Találatok a következő kifejezésre: Ki lehet-e az Önkéntes-Nyugdíjpénztárból és visszafizetik-e (1 db)

Ki lehet-e lépni az Önkéntes-Nyugdíjpénztárból és visszafizetik-e a betett összeget?

Legjobb válasz: Sajnos,nem. Ez elég szemétség,de így van. A múltkor kérdeztem meg. Fontos,hogy csak az önkéntesnél van így ,a sima magánnál ki lehet lépni.

Sajnos, nem. Ez elég szemétség, de így van. A múltkor kérdeztem meg. Fontos, hogy csak az önkéntesnél van így , a sima magánnál ki lehet lépni.
Szija! Szerintem az elöttem választ író valamit félreértett, vagy félreinformálták! A magánnyugdíjpénztári tagság minden újonan munkábaállónak kötelezõ, és nem lehet kilépni!!! Az önkéntes ezzel szemben likvidebb. egy jó oldal, ahol értelmesen le van írva: http://www.erstebank.hu/hu/10005721.html ha bármi kérdésed van, írj!
Szia, második válaszoló! Én az elsõ hozzászóló vagyok és az lenne a kérdésem, hogy elolvastam a linket és ezek szerint ki lehet venni a megtakarított összeget?? Nekem azt mondták hogy csak nyugdijaskoromban tudok majd hozzáférni...(Most vagyok 27) Ja, és önkéntesben vagyok benn...tudnál segíteni? Köszi!
Azt még elfelejtettem írni hogy most egy pár éve diák vagyok és nem fogok még 4 évig dolgozni...akkor meg miért nem engednek kilépni és felvenni a pénzt? Ezt nem értem...(elõzõ hozzászóló)
Ki lehet lépni az Önkéntes Kölcsönös Nyugdíjpénztárból, de nem érdemes, mert a felét levonják adóra stb. Ha tanulni mégy 4 évre inkább fizesd a minimum tagdíjat erre az idõre, és utánna ha elhelyezkedsz fizeti a céged, illetve te is fizethesz bele. Egyéni befizetések után 30 % adójóváírás jár amit a számládon írnak jóvá. Elsõ kivét 10 év tagság után, csak a hozam. Ezt érdemes felvenni és még abban az évben visszafizetni és már jár is 30 % jóváirás állambácsitól, , mivel hosszú távú 10 éven túli megtakarításról van szó. Hász év után a tõke és a kamat is felvehetõ hozamadó és adómentesen függetlenül attól, hogy nyugdíjas vagy e vagy nem.
önkéntesbõl 10 év után igen, én is ezt tettem ha csak a hozamot veszed ki szja mentes, ha a tõkét is akkor kb 48%-át elmegy 22 év után szja mentesen kiléphetsz, de ez még odébb lesz


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek megéri életbiztosítást kötni?

Régebben szerettem volna egyet kötni de annyi rosszatt hallottam mostanság róla hogy már nem vagyok biztos benne. Van aki jól jött ki belőle? Unit link megtakarításról lenne szó.

18

Nem tudom a tb-met fizetni, mert nincs semmi jövedelmem. Munkaügyi nem fizeti. Hogyan érjem el hogy átvállalja az önkormányzat?

Pályakezdő vagyok, állást keresek, de nincs. Nincs jövedelmem, nem tudom kifizetni a pénzt. mellesleg most tudtam ezt meg, hogy 4 hónapja nem fizeti nekem senki se. (én úgy tudtam hogy a munkaügyi központ fizeti 1 évig)

6

Idén nyáron lesz 10 éves unitlinked életbiztosításom, hogyan szüntessem meg?

Miután ugye megszüntették az adókedvezményt egyáltalán nem hozott a konyhára, inkább vitt. Az üzletkötőjük azt tanácsolta, hogy nyissak most egy másik (korszerűbb) unitlinked-et (ahol több portfólióban tartható a biztosítás tőke része) meg egy kockázati opciót most, a 10. év végén pedig ne fizessek a régi biztosításra semmit, díjnemfizetés miatt törlik 3 hónapra rá. A felvett pénzt meg vagy betolom esetibe, vagy felélem, de azt is lehet, hogy "átkönyveltetem" így az új biztit már nem kell fizetnem.

Azért jobb ez, mintha a visszavásárlást kérném, mert az azonnali felmondás, pillanatnyi árfolyam szerinti, míg ez a "parkoltatás" addig valamicskét dolgozna a pénz (leginkább a biztosítónak).

Szerintem ez átverés, a unit linked biztosítások mindegyike a pénzt viszi, leginkább csak a jutalékra hajt. Ezért nem tudok neki hinni, hogy a díjnemfizetés jobb lesz nekem. Szerintetek?

6

Mi van, ha a TB-t pár (3-4) nappal a határidő után fizetem?

Előzmény: nem volt fizetve a TB-m 4 hónapig, bejelentettem,mondták,hogy majd küldenek értesítőt(azóta se küldtek) meg adtak 3 csekket,amin a pótdíjat befizethetem. A bejelentő lapomra ráírták, mennyi pótdíjat fizessek. Kifizettem.+ a februárit is. A márciusit viszont nem tudom,mivel nem küldtek csekket,meg nem tudom,h meg kellett volna várnom az értesítőt és csak utána kellett volna fizetnem a pótdíjat+ a februárit?Mi van,ha a márciusit késve fizetem be?

3

Mire illetve mennyire számítsunk? Bővebbent lent.

1,5 hete volt "balesetünk". Nem a párom volt a hibás, a másik fél egyenesen belénk hajtott, 3 elem sérült az autón (egy kis Fiat Brava). Az elemek ha nem is cserére, de javításra szorulnak (motorháztető, lámpa, ill. még egy dolog amit nem tudnék meg mondani, csak a párom :) ) Ill. a lámpa elv. biztos cserés. Egy hete volt kint a kárfelmérő. Kérdésem az lenne, ha nem is csere, de javítás-festés-és a szerelést figyelembe véve mekkora összegre számítsunk? Mivel lehet vennénk egy új autót, kérdés mennyit tudnánk így hozzátenni? (sajnos a mostani autóval csak a gond van..már)

4

Mit lehet tenni ha nem tudom kifizetni a betegbiztositást és az önkormányzat sem válalja át?

1

Édesanyám biztosításáról lenne szó, kicsit aggódok, hogy a biztosító belekötne, hogy is van ez?

Édesanyám meghalt és a hitel ami a nevén volt biztosítva volt. A biztosítás így szólt, hogy csak abban az esetbe fizet, ha nem meglévő betegségben halt meg.
Anyukám krónikus tüdőbeteg volt és ezzel is került kórházba, a végén tüdőembóliába halt meg. (ezek szerint nem fizetne a biztosító szerintem) Viszont a boncoláson kiderült, hogy tüdőrákja volt, ami már áttétes volt, de erről nem tudott, sem ő, sem mi, ez csak a boncoláson derült ki.
A boncoláson az áll, hogy tüdőrák a halál oka. A kórházi záró jelentésen pedig a tüdőembólia áll. Melyiket fogják figyelembe venni. Van egy olyan érzésem, hogy ebbe tuti bele kötnek és nem fognak fizetni.

3

Fél évvel ezelőtti súlyos TK autóbalesetem után a biztosító (k) hallgat (nak), kárrendező türelemre int. Meddig várjak, meddig lehet ezt eltűrni?

A balesetet okozó sofőr ill. annak biztosítója külföldi, a baleset után azonnal elismerte felelősségét. Az autóm gazdasági totálkáros lett, én csonttöréssel "megúsztam". Kárrendező két hét múlva beadta a kérvényemet, azóta mély síri csönd. Nem hajlandó a két külföldi biztosító magáénak tudni az ügyet. Természetesen nem vártam én sem ölbetett kézzel a sült galambra, a régi autót kivontuk a forgalomból, nem sok értelme lett volna annyit költeni a javítására, egy hónapon belül az új kocsimban ültem. De azért jó lett volna, ha a régi kocsi értékét belerakhattam volna az újéba. Tanácstalan vagyok. Én nem megyek oda, nem verem a tamtamot az asztalukon, de ezért fizetem évek óta a kötelezőt? Teljesen hülyének néznek.

4

Hogy lehet 300 ezer ft os fedezettlenségi díjat fizetnem 66 napra?

Van a kocsi aminek üzembentartója leszek.Januárban lejárt az előző biztosítás és március 6. án kötöttem csak rá biztosítást. erre a 66 napra felszámolt a biztosító 311450 ft os díjat.

6

A Biztositónak kártéritéshez rossz számlaszám, mit lehet ilyenkor csinálni?

A problémám az, hogy egy 12 ezer forintos kártéritési biztostáskor házhoz jött a biztosito ahogy szokott lenni, és a számlaszámot kérte hogy mondjam, vagy félre olvastam, vagy ő hallota félre de az egyik szám 8as helyett 4re lett irva a biztositási papiron ( ami az én nevemmel is alá van irva) a pénz természetesen sehol, ma keresem fel a biztositót, de érdekelne hogy van-e rá esély hogy meglehet oldani, vagy ha kiutalták másnak akkor már elvesztettem a pénz?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!