Találatok a következő kifejezésre: Ki milyen szed (57 db)

Én is azt szedem, nekem semmi bajom nincs tõle.
A kérdező hozzászólása: bnõm mindent kihány nem terhesen is:) ( gyógyszereket) ezt sem bírja lenyelni pedig picike.én is kaptam.holnap reggel kezdem éhgyomorra.kíváncsi leszek a hatásra.bár nem olyan vészes a véreredményem.
Én sorbifer durulest szedek. Ebben van a legtöbb vas mg-ban. De van akinek meg ez nem jött be, nekem meg tökéletes. Ha gond van azzal amit felír jelezd a dokinak és ír mást. Van 3-4 fajta hasonló.
Én is a neo ferrot szedem, az elsõ pár napban székrekedést okozott, több folyadékot kell innom mint elõtte, de semmi más panaszom nincs. Ha a barátnõd ezt kihányja, miért nem kér a dokitól másikat?!
Gyomornedv ellenálló annyit jelent, hogy nem a gyomorban szívódik fel, hanem azt hiszem a patkóbélben, attól még eljut a gyomorig.
A kérdező hozzászólása: bízom benne, hogy olyat kapok amitõl nem lesz baj és jól leszek már mert elég gyenge vagyok.pici babámat féltem, nehogy baja legyen.
Nekem úgy vált be a neo ferro, hogy reggelizek, várok 2 órát, addig csak vizet iszom, beveszem, aztán 1 óráig ugyanúgy csak vizet iszok. Majd ugyanígy vacsinál.Így biztos fel tud szívódni.
Én neo ferrofolgammat szedtem, nagyon bevált. Semmi panaszt nem okozott, és jó volt a vérképem. A maltofertõl például rettenetes székrekedésem volt, de ez is személyfüggõ. Nekem annyit tanácsolt az orvosom, hogy bevétel elõtt és után 1 óráig ne egyek tejterméket.
A kérdező hozzászólása: állítólag kihányni sem lehet mert gyomornedv ellenálló. bnõm mindig kihányja szegény.
Mármint a neo ferrot :)
Maltofer Fol-t szedtem, mindig ezt írták fel a dokik, mintha más gyógyszer nem is lenne, de minden alkalommal hamar abbahagytam, mert rettenetesen fájt tõle a hasam. A vasam meg csak csökkent ... Most egy másik doki Solbifer Dulures-t írt fel, már hónapok óta tudom szedni, és 1xûen szuper! Nincsenek hasi görcsök és érezhetõ a hatása is: már nem vagyok állandóan fáradt, végre nem kell du lepihennem, mint eddig, már évek óta. Szóval erdemes panaszkodni ... tényleg sokféle vaspótló van.

Kiegészítőnek Gravida mellé, milyen plussz Calciumot és Vasat szedhetnék még? Ki milyet szed?

Legjobb válasz: Szerintem csak úgy magadtól semmit ne szedj mellé.Konzultálj a dokival.2 gyerekes anyuka

Szerintem csak úgy magadtól semmit ne szedj mellé.Konzultálj a dokival.2 gyerekes anyuka
Halolaj kapszula
Elevitet szedek 2 naponta, meg napi egy 250 mg-os magnéziumot (mert görcsölget a vádlim), természetesen az orvos ezekrõl is tud, a többit az orvos utasítása szerint (vas, és D vitamin 2 naponta) ezeket nem régóta, vérkép alapján írta fel. Magamtól nem szedegetnék össze-vissza mindent. 29+5 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszike, de már megkérdeztem kedden mondta semmi akadálya, de nem mondott , írt fel, ajánlott fajtát.A béres ca-n gondolkodtam még.MagneB6-ot meg folsavat szedek még mellé de a CA gondolom fontosabb...12hetes5napos
A kérdező hozzászólása: Jah és a vérképem jó minden tartományon belüli:)

Ki milyen fogamzásgátlót szed?

Tinikre lennék kíváncsi ,hogy milyen fajta fogamzásgátló tablettát szednek. Tudom, hogy nőgyógyász dönti el/írja fel!Nemsokára megyek is. Csak kíváncsi lennék pár fajtára és utána szeretnék nézni:)

Legjobb válasz: Semmilyet nem szedek személy szerint, és nem is fogok. Abban pedig egyetértek, hogy tinik meg fõleg ne szedjenek. 22l UI. Csak egy tanács: elõször a lehetséges kockázatoknak kéne utánanézni.

Semmilyet nem szedek személy szerint, és nem is fogok. Abban pedig egyetértek, hogy tinik meg fõleg ne szedjenek. 22l UI. Csak egy tanács: elõször a lehetséges kockázatoknak kéne utánanézni.
Elég baj, hogy a "tinik" már fogamzásgátlót szednek...
semmilyet.. a tinik meg ne szedjenek, 18 alatt semmit!
A kérdező hozzászólása: Nem ez volt a kérdés!
pedig ennek kell lennie k.rvára a kérdésnek, mert nagyon káros!!!!!
nem szedek fogamzásgátlót. Nem akarom mérgezni a szervezetemet, nem akarom felborítani a hormonháztartásom. Egyszer majd szeretnék gyereket, és szeretném megadni neki az esélyt, hogy egészséges legyen.

Ki milyen vitamint szed, ha szed így a szülés, szoptatás után?

Nagyon le vagyok "eresztve" és nem szeretnék beteg lenni. Kellene a vitaminpótlás.

Legjobb válasz: én az elevitet szedem továbbra is de csak hetnte 3-4 alkalommal vezsem be.

én az elevitet szedem továbbra is de csak hetnte 3-4 alkalommal vezsem be.
Én szoptatok , így továbbra is ittam a hipp-natalt és ittam a milupa-milusan teát.Szoktam enni Supradint is és idõnként Cebiont c vitamint a babájéból.

Ki meddig szedi? Hányadik hétig szeditek a terhesvitamint, és milyet? Volt idő, amikortól csökkentettétek az adagot?

Mondjuk a 2. trimesztert?l, stb. Mit ajánlott a dokitok, véd?n?tök?

Legjobb válasz: Én az elsõvel Elevitet szedtem, 3 hónapos koráig(szülés után addig kitartott a maradék), a másodikkal szintén Elevitet, aztán Béres gravidát,pár hónapos koráig, most 19 hetes vagyok, Pregnavitet szedek. Ja, mindegyiket pozití teszttõl kezdve. Nem voltak óriásbébik (sokan azt állítják a vitaminok "felfújják" a magzatot) 3300-3500 g-mal születtek

Én az elsõvel Elevitet szedtem, 3 hónapos koráig(szülés után addig kitartott a maradék), a másodikkal szintén Elevitet, aztán Béres gravidát, pár hónapos koráig, most 19 hetes vagyok, Pregnavitet szedek. Ja, mindegyiket pozití teszttõl kezdve. Nem voltak óriásbébik (sokan azt állítják a vitaminok "felfújják" a magzatot) 3300-3500 g-mal születtek
Nekem az orvos csak folsavat javasolt. Attól nagyon fájt a gyomrom. Aztán ahogy elkezdtem szedni Elevitet csökkent a fáradékonyságom, de a nagy tablettától írtóztam, mert állandóan émelyegtem, akkor Hipp Natalt vettem, ez "jobban csúszik", de mivel gyenge vagyok most Femibiont szedek. 10 hetes kismama
én eleinte az elevitet, majd a gravidát és aztán a femibiont is kipróbáltam. Mindegyik jó, szinte ugyanaz az összetételük, csak az árban van különbség. Szerintem az a gáz, hogy a két olcsóbbik, azok "csak" folsav tartalmúak és bár kárt nem okoz, de a 2. harmadtól már nem sok jelentõsége van a baba szempontjából, hogy szeded-e vagy sem, mert az idegrendszere addigra kifejlõdik. A fembionból van omega3 zsírsavas, ami nagyon jó a babának, de ez tök drága (30 napra 6000FT)...Én már egy ideje kiváltottam a terhesvitamint halolaj kapszulával, mert így sokkal olcsóbb (100 szem 2000FT, ez 100 napra elegendõ)és az orvosom is helyeselte a döntésem.
Én csak a Femibiont szedem, már a második harmadban vagyok, és fantasztikus, mennyi erõm van. Elsõ babánál nem szedtem semmit, és tiszta lekvár voltam.
Én az elsõ 13hétig Femibiont szedtem a folsav miatt, utánna egy hónapig eurovit terhesvitamint, most a Hipp Natalt iszom, mert az csak gyümi és ahogy jön a tél nehéz lesz sok gyümit enni ezért én ez mellett döntöttem és heti 3* iszom! De ezt szerintem minden kismama érzi!Én attól féltem h meghízok a vitaminoktól, de 18hetesen még egy kiló sincs rajtam:D(amúgy sem vagyok egy vékony alkat:168/70) Nagyon boldog babavárást neked!18hós k.mami
Én még a 32. hétben járok, de mai napig szedem minden nap a gravidát, és valószínûleg fogom is még egy ideig. A dokitól minden alkalommal megkérdezem, hogy szedjem e még, és mindig azt mondja igen, persze. :o) Mivel van benne magnézium 125 g, azért azt is megkérdezem, hogy a 36. hét után szedjem e. Bár most sem szedek külön magnéziumot, csak akkor kell szednem, ha keményedek (ezt is a dokim javaslatára) Bízom a dokimban, habár valóban minden doki mást mond, de én is vallom azt, hogy nem a vitaminoktól lesz nagybaba, sõt én még azt gondolom, hogy a vitamin segít valamennyira a szervezetet karban tartani, hogy nehezebben kapjam el a különbözõ betegségeket (lsd. influenza, stb.) A védõnõm mindig azt mondja, amit én mondok neki: ezt szedem. Jó, szedje. Úgyhogy sokat nem ér a szava.
Én is Elevitet szedtem, végig, minden nap, söt még most is, mert szoptatok. 3 hós a babám, 3700 g-mal született.
8:59 vagyok, szerintem is hülyeség, hogy a vitamin felfújja a gyereket. Az én babám 3450 grammal született, barátnõmé 2700, aki szintén szedte. Ha igaz lenne ez az állítás, akkor minden jósolt kicsi súlyú magzat anyukájának napi kettõt kellene szedni orvosi elõírásként. Hogy mekkora a baba, az genetika kérdése. Én elég össze-vissza kajáltam/kajálok, ezért tartom fontosnak a vitamin szedését. Jó babavárást!
Nekem össze-vissza mondtak mindent a dokik, a védõnõ, szedje kismama, nehogy beszedje kismama, azt ne csinálja kismama, de azt meg igen. Így én magam döntöttem el, mit akarok :) Én az Elevitet szedtem minden nap a 25.hétig. Azután már csak heti 1-2 Elevit, amikor meg nem, akkor béres vas, béres kalcium, néha béres magnézium. 36.hét után már csak béres vas, béres kalcium és néha c-vitamin. Szülés óta minden nap szedem az elevitet, a szoptatás miatt. Bár 1 hete nem szoptatok, dolgozunk a kistestvér-ügyön, így jó lesz az az elevit még :)
Elõzõ vagyok: nem csökkentettem, napi egyet szedtem végig.
Én gravidát, de csak 3. hónapig. Nekem az orvos és a védõnõm sem ajánlotta tovább. Sok gyümölcsöt, zöldséget ettem, sportoltam és aktív életet éltem, illetve élek is, most is. Szedtem vasat, magneb6-ot, csak ezt ajánlották. Hogy tényleg óriás bébik születnek tõle azt nem tudom, de nekem azt mondták mivel kicsattanok az egészségtõl, felesleges. Ha volt olyan napom hogy keveset aludtam, sokat dolgoztam és nem tudtam legalább 2x nagyon egészségeset kajálni, akkor bevettem 1-et.
Szia! Én az orvosom tanácsára csak a 12. hétig szedik terhes vitamint! Utána maj csak vasat ha kell! Gravidával kezdtem, de mos femibinot szedek. Gravidda nem jött be, nem nagyon tudtam lenyelni, meg rosszul is voltam tõle. Ez a femibion ez bejött!
A kérdező hozzászólása: Kedvesek vagytok, hogy ennyien válaszoltatok. Én kezdetben Elevitet váltogattam Gravidával, aztán a dokinõ tanácsára Femibiont szedtem. Tegnap fogyott el és ma kezdtem a 12. hetet. Nem akartam ezért az egy hétért új dobozzal venni. Ezért is kérdeztem. Hipp Natalt akarok inni a fennmaradt 2 hétben, ami még az elsõ trimeszterbõl maradt, aztán majd meglátom (de a nagy tabletták nekem is gondot jelentenek:( 11hetes
Én a 24. hétig szedtem naponta( ne kérdezd miért:D), aztán hetente 2-3. 32 hetes uh után pedig már csak hetente 1 max. Nekem senki nem javasolta, magamnak alakítottam így. 39 hetes
Én 2 gyereket is szültem és egyiknél sem szedtem terhesvitamint, de az elsõnél kellett pótolni a vasat, a másodiknál még azt sem. 1.- 4200 g-mal született, a 2.- 4000 g-mal. Mindkettõ egészséges.

Ki milyen terhesvitamint szed/szedett a 12. hét után?

Eddig a Femibion 800-at szedtem, de nem tudom mire váltsak. Pont úgy jön ki, h 12. hétig megmarad a doboz fele (kb.15 szem). Beszedhetem ezeket vagy a 2. trimeszterben már ne ezt a vitamint használjam. 12. hét után is minden nap ajánlott bevenni egy vitamint vagy elég 2-3 naponta?

Legjobb válasz: Elevitet napi 1x,jelenleg is szedem mert még szoptatok.....

Elevitet napi 1x, jelenleg is szedem mert még szoptatok.....
Én Gravidát szedtem végig. A 16. hétig napi 1 szemet, aztán már csak heti 2-t.
femibion 400
Én is Femibiont szedtem, végig amíg volt, utána Gravidára váltottam kb. a 16. hét környékén. Nekem jó a vérképem, úgyhogy csak kétnaponta szedem a gravidát, de lehet hogy az is felesleges, csak nyugalommal tölt el, mert nem tudom elegendõ zöldséget, gyümölcsöt eszek e ahhoz, hogy elég legyen mindkettõnknek:) A védõnõdet kérdezd meg én is tõle kértem tanácsot:) 23 hkm
Én a 12.hétig Ladeevitet szedtem, utána Elevitet.
14. Hétig Femibiont szedtem, akkor fogyott el. Utána pedig Centrumot. A dokim ajánlotta, mert hogy ugyanaz van abban is, mint a terhes vitaminokban.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat

Ki milyen magnéziumtablettát szed és mennyit egy nap?

Hány hetes?

Legjobb válasz: 10. héttõl magne B6 napi 1 szem ha húzódott a hasam, most töltöttem a 20. hetet ez már nme elég, de azt mondta a doki fölösleges napi 6-8 szemet ebbõl kapkodni, most magnerotot szedek napi 1 szemet (ez 500 mg-os tehát kb. 8 szem magne B6-nak felel meg) nagyon jó ha fárasztó napom volt este még beveszem 1 szemet ha fáj a hasam.

10. héttõl magne B6 napi 1 szem ha húzódott a hasam, most töltöttem a 20. hetet ez már nme elég, de azt mondta a doki fölösleges napi 6-8 szemet ebbõl kapkodni, most magnerotot szedek napi 1 szemet (ez 500 mg-os tehát kb. 8 szem magne B6-nak felel meg) nagyon jó ha fárasztó napom volt este még beveszem 1 szemet ha fáj a hasam.
A kérdező hozzászólása: Szóval a manerotban több a magnézium. Ezt nem tudtam. Én is magne b6ot szedek. A 21. hetet kezdtem ma és úgy érzem kevés a napi 2 db. Gondoltam 3 helyett inkább keresek valamit ami jobban használ. :) Kislányommal is a magne b6ot szedtem, vele elég volt a napi 3 szem a végéig, de most a tesóval sokkal többet keményedek. Gondolom a nagyobb emelgetése miatt. :/
A MagneB6-ra azt mondta a dokim, ha szenteltvízzel veszem be talán használ ;) (én sem tudtam, hogy ez ilyen gyenge, jó a marketingje, szép a doboza... azóta mondom mindenkinek, hogy ne dõljön be)
Az sem mindegy hogy melyik magne b6ról beszélünk. A simában 50 mg magnézium van, a Béresben 250 mg, a Sanofisban pedig 470 mg, ami ugye majnem ugyanannyi mint a magnerotban vagy a magnesii citriciben.
4-esnek: A Sanofis magnézium tartalma 48mg.470 az nem a magnézium tartalma hanem a magnézium-laktát-dihidrát tartalma. De ez így rá is van írva. Én sem néztem egészen addig amíg a kisfiam meg nem kérdezte, hogy Õ is vehetne-e be belõle:) Ekkor olvastam, hogy 6éves kor felett NAPI 2-4 tablettát lehetne Neki is. A 250mg-os magnéziumtartalomra az van írva, hogy a felnõttek napi 66%-át fedezi.Így tényleg csak 48mg van benne. Olvasd el a hátoldalát Te is(én is meglepõdtem:) )
A kisfiammal az elsõ trimeszterben 3x1 Magnerot-t szedtem, majd MagneB6-ot, 3x1-et, plusz, ha keményedtem. Most 6 óránkét kell szednem a Magnerot-t, hogy egyenletes legyen a mg ellátás, 25 hetes vagyok. A nagy is csak 16 hónapos, többször keményedett a hasam, ezért javasolta így a dokim.
Én Magnosolv granulátumot szedek, mert laktóz érzékeny vagyok és a többi készítményben sajnos van laktóz, ebben nincs. Nekem a gyógyszertárban javasolták, magas a magnézium tartalma, elég egy tasakkal meginni belõle egy nap.
Na azt én sem tudtam , hogy a magne b6 ilyen gyenge !14 hetes vagyok és napi 1-et szedtem, de akkor váltok.:)
Találtam Neked:) : [link]

Ki milyen fogamzasgatlot szed? Mennyibe kerul?

Arra leennek kivancsi kinek mulyen fog.gatloja van es mennyire van vele megelegedve.Most szeretnem ujra elkezdeni 5ev kihagyas utan...Jo lenne minel kisebb hormontartalmu

Legjobb válasz: Én lindynette 20-szedek. Tökéletesen megvagyok vele elégedve. Én. De barátnõm például hányt tõle, neki nem volt jó, ezért ne így és ne itt válassz, mert ami nekem/nekünk jó neked nem biztos. Menstruációm normalizálódott, kb mindig tudom mikor jön meg, nem görcsölök és nem is vagyok elõtte hisztis. Nem híztam, nem pattanásosodtam. Nekem jó. Kb. 6 ezer a 3 havi adag.

Én lindynette 20-szedek. Tökéletesen megvagyok vele elégedve. Én. De barátnõm például hányt tõle, neki nem volt jó, ezért ne így és ne itt válassz, mert ami nekem/nekünk jó neked nem biztos. Menstruációm normalizálódott, kb mindig tudom mikor jön meg, nem görcsölök és nem is vagyok elõtte hisztis. Nem híztam, nem pattanásosodtam. Nekem jó. Kb. 6 ezer a 3 havi adag.
Én elõször a Lindynette 20-at szedtem, most a Lindynette-t, közel 6000ft! nekem bevált!
Corenelle, 6000 Ft 3 havi adag. Nekem ez vállt be.
tri regol 4eve szedem tokeletes 3800ft 3havi adag ez egyébként régi fajta nem hiztam semmit nem fáj ha megjon es rendszeres a menstruacium ez am a legjobb fajta mert 3fázisu
cypromix, kb. 2000 Ft a 3 havi adag. De ezt csak akkor ajánlják, ha hormonproblémáid vannak, csõnya bõr, extra szõrösödés, mert elég magas a hormontartalma. Mondjuk én nem bánom, amióta szedem, valóban szép a bõröm.

Ki milyen antidepit szed? Mióta és mi a véleménye róla?

Legjobb válasz: Rexetint szedek július 6.-a óta. Nagyon rosszul voltam elõtte és mikor szedni kezdtem még rosszabb lett. Szép lassan hozzá szoktam. Pánikbetegségre kaptam egyébként. A rohamaim szinte elmúltak, de azért még vagyok rosszul, viszont lényegesen jobb. Nem tudom, hogy a gyógyszertõl e vagy sem. Sokan ellene vannak az ilyen hatású készítményeknek, de én úgy vagyok vele, hogy annál ami volt velem rosszabb nem lehet. Persze azért évekig nem szeretném szedni, max fél évig fogom. :)

Rexetint szedek július 6.-a óta. Nagyon rosszul voltam elõtte és mikor szedni kezdtem még rosszabb lett. Szép lassan hozzá szoktam. Pánikbetegségre kaptam egyébként. A rohamaim szinte elmúltak, de azért még vagyok rosszul, viszont lényegesen jobb. Nem tudom, hogy a gyógyszertõl e vagy sem. Sokan ellene vannak az ilyen hatású készítményeknek, de én úgy vagyok vele, hogy annál ami volt velem rosszabb nem lehet. Persze azért évekig nem szeretném szedni, max fél évig fogom. :)

Ki milyen vitaminokat, nyomelemeket szed?

Tipus, gyarto, mennyiseg, kor es nem érdekel.

Legjobb válasz: Jelenleg nem szedek vitamint, hanem a japán kristálygombát iszom. Napi egy litert. :) 25/L

Jelenleg nem szedek vitamint, hanem a japán kristálygombát iszom. Napi egy litert. :) 25/L
A kristálygomba jó, én is szoktam inni. Most Sanatogen terhesvitamint szedek két naponta 1 szemet, bár még nem jött össze a baba. Amúgy nem szoktam szedni semmit, helyette eszek sok gyümölcsöt, zöldséget lehetõleg nyersen. Ja, és sosem vagyok beteg! :) ) 29N
Majdnem egy éve szedem a grapefruit cseppet echicaneával, napi egyszer iszom 15-20 cseppet, és azóta egyszer sem voltam beteg, bezzeg elõtte minden hónapban, fõleg hogy gyerekekkel dolgozom. Nekem nagyon bevált. 24L
A grapefruit cseppek valóban igen hatásosak, de szünetet kell tartani - illetve csak akkor szedd, ha szükséges, mert pl. megfázás kerülget- a szedésükben!!! Ugyanis annyira erõs hatású, hogy kiirtja a hasznos bacilusokat is, és így védtelenné válsz egynémely betegségekkel szemben.
Én semmit nemszedek és mégis egéséges vagyok.A különbözö vitaminok szedése csak betegség közben jó mivel ha mindennaposan szeded öket akkor a szerezeted megszokja a napi vitamin ellátást és legyöngiti a szervezetet....de sokak szerint nem igy van..::D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!