Találatok a következő kifejezésre: Ki nekem nagyapám testvérének (6 db)

Az Anyai nagypapám testvérének a fia, elvette XY nagyapja testvérének a lányát, akinek az édesanyja, a nagyapám másik testvére. Kérdésem;hogy XY ki nekem, és van-e vérági kapcsolat köztünk?

Legjobb válasz: anyai nagyapám testvérének a fia: anyám unokatesója XY nagyapja testvérének a lányát Xy apjának az unokatesója vér ági kapcsolat: nincs, mivel nincs közös õsötök. ki neked: anyád unokatesójának a a feleségének az unokatesója.

anyai nagyapám testvérének a fia: anyám unokatesója XY nagyapja testvérének a lányát Xy apjának az unokatesója vér ági kapcsolat: nincs, mivel nincs közös õsötök. ki neked: anyád unokatesójának a a feleségének az unokatesója.
"Az Anyai nagypapám testvérének a fia" = Édesanyád unokatestvére "elvette XY nagyapja testvérének a lányát" XY most itt az édesanyád unokatestvére maga, vagy egy 3., ismeretlen személy? "akinek az édesanyja, a nagyapám másik testvére." Édesanyád nagynénje. "Kérdésem;hogy XY ki nekem, és van-e vérági kapcsolat köztünk?" A kérdésed értelmezhetetlen. Édesanyád unokatestvére utalsz XY-ként, aki így a saját unokatestvérével házasodott ebben az értelemben, vagy XY egy harmadik személy, AKINEK a szülei egyik unokatestvérével házasodott össze a te édesanyád unokatestvére??????
A kérdező hozzászólása: XY.3.személy. XY nagyapjának a testvére vette feleségül a nagyapám testvérét. Az Õ lányukat elvette nagyapám ffi. testvérének a fia. Közös Õs lehet a dédapám?

Ki nekem a nagyapám testvérének a lánya?

Legjobb válasz: Figyelem ! A nagypapi a második felmenõ.Ha anya vagy apa testvérének a lánya, akkor unokatertvér. Ha a nagypapi vagy nagymami testvérének az UNOKÁJA lenne a kérdés, abban az esetben másodunokatestvérnek hivjuk.De mivel a nagypapi testvérének csak egyel lejebbi utódjáról van szó, ergo nincs külön meghatározás a nagypapi testvérének lányára.

Elõttem elhangzottakhoz csatlakozok! Nincs rá külön szó. :)
Figyelem ! A nagypapi a második felmenõ.Ha anya vagy apa testvérének a lánya, akkor unokatertvér. Ha a nagypapi vagy nagymami testvérének az UNOKÁJA lenne a kérdés, abban az esetben másodunokatestvérnek hivjuk.De mivel a nagypapi testvérének csak egyel lejebbi utódjáról van szó, ergo nincs külön meghatározás a nagypapi testvérének lányára.
szerintem is 2. unokatesó
NEM! a nagynénid az ANYUKÁD/APUKÁD testvére lenne, azaz a nagyszüleid gyermeke. viszont ez akit te mondasz az egyik szülõd unokatestvére. rá nincsen hivatalos meghatározás! :) ))
2.-ik unokatestvér!!!
Nekem van ilyenem, és szimplán unokatesómnak hívjuk egymást.
Szerintem lehetne az unoka nagynénid!
Én is másodunokatestvérre szavazok:-)
Szerintem a nagynénid.
én unokabátyámnak hívom, aki ilyen módon rokonom, akkor neked eszerint unokanõvéred:D

A nagyapám testvérének a gyereke az nekem kim?

Legjobb válasz: Szerintem másod unokatesó.

Szerintem másod unokatesó.
Nem, mert nagyapád tesvérének a gyerekének a gyereke lenne a másodunokatesód. Bocsi, de ezt így nem tudom. Rokonod az biztos. :D
Másodfokú unokatestvér.
Nincs köztetek másodfokú unokatestvéri rokonság! Figyu, mondom a tutit : A nagyapád testvérének a gyereke neked az unokanagynénid/unokanagybácsid! Vagy ha úgy tetszik unokanénikéd/unokabácsikád! ...és az õ gyereke a te másod unokatestvéred.
senkid
Unokanagynéni/nagybácsi
pontosan. a nagyapád testvérének a gyereke.
szülõd unokatestvére, nincs rá külön szó


Nagyapám testvérének a fia nekem kim?

Van erre valami megnevezés? És az ? gyerekei? Azon kívül hogy rokonok :D

Legjobb válasz: unoka tesód

unoka tesód
másodunokatestvér
Jaj, dehogy unokatestvér, nem is másod-unokatestvér. Valamelyik szülõd unokatestvére. Nincs rá megfelelõ magyar kifejezés, talán unokanagybácsinak hívhatnánk, de tudtommal ilyen szó nincs. :) )
Úgy imádom az ilyen kérdéseket xD Ha mindenképpen megszeretnéd nevezni mert mit tudom én unod a magyarázkodást, hogy fel kell vázolni ezt a családi szálat mondd, hogy másod-unokatesód és ennyi :D

A nagyapám testvérének az unokája nekem ki?

Lány egyébként! Tehát a nagyapám testvérének ( ? is ki nekem? ) a lányának a lánya :D

Legjobb válasz: A másodunokatesód, értelemszerûen.

A másodunokatesód, értelemszerûen.
Igaz, másod unokatesó, mert a szülõk az elsõ unokatesók, és az elsõ unokatesók gyerekei neked a másodikak.
A nagyapád testvérének a lányának a lánya az neked másodunoka testvéred http://hu.wikipedia.org/wiki/Rokons%C3%A1g
A nagyapád testvére azt hiszem a nénéd, a testvérének az unokája meg a másodunokatestvéred.
A kérdező hozzászólása: És facebook-on hogy jelölhetem be, mint családtag? Nagynéni, Nagybácsi, Unokahúg, Unokaöcs, stb?
A FACEBOOKON JELÖLD BE UNOKATESÓDNAK ENNYI... VAGY HA AKAROD NAGYMAMÁNAK. XD

Nagyapám, testvérének az unokája. Ki Õ nekem?

Legjobb válasz: Másodunokatestvéred.

Másodunokatestvéred.
Így van, ahogy az elõttem író megírta. Nálunk , a mi tájegységünkön így hívják, a 2. unokatestvérem.
Igen nálunk is Pest mellett 15 km-re is így hívják ;)
távoli rokon
Második unokatestvered. Nagymamád fiának a feleségének az aposanak a fiának az unokajanak az edesanyjanak a férje. :p
Elöttem lévõ Grat:D
23:08 Ne vicceljetek velem, mert sokat voltam regebb oregek kozott, olyan csaladfat szerkesztek nektek, h azta bogozhatjatok :D :p


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!