Találatok a következő kifejezésre: Ki mondta: Elnök Úr! (1 db)

Ki mondta: "Miniszter Elnök Úr! Oly ország, amelynek adminisztrációjában semmi egység nincs, rendre nem számolhat."?

Legjobb válasz: Batthyány nem helyeselte, hogy a Csepel-szigeten kivégeztetett valakit(Donáth Györgyöt).

Batthyány nem helyeselte, hogy a Csepel-szigeten kivégeztetett valakit(Donáth Györgyöt).
Ha az "Örökségünk 48" versenyt csinálod, akkor nem így kéne megkeresned a választ, hanem könyvekbõl, kutatással. Ez az én személyes véleményem. (Ha mégsem versenyzel, akkor bocsi)

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan számoljuk ki egy kötvény elméleti árfolyamát?

A kötvény ugye rendelkezik egy névértékkel. Legyen mondjuk 10 000 forint. Évente 9% kamatot fizet. Ha januárban bocsátják ki, akkor a bruttó árfolyama június végén 14 500 forint.
Ha valaki év elején megvette 12 000 forintért, akkor abban az évben a hozama 7,5 %. A lényeg az, hogy minden évben ugyanakkora összeget kap a tulajdonosa a kötvényért, ha a hozam állandó.

A könyvben amit olvasom, meg olyan ordernáré diszkonttényezők vannak, amiket nem tudok felfogni. Az annuitáshoz hasonlítják a kötvényhozamokat, ami egy részről igaz is, másrészről az annuitás az évenként esedékes pénzáram, amire r kamatot számolunk fel évente. Ha egy annuitás jövőértékét számoljuk ki, akkor egy divergens mértani sort kapunk. Ha pedig egy kötvény hozamait adjuk össze, akkor egy számtani sort.

A könyv szerint ez az elméleti árfolyam: P0 a kötvény elméleti árfoylama, jelenértéke
Ct=periódusonként esedékes pénzáram
r=kamat
n=periódusok száma

WTF???? Ez olyan, minthogyha egy annuitásnak lenne évente r%kamata, és annak azt diszkontálnánk. De ott az évenkénti pénzáramok egy végtelen divergens mértani sort alkotnak, tehát egy mértani sorozat összegeként jön ki a jövőérték. A kötvény kamatfizetése pedig lineáris. Egyáltalán nem értem hogy jön ki ez a képlet!
Valaki segítsen már megérteni legyen oly kedves! :D

3

Mi a különbség a kormányzó és a helytartó között?

4

Mit jelentenek ezek a közmondások?

1. Ha a búzát korán veted, hamar virít.
2. Aki nyáron nem gyűjt,télen keveset fűt.
Neten nem találtam rá választ, ezért kérdezlek titeket. Előre is köszi:)

3

Mi ez az új mém őrület?

Mi ez az új mém őrület? Mit takar ez, mi célt szolgál? Ti tudtok erről valamit?

3

Ötletbőrze Pilinszky: Infernő című versével kapcsolatban, kinek mi jut eszébe róla?

Kíváncsi vagyok mindenki gondolataira! Ki hogyan értelmezi a verset? Elemezzük együtt!

Infernó

Ház. Kutya. Gépkocsi.
Pázsit és fogadások.
De csakugyan szebb attól a mennyország,
hogy a poklokra lecementelt,
gyermeküket, nemüket, fajukat
és mindenüket megtagadó lények
póklábakon egyensulyozva
nyáladzanak senkiért, semmiért?

2

Mit jelenthet a foglalkozásra utaló " fm. Nysz. "rövidítés anyakönyvi kivonatban?

6

Az embert miért homo sapiensnek és miért nem hetero sapiensnek hívják?

3

Melyik színház felújításának első üteme fejeződött be az idén?

1

Az angolok a kelták vagy a germán angolszászok leszármazottai?

2

Mi a véleményetek Auschwitzról?

A minap elérkeztünk ehhez a témához az iskolában. A tanárom nem a saját könyvünkből magyarázott, hanem különböző anyagokból, amiket az interneten gyűjtött. Olyanokat mondott, hogy ugyebár az volt a közhiedelemben, hogy Auschwitzban 4 millió zsidót gyilkoltak meg, később azonban, ezt a számot kb. 1,5 millióra csökkentették...Hát, nem mindegy. Akkor, egy kicsit megkérdőjelezte az ott történt szörnyűségeket, pl. hogy az az idő, amíg e koncentrációs tábor működött, bárhogy számolja, nem elég arra, hogy közel 4 millió áldozat holttestét elégessék. Valamint kitért arra is, hogy a gázkamrákban használt vegyszert a "mosókonyhában" fertőtlenítésre is használták, és ott vastagan volt erre utaló lerakódás is, míg a gázkamrában nem...Tehát nem létezik, hogy minden zsidót (vagyis annyit amennyit állítanak) ott végeztek ki. Nem is olyan régen, Ázsiában, éjszaka 3 tartálynyi ilyen vegyszer szabadult ki, és még az a tűzoltó is komoly tüneteket produkált, aki 50 méterrel arrébb volt, és azok is, akik bár bementek, de teljes felszerelésben voltak. Az egész épület kiszellőztetése 22 órába tellett. Ehhez képest sok helyen olvasni, hogy miután anno Auschwitzben beindították a gázkamrát, és az utolsó sikoly is elhallgatott, körülbelül 20 perc után, bementek a tisztek, védőfelszerelés nélkül, és elszállították a tetemeket. Akkor ők hogy-hogy nem haltak meg? Mennyi ebből az igazság? Azt is mondta, hogy akit ez érdekel, az nyugodtan kérjen tőle anyagokat, webcímeket, könyveket, ő szívesen segít. Engem ez érdekelne, sőt, és pont ezért szeretném más véleményét is megkérdezni, hogy ne kezdjek el valami olyasmi tanulni, olyasmiben hinni, ami valójában nem is igaz. Sajnálom, ha bántó dolgokat írtam, én egyáltalán nem kérdőjelezem meg a Holokausztot, csak szeretnék tisztában lenni a dolgokkal.

19

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!