Találatok a következő kifejezésre: Ki mondta kinek: menny és (26 db)

Ki mondta ki eloszor a kapcsolatotokban, hogy "Szeretlek" (A fiu vagy a lany), es mennyi ido utan?

Kivancsisagbol kerdem :D

Legjobb válasz: Nálunk õ (fiú) mondtak ki elõször! Meg is lepõdtem rajta, mert én nem mertem kimondani a csalódások miatt. :)

Nálunk õ (fiú) mondtak ki elõször! Meg is lepõdtem rajta, mert én nem mertem kimondani a csalódások miatt. :)
Mi egyszerre mondtuk ki.. :) Egyikünk sem merte a csalódások miatt, ráadásul 3 nap után történt, mindketten azon gondolkoztunk, hogy mi van ha a másik korainak gondolta.. Aztán csak úgy kimondtuk, még most is élénken él bennem:)
Nekem õ (fiu) mondta ki. 6 nap után. (:
ugyan az, mint az utolsó hozzászólónál:) 17L
Párom mondta nekem, már az elsõ nap (elõbb lett szerelmes belém, utána jöttünk össze!) 18L
kb 3-4 honap után Õ mondta elõször, ennek majd 2 éve, azota mind2en kismillioszor...de sosem a kimondott szavak számitanak...nekem az is elég lenne ha a szemében látom csak:) 22/L
A párom(fiú) 3 hétre :)
A fiu mondta ki, és kb 2hétre a kapcsolatunk kezdetére rá. Most tervezzük az esküvõt:-).
Kb. 2 hónap után a barátom megkérdezte, hogy szeretem-e szerelemmel, igent mondtam, aztán bevallotta, hogy õ is. Nem merte õ mondani elõre :-D
Azt elfelejtettem írni, hogy kb a 3-4 héten.
hát nemtudom h így számít e de smsbe írta a õ(fiú)és arra emlékszem h örömömbe a telefonomat eldobtam :) 4 éve együtt vagyunk.

Melyikőtök mondta ki először hogy 'szeretlek' és mennyi idő után?

Legjobb válasz: Én(a lány),1 hét után,de már megbántam mindegyik esetben.

Én(a lány), 1 hét után, de már megbántam mindegyik esetben.
Én(lány) mondtam kb 1 hónap után.Azóta is mondom már másfél éve:) :)
Õ (fiú) 3 hónap után.
Õ (fiú) mondta ki, 1 nappal azután, hogy összejöttünk (viszont már hónapokkal elõtte belémszeretett, és udvarolt)
19:46 vagyok! Õ meg csak titkon szerett engem amikor csak ismerkedtünk.Mikor mondtam neki hogy szeretem, egybõl mondta hogy õ is nagyon nagyon:) :)
A férjem mondta ki elõször, 2 hét után.
A barátom, húsz nap után. Illetve még az összejövésünk elõtt is egyszer, de akkor még nem vallomásként, az inkább az "I like you" magyar megfelelõje volt :)
párom, szinte rögtön. másfél hónapja barátok voltunk, úgy jöttünk össze másfél éve :) 17L+29F

Ki mondta és kinek: "menny és pokol büntesse meg Önt, büntesse meg azokban, akiket a legjobban szeret!"?

Legjobb válasz: Erre gondolsz? "De panaszos szavam keblem mélyérõl jön, ti ne is hagyjátok gyászom bosszulatlan: amilyen lelkiismeretlenül engemet elhagyott Théseus, úgy döntse gyászba saját magát és azokat, akiket legjobban szeret." A mítosz szerint ezt Ariadné mondta magában, a tengerbe futva, Thészeusznak szánva a szavait.

Erre gondolsz? "De panaszos szavam keblem mélyérõl jön, ti ne is hagyjátok gyászom bosszulatlan: amilyen lelkiismeretlenül engemet elhagyott Théseus, úgy döntse gyászba saját magát és azokat, akiket legjobban szeret." A mítosz szerint ezt Ariadné mondta magában, a tengerbe futva, Thészeusznak szánva a szavait.


Nektek mennyi idõ után mondta ki elõször a párotok, hogy szeret? Mert én vagyok a no és nem akarom én elõször.

Tegnap valahogy oda juttunk, h a barátom megkérdezte h azért még szeretsz egy kicsit, ugye? és mondtam, hogy igen és mondta, h én is téged. De még eddig nem mondta a szemembe, h szeret. Csak így vagy, hogy ezért szeretlek ennyire stb.

Legjobb válasz: Büszkeséged nagyobb szerelmednél? Akkor ne is mondd ki soha elsõnek... -.-

Büszkeséged nagyobb szerelmednél? Akkor ne is mondd ki soha elsõnek... -.-
A kérdező hozzászólása: Nem, csak már ráfáztam erre....
Nálunk én mondtam ki elõször, és nem bántam meg.Nagy szerelem bontakozott ki belõle.
Az 'ezért szeretlek ennyire' miért nem jó?
A kérdező hozzászólása: Mert az meg írta valamire, nem is személyesen mondta... És annyira vágyom arra, hogy a szemembe nézzen és azt mondja szeret.. De tudom, hogy ez nem csak úgy megy..
nálam akkor, amikor megbántott. látta rajtam és lekezelt egy "szeretlek"-kel. ez akkor volt, amikor bemutatott a barátainak, tesójának és egész végig egy csajra volt kattanva. kb elsõ hetekben amikor még alig kezdtünk járni.
4 hónap...én kb fél év után mondtam ennek ellenére...akkor éreztem készne magam arra, hogy ki is mondjam 26/n
A második randinkon szerelmet vallott. Aztán én is neki:) Már 2 éve házasok is vagyunk:) 27/N

Mennyi idősen mondta ki a babátok az első "igazi" szavát? És mi volt az?

Legjobb válasz: 10-11 hónaposan határozottan mondta a cica és a tátá szót,most 13 hónapos és megdöbbentõen tisztán mondja, hogy autó. A hintát TA-nak hívja :-)

10-11 hónaposan határozottan mondta a cica és a tátá szót, most 13 hónapos és megdöbbentõen tisztán mondja, hogy autó. A hintát TA-nak hívja :-)
10hós kora körül a nem szabadból elkezdte használni a nem-et, 13hósan apát már apának hívta.Mindenféle gügyögését 6hónapos korától (baba, mama, papa) nem tartom elsõ szónak.
6 hónaposan ismételte elõször, hogy baba...majd egy éves volt, amikor tudatosan mondta, hogy mama, papa, cumi...ezek érthetõ, tiszta szavak voltak.És arra használta, amire kell.Meg volt nagyon sok amit csak én tudtam, hogy mit jelent. Most 2 éves, tisztán, folyékonyan beszél.Elindulni viszont 16 hónapos korában indult el.
8 hónaposan, a lámpa. Neki akkor még ámpa volt, de tudatosan használta. Aztán egy évesen már ment az anya, apa, mama, papa, baba, vau-vau, cica, hinta, hasonló egyszerû szavak, és az állatok utazása. Aztán olyan 14 hónaposan meg egyszerûen beindult, és most 17 hónaposan mindent mond, még Ha nem is minden egyértelmûen érthetõ egy külsõ szemlélõ számára. Pl. a kukás autót még tutásnak mondja, Zoli neki Loli, de ilyenektõl eltekintve tényleg szinte mindent mond már. Meg amúgy is, a lényeg, hogy én megértsem, mit is szeretne. Ez már nagy könnyebbséget ad azért. :)
14 hósan kb, "aja"-ez én voltam :) meg oootó (autó)

Mennyi idősen mondta ki a babád az első szavát, és mi volt az?

14 hós a fiam, de még egy szót sem mond. Aggódnom kellene?

Legjobb válasz: A fiúk késõbb szólalnak meg :) Legalábbis ezt mondják :) A lányom még 1 éves sem volt, már mondta, hogy vau-vau. Nem sokkal késõbb "bácsi" "Peti" (unokatesója) ezek voltak az elsõ szavai. Azóta megállás nélkül dumál :) Unokaöcsém és keresztfiam is késve kezdett beszélni, de behozták a lemaradást. Mindegyik másképp fejlõdik, szerintem még nem kell aggódnod :) Ja, anyósom szerint a férjem 3 évesen sem volt hajlandó megszólalni, ma meg.... :)

A fiúk késõbb szólalnak meg :) Legalábbis ezt mondják :) A lányom még 1 éves sem volt, már mondta, hogy vau-vau. Nem sokkal késõbb "bácsi" "Peti" (unokatesója) ezek voltak az elsõ szavai. Azóta megállás nélkül dumál :) Unokaöcsém és keresztfiam is késve kezdett beszélni, de behozták a lemaradást. Mindegyik másképp fejlõdik, szerintem még nem kell aggódnod :) Ja, anyósom szerint a férjem 3 évesen sem volt hajlandó megszólalni, ma meg.... :)
Nem kell aggódnod:) Leírtam már, az én fiam 2 és fél éves volt majdnem, semmit sem beszélt, de még azt sem, h nem, vagy anya, értett mindent, ha mondtam, h hozd ide a piros kockát megtette, így tudtam, h nincs vele baj, csak nincs közlendõje. Aztán egy ebédnél elmélázott, és közölte, h enni jó:) Majdnem lefordultam a székrõl, kérdeztem, h te tudsz beszélni??? Bólintott, kicsit gondolkozott, szerintem rájött, h lebukott:) )) Aztán egyre többet beszélt, egyik napról a másikra összetett mondatokban, ilyeneket mondott, h valójában én a játszótérre szeretnék menni, ekkor még nem volt 3 éves :) Majd dumál még annyit, h a füled ketté áll, nekem most már 4 éves, ha rájön a dumálhatnék, senki követni sem tudja, hosszú percekig beszél, szerintem inkább saját magával, mert egy idõ után csak bólintok, vagy mondom igen, nem, ahogy Micimackótól tanultam:) Az óvónõk füzetet vezetnek a beszólásaiból:)
A lányom 10 hónaposan mondta ki az elsõ szót: "lámpa". A fiam 13, 5 hónaposan mondta ki az elsõ szót: "anya". Most 18 hónapos, és 2-3 szavas mondatokban beszél! :) Pl. "Apa elment autóval. A kutya ugat.", stb. Van, aki késõbb kezd beszélni, de aztán meg sem lehet állítani! :) Pont mint a mozgásfejlõdés! Ne aggódj!

Ki csináltatott kombinált tesztet és ki az aki nem? Én amikor mondtam a védőnőmnek hogy szeretnék, ugy nézett rám mint aki kinaiul beszél, nem is hallott róla. Mennyire elterjedt ez?

Legjobb válasz: Szia én pont tegnap voltam kombinált teszten. Szerintem szépen lassan kezd majd begyûrûzni a köztudatba, hogy létezik ilyen. Olvastam a kapott tájékoztatóban: a Down-kóros babák 75(!!) százalékát 35 év alatti nõk szülik, mivel fogalmuk sincs, hogy lehet menni szûrésre. Én a védõnõnek nem beszéltem róla, de a háziorvos képben volt. Szerintem új-keletû a dolog, mint az õssejt-levétel. vagy tévedek?

Szia én pont tegnap voltam kombinált teszten. Szerintem szépen lassan kezd majd begyûrûzni a köztudatba, hogy létezik ilyen. Olvastam a kapott tájékoztatóban: a Down-kóros babák 75(!!) százalékát 35 év alatti nõk szülik, mivel fogalmuk sincs, hogy lehet menni szûrésre. Én a védõnõnek nem beszéltem róla, de a háziorvos képben volt. Szerintem új-keletû a dolog, mint az õssejt-levétel. vagy tévedek?
Nálunk (Nyíregyháza) a 12 betöltött hét után, vagyis a tizenharmadik héten csinálják, ugyanazon a napon, amikor a 12 hetes UH-t is, hogy teljesen friss adatokkal tudjanak kalkulálni. ( ez ugyanis a valószínûség számításhoz hasonló vizsgálat, a mért adatokat egybevetik egy statisztikai átlaggal ) Én ma voltam, és teljesen elképedtem, mert volt egy kismama, aki maga kérte a védõnõtõl a vérvételi papírokat, az meg nem adta oda, mondván, hogy "fognak még szurkálni eleget, minek az". A lány szerencsére elég talpraesett volt, és kért papírt a kórházban, kapott is.Ha nálatok van rá lehetõség, ne hagyd ki! Hiszen ha gond van ( ne adj isten, de sose lehet tudni) még mindig több idõd van további megerõsítõ vizsgálatokat kérni és annak ismeretében dönteni, mintha a 16 hetes AFP-vel lenne a gond.
Szia! Én is csináltattam kombinált tesztet. A nõgyógyászom ajánlotta, magánklinikán csinálták 25e Ft-ét. A férjem mereven elzárkózott az esetleges beteg baba gondolatától is, ezért választottam ezt vizsgálatot, ahol kissebb a téves eredmény matematikai esélye és semmi kockázatot nem jelent a magzatomra.
Én most fogok menni, a dokim azonnal ajánlotta, illetve közölte, hogy ha gondolom, ez a késõbbiekben kiegészíthetõ integrált tesztté, ami 95%-ra biztos eredményt hoz, ráadásul az AFP sokszor nem mutat valós eredményt. Szerintem mindenképp ragaszkodj hozzá, mert hasznos és fontos dolog. Boldog babavárást!
Szia, én is csináltattam 28.000 Ft volt, de azonnal megkaptam az eredményt 1 óra múlva, és megnyugtatott a tudat hogy minden rendben van, barátnõm aki 2.ik gyerekét szüli nem csináltat, ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. EGyébként nálunk a kórházban csinálnak ingyen is, csak macerás, mert 2 vérvétel eredményét nézik meg egyszer a 12. hetest plussz a 16.hetest és fel kell íratkozni rá, na én letudtam a 12. hetes uh-val együtt, meg nem akartam várni rá heteket.
A kombinált tesztet a 12.heti uh-val csinálják. nekem is ingyenes volt, attól függ, hogy a kórház le van-e szerzõdve a sejtbankkal! Ha igen, megcsinálják ingyen. Csak egy szúrás. Kb 2 hét az eredmény, és jön egy sms, kódot kaptam, és már nézhettem is. Én izgultam is érte, mert a nyaki redõ eredmény nem lett jó. Eredménye pontosabb, mint az AFP-é! Egyébként utána az AFP teljesen jó lett! Nem annyira elterjedt nálunk még, de máshol a világon igen. Ott nincs is AFP, csak kombinált meg integrált tesztek, gondolom a kombinált van az AFP helyett, de erre már nem emlékszem, bár jó ismerõsöm mondta már! Az AFP sok esetben ad rossz eredményt, ezért nem csinálják más országokban.
aki ezt irta (utanam) "Második vagyok, úgy látom, ahány ház, annyi szokás.... Nálunk is ingyenes ugyanis ez a teszt ( pontosabban állítólag a kórház finanszírozza ), PAPP-A és szabad béta HCG értékeket vizsgálnak vele és a Sejtbank csinálja. Két hetet kell várni az eredményére, sms-ben értesítenek róla, hogy készen van a vizsgálat, és kapunk egy kódot, amivel interneten keresztül, a sejtbank honlapján megnézhetjük rögtön az eredményt. Vagyis már a 14-ik hétre fogjuk tudni, hogy van-e kockázat. Így azért már nyugodtabban futunk majd neki a 16 hetes AFP-nek ( amin egyébként nálunk pl. a PAPP-A és a HCG értékeken kívül másik két értéket is vizsgálnak majd )" ez az INTEGRALT TESZT. a kérdezõ a KOMBINÁLT tesztet kérdezte, amit a 18. het kornyeken kell csinalni :)
az integrált teszt az, ami két vérvételbõl áll (12. és 16. hét környékén). a kombinált teszt az 'egykörös'. elõbbi 94% biztos, utóbbi 70vmennyi%. ha nem hiszitek: http://www.downszures.hu
Nálunk is csinálják, mert már jelezte a védõnõm és az a legjobb, hogy ingyenes.De talán még nem minden megyében.
Második vagyok, úgy látom, ahány ház, annyi szokás.... Nálunk is ingyenes ugyanis ez a teszt ( pontosabban állítólag a kórház finanszírozza ), PAPP-A és szabad béta HCG értékeket vizsgálnak vele és a Sejtbank csinálja. Két hetet kell várni az eredményére, sms-ben értesítenek róla, hogy készen van a vizsgálat, és kapunk egy kódot, amivel interneten keresztül, a sejtbank honlapján megnézhetjük rögtön az eredményt. Vagyis már a 14-ik hétre fogjuk tudni, hogy van-e kockázat. Így azért már nyugodtabban futunk majd neki a 16 hetes AFP-nek ( amin egyébként nálunk pl. a PAPP-A és a HCG értékeken kívül másik két értéket is vizsgálnak majd )
szió en integralt tesztet csinaltattam a 13. hetben, és mivel az tokeletes volt, nem ereztem szukseget a kombinalt tesztnek. az integralt tesztet jobban preferalom, mert % ugyileg szinte niincs kulonbseg koztuk, és azt hamarabb lehet (a kombinaltat 18.het korul szoktak, ha jol tudom), és ahol én csinaltattam (istván kórhaz), ott teljesen ingyen volt. de igazabol szerintem lenyegtelen, hogy integralt, vagy kombinalt, szemelyfuggo kinek melyik tetszik jobban, egyiket mindenkeppen javasolom, ha felmerul az, hogy kene, akkor meg kell csinaltatni, inkabb, minthogy izguljon a kismama.. (es egy bizonyos kor felett kotelezo) a vedonok meg.. well.. keves a jó :(
Valóban! A kombinált teszt lehet ingyenes, az integrált teszt az (ami jobban közelít a 100%-os eredményhez) amiért fizetni kell! Nekem ez 25e forintomba került, külön kellett kérni! (elég fura egyébként, hogy a védõnõd egyátalán nem tud ezekrõl. Elviekben neki is kötelessége, hogy akár egy ilyenre felhívja a figyelmed, vagy akár csak megemlítse..) bOLDOG babavárást!
A nyíregyi vagyok ismét, a "második válaszoló" Lehet, én vagyok a hülye, de bazi nagy betûkkel virít a tájékoztató füzeten amit kaptam, hogy KOMBINÁLT TESZT a Down-kórral sújtott terhességek kiszûrésére". Aki nem hiszi, járjon utána..... És INGYENES. Állítólag uniós pályázaton nyerte hozzá a pénzt a kórház. Ez azon ritka esetek egyike, amikor jó "sötét szabolcsinak" lenni....
A kombinált tesztet nem a 18. hétig csinálják!!! Csak mert itt valaki már kétszer is írta. A kombinált teszt az UH és 1 vérvétel legkésõbb 13+6 korig. Ez ezer százalék, mert nekem múlt péntekre volt idõpontom, de kórházban voltam, így a nõgyógyász SOS adott nekem keddre másik idõpontot, nehogy kifussunk az idõbõl. És 13 hetes vagyok. Ja és az elsõ válaszoló :)
Így van. És aki ezt kétszer is írta, engem le is pontozott. ( nyíregyi vagyok )

Mi volt az első szava a gyerekednek és mennyi idősen mondta ki?

Legjobb válasz: Már egy éves kora körül kibukott egy "cica", én nem vettem elsõ szónak, de késõbb szakemberek azt mondták, hogy annak számít.

Már egy éves kora körül kibukott egy "cica", én nem vettem elsõ szónak, de késõbb szakemberek azt mondták, hogy annak számít.
A fiamnak az aja, majd nyanya:) , mint anya és apa voltak az elsõ szavai. De ami nem velünk kapcsolatos, az pedig a galamb volt, amit gambnak mondott. És ezek tudatosak voltak. Ekkor volt 1 éves.
Május 8-án lesz 1 éves a kisfiam. Eddig ezeket mondja. Ana(anya), mama, (anyukámnak mondja), ke (kell), tata, baba, nini(néni), hete(hejte). 3 fiú anyuja
Kislányom 7 hótól mondja hogy inni és mutatja, most 10 hós.
10 hónaposan mondta elõször azt, hogy tej. :)
8 hónaposan mondta, hogy apa, engem ava-nak hívott, majd 10 hónaposan a hinta-talinta, tita, autó stb.
Pá-pá. 10 hónaposan, de még nem ment át folyamatos beszéddé, pedig már két éves elmúlt. Vannak szavak amiket mond aztán egy ideig nem mondja, mert mások jönnek helyette
ne aggódj. ezzel a 40. hétig is "kihúzhatod"
Igen, bármeddig. Nem jelent semmit.

Nálatok mennyi idő után mondta ki, és melyik fél?

Barátommal pontosan 3 hete jöttünk össze. Még nem mondta ki, hogy "szeretlek" (én sem). Persze, bókolgat, meg dícsér. Eddigi két kapcsolatomban mindig a fiú mondta ki el?ször, de fogalmam sincs mennyi id? után. Nálatok ez hogy volt?

Legjobb válasz: Szerintem hülyeség ezt így számon tartani és húzogatni a strigulákat, hogy hány nap van még hátra, mire elõször kimondod. Ha úgy érzed, akkor kimondod és ennyi. Õszintén szólva én nem emlékszem mikor lett elõször kimondva, de a párom "kezdte". :) /L

Szerintem hülyeség ezt így számon tartani és húzogatni a strigulákat, hogy hány nap van még hátra, mire elõször kimondod. Ha úgy érzed, akkor kimondod és ennyi. Õszintén szólva én nem emlékszem mikor lett elõször kimondva, de a párom "kezdte". :) /L
A kérdező hozzászólása: Mondom, én sem tudom, eddig mikor mondták nekem, mert ennyire "strigulázok" ... Csak kíváncsiságból kérdezem :)
Nekem is a fiú mondta elõször, azt hiszem olyan egy hónap után, másfél hónap után:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!