Találatok a következő kifejezésre: Ki lehet-e az Önkéntes-Nyugdíjpénztárból és (1 db)

Ki lehet-e lépni az Önkéntes-Nyugdíjpénztárból és visszafizetik-e a betett összeget?

Legjobb válasz: Sajnos,nem. Ez elég szemétség,de így van. A múltkor kérdeztem meg. Fontos,hogy csak az önkéntesnél van így ,a sima magánnál ki lehet lépni.

Sajnos, nem. Ez elég szemétség, de így van. A múltkor kérdeztem meg. Fontos, hogy csak az önkéntesnél van így , a sima magánnál ki lehet lépni.
Szija! Szerintem az elöttem választ író valamit félreértett, vagy félreinformálták! A magánnyugdíjpénztári tagság minden újonan munkábaállónak kötelezõ, és nem lehet kilépni!!! Az önkéntes ezzel szemben likvidebb. egy jó oldal, ahol értelmesen le van írva: http://www.erstebank.hu/hu/10005721.html ha bármi kérdésed van, írj!
Szia, második válaszoló! Én az elsõ hozzászóló vagyok és az lenne a kérdésem, hogy elolvastam a linket és ezek szerint ki lehet venni a megtakarított összeget?? Nekem azt mondták hogy csak nyugdijaskoromban tudok majd hozzáférni...(Most vagyok 27) Ja, és önkéntesben vagyok benn...tudnál segíteni? Köszi!
Azt még elfelejtettem írni hogy most egy pár éve diák vagyok és nem fogok még 4 évig dolgozni...akkor meg miért nem engednek kilépni és felvenni a pénzt? Ezt nem értem...(elõzõ hozzászóló)
Ki lehet lépni az Önkéntes Kölcsönös Nyugdíjpénztárból, de nem érdemes, mert a felét levonják adóra stb. Ha tanulni mégy 4 évre inkább fizesd a minimum tagdíjat erre az idõre, és utánna ha elhelyezkedsz fizeti a céged, illetve te is fizethesz bele. Egyéni befizetések után 30 % adójóváírás jár amit a számládon írnak jóvá. Elsõ kivét 10 év tagság után, csak a hozam. Ezt érdemes felvenni és még abban az évben visszafizetni és már jár is 30 % jóváirás állambácsitól, , mivel hosszú távú 10 éven túli megtakarításról van szó. Hász év után a tõke és a kamat is felvehetõ hozamadó és adómentesen függetlenül attól, hogy nyugdíjas vagy e vagy nem.
önkéntesbõl 10 év után igen, én is ezt tettem ha csak a hozamot veszed ki szja mentes, ha a tõkét is akkor kb 48%-át elmegy 22 év után szja mentesen kiléphetsz, de ez még odébb lesz


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

2004be kötöttem bíztósitást amit most megszüntetek. Kapok valami kis összeget vissza?

4

érdeklödnék kapott-e aegontól vissza valaki 40000 körüli reált ha igen annak a kalkulátor szerint mennyi volt a hozam?

1

Aki már megkapta mnyugdíjtól a reálhozamot az még meg tudja nézni a neten hogy mennyit kap vissza?

2

Aki legalább néhány tízezer forintot kap vissza reálhozamként, kerestek már valamilyen nyugdíjcélú megtakarítási formát?

Sajnos én nem voltam magánnyugdíjpénztár tag, ezért a visszafizetés engem nem érint. Magánnyugdíjpénztár helyett én másképpen takarékoskodok a privát nyugdíjamra már évek óta. A reálhozamból viszont könnyebb elkezdeni, ugye...

2

Miért van az, hogy a kalkulátor szerint egy bizonyos összeg a reálhozamom, viszont jóval kevesebbet kaptam, kb 1 hete? Most néztem újra a kalkulátort és a magasabb összeg van még mindig ott nem az amit kaptam? Aegon.

17

Aki kapott már vissza reálhozamot, megírná a neve első betűjét? Vajon névsorban utalnak? Ja és melyik biztosító?

8

Hova fordulhatok, ha azt mondta a magánnyugdíjpénztáram, hogy nem tudja kifizetni a reálhozamot a válság miatt?

17

48. 000 hozamból 8. 000 reálhozam?

Az aegonnál voltam. Miért van az hogy egyesek alig kapnak vissza valamit mások meg akár több 100.000?

12

Hogyan tudhatom meg, hogy mióta fizetek az állami nyugdíjpénztárba?

2

Magánnyugdíjpénztárak közötti "átlépéskor áthozott egyenleg" kétszer szerepel, két összeggel. Amiből a második összeg közel egyharmaddal kevesebb! Ez vajon miért lehet?

Az átlépés 2010 ?szén történt éppen a változások el?tt.
A reálhozam pedig 0 lett!

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!