Találatok a következő kifejezésre: Ki nekem nagyapám testvérének a lánya (1 db)

Ki nekem a nagyapám testvérének a lánya?

Legjobb válasz: Figyelem ! A nagypapi a második felmenõ.Ha anya vagy apa testvérének a lánya, akkor unokatertvér. Ha a nagypapi vagy nagymami testvérének az UNOKÁJA lenne a kérdés, abban az esetben másodunokatestvérnek hivjuk.De mivel a nagypapi testvérének csak egyel lejebbi utódjáról van szó, ergo nincs külön meghatározás a nagypapi testvérének lányára.

Elõttem elhangzottakhoz csatlakozok! Nincs rá külön szó. :)
Figyelem ! A nagypapi a második felmenõ.Ha anya vagy apa testvérének a lánya, akkor unokatertvér. Ha a nagypapi vagy nagymami testvérének az UNOKÁJA lenne a kérdés, abban az esetben másodunokatestvérnek hivjuk.De mivel a nagypapi testvérének csak egyel lejebbi utódjáról van szó, ergo nincs külön meghatározás a nagypapi testvérének lányára.
szerintem is 2. unokatesó
NEM! a nagynénid az ANYUKÁD/APUKÁD testvére lenne, azaz a nagyszüleid gyermeke. viszont ez akit te mondasz az egyik szülõd unokatestvére. rá nincsen hivatalos meghatározás! :) ))
2.-ik unokatestvér!!!
Nekem van ilyenem, és szimplán unokatesómnak hívjuk egymást.
Szerintem lehetne az unoka nagynénid!
Én is másodunokatestvérre szavazok:-)
Szerintem a nagynénid.
én unokabátyámnak hívom, aki ilyen módon rokonom, akkor neked eszerint unokanõvéred:D

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Most nincs igazam?

15 éves vagyok (L) a párom 21 lesz augusztusban...tudom hogy sok a korkülönbség,de nagyon aranyos és nem rámenős,tudja kontrolálni magát (ha felizgul) és nagyon jól tud bánni a lányokkal.Viszont anyámnak nemnagyon jön be hogy ennyi az évkülönbség,viszont ő 16 volt amikor összejött az akkor 23 éves apámmal...köztük 7 év köztünk még 7 év a korkülönbség... miért nemfogadja el? mikor meg felhozom neki hogy ő se volt idősebb,mindig aztmondja hogy haggyam ezt a témát....

10

Ti mit tennétek, ha : a szüleid kiköltöznek külföldre, de te nem tudsz ki költözni, mert nem tudod még annyira a nyelvet. De neked viszont hiányoznak nagyon a szüleid, mert most a mamádéknál laksz. ti mit csinálnátok?

15

Ez a DNS teszt használhat valamit a családfa kutatásban?

Üdv! 32 felmenőmet derítettem fel a családfán, de nagyrészük német földről származott, így több szépnagyszülőm is. Néhányuknak elég zsidós neve és arca volt, ezért érdekelne különösen, hogy van-e bennem zsidó vér-e vagy sem. Az ok pedig annyi, hogy egész életemben mindenki zsidónak nézett, és már annyira idegesít a dolog (komplexussá nőtte ki magát), hoyg szeretnék pontot tenni a kérdés végére, ezért gondoltam egy DNS tesztre.

Néztem ezt a DNS tesztet, mit gondoltok róla? : ebből is a full genom teszt, ami 175,000 forint, eszméletlen drága, de én összespórolnék rá. Hülyeség az ilyen DNS teszt, vagy van értelme a családfakutatás/igazolás szempontjából?

Köszönök minden értelmes választ!

4

Vezetéknév? Bővebben lent.

Azt szeretném megkérdezni, hogy a születendő gyermeket az apja, vagy az anyja vezetéknevére íratják Amerikában.

2

Most mit csináljunk?

Papám szomszédjában élt egy család és az ő fiuk segített régen papámnak nagyon sokat, 6-7 éven keresztül minden nap és nagyon jóba voltak szinte már a fiaként nézett a srácra papám, és a család 1 éve kiköltözött külföldre (ekkor költöztem én papámhoz,hogy segítsek neki) ,de továbbra is tartotta papámmal a kapcsolatot a srác, hetente minden vasárnap telefonált neki.
2 napja telefonon hívták papámat, de ő nem volt itthon így én vettem fel és a srác szülei voltak és mondták,hogy a fiuk péntek este meghalt autóbalesetben.
Elmondtam papámnak a szomorú hírt de nem hiszi el...azt mondta,hogy ilyennel ne viccelődjek mert ez undorító dolog és teljesen bedühödött aznap már nem is tudtam vele beszélni és tényleg nem hiszi el,azt hittem hogy csak így próbálja feldolgozni,de szombat reggel úgy kezdte a napot,hogy "Na ma ugye nem halt meg senki...vagy még meghalhat?!" leültem mellé és nagyon komoly arccal mondtam neki,hogy ilyennel nem viccelek, de akkor meg mondta,hogy jaj hagyjam már majd el is hiszi meg stb...aztán felhívtam apukámat (papám fia) ,hogy mondja meg neki ő, de neki is mondta,hogy ez mire jó hogy ilyenekkel riogatjuk.
Próbáltuk felhívni a családot,hogy ők mondják meg ,de nem tudjuk elérni őket, a fiú vasérnap szokott telefonálni és papám mondta,hogy majd meglátjuk,hogy ma hív e ha nem akkor talán elhiszi (<--ezt ilyen gúnyosan mondta...mert a srác mindig felhívta vasárnap,ha vasárnap nem tudta egy nappal előtte de hétköznap sosem hívta mert akkor nem ért rá)
Papám agyilag már nem teljesen beszámítható sajnos, de koránt sem bolond, egyszerűen nem értem miért nem hiszi el, sosem hazudtunk neki főleg nem ilyenben.
Mondjuk péntekhez képest már úgy látom,hogy kezdi felfogni ,de nem hiszi el most sem s ez nekem/nekünk is rosszul esik,hogy egy ilyen komoly dologban nem hisz nekünk,amivel kapcsolatban soha de soha nem viccelnénk.

2

Anyák napjára mamámnak idézet?

Vele és apuval élek 6 éve. Készítettem neki képeslapot csak idézet kéne. Rövid és ha lehet nem nagyon megható hanem aranyos. :) Sürgős lenne mert ma oda szeretném adni neki.

2

Csalódtam az apukámban. Hogy lehet ezt feldolgozni?

Az a helyzet, hogy kiskorom óta nagyon apás vagyok, nagyon szeretem és felnézek rá. De nagyon sokat iszik, és ilyenkor nagyon rossz természete van, nagyon csúnyákat mond mindenkire, és egész nap csak bántja az embert.
Én mostanában határoztam el, hogy olyan munkát szeretnék a későbbiekben, hogy segítsek az állatoknak, és az embereknek, mert ehhez van érzékem, ebben tudnék kiteljesedni.
Apám meg ahogy egyre többet iszik, nem is tudom hogy régen is így volt-e, de kezd nagyon rosszindulatú lenni.
Most éppen azon húztam fel magam, hogy fiúbarátomnak a nagybátyjának most lesz a temetése, és apám még nem találkozott a barátom szüleivel és el akar jönni. (Barátommal egyeztünk meg így, hogy nem mutatjuk be őket egymásnak, mert a szülei nem állnak jól anyagilag, mi meg igen, és tudom, hogy onnantól állandóan az lenne, hogy csúfolja őket, meg azt hallgatom, hogy én egy templom egere leszek, mert barátomnak szegény a családja)
Na, és az a helyzet, hogy apám pofátlanul el akar menni a temetésre, holott se ő se én nem ismertük barátom nagybátyját. Apa meg is mondta h azért akar, hogy véleményt mondjon, hogy milyen család. Ez tegnap annyira felhúzott, mert gondolhatja h nem vmi gazdagok, és csak azért akarja megnézni őket, hogy röhögjön rajtuk, meg hogy ő magát jobbnak érezhesse. De ebben az a legidegesítőbb h saját célja miatt akar elmenni a temetésre, nem pedig a végső búcsú miatt.
De nem ez az egyedüli eset, mert pl a szomszédain elváltak, annak is örül, mert nem csak az ő házassága a rossz, meg egy hapsinak akit nem kedvel nem jön össze a feleségével a gyerek, és azokat is kiröhögte meg örült neki. Sőt lakik egy fogyatékos srác az utcánkba, és ilyet mond rá, hogy nyomorék, meg hülyegyerek stb.

Szóval, ha én annyira nem vagyok ilyen, hogy mindenkit kikritizálok, és mindenkibe a rosszat látom, hogy tudom elfogadni h ő az?

3

Milyen (leendő) nagymama az ilyen?

A két nagyobbik fiának nemsokára gyerekei születnek. Gratuláltunk mire közölte hogy köszöni és szorítsunk neki hogy fiúk legyenek, mert neki lányunoka nem kell mert azokkal csak a gond van. Szinte egyszerre születnek a kisunokái és nagyon izgul hogy nehogy lányok legyenek :(
A legkisebbik fia majdnem 30 és buliról bulira jár és tiniket szed fel. Nem hinném hogy akkor a lányokkal lenne több gond.
Ez csak nekem nem tűnik normális dolognak egy leendő nagymamától?

16

A papámnak a lánytestvére az nekem ki?

1

Ha a feleség nem veszi fel a férje nevét, akkor a születendő gyermek a férj vagy a feleség családnevét kapja?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!