Találatok a következő kifejezésre: Ki lehet-e egy gyereket (3 db)

Ki lehet-e tagadni egy gyereket az örökségböl ha az házasságon kivül született?

A házasságon belüli kapcsolatból született 3 gyermek,lehetséges-e hogy csak ök örököljenek?A házasságon kivüli gyermek aki egy másik kapcsolatból született semmit nem kapjon?

Legjobb válasz: A kitagadáshoz bûncselekmény kell. Annyira csak nem durva a helyzet? Különben a köteles részt meg kell kapnia.

A kitagadáshoz bûncselekmény kell. Annyira csak nem durva a helyzet? Különben a köteles részt meg kell kapnia.
NAGY TÉVEDÉSBEN VAN AZ ELÕTTEM SZÓLÓ! ÜGYVÉD NEM IS ELÉG A VÉGRENDELETHEZ MERT HITELESHEZ KÖZJEGYZÕI OKIRAT KELL. ÉS MÉG HA VAN IS ILYEN VÉGRENDELET AKKOR IS KI KELL FIZETNI A KÖTELES RÉSZT(EZ A FELE ANNAK AMI JÁRNA), KIVÉVE AKKOR HA BÛNCSELEKMÉNYT KÖVET EL AZ ÖRÖKÛL HAGYÓ ELLEN! PL: VAGYON ELLENI, BÁNTALMAZÁS STB...HA AZ ASSZONY VESZI MEG AZ INGATLANT AKKOR IS KELL ILLETÉKET FIZETNI. LEHET AZ TÖBB LENNE MINT AZ ÖRÖKSÉG! MOST ÕSZINTÉN! MIÉRT KELL EZ? TEHET AZ A A GYEREK ARRÓL HOGY A VILÁGON VAN? MEGCSINÁLNI KÖNNYÛ VOLT DE GONDOSKODNI RÓLA? PERSZE NEM ISMERJÜK A SZTORIT DE AKKOR IS....
Azért tegyük már tisztába a dolgokat: Az örökségre pedig akkor érdemtelen: - Ha az örökhagyó, a végrendeletben megjelölt bármelyik örökös, az örökhagyó le- és felmenõ ágán valamely személy életére tör, - Öt évnél hosszabb idõt töltött börtönben, - erkölcstelen életet él (az alkoholizmus önmagában a bírói gyakorlat szerint NEM erkölcstelen!) A kitagadást mindenképpen írásban, megfelelõen indokolva kell leírni. Az pedig teljesen mindegy, hogy most közvégrendelet vagy magánvégrendelet, max. a végrendelet eredetiségének a könnyebb bizonyíthatósága miatt mondják a közvégrendeletet, de egy A4-es papírra, otthon leírt (és mégcsak le sem tanúztatott!!!) végrendelet is teljes bizonyító erejû magánvégrendelet [feltéve, ha kézzel írta az örökhagyó.] Azért kitagadni valakit, mert nem nyitotta rá az ajtót, azért nem lehet. Leszármazó alapesetben kötelesrészre jogosult, ez a valós számított örökségnek a fele. [Három gyermek esetén egy gyermek kötelesrésze 16, 5%]
ÉRTEM ÉS ÍGY MÁR TELJESEN MÁSKÉPP HANGZIK A DOLOG CSAK A KÉRDÉSBEN EZ NEM VOLT BENNE. HA A TE NEVEDEN IS VAN VALAMI AKKOR ÖRÖKÖLNI FOG A GYERMEK AKÁR AKARJÁTOK AKÁR NEM. CSAK AKKOR TUDOD MEGKERÜLNI HA MINDEN A FELESÉGED NEVÉRE KERÜL. ÍGY VISZONT KÖLTSÉGES LESZ. JAVASLOM HOGY JÁRJATOK UTÁNA AZ ILLETÉKEKNEK. MINDEN JÓT!
csak azt nem értem miért kell üvölteni... (a neten a csupa nagybetû KIABÁLÁS-t jelent, meg amúgy is taplóság) igen, ajándékozásért illetéket kell fizetni. utána kell nézni, hogy mennyit, és lehet (szarul hangzik, de ez van), hogy tényleg jobban jártok egy válással...
Egyáltalán nem kell bûncselekmény! Végrendeletet kell írnod, amit ügyvéd ellenjegyez és hitelesít, abba beleírod, hogy kik örökölnek, esetleg megjegyzésként odaírhatod, hogy családon kívül született gyereked és rokonai, leszármazottai nem örökölhetnek. Úgy irasd meg a végrendeleted, hogy teljes vagyonod terjedelmére vonatkozzon. Az ilyen dolgot bármelyik családtaggal meg lehet csinálni, hiszen te (bocs hogy tegezlek) rendelkezhetsz ahogy akarsz. A másik, ha ezt nem teszed meg és valami miatt meghalsz-talán nem-, de ha mégis, és nincs végrendelet, akkor bizony a hagyatéki tárgyalás során a bíró, meg a családtagok ügyvédei dönt ki-mit kap, amibõl mindig hatalmas veszekedés, pereskedés van ilyen esetben...szóval szerintem, ha ez a célod , bár véleményem az a gyerek nem tehet róla- akkor jobb ha kifizetsz párezret vagy 10-20 ezret egy ügyvédnek, és megiratod!
A kérdező hozzászólása: Állitolag akkor nem kell illetéket fizetni ha én otthagyom mint gyerektartás részeként.Igaz ez?
A kérdező hozzászólása: A gyerekröl meg nem is tudtam csak amikor megszületett, hogy létezik.
A kérdező hozzászólása: A gyerek az nem tehet róla de a nejem fizeti a részleteket mivel nekem nincs jövedelmem.Nyilván egyértelmü hogy a feleségem meg azt szeretné(ha márt egyszer ö fizeti a részleteket)hogy a mi gyerekeink kapják.Ha most odaajándékozom a nejemnek az én részemet akkor mi van?Akkor az övé lesz nem?Vagy válljunk el (csak a lakás miatt)hogy ráhadjam a gyerek tartás fejébe? Akkor tuti az övé lesz.Amugy elég beteg vagyok.
A kérdező hozzászólása: Vagy ha ez nem lehet akkor azt lehet-e hogy a feleségre átiratodna a lakás stb..mivel a feleség fizeti amugy is, ezt lehet-e?

Egy gyerekem van és érdekelne hogy lehet e bevállalni még egy gyereket használt lakás vásárlásra? És hogy mennyit ad rá ki állam?

köszönöm

Legjobb válasz: Na,és mivel megszüntetik,így csak idén június,vagy július 1-ig lehet igényelni a szocpolt.

Na, és mivel megszüntetik, így csak idén június, vagy július 1-ig lehet igényelni a szocpolt.
Használt lakás vásárlásakor nem lehet a szocpolt(ha erre gondoltál)bevállalt gyerekre felvenni.Sõt elég nehéz használt lakásnál szocpolhoz jutni.Amúgy ilyenkor félszocpolt adnak, de a már meglévõ gyerekre.Utólag sem adnak sajnos(mi is így jártunk).Csak akkor ha a meglévõ lakást eledod és veszel egy kicsit nagyobbat, akkor lehet a már meglévõ gyerkõcre igényelni.Legalább is nekünk ezt mondták a bankban!
használt lakás vásárlásához nincs megelõlegezõ kölcsön, csak új építésü ing vásárlásához, vagy építéshez, bövítéshez. Elég nagy kritiréiumai vannak, és 35 év felett nem jár, csak egyedülálló anyaként. egy hitelügyintézõ

Hogyan lehet észrevenni, hogy kinyílt e a méhszáj? Akinek kinyílt mit tapasztalt előtte? Pihenéssel persze amennyit egy gyerek mellett lehet, ki lehet húzni a végéig? 28hkm

Legjobb válasz: Sajnos a nyíló méhszájat sokszor nem lehet észlelni, abban a a terhességi korban, amiben te vagy. Ha netalántán fájásaid, keményedéseid vannak, azok vezethetnek méhszáj tágulásához, de ez megállítható folyamat. Jó sok magnéziummal és pihenéssel megelõzhetõ a baj. Ha kisgyerek van otthon, akkor vagy valaki kell, aki besegít v be kell feküdnöd kórházba. Persze, minden a méhszáj tágasságának, méhnyak hosszának függvénye.

Sajnos a nyíló méhszájat sokszor nem lehet észlelni, abban a a terhességi korban, amiben te vagy. Ha netalántán fájásaid, keményedéseid vannak, azok vezethetnek méhszáj tágulásához, de ez megállítható folyamat. Jó sok magnéziummal és pihenéssel megelõzhetõ a baj. Ha kisgyerek van otthon, akkor vagy valaki kell, aki besegít v be kell feküdnöd kórházba. Persze, minden a méhszáj tágasságának, méhnyak hosszának függvénye.
Nekem nem nyílt ki, d e adokim azt mondta többedik terhességnél ez nem jelent semmit, nagyon sokkal a szülés elõtt elkezdhet nyílni a méhszáj, és túlhordás is lehet..
Nekem erõs görcseim voltak, amik hasmenéssel végzõdtek kb a 29.héttõl, meg nagyon hamar éreztem a baba fejét ahogy nyomja a hüvelyem.De nem kell aggódni, mert elõbb a külsõ méhszáj nyílik, aztán a középsõ és utána a belsõ.
Folyamatos keményedés, és valami fura baljós érzésem volt már hetek óta. Vagy 1 hónapig hajtottam a dokimnak hogy valami baj lesz de rám sem bagózott. Azt mondta a méhszáj rendben de a gyerek fejét már be sem nyúlt szinte akkor érezte.Na hogy is van ez? A méhszáj rendben a gyerek meg már majdnem kint volt. na az a lényeg nekem rendesen fájásaim lettek a 33.héten és bementünk a kórházba ahol visszatartottak, de már cseszhették 5 nap múlva megszültem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!