Találatok a következő kifejezésre: Ki lehet-e az Önkéntes-Nyugdíjpénztárból (1 db)

Ki lehet-e lépni az Önkéntes-Nyugdíjpénztárból és visszafizetik-e a betett összeget?

Legjobb válasz: Sajnos,nem. Ez elég szemétség,de így van. A múltkor kérdeztem meg. Fontos,hogy csak az önkéntesnél van így ,a sima magánnál ki lehet lépni.

Sajnos, nem. Ez elég szemétség, de így van. A múltkor kérdeztem meg. Fontos, hogy csak az önkéntesnél van így , a sima magánnál ki lehet lépni.
Szija! Szerintem az elöttem választ író valamit félreértett, vagy félreinformálták! A magánnyugdíjpénztári tagság minden újonan munkábaállónak kötelezõ, és nem lehet kilépni!!! Az önkéntes ezzel szemben likvidebb. egy jó oldal, ahol értelmesen le van írva: http://www.erstebank.hu/hu/10005721.html ha bármi kérdésed van, írj!
Szia, második válaszoló! Én az elsõ hozzászóló vagyok és az lenne a kérdésem, hogy elolvastam a linket és ezek szerint ki lehet venni a megtakarított összeget?? Nekem azt mondták hogy csak nyugdijaskoromban tudok majd hozzáférni...(Most vagyok 27) Ja, és önkéntesben vagyok benn...tudnál segíteni? Köszi!
Azt még elfelejtettem írni hogy most egy pár éve diák vagyok és nem fogok még 4 évig dolgozni...akkor meg miért nem engednek kilépni és felvenni a pénzt? Ezt nem értem...(elõzõ hozzászóló)
Ki lehet lépni az Önkéntes Kölcsönös Nyugdíjpénztárból, de nem érdemes, mert a felét levonják adóra stb. Ha tanulni mégy 4 évre inkább fizesd a minimum tagdíjat erre az idõre, és utánna ha elhelyezkedsz fizeti a céged, illetve te is fizethesz bele. Egyéni befizetések után 30 % adójóváírás jár amit a számládon írnak jóvá. Elsõ kivét 10 év tagság után, csak a hozam. Ezt érdemes felvenni és még abban az évben visszafizetni és már jár is 30 % jóváirás állambácsitól, , mivel hosszú távú 10 éven túli megtakarításról van szó. Hász év után a tõke és a kamat is felvehetõ hozamadó és adómentesen függetlenül attól, hogy nyugdíjas vagy e vagy nem.
önkéntesbõl 10 év után igen, én is ezt tettem ha csak a hozamot veszed ki szja mentes, ha a tõkét is akkor kb 48%-át elmegy 22 év után szja mentesen kiléphetsz, de ez még odébb lesz


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Pályakezdőként, de AM könyvel be kell lépnem a magánnyugdíjpénztárba?

Pályakezd?ként els? állásomat fogom megkapni, úgy tudom ebben az esetben kötelez? a belépés, csakhogy ez a munka csak ideiglenes, így AM könyvel leszek ott. Ebben az esetben is kötelez??

2

Van itt biztosítási ügynök?

Segítsetek, ha vki, aki olvassa, és ezzel foglalkozik, kérem írjon! Hamarosan elkezdek dolgozni egy ilyen cégnél, és jól jönne a segítség. :)

4

Mindent számlával kell igazolnom?

Házunkban eltört a konyhai csaptelep gégecsöve, aminek következtében, szép kis árvíz lett a konyhában, a nappaliban és az étkez?ben. Már bejelentettük a biztosítóhoz, majd jönnek kárfelmérni, de nem tudom, hogy pl. az elázott m?szaki cikkeknek kérik-e a számláját? Igazából évekig miért kellene meg?riznem? Elég sok minden elázott, mind a földön, mind pedig a konyhaszekrényben.

3

Hogyan tudom életbiztosításomat, a lejárati idő előtt visszavásárolni?

3

Mennyit fizet a biztosító ha koccanás történt és a lámpákat ki kellett cserélni, nem a búra tört el hanem belülről valami, volt egy kis horpadás is meg a lökhárító repedt el. Már megcsináltattuk de mégis kb mennyit kapunk rá és mikor?

1

Ha véletlenül levettem a számlámról mindent pénzt és elfelejtettem fent hagyni annyit, amennyi a biztosításra kell, akkor következő hónapban két havit vonnak vagy külön kell intézkedni az előző pótlásáról? Aegon biztosítónál vagyok.

3

Gazdasági totálkáros lett az autóm. Mi lenne a legjobb döntés? Cascom van.

Múlt héten összetörtem külföldön az autómat (Suzuki Wagon r+, 5éve újként vettem 2770000ért.) Mennyi lehet az Eurotax ára?

3

Jövedelempótló biztosítás? Valaki igénybe vette ezt a szolgáltatást? Milyen tapasztalok, észrevételek vannak ezzel kapcsolatban?

0

Az életbiztosítás után visszaigényelhető 30°-ot az adóból, tényleg visszakapom adóbevallás után, vagy hozzáteszik a biztosítási tőkéhez?

Úgy hallottam azt nem kapom kézhez, adóvisszatérítésként,hanem hozzáírják a biztosításomhoz,igaz volt már valaki így?

6

A biztosító biztosítja a saját épületeit?

Ugyebár, ha biztosítja, akkor saját magának fizet, azaz egyik kalapból a másikba teszi a pénzt, és csak egy csomó papírmunka van vele, de igazából nincs haszna.

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!