegbeteg vagyok, mindenen háborgok, és semmi sem tetszik. A férjemet már párszór kiakasztottam, és mi volt én sírtam a végén. Normális ez? Vagy én vagyok csak ilyen érzékeny?

Most leszek szombaton 18 hetes terhes,és 1 hete tart ez a depresszió.

Legjobb válasz: SZia Nalam is igy volt,es most vasarnap toltom a 25.hetet,de meg elofordul egy egy ilyen nap,de mar kevesebbszer. Tuti,h a hormonok miatt van,es sajnos En nem tudtam mit tenni ellene,es meg most sem tudok. Nagyon remelem,h elmulik nalam,mert nekem ez nem volt jellemzo. Boldog babavarast kivanok

SZia Nalam is igy volt, es most vasarnap toltom a 25.hetet, de meg elofordul egy egy ilyen nap, de mar kevesebbszer. Tuti, h a hormonok miatt van, es sajnos En nem tudtam mit tenni ellene, es meg most sem tudok. Nagyon remelem, h elmulik nalam, mert nekem ez nem volt jellemzo. Boldog babavarast kivanok
Szia. sajna ez normális.Èn is sokszor kiakasztottam a fe´rjemet. majd elmúlik.Sétélj nagyokat, az nyugtat.
A kérdező hozzászólása: Szió!Köszi a gyorss választ!Hát ez az én sem voltam ilyen, néha elöfordult, hogy sírtam de talán 1 évben egyszer volt ilyen!Reméljük hamar túleszünk ezen a rossz, depressziós idõszakon.Most épp azzal terorrizálom férjem, hogy fel ne hívjon még dolgozik, nem akarok senkivel sem beszélni.Még egyszer köszi a választ!Boldog baba várást!! Üdv:Zsuzsa
Hova nyugtató!Ezt tényleg jó szívvel ajánlom!Próbáld ki, mert terhesen is szedhetõ!
Szia!Teljesen átérzem a helyzeted én is így voltam.Most 2 hetes a babám és ez a szülés utáni idõszak sem semmi.Talán lassan kezdek magamhoz térni.Csak az a rossz, hogy próbálok ellene tenni és mégis kiborulok.A védõnõvel beszéltem errõl és megnyugtatott hogy lassan visszaállnak a hormonok és elmúlik.Próbáld egy józan pillanatodban megnyugtatni a férjed, hogy ez nem végleges állapot.Boldog babavárást!
Jót mosolyogtam azon amit írtál. Én 14 hetes kismama vagyok, és a párom szerint egy hárpia...;)sírok+dühöngök sokszor...Le a kalappal a kispapák elõtt is, hiszen minden nyûgünket elviselik. Sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Szíjasztok!Köszönöm a válaszokat!El megyek, és veszek hova tabletát:) )Aludtam egyett, most jobb, de még mindig ideges vagyok.Igen a kispapiknak, nem egy leány álom a terhesség, de õk is ott voltak akcióztunk a baba miatt, hát viseljék következményét:) )Annyi mindent tanulok tõletek, és köszönöm, hogy írtatok! Gratulálok a 2 hetes bébyhez!Minden kismaminak, meg kispapinak meg kitartást kivánok.Nagyon szép, és boldog babó várást!! Üdv:Zsuzsa

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!