Találatok a következő kifejezésre: Ki lehet-e az Önkéntes-Nyugdíjpénztárból és (1 db)

Ki lehet-e lépni az Önkéntes-Nyugdíjpénztárból és visszafizetik-e a betett összeget?

Legjobb válasz: Sajnos,nem. Ez elég szemétség,de így van. A múltkor kérdeztem meg. Fontos,hogy csak az önkéntesnél van így ,a sima magánnál ki lehet lépni.

Sajnos, nem. Ez elég szemétség, de így van. A múltkor kérdeztem meg. Fontos, hogy csak az önkéntesnél van így , a sima magánnál ki lehet lépni.
Szija! Szerintem az elöttem választ író valamit félreértett, vagy félreinformálták! A magánnyugdíjpénztári tagság minden újonan munkábaállónak kötelezõ, és nem lehet kilépni!!! Az önkéntes ezzel szemben likvidebb. egy jó oldal, ahol értelmesen le van írva: http://www.erstebank.hu/hu/10005721.html ha bármi kérdésed van, írj!
Szia, második válaszoló! Én az elsõ hozzászóló vagyok és az lenne a kérdésem, hogy elolvastam a linket és ezek szerint ki lehet venni a megtakarított összeget?? Nekem azt mondták hogy csak nyugdijaskoromban tudok majd hozzáférni...(Most vagyok 27) Ja, és önkéntesben vagyok benn...tudnál segíteni? Köszi!
Azt még elfelejtettem írni hogy most egy pár éve diák vagyok és nem fogok még 4 évig dolgozni...akkor meg miért nem engednek kilépni és felvenni a pénzt? Ezt nem értem...(elõzõ hozzászóló)
Ki lehet lépni az Önkéntes Kölcsönös Nyugdíjpénztárból, de nem érdemes, mert a felét levonják adóra stb. Ha tanulni mégy 4 évre inkább fizesd a minimum tagdíjat erre az idõre, és utánna ha elhelyezkedsz fizeti a céged, illetve te is fizethesz bele. Egyéni befizetések után 30 % adójóváírás jár amit a számládon írnak jóvá. Elsõ kivét 10 év tagság után, csak a hozam. Ezt érdemes felvenni és még abban az évben visszafizetni és már jár is 30 % jóváirás állambácsitól, , mivel hosszú távú 10 éven túli megtakarításról van szó. Hász év után a tõke és a kamat is felvehetõ hozamadó és adómentesen függetlenül attól, hogy nyugdíjas vagy e vagy nem.
önkéntesbõl 10 év után igen, én is ezt tettem ha csak a hozamot veszed ki szja mentes, ha a tõkét is akkor kb 48%-át elmegy 22 év után szja mentesen kiléphetsz, de ez még odébb lesz


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan kell kitölteni a TB csekket?

Van elmaradásom a múlt évre (2011), és azt szeretném befizetni, viszont nem tudom, mit kell írni a csekkre, erre a részre:
A megbízás (befizetés) jogcíme: ide szoktam írni, hogy eü.-i szolgáltatási járulékkötelezettség, és utána, hogy melyik év, melyik hónapjára vonatkozik a befizetés (pl: 2005, első negyedév) de most mit írjak erre a helyre, azt sem tudom, hogy ez mikori tartozás, valószínű visszanyúlik még 2010-re is, de nem vagyok benne biztos. Tegnap voltam emiatt az apehban, de ezt elfelejtettem megkérdezni (mikortól van elmaradásom, csekket hogyan kell kitölteni), és ma már nem tudok vissza menni az apehba, de még ma ki kellene töltenem a csekket és feladni. Valaki tud segíteni?

8

Milyen feltételekkel lehet felmondani az életbiztosítást?

1,5 évvel ezelőtt kötöttük. Vissza kapjuk a már befizetett pénzünket? (UNION biztosító)

3

Van leadási határideje a Tgyás igénybejelentő lapnak? A munkáltatóm rendezi! De még nem kaptam semmit!

0

Foglalkoztatást helyettesítő támogatás beszámít munkaviszonynak?

Ha most félidős terhes vagyok és a terhesség elejétől nem dolgozom, előtte 9 hónapot dolgoztam, most pedig ezt a támogatást kapom a hivataltól, akkor jogosult vagyok terhességi gyermekágyi segélyre? ha a támogatásom munkaviszonynak számítana akkor meglenne a 365 nap biztosítási idő. Gyes-t vagy gyedet fogok kapni?

2

Milyen tapasztalataitok vannak a Groupama Garancia biztosítóval, mennyi időn belül fizetik a kárrendezés összegét?

Jellemző rájuk,hogy húzzák,halogattják ?

2

Hol tudnék utána nézni egy biztosító társaság megbízhatóságának?

az érdekel,hogy mekkora az esélye annak,hogy bedől.

7

Mi az azonosság és a különbözőség a biztosítások besorolásának angol és német formája között?

0

Mi a folyamatos biztosítási idő fogalma?

1

Jelenleg mennyi a táppénz hozzájárulás?

1

Mi az öregedési nyugdíj pontos fogalma/definíciója?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!