Találatok a következő kifejezésre: Ki lehet-e az Önkéntes-Nyugdíjpénztárból és visszafizetik-e (1 db)

Ki lehet-e lépni az Önkéntes-Nyugdíjpénztárból és visszafizetik-e a betett összeget?

Legjobb válasz: Sajnos,nem. Ez elég szemétség,de így van. A múltkor kérdeztem meg. Fontos,hogy csak az önkéntesnél van így ,a sima magánnál ki lehet lépni.

Sajnos, nem. Ez elég szemétség, de így van. A múltkor kérdeztem meg. Fontos, hogy csak az önkéntesnél van így , a sima magánnál ki lehet lépni.
Szija! Szerintem az elöttem választ író valamit félreértett, vagy félreinformálták! A magánnyugdíjpénztári tagság minden újonan munkábaállónak kötelezõ, és nem lehet kilépni!!! Az önkéntes ezzel szemben likvidebb. egy jó oldal, ahol értelmesen le van írva: http://www.erstebank.hu/hu/10005721.html ha bármi kérdésed van, írj!
Szia, második válaszoló! Én az elsõ hozzászóló vagyok és az lenne a kérdésem, hogy elolvastam a linket és ezek szerint ki lehet venni a megtakarított összeget?? Nekem azt mondták hogy csak nyugdijaskoromban tudok majd hozzáférni...(Most vagyok 27) Ja, és önkéntesben vagyok benn...tudnál segíteni? Köszi!
Azt még elfelejtettem írni hogy most egy pár éve diák vagyok és nem fogok még 4 évig dolgozni...akkor meg miért nem engednek kilépni és felvenni a pénzt? Ezt nem értem...(elõzõ hozzászóló)
Ki lehet lépni az Önkéntes Kölcsönös Nyugdíjpénztárból, de nem érdemes, mert a felét levonják adóra stb. Ha tanulni mégy 4 évre inkább fizesd a minimum tagdíjat erre az idõre, és utánna ha elhelyezkedsz fizeti a céged, illetve te is fizethesz bele. Egyéni befizetések után 30 % adójóváírás jár amit a számládon írnak jóvá. Elsõ kivét 10 év tagság után, csak a hozam. Ezt érdemes felvenni és még abban az évben visszafizetni és már jár is 30 % jóváirás állambácsitól, , mivel hosszú távú 10 éven túli megtakarításról van szó. Hász év után a tõke és a kamat is felvehetõ hozamadó és adómentesen függetlenül attól, hogy nyugdíjas vagy e vagy nem.
önkéntesbõl 10 év után igen, én is ezt tettem ha csak a hozamot veszed ki szja mentes, ha a tõkét is akkor kb 48%-át elmegy 22 év után szja mentesen kiléphetsz, de ez még odébb lesz


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

S. O. S. Meddig van a befizetési határidő? S. O. S.

3 napja jött meg a kötelező biztosításomról a csekk, és a mellékelt lapra az van írva, hogy: "A befizetés esedékessége: 2013.03.26."

Ez a befizetési határidőt jelenti? Kérem csak olyan válaszoljon, aki biztosan tudja!!

18

Szerintetek is egy inkorrekt cég az ING? :@ Velem jól kicsesztek. Valakinek hasonló élmény?

17

Törvényes ugyanazt a beázást kifizettetni a társasház biztosításra, ha a lakásbiztosító már fizetett?

10

Erste lojalitás életbiztosítási programot kötött valaki? Megêri? Válassam ezt?

Van egy 1 éves kisfiunk. Kaptunk prospektust de êrdekel szemëlyes vèlemény. Havi tizezret raknånk.köszi

3

Mennyit fizet a Generali csonttörésre?

Lakásbiztosításunk van, ezen keresztül vagyok biztosított. És körülbelül mennyi idő a kérvény benyújtásától?

4

Független iPhone-ra lehet valahol készülékbiztosítást kötni?

Szombaton vettem, kötnék rá valahol, ha lehetne.

Telenoros vagyok, ott nincs is ilyen, de ha lenne sem biztosítanák, mivel nem tőlük való.

3

Milyen befektetést érdemes választani?

Sziasztok! 5 éves kislányom van. A start- számlán kívül szeretnék valamilyen megtakarítást csinálni neki,hogy felnőttként ne a nulláról kelljen indulnia, erre havi 10E Ft-ot tudnék rászánni. Nagyon megköszönném, ha valaki tuda ebben segíteni, hogy milyet, melyik pénzügyi szervnél érdemes.

8

Az E104-es nyomtatvány kitöltéséhez kérek segítséget?

Ez az:

Mindent ki kell töltenem? Tud valaki nekem ebben segíteni?
Nem igazán értem.
Köszönöm!!

0

Üdvözlet Mindenkinek! Mennyibe kerül egy németországi vámrendszám autó biztosítással együtt, amivel az ott vásárolt gépkocsi saját lábán hazagurul? Bármelyik német biztosítónál kiváltható? És hány napig érvényes?

1

Mi a véleményetek az Allianz biztosítóról, ami a lakásbiztosításokat illeti?

Most a Generalinál vagyunk, annál a díjnál ők kedvezőbb ajánlatot adtak egy kicsivel. Ennek ellenére nem tudom, érdemes-e átmenni. Elsősorban az érdekel, milyen a hozzáállásuk, ha nekik kellene kár esetén díjat kifizetni.

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!