Találatok a következő kifejezésre: Ki lehet-e az Önkéntes-Nyugdíjpénztárból és visszafizetik-e (1 db)

Ki lehet-e lépni az Önkéntes-Nyugdíjpénztárból és visszafizetik-e a betett összeget?

Legjobb válasz: Sajnos,nem. Ez elég szemétség,de így van. A múltkor kérdeztem meg. Fontos,hogy csak az önkéntesnél van így ,a sima magánnál ki lehet lépni.

Sajnos, nem. Ez elég szemétség, de így van. A múltkor kérdeztem meg. Fontos, hogy csak az önkéntesnél van így , a sima magánnál ki lehet lépni.
Szija! Szerintem az elöttem választ író valamit félreértett, vagy félreinformálták! A magánnyugdíjpénztári tagság minden újonan munkábaállónak kötelezõ, és nem lehet kilépni!!! Az önkéntes ezzel szemben likvidebb. egy jó oldal, ahol értelmesen le van írva: http://www.erstebank.hu/hu/10005721.html ha bármi kérdésed van, írj!
Szia, második válaszoló! Én az elsõ hozzászóló vagyok és az lenne a kérdésem, hogy elolvastam a linket és ezek szerint ki lehet venni a megtakarított összeget?? Nekem azt mondták hogy csak nyugdijaskoromban tudok majd hozzáférni...(Most vagyok 27) Ja, és önkéntesben vagyok benn...tudnál segíteni? Köszi!
Azt még elfelejtettem írni hogy most egy pár éve diák vagyok és nem fogok még 4 évig dolgozni...akkor meg miért nem engednek kilépni és felvenni a pénzt? Ezt nem értem...(elõzõ hozzászóló)
Ki lehet lépni az Önkéntes Kölcsönös Nyugdíjpénztárból, de nem érdemes, mert a felét levonják adóra stb. Ha tanulni mégy 4 évre inkább fizesd a minimum tagdíjat erre az idõre, és utánna ha elhelyezkedsz fizeti a céged, illetve te is fizethesz bele. Egyéni befizetések után 30 % adójóváírás jár amit a számládon írnak jóvá. Elsõ kivét 10 év tagság után, csak a hozam. Ezt érdemes felvenni és még abban az évben visszafizetni és már jár is 30 % jóváirás állambácsitól, , mivel hosszú távú 10 éven túli megtakarításról van szó. Hász év után a tõke és a kamat is felvehetõ hozamadó és adómentesen függetlenül attól, hogy nyugdíjas vagy e vagy nem.
önkéntesbõl 10 év után igen, én is ezt tettem ha csak a hozamot veszed ki szja mentes, ha a tõkét is akkor kb 48%-át elmegy 22 év után szja mentesen kiléphetsz, de ez még odébb lesz


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kötelező biztosítást váltottam. Az előző biztosító visszatartja a bónus-malus besorolásomat. Az új biztosító visszahelyezett, B0-ás besorolásba, B10-ből, több évtized után. Mit tudok tenni?

4

Ismerősöm az USA-ban telepedett le, szeretné megszüntetni az itthoni egészség biztosítását. A NAV szerint csak akkor teheti, ha nincs itthon lakás a nevén (még nem sikerült eladnia). Mi köze a kettőnek egymáshoz?

2

Gyermek-előtakarékossággal egybekötött életbiztosítás. Megéri?

Egyre többet hallok ilyen termékekről és érdekelne hogy van e valakinek tapasztalata róluk?

4

Hogyan kell kiszámolni hogy mennyi pénz jár vissza?

Önkéntes magánnyugdijpénztáram most jár le és nem csak a hozamot hanem a tőkét is ki fogom venni egyben de nemtudom mennyit fogok igy kapni 452.000ft a hozam és 1.152545.-a tőke a kérdéseim a következők a hozamból is kell adózni ,vagy csak a tőkéből vagy össze vonják a kettöt és abból és mennyire számithatok pontosan?Amugy fizetési gondok miatt fogom megszüntetni nem nyugdijba megyek!

1

Mi még megkaphatjuk? (a többi lent)

a megszűnt magánnyugdíj pénztár utáni reálhozamot még kifizethetik nekünk?Vagy lemondhatunk róla?

1

Aki meghal még az előtt hogy nyugdíjba menne, de egész életében fizette a járulékokat, ott az örökösök kapnak valamit?

17

Szimba tanuló biztosító fizet császármetszéses szülésre?

1

Ahhoz milyen biztosítást kell kötni, hogyha netán betegszabadságra megyek, akkor ne legyen keresetkiesésem?

és ennek mi a havi díja? Merthát ha most egy hétre kórházba kerülnék, akkor TB miatt csődbe is mehetnék

2

Biztosítás befizetésének elmaradása mit eredményez?

Van egy autónk, utoljára 2009-ben volt rá megkötve a biztosítás. Azóta áll és nem lett befizetve semmi... Plussz költséget ekkor számít fel a biztosító ?

4

Meg szeretném szüntetni az életbiztosításomat, kikérném a pénzt, aznap már át is utalják a folyószámlámra? Vagy kézbe adják?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!