Találatok a következő kifejezésre: Ki nekem nagyapám testvérének a lánya (2 db)

Az Anyai nagypapám testvérének a fia, elvette XY nagyapja testvérének a lányát, akinek az édesanyja, a nagyapám másik testvére. Kérdésem;hogy XY ki nekem, és van-e vérági kapcsolat köztünk?

Legjobb válasz: anyai nagyapám testvérének a fia: anyám unokatesója XY nagyapja testvérének a lányát Xy apjának az unokatesója vér ági kapcsolat: nincs, mivel nincs közös õsötök. ki neked: anyád unokatesójának a a feleségének az unokatesója.

anyai nagyapám testvérének a fia: anyám unokatesója XY nagyapja testvérének a lányát Xy apjának az unokatesója vér ági kapcsolat: nincs, mivel nincs közös õsötök. ki neked: anyád unokatesójának a a feleségének az unokatesója.
"Az Anyai nagypapám testvérének a fia" = Édesanyád unokatestvére "elvette XY nagyapja testvérének a lányát" XY most itt az édesanyád unokatestvére maga, vagy egy 3., ismeretlen személy? "akinek az édesanyja, a nagyapám másik testvére." Édesanyád nagynénje. "Kérdésem;hogy XY ki nekem, és van-e vérági kapcsolat köztünk?" A kérdésed értelmezhetetlen. Édesanyád unokatestvére utalsz XY-ként, aki így a saját unokatestvérével házasodott ebben az értelemben, vagy XY egy harmadik személy, AKINEK a szülei egyik unokatestvérével házasodott össze a te édesanyád unokatestvére??????
A kérdező hozzászólása: XY.3.személy. XY nagyapjának a testvére vette feleségül a nagyapám testvérét. Az Õ lányukat elvette nagyapám ffi. testvérének a fia. Közös Õs lehet a dédapám?

Ki nekem a nagyapám testvérének a lánya?

Legjobb válasz: Figyelem ! A nagypapi a második felmenõ.Ha anya vagy apa testvérének a lánya, akkor unokatertvér. Ha a nagypapi vagy nagymami testvérének az UNOKÁJA lenne a kérdés, abban az esetben másodunokatestvérnek hivjuk.De mivel a nagypapi testvérének csak egyel lejebbi utódjáról van szó, ergo nincs külön meghatározás a nagypapi testvérének lányára.

Elõttem elhangzottakhoz csatlakozok! Nincs rá külön szó. :)
Figyelem ! A nagypapi a második felmenõ.Ha anya vagy apa testvérének a lánya, akkor unokatertvér. Ha a nagypapi vagy nagymami testvérének az UNOKÁJA lenne a kérdés, abban az esetben másodunokatestvérnek hivjuk.De mivel a nagypapi testvérének csak egyel lejebbi utódjáról van szó, ergo nincs külön meghatározás a nagypapi testvérének lányára.
szerintem is 2. unokatesó
NEM! a nagynénid az ANYUKÁD/APUKÁD testvére lenne, azaz a nagyszüleid gyermeke. viszont ez akit te mondasz az egyik szülõd unokatestvére. rá nincsen hivatalos meghatározás! :) ))
2.-ik unokatestvér!!!
Nekem van ilyenem, és szimplán unokatesómnak hívjuk egymást.
Szerintem lehetne az unoka nagynénid!
Én is másodunokatestvérre szavazok:-)
Szerintem a nagynénid.
én unokabátyámnak hívom, aki ilyen módon rokonom, akkor neked eszerint unokanõvéred:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!