Találatok a következő kifejezésre: Ki lehet-e az Önkéntes-Nyugdíjpénztárból és visszafizetik-e (1 db)

Ki lehet-e lépni az Önkéntes-Nyugdíjpénztárból és visszafizetik-e a betett összeget?

Legjobb válasz: Sajnos,nem. Ez elég szemétség,de így van. A múltkor kérdeztem meg. Fontos,hogy csak az önkéntesnél van így ,a sima magánnál ki lehet lépni.

Sajnos, nem. Ez elég szemétség, de így van. A múltkor kérdeztem meg. Fontos, hogy csak az önkéntesnél van így , a sima magánnál ki lehet lépni.
Szija! Szerintem az elöttem választ író valamit félreértett, vagy félreinformálták! A magánnyugdíjpénztári tagság minden újonan munkábaállónak kötelezõ, és nem lehet kilépni!!! Az önkéntes ezzel szemben likvidebb. egy jó oldal, ahol értelmesen le van írva: http://www.erstebank.hu/hu/10005721.html ha bármi kérdésed van, írj!
Szia, második válaszoló! Én az elsõ hozzászóló vagyok és az lenne a kérdésem, hogy elolvastam a linket és ezek szerint ki lehet venni a megtakarított összeget?? Nekem azt mondták hogy csak nyugdijaskoromban tudok majd hozzáférni...(Most vagyok 27) Ja, és önkéntesben vagyok benn...tudnál segíteni? Köszi!
Azt még elfelejtettem írni hogy most egy pár éve diák vagyok és nem fogok még 4 évig dolgozni...akkor meg miért nem engednek kilépni és felvenni a pénzt? Ezt nem értem...(elõzõ hozzászóló)
Ki lehet lépni az Önkéntes Kölcsönös Nyugdíjpénztárból, de nem érdemes, mert a felét levonják adóra stb. Ha tanulni mégy 4 évre inkább fizesd a minimum tagdíjat erre az idõre, és utánna ha elhelyezkedsz fizeti a céged, illetve te is fizethesz bele. Egyéni befizetések után 30 % adójóváírás jár amit a számládon írnak jóvá. Elsõ kivét 10 év tagság után, csak a hozam. Ezt érdemes felvenni és még abban az évben visszafizetni és már jár is 30 % jóváirás állambácsitól, , mivel hosszú távú 10 éven túli megtakarításról van szó. Hász év után a tõke és a kamat is felvehetõ hozamadó és adómentesen függetlenül attól, hogy nyugdíjas vagy e vagy nem.
önkéntesbõl 10 év után igen, én is ezt tettem ha csak a hozamot veszed ki szja mentes, ha a tõkét is akkor kb 48%-át elmegy 22 év után szja mentesen kiléphetsz, de ez még odébb lesz


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A K&H-s Csúcsbiztosítás, mennyit fizet haláleset esetén? Bővebben lenn.

Párom édesanyja elhunyt pénteken. neki volt ez a biztosítása. Párom a kedvezményezett, de van az édesanya nevén lévő bankszámlán tartozás. ezt ebből vonják? vagy hogy lesz? valaki tud segíteni?

0

Segítség! Most akkor mégis, hogyan fizessem a TB-t?

20 éves vagyok, jelenleg esti tagozaton tanulok OKJ-s képzésen. Nem dolgozom, mivel munkát nem kapok... Most tudtam csak meg, hogy a suli nem fizeti a TB-t. Tudom, hogy 2012. december 15-ig még élt a TB-m. Azóta viszont semmi. Elmentünk az önkormányzatra, ahol közölték, hogy nem vállalják át. Most mit csináljak? Örülünk, ha van miből enni...

7

Lakásbiztosítást ha lemondom, akkor ugyanannál a Biztosítónál újra köthetem?

Van 10 éve egy lakásbiztosításom,de már elég magas az éves díja,mivel szeptember elsején van az évfordulóm így azt le szeretném mondani,és újrakötni ugyanannál a Biztosítónál,mert így jóval kisebb lenne a fizetendő összeg,mert az új belépőknek adnak kedvezményeket,a régiekkel meg nem törődnek.
Ez így szabályos?,mert a kötelezőnél biztosításnál igen.
Szóval befizetem most az utolsó negyedéves részletet és lemondom évfordulóra,utána online megkötöm halasztott határidővel /szeptember elsejével az újat.Ez így rendben van?

4

Ha bejelentenek két napra, akkor újra indul a 45 nap biztosítási jogviszonyom?

Lassan lejár a 45 nap és fizetnem kell a TB-t csekken, de lesz egy két napos munkám, amikor be is jelentenek, ekkor újra indul a 45 nap vagy a kettő nap nem számít?

1

élet biztosítás kötéssel kapcsolatban? Ajánlanátok?

olyant szeretnék,ami egyes kiemelt betegségekre külön fizet.nem dohányzom,nem vagyok ,túlsúlyos és tudtommal semmilyen betegségem nincs.26 éves nő vagyok.egyre többet hallani a rákról,szeretnék olyan életbiztosítást kötni ami nem csak halál esetén feizet,de kiemelten a rák betegséget bele tenném,az érdekelne kb mennyire jönne ez ki havonta ha 20 év futamidőre szeretném?

9

Kockázati biztosítást köthetek úgy, hogy a biztosított nem én, hanem az élettársam?

6

Generali Házörző Optimál biztosítás mennyit fizet csonttörése?

0

Mennyi tb- t kell befizetni havonta, nem dolgozó személy esetében?

8

Életbiztosításokkal kapcsolatos pozitív (már, ha van ilyen. ) vagy negatív tapasztalatokra, történetekre vagyok kíváncsi. Leírnád a tiéd?

Jah, és ügynökök lehetőleg kíméljenek, mert az ő fényezésükre EGYÁLTALÁN NEM vagyok kíváncsi :)

5

Van egy életbiztosításom a Generalinál. Havonta 15. 000 Ft-ot fizetek be. Jól tettem, hogy ebbe fektettem a pénzem?

- Azt a pénzt ami felhalmozódik x idő után azt én visszakapom, ha nem nyúlok hozzá jó sokáig és nem történik semmi bajom?

- Én a célból tettem be a pénzem, hogy majd ha családom lesz addigra jó sokat kamatozzon és kb. 10-15 év múlva felvegyem a pénzt. Jó megoldást választottam?

Ha valaki tud segíteni ezekben a kérdésekben azt megköszönném!

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!