Találatok a következő kifejezésre: Ki nekem unokahúgom kislánya, és (1 db)

Ki nekem az unokahúgom kislánya, és ki a másodunokahúgom lánya? Én mijük vagyok nekik?

Legjobb válasz: Huhh :) szijja! hivatalos szó már nincsen. az UNOKAHUG lehet a KISSEB NÕI UNOKATESTVÉR is, viszont lehet a TESTVÉRED GYEREKE is. szerintem te az elsõre gondolsz, szóval az UNOKATESÓD gyereke is a MÁSODUNOKAHUGOD/ÖCS (mivel az "elsõ"unokahugod elvileg a testvéred gyereke lenne, és nem a nõi unokatesód) a MÁSODUNOKAHUG lehet ez akit most mondtam, de lehet a SZÜLEID UNOKATESTVÉRÉNEK a GYEREKE.az õ gyermeke már HARMADUNOKAHUG/ÖCS. hogy nekik te kijük vagy? hát a másodnagynéni/bácsi, illetve harmad....de ez igy már elég fura huhh rajzoltam neked, hogy megértsd :) remélem nem elég bonyolult! http://kepfeltoltes.hu/071024/kikinekkije_www.kepfeltoltes.h.. KATT RÁ!

Huhh :) szijja! hivatalos szó már nincsen. az UNOKAHUG lehet a KISSEB NÕI UNOKATESTVÉR is, viszont lehet a TESTVÉRED GYEREKE is. szerintem te az elsõre gondolsz, szóval az UNOKATESÓD gyereke is a MÁSODUNOKAHUGOD/ÖCS (mivel az "elsõ"unokahugod elvileg a testvéred gyereke lenne, és nem a nõi unokatesód) a MÁSODUNOKAHUG lehet ez akit most mondtam, de lehet a SZÜLEID UNOKATESTVÉRÉNEK a GYEREKE.az õ gyermeke már HARMADUNOKAHUG/ÖCS. hogy nekik te kijük vagy? hát a másodnagynéni/bácsi, illetve harmad....de ez igy már elég fura huhh rajzoltam neked, hogy megértsd :) remélem nem elég bonyolult! http://kepfeltoltes.hu/071024/kikinekkije_www.kepfeltoltes.h.. KATT RÁ!
Bocsi elsõ válaszoló, de én nem értelek. Én annyit tudok, hogy azt szokták mondani, hogy az unokatestvéred gyereke, neked a másodunoka hugod/öcséd.A másodunokatestvéred gyereke pedig a harmadunoka hugod. És te nekik pont fordítva vagy. A másodunoka hugodnak/öcsédnek te a másod nagynénje vagy, a másodunoka testvéred gyerekeinek te vagy a harmad nagynénjük. (Én pont most tettem fel ezt a kérdést, de mire feltettem már meg volt a válasz!! :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tudtok nekem mondani jó családfa kutató oldalt?

Aki tud az léci írja vagy linkelje be

3

A gyerek a felmenők keresztnevét kapja vagy legyen olyan neve, ami másnak nincs a családban?

Szerintetek jó ha ugyanúgy hivják a gyereket,mint az apját,nagyapját,dédapját,stb,vagy inkább legyen saját keresztneve,vagyis nem az ami már van másnak a családban?

Párom családjában az a szokás,hogy az elsőszülött fiú egy bizonyos nevet kap,párom neve is ez,és még vagy 4-5 generációé,amiről tudok.
Fiunk lesz,nekem eszem ágában nincs ezt a nevet adni,maga A név se nem szép,se nem csúnya,de a becézései iszonytosak,azt se szeretem ha páromat becézik,van rendes neve neki.
Párom már tudja,hogy nem lesz a gyereknek az a neve mint neki,második keresztnevet se kap,hanem választunk közösen egy olyat,ami tetszik mindkettőnknek,de nem köthető senkihez.
(egyébként nekem is az a keresztnevem mint anyámnak,mindig utáltam,hogy én voltam a kis X,anyám meg a nagy X)
A bővebb család még nem tudja,szerintem kiátkoznak:)

Vélemény?

12

Az én unokatesóm az anyunak kicsodája, ha nem a keresztfia mert az másik unokatesóm?

3

A Forgács az cigány név?

4

Mit mondjak a levéltárban, ha a családomat szeretném visszavezetni néhány évszázaddal ezelőttre?

Ti ha csináltátok, hogyan? És körülbelül mennyit kellett fizetni?
Nagyon érdekel, hogy kik voltak az őseim, és szeretném megtudni:))

1

Milyen napokra adtok valamit a keresztgyereketeknek?

Úgy értem, hogy megvan a keresztelő pl, és utána kb hány éves koráig vettetek neki névnapjára, szülinapra, karácsonyra ajándékot vagy adtatok neki pénzt? Kíváncsi vagyok, ki hogy gondolkodik.

33

Családfakutatás közben milyen érdekes, meglepő dolgokat találtatok az ősökről, amit addig nem tudtál?

6

Milyen származású vagy?

Úgy értem, hogy a magyar mellet milyen más származás van benne és hány %-ban!

46

Használható ötleteket kérnék családfa kutatásához?

Szeretném én is elkezdeni, mert a családomnak csak az anyai ágáról rendelkezem iratokkal. Azt is szeretném bővíteni, de az apai ágról is kellene információ. Tudom, hogy itt már sok szó esett a témáról, de sajnos nem tudok angolul, így pl. a FamilySearch-öt nem tudom használni. Időm van, benzinpénzem viszont nem sok, így első körben itthonról szeretnék nézelődni.

2

Felnőtt férfiak, nők, beszámoltok a szüleiteknek az anyagi dolgaitokról?

Tudják mennyit kerestek,mibe került egy naralás,mennyit sproltok,stb?
Vagy hogy hogy működik a kassza a párotokkal?

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!