Találatok a következő kifejezésre: Ki nekem unokahúgom (6 db)

Bátyám kislányának én a nagynénje vagyok, ugye? Akkor ő ki nekem? Unokahúgom? . Mert, akkor én az unkokanővére lennék, nem?

El?re is köszönöm :)

Legjobb válasz: Te vagy a nagynénje, õ pedig az unokahúgod.

Te vagy a nagynénje, õ pedig az unokahúgod.
Igen, az unokahúgod. Hallottam már olyat is, h. az unokahúg, unokanõvér kifejezést az unokatestvérre is használják, és ha idõsebb nálad, akkor unokanõvér, ha fiatalabb, akkor unakohúg. De nekem az unokatestvér az unokatestvér, csak így simán. :)
Egyszerûbb ezt idegennyelven. Akivel a szüleitek testvérek, az az unokatestvéred. (cousin, neki te is "kuzinja" vagy, általában ugyanazon generációba tartoztok) A testvéred gyereke az unokahúgod/unokaöcséd. (niece/nephew: nekik te Aunt vagy, általában egy generációnyi a különbség)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, na akkor mostmár remélem eljutott az agyamig:D
Anyósod!
A kérdező hozzászólása: Vicces vagy, te szerencsétlen...fogadjunk csak azért írtad, hogy felkerülj valamelyik gyakorikérdéses hülyeségre!-.-

Ki nekem az unokahúgom kislánya, és ki a másodunokahúgom lánya? Én mijük vagyok nekik?

Legjobb válasz: Huhh :) szijja! hivatalos szó már nincsen. az UNOKAHUG lehet a KISSEB NÕI UNOKATESTVÉR is, viszont lehet a TESTVÉRED GYEREKE is. szerintem te az elsõre gondolsz, szóval az UNOKATESÓD gyereke is a MÁSODUNOKAHUGOD/ÖCS (mivel az "elsõ"unokahugod elvileg a testvéred gyereke lenne, és nem a nõi unokatesód) a MÁSODUNOKAHUG lehet ez akit most mondtam, de lehet a SZÜLEID UNOKATESTVÉRÉNEK a GYEREKE.az õ gyermeke már HARMADUNOKAHUG/ÖCS. hogy nekik te kijük vagy? hát a másodnagynéni/bácsi, illetve harmad....de ez igy már elég fura huhh rajzoltam neked, hogy megértsd :) remélem nem elég bonyolult! http://kepfeltoltes.hu/071024/kikinekkije_www.kepfeltoltes.h.. KATT RÁ!

Huhh :) szijja! hivatalos szó már nincsen. az UNOKAHUG lehet a KISSEB NÕI UNOKATESTVÉR is, viszont lehet a TESTVÉRED GYEREKE is. szerintem te az elsõre gondolsz, szóval az UNOKATESÓD gyereke is a MÁSODUNOKAHUGOD/ÖCS (mivel az "elsõ"unokahugod elvileg a testvéred gyereke lenne, és nem a nõi unokatesód) a MÁSODUNOKAHUG lehet ez akit most mondtam, de lehet a SZÜLEID UNOKATESTVÉRÉNEK a GYEREKE.az õ gyermeke már HARMADUNOKAHUG/ÖCS. hogy nekik te kijük vagy? hát a másodnagynéni/bácsi, illetve harmad....de ez igy már elég fura huhh rajzoltam neked, hogy megértsd :) remélem nem elég bonyolult! http://kepfeltoltes.hu/071024/kikinekkije_www.kepfeltoltes.h.. KATT RÁ!
Bocsi elsõ válaszoló, de én nem értelek. Én annyit tudok, hogy azt szokták mondani, hogy az unokatestvéred gyereke, neked a másodunoka hugod/öcséd.A másodunokatestvéred gyereke pedig a harmadunoka hugod. És te nekik pont fordítva vagy. A másodunoka hugodnak/öcsédnek te a másod nagynénje vagy, a másodunoka testvéred gyerekeinek te vagy a harmad nagynénjük. (Én pont most tettem fel ezt a kérdést, de mire feltettem már meg volt a válasz!! :)

Kik nekünk testvéreink gyermekei? ( unokahúg, unokaöcs. Stb? )

Legjobb válasz: Nekem van 2 tesom, mindkettõjüknek van kislányuk. Egyik kiscsaj az unokahugom, a másik pedig a keresztlányom :)) 17/L

Nekem van 2 tesom, mindkettõjüknek van kislányuk. Egyik kiscsaj az unokahugom, a másik pedig a keresztlányom :) ) 17/L
Igen unokahúg és unokaöccs, te pedig nagynénijük vagy nagybácsijuk vagy. :)
Igen, te pedig a nagynénjük, nagybácsijuk vagy.
A kérdező hozzászólása: köszike! Azt tudtuk hogy mi nekik kik vagyunk csak azt nem tudtuk hogy õk nekünk.... ( még 1x köszike!!)


Ki nekem apukám unokahuga? És az ő gyereke?

Legjobb válasz: Rokonod...ennyi, semmi több. Miért gondolják az emberek, hogy a minden egyes rokonnak van valami elnevezése???

Rokonod...ennyi, semmi több. Miért gondolják az emberek, hogy a minden egyes rokonnak van valami elnevezése???
Azért elsõ, mert van neve.... másodnagynéni, unokanéni vagy unokanagynéni (valaki unokanagynénje vagy unokanagynénikéje): szülõ lányunokatestvére http://hu.wikipedia.org/wiki/Rokons%C3%A1g
Nem mind1 hogy unokahúg alatt mit értesz? Apukád testvérének a gyereke(unokahúga) vagy Apukád apukájának a testvérének a gyereke(unokatestvére(unokahúg) és azoknak a gyerekei? Egyébként rokon és ennyi, mert nagynéni, az apukádnak a testvére, nem az unokatestvére.
Jah bocsi: Ez akkor igaz "másodnagynéni, unokanéni vagy unokanagynéni (valaki unokanagynénje vagy unokanagynénikéje): szülõ lányunokatestvére" Ha apukád lány unokatestvérérõl beszélünk(apukád, testvérének a gyerekérõl), de azoknak a gyerekei kik, ez a kérdés! Csak sima rokonod.

A nővérem kislánya, nekem az unokahúgom. De kije az én unokahúgom a férjem öccsének a lányának?

Tehát aki nem értené: Van a n?véremnek egy kislánya. Mi a rokoni kapcsolat (hogy hívják)közte és a férjem öccsének a lánya között?

Legjobb válasz: Ha van gyereketek, közös unokatestvér, amíg nincs gyerek nincs vérrokonság sem köztük.

Ha van gyereketek, közös unokatestvér, amíg nincs gyerek nincs vérrokonság sem köztük.
A mi vidékünkön az ilyen, sehová sem beillõ "rokont" úgy hívják: ángyika :) ))
erre nincs szó, ha lesz tényleg egy gyereketek akkor neki lesz mindkettõ az unokatestvére. így akkor a férjed öccsének a lányának a testvéred lánya az unokatestvérének az unokatestvére aki neki nem az unokatestvére lesz.
Ez semmilyen rokonság! Majd a te gyereked lesz az unokahúgodnak az unokatestvére! A férjed öccsének a lánya is majd unokatesója lesz a te gyerekednek! De a férjed öccsének a lánya és a te unokahúgod között nincs semmilyen kapocs!
Igen, miért tetszik?
Az unokahúgod nem a vértestvéred, de a vérrokonod. A vértestvéred a testvéred (apukád, anyukád gyermeke).
Vérrokon az, akivel vér szerint rokonok vagytok, innen származik pl. a testVÉR szó is. Így pl. az örökbefogadott gyerek nem vér rokona a szülõk saját gyerekeinek.
Olyan szó, hogy vértestvér nincsen. Mert a vér szó, már szerepel a testvér szóban, akár vértest is lehetne. A te tested, a "testvéred" teste, a Te véred, az Õ vére. Test és vér.
Másodunokahúg viszont már simán dugható! :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!