Találatok a következő kifejezésre: Ki szeretnék egy pár (32 db)

Londonnál kell átszállnom egy másik repülőgépre, és 11 óra van a kettő között. Ki szeretnék menni pár órára Londonba körülnézni. Ugye lehet, ha időben visszaérek a reptérre?

Még egy kérdés: a kézipoggyász nálam lesz, de a nagy b?röndöt odaadják közben?

Legjobb válasz: Jó messze vannak a nagyobb repülõterek, legalább két órát szánj az útra. Mivel be kell csekkolni, ez még másfél óra, de így is marad kb. 7 órád megnézni Londont.

Jó messze vannak a nagyobb repülõterek, legalább két órát szánj az útra. Mivel be kell csekkolni, ez még másfél óra, de így is marad kb. 7 órád megnézni Londont.
Igen, kimehetsz, de érj vissza idõben. a nagy bõröndöt felesleges cipelni, és a jól tudom egybõl fel lehet adni a másik gépre.
A kérdező hozzászólása: Köszi, tehát kicsekkolok, kiadják a nagy bõröndöt, azt feladom a másik gépre. Kimegyek a városna, majd visszamegyek és becsekkolok?
A kérdező hozzászólása: javítás: városba
Ha egyben van kiállítva a repjegyed, és London átszálló állomás, akkor a nagy bõröndöd végig fel tudod adni az induló állomáson. Ha pl. fapadossal utazol, és nem "átszálló" jegyed van - mert ugye fapadosnál ilyen nincs - akkor Londonban ki kell jelentkeznek, fel kell venni a bõröndöd, és úgy tudod a repteret elhagyni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Nem fapadossal megyek. Egyben van kiállítva a jegy, és Londonban van az átszállás.
Ha megkapja a beszállókártyát végig vagy egybõl elintézi megérkezéskor az átszállás pultnál, akkor nem kell becsekkolni Londonban, csak átkell menni a biztonsági ellenõrzésen. Én Amszterdamban mentem ki nem volt semmi gond.

Saját használatú számítógépemen törölni szeretnék egy pár fájlt de a at írja ki hogy ehhez engedély szükséges, és hogy forduljak engedélyért a következőhöz: TrustedInstaller Mit tegyek?

Illetve egy Windows 7 mekkora helyet foglal? Mert Laptopom van két merevlemez meghajtóval az egyiken van a win is de llánndóan jelez h kevés a hely ilyenkor miket lehet törölni? Ha a lemezkarbantartó már dolgozott az ügyön de még mindig kevés a hely?

Legjobb válasz: töredezett mentesítés,(win7) nekem 18gb

töredezett mentesítés, (win7) nekem 18gb
A kérdező hozzászólása: és azzal nem törlõdik le róla fontos infó?
Azzal nem, viszont igazából több helyed sem lesz. Mekkorák a vinyók?

Szeretnék egy pár hullámos papagájt kinek van?

Szeretnék venni olcsón vagy ajándékba hullámos papagájt olyat ami lány és fiú! el?nybe azok akik már keltettek de nem fontos!

Legjobb válasz: És mi a kérdés?

És mi a kérdés?
Szerintem az a kérdés, hogy kinek van felesleges. nekem volt 3 madaram,
ja, azt hittem hogy a papagájjal kapcsolatban lesz kérdés :D így nem tudok már segíteni :(
A kérdező hozzászólása: igen!az a kérdés kinek van !:)
Örülnék, ha senki sem adna neked. Ha nem tudsz kifizetni 2e Ft-ot 2 madárért, akkor bizonyára helyesen sem tudnád õket tartani.
A kérdező hozzászólása: Te már csak tudod!XD
az elõzõ elõzõ válasszal egyetértek, de szerintem kapni nem is fogsz , senki sem azért szaporítja, hogy utánna elosztogassa.


Szeretnék egy perzsa cicát, de párom hallani semakar arról, hogy a házban tartsuk. Viszont neki van egy németjuhász kölyök kutyája akivel szerintem nem jönne ki jól a cicus. Hogyan győzhetném meg a páromat?

Legjobb válasz: A macska pedig a házba való, fõleg a "márkás". A kinti-benti cicának van még értelme, de azért kiadni több tízezreket, hogy elüsse egy autó, értelmetlen. Egy szobacica tiszta, nem büdös, nem koszos. Zárt macskawc kell, annak nincs szaga, napi 2x takarítani, heti 1x teljes alomcsere. Ivartalaníttatni 6-8 hónapos korában, és nem lesz bagzás meg jelölgetés. Ha kimenõs cica, akkor bolhanyakörvet mindenképp vegyetek, és legyen otthon mindig féreghajtó tabletta is. A teljes benti cicáknál gy furminátor sem árt, és úgy szinte egy szõrszálat se látsz sehol a lakásban. Miért nem szeretne a párod benti cicát? A kölyökkutyával egyébként kétesélyes, hogy kijönne-e. Van amelyik elvan velük, van amelyik nem. Sajnos ez csak a konfrontációkor derülne ki.

A macska pedig a házba való, fõleg a "márkás". A kinti-benti cicának van még értelme, de azért kiadni több tízezreket, hogy elüsse egy autó, értelmetlen. Egy szobacica tiszta, nem büdös, nem koszos. Zárt macskawc kell, annak nincs szaga, napi 2x takarítani, heti 1x teljes alomcsere. Ivartalaníttatni 6-8 hónapos korában, és nem lesz bagzás meg jelölgetés. Ha kimenõs cica, akkor bolhanyakörvet mindenképp vegyetek, és legyen otthon mindig féreghajtó tabletta is. A teljes benti cicáknál gy furminátor sem árt, és úgy szinte egy szõrszálat se látsz sehol a lakásban. Miért nem szeretne a párod benti cicát? A kölyökkutyával egyébként kétesélyes, hogy kijönne-e. Van amelyik elvan velük, van amelyik nem. Sajnos ez csak a konfrontációkor derülne ki.
A kérdező hozzászólása: Párom szerint minden macskaszõr lenne és büdös.
Szia.Remélem tudok segiteni. A perzsa cica nagyon kényes kis állat igy azt javaslom hogy kiskorában szoktasátok rá a ti elfárásaitokra.
A párod még sosem gondozott cicát, ha szerinte szõrös és büdös minden. A benti cica minden, csak nem büdös...
egy cica szagtalan, egyáltalán nem büdös. egy kutya sokkal inkább az, mondd meg neki...egy cica folyton mosakszik, s a nyálával szagtalantja magát, mert rejtõzködõ állat, nem akarja, hogy észrevegyék.

Hogyan válaszolhatnám meg h kinek tartom magamat másokhoz visonyítva? Nekem ez egy nehéz kérdés szeretnék látni pár példát aról h ki mitír és hogyan gondolkodik ebe a kérdésbe?

Legjobb válasz: Ha a másokat mit az összes embert értjük, akkor bennem annyi fogalmazódik meg, hogy átlagosnak. Vannak nálam jobb, és rosszabb, szegényebb és gazdagabb, lustább és céltudatosabb stb. emberek. Egyik ember se jobb vagy rosszabb, több vagy kevesebb mint mások. Szerintem mindenki csak önmagával lehet tisztába, a másikról csak feltételezhet dolgokat, így nem is tudja a kivagyiságát mással szemben meghatározni.

Ha a másokat mit az összes embert értjük, akkor bennem annyi fogalmazódik meg, hogy átlagosnak. Vannak nálam jobb, és rosszabb, szegényebb és gazdagabb, lustább és céltudatosabb stb. emberek. Egyik ember se jobb vagy rosszabb, több vagy kevesebb mint mások. Szerintem mindenki csak önmagával lehet tisztába, a másikról csak feltételezhet dolgokat, így nem is tudja a kivagyiságát mással szemben meghatározni.
Van egy könyv, amelyik azt tanítja, elõször határozd meg azt, hogy "ki nem vagy"! Mármint, ha az ismerõseidet sorra veszed, hozzájuk viszonyítva. Ha nem vagy ilyen, nem vagy olyan, nem vagy amolyan ... elõbb-utóbb rájössz, hogy mindenki egyedi, nincs két egyforma ember, attól kezdve már "csak" azt kell megtalálnod magadban, mitõl vagy te egyedi a többi emberhez képest. Mi az, ami benned nagyszerû, nagyszerûbb, mint a többi emberben. Mi az, ami benned kevésbé van jelen, mint a többi emberben. Ha az egy olyan tulajdonság, olyan erény, amelyet szeretnél magadnak, akkor máris tudod, hogy mely "területen" érdemes "dolgoznod", mi az emit erõsítened célszerû magadban, és amit szeretnél, hogy csökkenjen benned, mert elõnytelen tulajdonságnak értékeled, akkor azon is dolgozhatsz, hogy leküzd, hogy elhagyd, hogy hanyagold, stb. stb.
Az emberek, mint a szivárvány színei. Millió-egy féle ember van, és hozzájuk viszonyítva lehetek (a saját nézõpontomhoz mérten) anyagiakban más, értelemben más, érzésekben más, külalakban más, hangszínben más, jellemben más, de az, hogy emberek vagyunk, és mindannyian boldogan akarunk élni (ki így, ki úgy éri el ezt) abban azonosak vagyunk. Tehát a kérdésedben az a probléma, hogy nem tudjuk, te miben vagy más. :DDD A célunk ugyan az, csak az eszköztárunk más. :) És itt jön a képbe a saját nézõpontod. Hol tartasz másokhoz képes a boldogságod útján? Minden eszközödet felhasználod, hogy elérd a célod? Vagy csak nyavalygó vagy? :) Ezek mind mind "viszonyítások".
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nálam ez úgy van, hogy vannak példaképeim.Nem utánozom õket, nem másolom le õket, de valóban:õk követendõ és tisztelhetõ emberek.Mindkét példaképem tanár.Az egyik általános iskolában 6.osztálytól 8.osztályos koromig tanított matekból és infóból.Õt azért tisztelem nagyon, mert nyugodt, kedves, nem stresszel, csendben tud maradni, ha éppen az kell a másik embernek, de el is tudja mondani, amit gondol, és minden gondolata az övé, nem a társadalom által hirdetett dolgokat hajkurássza.Boldogan él, megvalósította önmagát, és nem a tankönyvekben leírt száraz módon, hanem tényleg, igazán mer önmaga lenni, és az lett, aki akart lenni.43 éves nõ. A másik a mostani matektanárom, õ szintén nõ, és 45 éves.Õ nagyon dinamikus, modern, hihetetlenül megértõ, jó anya(legalábbis feltételezni merem a boldog tinilányából ítélve), jó tanár, segítõkész, figyelmes, ismeri önmagát, nyugodt.Tudja, hogy hol vannak a saját személyiségének a határai, hogy mi oké neki és mi nem oké már neki.A céljait elérte, a személyisége rendben van, elfogadja magát és körülötte mindenki mást.Van saját véleménye, de megtartja magának, segít mindig mindenkinek, bár néha hibákba esik, hogy egy-két okosabb diákjához többet odamegy órán és a gyengékkel meg elfelejt törõdni.De én rájöttem, hogyha igazán szeretünk valakit, akkor hibáival együtt fogadjuk el, tehát õt a hibáival együtt elfogadom és azzal együtt tisztelem, becsülöm és szeretem. Idõvel én is szeretnék megbékélni az emberekkel, szeretnék én is mindenkit tudni elfogadni.Nagy hibám ugyanis, hogy azokat az embereket nem fogadom el, akik másokat vagy engem elítélnek akármilyen külsõ vagy belsõ tulajdonság alapján.Ezeket az embereket is szeretném elfogadni.Szeretném, ha elfogadnám azt, hogy nem kell mindenkinek megfelelnem, de úgy kell élnem, hogy magammal is békébe lehessek, és úgy mindenkivel. A céljaim vezérelnek jelenleg, mint sok velem egykorút.Tanulok rengeteget, küzdök, hogy minden sikerüljön, amit elterveztem az elkövetkezendõ évekre, de ezek rövid tervek. A családtervezés nálam megállapodás kérdése, ami majd remélhetõleg bekövetkezik, ha be kell következnie.Szeretnék úgy élni, hogy bármilyen legyen is a sorsom, eltudjam majd fogadni. DE MINDEN MÁSODPERCBEN, PERCBEN, ÓRÁBAN, ÉVBEN KÜZDÖK AZÉRT, HOGY JOBB LEGYEN!HOGY MINDEN CÉLOMAT ELÉRHESSEM, ÉS AZT MONDHASSAM:HOGY IGEN, MINDENT MEGTETTEM!És ha úgy sem kapok valamit meg, akkor azt a sors nem akarja nekem odaadni.Szerintem ki kell tartanom az elveim mellett. Most fenyeget némi érzelmi elsivárosodás, de kezdek beletörõdni.Pedig éppen ebbe nem kéne beletörõdnöm!Tudatosan élek.Ezt már biztos elértem!Ritka ember az, aki tudja magáról, hogy mik a hibái, és miket kell még tennie azért, hogy jobb ember legyen.Nem élhetünk álomvilágban, mindent nem érhetünk el.Nekem nem célom, hogy késõbb kacsalábon forgó lakásom legyen, elég ha lesz egy kicsi saját lakásom, amit hatalmas munkával, kitartással akarok megszerezni. A céljaim, az énképem úgy érzem, hogy rendben van..nem képzelek többet magamról, mint ami vagyok.Sokszor sajnos keveset.. ..utóbbit az emberek észrevették, és aláásták az amúgy is kevés önbizalmam. 18/L
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat :D

A párommal templomban is szeretnék egybe kelni, de őt ez nem vonzza, sőt a barátaiból sem nézem ki, hogy örömmel jönnének el rá. Hogy csináljam, hogy kedve legyen hozzá? Ha muszájból teszi én az esküvőt lefújom.

Legjobb válasz: Ha nem érdekli a dolog, talán a kedvedért belemegy, de az meg már nem az igazi. Én rendkívül egyházellenes vagyok, ezért szó sem lehet templomi esküvõrõl. Nem fogadnék örök hûséget Isten színe elõtt, mert nem hiszek se az örök hûségben se Istenben. Ha mégis megtenném csak a párom kedvéért, az képmutatás lenne a részemrõl.

Ez nem "kedv" kérdésének tûnik nekem. Ha te vallásos vagy, és a párod nem vallásos, neked viszont fontos, hogy a párod is vallásos legyen, akkor keress mást helyette. Persze a térítéssel is próbálkozhatsz.:)
Ha nem érdekli a dolog, talán a kedvedért belemegy, de az meg már nem az igazi. Én rendkívül egyházellenes vagyok, ezért szó sem lehet templomi esküvõrõl. Nem fogadnék örök hûséget Isten színe elõtt, mert nem hiszek se az örök hûségben se Istenben. Ha mégis megtenném csak a párom kedvéért, az képmutatás lenne a részemrõl.
Na igen ez a tipikus buta nõi felfogás, "az esküvõm minden pénzt megér". :D
A kérdező hozzászólása: A világ nem fog látni egy templomban :D Esküvõig még jogsit szerzek és kocsit veszek, remélem ezt 1, 5 éven belül megoldom. Az esküvõm, pedig minden pénzt megér, nem fog érdekelni mennyit szórok el.
Hát ha csak a díszlet kedvéért akarsz templomit, és még a párod sem akarja, akkor szerintem nem kéne erõltetned. Egyébként meg nem attól lesztek egy pár, hogy megtartjátok az esküvõt. Aki igazán szereti a másikat, annak nincs szüksége arra, hogy megmutassa a világnak és rajta legyen egy papíron, meg lagzi, meg pénz szórás az egész. 21/L
Milyen vallásúak vagytok?
Iszonyatosan unszimpatikus vagy! Ha egy ferfi belemegy a hazassagba, s akar hazassagi szerzodest miert ne lehetne elfogadni, teljesen mind1, hogy kinek van tobb penze. S ezert dobtal egy 5 eves kapcsolatot. Gratulalok! A nok fejebe mar kicsi koratol azt verik, majd egyszer jon a herceg. Meghazasodtok s az lesz a legszebb nap az eletdben, boldogan eltek, lesz gyerek, kutya meg miegymas. Erdekes egy sracnak sose meselik, hogy majd jon egy mesebeli kiralylany es akkor forever and after. Hogy a kerdesedre is valaszoljak szinten rosszul vagyok ettol a hozzaallastol. A gondolataid egymas paradoxonjai. Ha muszajbol teszi lefujom az eskuvot. Majd azt irod, csak azt szeretnem hogy kibirja azt a fel orat. Csak egy ilyen notol mentsen az eg!!!
Rosszul állsz hozzá. Ha a pasidnak nem jön be, akkor csak érdekbõl fogja csinálni. Tiszta szívbõl én se mennék templomba. Soha nem voltam vallásos és ahogyan magamat ismerem, soha nem is leszek. Ergó ha a jövõbeli párom templomi esküvõt akar, akkor maximum az õ kedvéért (érdekbõl) mennék bele, így viszont semmi keresnivalóm a templomban (akkor viszont miért is mennék). Szóval mindent összegezve: Ha nem akar elmenni, akkor ne erõltesd, vagy legalábbis ne várd el, hogy ne csak érdekbõl menjen. Én fontosabb dolgok miatt is kihagytam a templomot, mert csak azért, hogy ott legyek, miközben nem hiszek, semmi értelme.
A kérdező hozzászólása: Hidd el, fõnyeremény vagyok a számára :)
A kérdező hozzászólása: Drágám, a jogsim is és a jövendõbeli autóm is, ahogy a szempillaspirálom is megér nekem minden pénzt :D
Az autó nekem is sokat megér, de a "szempillaspirál" rohadtul nem tartozik a fontos dolgok közé, Drágám!
A kérdező hozzászólása: Én adok a megjelenésemre, magamra és nem egy avon color trend 200 forintos szemetet veszek meg.
Oké, mind1, lényegtelen a vita, hisz nem értjük meg egymást. Nem tudom mi az az avon color trend vagy mi, nem is érdekel. Tartsd akkor meg az esküvõdet és tégy ahogy szeretnél...a te életed.
Azért jó hogy ahhot igazítod az esküvõdet, hogy mit vár el a nagyanyád, az anyád, meg mittudomén ki. Ha neked egy esküvõ olyan mint egy szempillaspirál, hogy attól lesz jó ha drága, hát gatulálok az életfelfogásodhoz. Ha ennyire láttszatesküvõt akar, akkor igazából bérelj hozzá egy statiszta férjet, akinek a hajszíne pont harmonizál a ruhádhoz. Ez a kapcsolat se a szeretetrõl szól. Mondjuk úgy, you missed the point.
A kérdező hozzászólása: Dehülyék vagytok :D Nem elvárás, ez csak egy vágy. Én pont nem az az ember vagyok, aki másnak felel meg, nálam nekem kell megfelelni :)
Szegény pasi. Gondolom a kezedet is úgy kéretted meg, megszabva a gyûrû árát.
A kérdező hozzászólása: Utazás során egy kulcscsomó gyûrûjével :) Még nem választottam ki a gyûrûm. Nem mert elõre vásárolni, mert tudja, hogy nekem az kell amibe a boltban szeretek bele.
Nem mert elmenni vásárolni... xD
20: miként kedveltesd meg? ismertesd vele a kiírt álláspontodat, hogyha muszájból teszi, még akkor is lefújod az esküvõt. ez annyira korrekt ugye, sok teret ad a megbeszélésnek, kompromisszumnak. ha szerencséje van, akkor megszabadul tõled.
A kérdező hozzászólása: A lelkész engem tárt karokkal vár, pici koromtól tizenéveim elejéig egy darab misét ki nem hagytam, minden egyházi kiránduláson részt vettem és minden évben alig vártam, hogy elmehessek a világtalálkozóra, Orbán Balázs sírjához, Szejkefürdõre és igyekszem évente legalább egy úrvacsorát venni :) Konfirmáltam, szerepeltem az M1 csatorna egyik vallásmûsorában. Szerintem nincs okom kerülni a templomokat. Térjünk vissza arra, hogy miként kedveltessem meg a párommal az egyházi szertartás gondolatát.
18: "A szerzõdéssel az a bajom, hogy nekem kellene elõbb felhoznom, mivel közel 2x annyit keresek, mint az exem vagy a mostani párom és 3x annyi pénzt ölök bele a kapcsolataimba. " Akkor téged véd. Ha pedig soha nem mondasz el egy imát, akkor TAKARODJ A TEMPLOMBÓL, vágod?
A kérdező hozzászólása: Unitárius. Ugyanolyan, mint a református vagy a katolikus, csak lazább, a papnak lehet felesége, gyermeke. Nálunk nincs semmi természetellenes.
Köszi, tudom mi az. Ötletem sajna nincs, csak kiváncsi voltam. Talán tarts szexmegvonást addig, vagy talán mondd el neki a fentieket.
A kérdező hozzászólása: Mondtam, hogy elmegyünk misére, bemutatom a papnak. Hallani sem akar errõl. Pedig jófej a pap, egyszer hazavitt kocsival és ugyanúgy anyázza azt aki bevág elé :D Szóval nem lenne itt mitõl tartani, nekem maga a szertartás, a helyszín, az egybekelés módja a lényeges. Önkormányzaton csak futószalagon van az ember.
A kérdező hozzászólása: Engem az nem érdekel, hogy mennyire vallásos :D Csak jöjjön be velem és állja ki azt a fél órát :D Nevelõapám van, amikor a szüleim esküdtek minden gyönyörûen fel volt díszítve, a pap meg az elsõ ásításnál rövidre vette a szövegét és hamar rátért a lényegre. :) Csak ha már a párom megkéri a kezem, akkor ne érdekelje, hogy templomba megyünk :( Az elõzõ pasim is ilyen volt, vele 5 évig voltam együtt, aztán amikor felhozta, hogy vagyonszerzõdést vagy mit írunk az õ banki -6 milliós vagyonára kiröhögtem és dobtam :D
és az jobb lesz neked, ha belemegy és semmi köze közben az egészhez? attól nem lesz vallásos, és nem is fog úgy élni, mint aki hisz, vagy aki ettõl JOBBAN szeretne. az én párom is ezt szeretné. mondtam neki, hogy ha ragaszkodik hozzá, akkor belemegyek, de nekem az égegyadata világon semmit se jelent. közömbös. ha aamiatt tennéd, hogy akkor van a holtodiglan, holltomiglan, meg nem lehet elválni, akkor hidd el amennyiben rossz lenne a házasságod, vagy nem akarna veled élni, ugyanúgy elválik polgárilag, és annyi volt. nem egyházi államban élünk, hogy az lenne a kötelezõ. az csak egy"magasabb" szint, de aki nem hisz, az lényegében [email protected]
7: azért szerintem te eléggé el vagy szállva magadtól. ha valaki pedig nem vallásos, az takarodjon ki a templomból, nem akkor kell odamenni elõször, amikor az ember akar valamit "isten szine elõtt"
eléggé butus voltál , ha házassági szerzõdés miatt dobtad. lehet, hogy az esküvõ pillanatában úgy érzitek, hogy ti vagytok a legjobb, és az örök pár, de, ha 2, 3, 10 év múlva kiderül hogy mégse, akkor ezerszer könnyebb a válás. nincsenek viták, anyázás. hanem mindenki tudja, hogy mivel kezdtétek, mi a közös szerzemény, amit el kell osztani, és pont
A kérdező hozzászólása: Még mindig ugyanazt hajtom, hogy nem a vallás a lényeg, hanem a helyszín, a hangulat. ...és ha én polgárira nem akarok menni? Mert felfordul a gyomrom tõle, egy nap 15 párt összeadnak mindenkinek 30 perce van. Ugyan az egyházi hazánkban nem hivatalos, de még mindig milliószor szebb. A papírt, meg szertartás nélkül is alá tudjuk írni az önkormányzaton. :)
A kérdező hozzászólása: 9-esnek írom, hogy apám kettévágná, ha az én cuccomat kobozná el, én pedig tisztességes vagyok.
Szóval vallásos se vagy, egyszerûen fontosabb neked az esküvõ körüli felhajtás, mint a jövendõbeli férjed, és egy 6 éves kapcsolatnak már véget vetettél egy nyamvadt házassági szerzõdés miatt. Szerintem fújd le az esküvõt, keress egy hasonlóan üresfejû csávót inkább...
12: akkor mi a probléma a szerzõdéssel, ha tisztességes vagy? 11: a templom pedig egy szent hely, ha nem tudnád, nem a hangulat miatt szoktak odamászkálni
nem kételkedek benned. most így gondolod. viszont, a legrosszabbakból kiindulva: mi van, ha apád nem tud segíteni? a bíróság másként dönt? ha olyat csinál, amiért meggyûlölöd, és bármire kész vagy, hogy bosszút állj, vagy fordítva?.... ismerek olyat aki ugyanígy csinálta a házasságát. két tanúval lerendezték a hivatalost, és utána volt a szép egyházi. kinek mi az értékrendje, a hozzáállása.
Azért a legtöbb egyháznál nem úgy megy (lehet akármilyen laza is a lelkész), hogy csak a hangulat miatt házasodunk templomban... sok helyen a jegyesoktatás is követelmény, legalább néhány alkalommal. Az egyházi esküvõ katolikusoknál szentséget, a protestánsoknál pedig Isten áldásának kérését jelenti. Ha nektek ez semmit nem jelent, akkor inkább ne házasodjatok templomban, mert az nem egy díszlet az esküvõhöz... és most nem a helyszín a lényeg, hanem maga a szertartás, Isten áldásának kérése! Ha csak a helyszín a lényeg számotokra, és hogy ne futószalagon történjen a dolog, akkor javaslom, hogy rendezzétek külsõ helyszínen a szertartást - az anyakönyvvezetõ külön díjazásért kimegy elég sok helyre, vagy vannak olyan szolgáltatók, ahol egy "eljátszott" szertartást lehet kérni (pont olyan, mint a hivatalos, csak teljesen a ti igényetek szerint alakítják). Ha érdekel, keress meg privátban. Az egyházi esküvõt nektek nem javaslom, és azt gondolom, hogy a lelkész sem feltétlenül menne így bele, ahogy azt te elképzeled.
Mint nem vallásos ember, engem legalább ennyire sértene egy templomi esküvõ. A polgári esküvés tényleg csak formaság, hogy a píprokon késõbb már úgy szerepeljetek. A vallási esküvõnél viszont olyasmikre kell esküdnie mindkét félnek, ami az adott egyház ideológiájához tartozik. Te képes lennél komolyan megesküdni például egy muszlim vagy egy hindu istenségre? Úgy, hogy még a párod el is várja, hogy õszintén, teljes szívbõl tedd? A polgári esküvõ csak egy unalmas bürokrata formaság, ez viszont szerintemagymosás és lelkiismereti zsarolás határát súrolja. Ezt soha nem tenném meg egy olyannal akit szeretek, pláne nem azért hogy magamhoz is láncoljam vele. Bocsi, de nekem kifejezetten ellenszenves a hozzáállásod. Ha ennyire fontos neked a hited, inkább keress a saját felekzetedbõl.
A kérdező hozzászólása: A szerzõdéssel az a bajom, hogy nekem kellene elõbb felhoznom, mivel közel 2x annyit keresek, mint az exem vagy a mostani párom és 3x annyi pénzt ölök bele a kapcsolataimba. Tisztességes vagyok, de ezek a tények mellett mocskolódásnak tartom a szerzõdést. A templom valóban egy szent hely, a családom igen vallásos, nagymamámnak pedig az az álma, hogy ott lehessen az esküvõmön, édesanyámnak pedig a fehér ruha rajtam. Azt nem értem meg, hogy miért tart a párom az egésztõl. Hogyan barátkoztassam meg a dologgal? Én magam is death metál koncertekre járok, soha nem mondok el egy imát és nem tartom be a 10 parancsolatot. Ettõl függetlenül tudom, hogy jól érezném magam a szertartáson.
"tizenéveim elejéig egy darab misét ki nem hagytam" "soha nem mondok el egy imát és nem tartom be a 10 parancsolatot. " HHEE?....
Honnan tudod hogy pár alkalom elég?
Ez engem is érdekelne, én is békés megyei vagyok. Engem az árak is érdekelnének. Bocsánat, hogy belemászok a kérdésedbe. :)

Münchenben szeretnék egy hotelbe menni, de csak egy délutánra, pár órára kellene valahol maradnom. Annyira ki lehet venni? Ha igen, mennyibe kerül, mennyi időkre lehet? Előtte már le kell foglalni?

Ismerősömmel fogunk a városban találkozni, de ő még északabbról jön le értem, nekem pedig meg kellene őt várnom, a bőröndökkel pedig nem szeretnék az utcán maradni. Így hát egy egyszerű szoba elég lenne, vagy nem tudom, lehet addig megpihennék, 5 órával ér be később, mint én, kb annyi időre kellene. Mit javasoltok? Voltatok már valamelyik szállón/hotelban? (Étel nem szükséges, de ha olyat tudtok, az is jó lenne, akkor az uzsonna is meg lenne oldva. :D)

Legjobb válasz: Pályaudvaron berakod a csomagmegörzõbe a cuccod, és sétálgatsz a városban.

Pályaudvaron berakod a csomagmegörzõbe a cuccod, és sétálgatsz a városban.
Beülsz egy kávézóba
A kérdező hozzászólása: De jó lenne megpihenni :/

Anyukám ki nem állhatja a kutyát a lakásban, de én szeretnék egyet (yorki), és lesz is pár héten belül de arról anyukám nem tud mit csináljak?

Egy ismer?sömt?l fogok kapni 1 yorkshire terrier kutyust ami persze "szobakutya" már vettem neki pórázt fekhelyet...meg olyan kellékeket ami szükségeltetik a kutya lakásban tartásához....de anyukám nem tud semmir?l...egyszer kérdeztem meg t?le régebben h lehetne e kutyusom és mondta hogy nem mert nem lakásba való meg ilyenek, meg h hullik a sz?re és ezért nem akarja...aztán megtudtam h yorkiknak nem hullik a sz?re ezt mondtam is anyukámnak és mondta h ?t nem érdekli akkor se engedi h kutyám legyen a lakásba...de már megkapom a kutyát aminek nagyon örülök de anyukámnak hogy mondjam el? Vagy várjak amég megkapom és haza hozom? vagy mit csináljak? Vagy mondjam neki azt h csak addig lesz bennt alakásba még jó id? lesz?....de én a kutyát nem akarom kirakni az udvarra, (családi házban lakunk) az a fajta kiskutya nem az udvarra való ? az a tipikus "táska kutya" remélem értitek mi a problémám... ha az oltásokat hozná fel h drága már arra is összespóroltam a pénzt.. mit csináljak??? segítsetek, nagyon félek attól h megkapom a kutyát és nem fogja megengedni hogy itt maradjon.

Legjobb válasz: Szerintem amíg a szüleiddel laksz addig nagyonis van beleszólásuk, igazán nem fer kész helyzet elé állítani, és ha után mégsem tarthatod meg akkor fölösleges traumát okozol a kutyának is. Talán nem véletlenül mond nemet, ha esetleg megbeszélnéd vele akkor láthatná hogy van benned felelõsség, így viszont az ellenkezõjét bizonyítod, hogy egy gyerek vagy, aki csak azért is. Ha az én lányom lennél, én bizony haragudnék rád ezért, nem meglepõ ha a te anyukád is fog!

Egyetértek az elõttem szólókkal, és remélem, azóta sikerült beszélned édesanyáddal. Gondolni kell például arra is, hogy ki fog vele foglalkozni, ha te mondjuk elutazol, és nem tudod magaddal vinni.
Szerintem amíg a szüleiddel laksz addig nagyonis van beleszólásuk, igazán nem fer kész helyzet elé állítani, és ha után mégsem tarthatod meg akkor fölösleges traumát okozol a kutyának is. Talán nem véletlenül mond nemet, ha esetleg megbeszélnéd vele akkor láthatná hogy van benned felelõsség, így viszont az ellenkezõjét bizonyítod, hogy egy gyerek vagy, aki csak azért is. Ha az én lányom lennél, én bizony haragudnék rád ezért, nem meglepõ ha a te anyukád is fog!
Abba semmiképpen ne egyezz bele, hogy csak kinti kutya legyen, akkor se, ha csak így engedi meg. Egyedül érezné magát, mivel tipikus társasági kutya, ráadásul télen megfagyna. Miért nem választasz olyan fajtát, amit kertben is lehet tartani? Azt nem írtad, hogy a kerti kutyatartást is ellenzi! Amúgy az én szüleim is úgy gondolták, hogy lakásba nem való kutya, de azt megengedték, hogy amikor a kutyám még kicsi, bent maradjon. Aztán amikor megnõtt, már nem akarták kiszoktatni, csak az éjszakákat kell mindenképpen az udvaron töltenie, de ha beteg vagy vihar van vagy nagy hideg, bejöhet.
En a legelso valaszolo vagyok , es belatom tevedtem es meggondolatlanul valaszoltam , valoban beszeldd meg edesanyaddal , az en edesanyam sem akart kutyat , de miota megvan annyira szereti semmiert se adna , a kutya oromot hoz a hazba , egy uj csaladtag , aki szereti a csalad minden tagjat es a csaladtagok is ot :)
Elõbb kellett volna meggyõznöd az anyukádat, hogy legyen kutyád, ezzel szegény kölyöknek csak ártasz, hogyha elhozod, aztán meg kidobja a házból... Ráadásul ha megtiltja, hatalmas anyagi deficitet okoztál magadnak (táska, kosár, stb...). Az elsõ és legfontosabb szabály kutya vásárlásakor, hogy csak akkor vegyen valamelyik családtag, ha az egész család egyöntetûen igent mond. Ilyen reakciókkal számolhatsz arra, hogy nem engedi meg. Szerintem próbád meg puhítani, és az õ beleegyezésével hozd el a kölyköt. Segíts neki a házimunkában, fõzz, takaríts, stb... Nálam ez mindig beválik, de az én anyám mondjuk fanatikus kutyarajongó...
Felelõtlenség így kutyát vállalni. Egy normális családban ezeket megbeszélik az emberek. És mit csinálsz, ha anyukád mégsem engedi meg? Utcára teszed? Vagy hívogatod a menhelyeket, hogy valaki fogadja be? Amúgy meg egy kutya tartása jóval többe kerül mint a kötelezõ oltások.
Szerintem ha meglesz a kutya meg fogja engedni , hogy nalatok maradjon , es ne mondd azt , hogy csak addig lesz bent mig jo ido lesz, ha anyukad latja , hogy majd foglalkozol vele akkor biztos nem lesz kifogasa ellene.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszotokat... sokat segítettetek vele.. megyek és beszélgetek anyukámmal....hátha megtudom gyõzni és elmondom neki hogy ilyen több lehetõség nem lesz h egy ilyen értékes kutyát ajándékba meg kapok...
23:55 Imádom az állatokat! Kevés olyan hobbiállat létezik, ami nekem nem volt/van. Köztük a tengerimalac volt a legmeghatározóbb kiskoromba. Azért hoztam fel a különbséget, mert azzal nincs annyi gond, a családban aki nem szereti az állatokat õ is könnyen kikerüli. És hidd el, hogy el tudom úgy magyarázni egy gyereknek, hogy mivel jár egy állat tartása, hogy utána komolyan elgondolkodik. Fõleg az elõbb felsoroltak miatt. Aki sokféle állatott tartott, az tudja mit, hogyan kell mondani, tanácsolni az újdonsült gazdinak. Most is sokféle állatunk van: ló, kutya, macska, versenyegér, kacsa...
Írd meg miben maradtatok az anyukáddal, érdekel !!! Remélem engedi....
számíts rá hogy 6 hetes korától 2 hetente kell vinni oltatni 4 hónapos koráig.na márpedig egy oltás 3-5 ezer forint között van.aztán ugyebár gyorsan nõ.kell neki minden bunda ápoló cucc(sampon, kefe..stb).jah és nehogy azt hidd h nem fog az elején megbetegedni...sok kölyköt hamar el kell vinni állatorvoshoz, mivel a leggyakoribb dolog náluk ilyenkor a hasmenés, vagy bélgyulladás(nem parvóra gondolok itt). hidd el nem olcsó pl ha hétvégén üt be a baj.akkor ugyebár a kaja is drága...én is azt hittem hogy jaj nálunk nem lesz semmi gond, minden simán fog menni.és anyukám úgy engedte meg a kutyát hogy én keresem meg rá a lóvét, mindent én csinálok.szórólapozás...stb. anyám mindigg mondta hogy azért 1 kutyát eltartani nem olcsó dolog.nem hittem neki, de igaza volt.
22:28 hm..tengerimalac.kíváncsi vagyok h neked amit bárki elmagyarázott alaposan azt te soha ne szegted meg! igaz h nagy felelõsség, és csak bizonyos korú mondjuk 12-14 év fölötti gyerekre bíznék kutyát teljesen.látszik h nem nagyon bírod az állatokat
amikor elviszed a kutyust mond meg neki hogy próba idõn van akkor ami akár 1 hónap is lehet.mutasd meg h elég érett vagy h kutyát vállalh.de ez így is legyen!!
Belegondolva a helyzetbe, ha az én gyerekem tenné ugyanezt, ráadásul a hátam mögött vásárolgat és egyszer csak beállít egy kölyökkel, valószínû nagy fejmosást kapna, természetes a kölyöknek ugyanoda kellen mennie, ahonnét jött. Nem azért mert szívtelen vagyok, de egy felnõtt el tudja dönteni, hogy a lakását mire szeretné használni. Ha ebbe a kutyatartás nem fér bele, akkor sajnos ez van. Majd a gyerek a saját házába, lakásába azt tart, amit akar. Ahhoz, hogy egy kölyök szobatiszta legyen nem csak türelem kell, de nagy tolerancia azoktól, akik egyébként sem kívánnak foglalkozni az állattal. 1-2 alkalom elég ahhoz, hogy a gyanútlan kutyakakiba/pisibe lépjen, és szerintem ezért is kell ezt megbeszélni, és minden családtagnak elfogadni. Mert bizony ezt az "állapotot" nem pár hétig kell elviselni, hanem akár 15 évig is. Azt könnyebben el tudom képzelni, hogy a gyerekem beállít egy hallal, tengerimalaccal, de egy kutya ennél nehezebb eset. Sõt, még egy hörcsög esetében is elgondolkoznék, hogy vajon miért nem merte bevallani, mert ha egy gyereknek alaposan el van magyarázva, hogy miért nem lehet, akkor azt szerintem el tudja fogadni és nem az a reakciója, hogy akkor titokban kell megoldani!
szia! én már irtam Neked e-mailt, nem tudom, hogy nézted-e.....ajánlom, hogy olvass sokat a kutya nevelésérõl, hogy jó gazdi legyél!! én az oldalamon kezdõ kutyagazdiknak irok különfajta témákról! kutyakrol.mlap.hu
elõzõ voltam: és a kutya issza meg a levét az egésznek mert még ha nem is kell mennie a háztól, nem mindenki fogja fenntartás nélkül szeretni...és ezt az állatok megérzik! Szerintem te sem szeretnél nyûg lenni valaki nyakán!
Kíváncsi vagyok a végeredményre. Majd kérünk beszámolót :) Tényleg hatalmas felelõsség a kutya- oltások, felszerelések, késõbb gyógyszerek, ivartalanítás, stbstb... Ui.: hány éves vagy?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!