Találatok a következő kifejezésre: Ki lehet-e az Önkéntes-Nyugdíjpénztárból (1 db)

Ki lehet-e lépni az Önkéntes-Nyugdíjpénztárból és visszafizetik-e a betett összeget?

Legjobb válasz: Sajnos,nem. Ez elég szemétség,de így van. A múltkor kérdeztem meg. Fontos,hogy csak az önkéntesnél van így ,a sima magánnál ki lehet lépni.

Sajnos, nem. Ez elég szemétség, de így van. A múltkor kérdeztem meg. Fontos, hogy csak az önkéntesnél van így , a sima magánnál ki lehet lépni.
Szija! Szerintem az elöttem választ író valamit félreértett, vagy félreinformálták! A magánnyugdíjpénztári tagság minden újonan munkábaállónak kötelezõ, és nem lehet kilépni!!! Az önkéntes ezzel szemben likvidebb. egy jó oldal, ahol értelmesen le van írva: http://www.erstebank.hu/hu/10005721.html ha bármi kérdésed van, írj!
Szia, második válaszoló! Én az elsõ hozzászóló vagyok és az lenne a kérdésem, hogy elolvastam a linket és ezek szerint ki lehet venni a megtakarított összeget?? Nekem azt mondták hogy csak nyugdijaskoromban tudok majd hozzáférni...(Most vagyok 27) Ja, és önkéntesben vagyok benn...tudnál segíteni? Köszi!
Azt még elfelejtettem írni hogy most egy pár éve diák vagyok és nem fogok még 4 évig dolgozni...akkor meg miért nem engednek kilépni és felvenni a pénzt? Ezt nem értem...(elõzõ hozzászóló)
Ki lehet lépni az Önkéntes Kölcsönös Nyugdíjpénztárból, de nem érdemes, mert a felét levonják adóra stb. Ha tanulni mégy 4 évre inkább fizesd a minimum tagdíjat erre az idõre, és utánna ha elhelyezkedsz fizeti a céged, illetve te is fizethesz bele. Egyéni befizetések után 30 % adójóváírás jár amit a számládon írnak jóvá. Elsõ kivét 10 év tagság után, csak a hozam. Ezt érdemes felvenni és még abban az évben visszafizetni és már jár is 30 % jóváirás állambácsitól, , mivel hosszú távú 10 éven túli megtakarításról van szó. Hász év után a tõke és a kamat is felvehetõ hozamadó és adómentesen függetlenül attól, hogy nyugdíjas vagy e vagy nem.
önkéntesbõl 10 év után igen, én is ezt tettem ha csak a hozamot veszed ki szja mentes, ha a tõkét is akkor kb 48%-át elmegy 22 év után szja mentesen kiléphetsz, de ez még odébb lesz


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha nem fizetem a kötelező felelősségbiztosítást motorkerékpárra, akkor felmondják azt? Van jogi következménye, annak ha ezt teszem?

125ccm motoromra kötöttem kötelező felelősségbiztosítást tavaly. Éves szinten 6800ft-omba került, negyedévre lebontba 1700Ft tökéletes volt. Idén küldtek 1 papírt, hogy az éves biztosításom 17.000Ft- körüli lesz, szerettem volna lemondani és újrakötni, de már lekéstem a dolgot.
Most jött egy 5.000ft-os számla.
Milyen jogi következménye lehet, ha nem fizetem be?
Szeretnék egy másik biztosító társasághoz elmenni, de ezt nem tudom már lemondani. Megoldhatja a problémát, ha nem fizetem be? Milyen megrovásra számíthatok?

2

Mit biztosít a valuta alapú hitellel egybekötött életbiztosítás?

A bank olyan euro alapú kölcsönt adott, aminek feltételeként életbiztosítást kellett kötni. Úgy működik, hogy az életbiztosítás forintban gyűlik 20 évig, amivel ki lehet majd váltani az euroban nyilvántartott tőketartozást.
A hitel lejárata is 20 év s a futam idő alatt csak a kamatokat fizetem, a tőketartozás mindvégig ugyan az az összeg, ezt az összeget kell majd az akkori aktuális árfolyamon fedeznie az életbiztosításnak.

Beperelhetem e a bankot azért, mert a biztosító a biztosítást úgy szedi be, hogy nem biztosítja azt, hogy a végén biztos fedezet lesz?

Azért fizetek biztosítást, hogy biztosítson, pont a rendeltetésének nem felel meg, mert nem tudják még azt sem, hogy holnap milyen lesz az árfolyam, nemhogy húsz év múlva.
Ezt csak később volt alkalmam átgondolni, mert megbíztam a banki ügyintézőben aki szakember és tudta mi kell nekem.

7

Érhet e bármiféle retorzió bankom részéről, ha hitelfedezeti biztosításommal élek?

Hitelfedezeti biztosításra jogosult lettem munkanélkülivé válásomból kifolyólag .
Van egy Budapest bankos áruhitelem, egy oney hitelkártyám, és egy cetelem kártyám. Mindháromra van biztosításom, mely munkanélküliség esetén x hónapig átvállalja a havi törlesztőmet.
Igazság szerint a részleteket tudnám fizetni, de ha már évek óta fizetem a biztosításokat, jó lenne élni a lehetőséggel.
Azt viszont nem szeretném, ha a hitelkártyáimat zárolnák a munkanélküliségem miatt.
Értelmes, kielégítő válaszokat megköszönném!

1

Axánál fürdetőkádat állvánnyal elszámolnak egészségpénztárra? ?

Fürdetőkádat állvánnyal elszámolnak egészségpénztárra??Tegnap vettük,kértünk róla számlát,csak nem tudom hogy egyáltalán elszámolják-e.

1

Ausztria részmunka - magyar biztosítás?

Ausztriában részmunkaidőre vagyok bejelentve (annyit is dolgozom). Állításuk szerint így biztosított is vagyok, amiben én aligha vagyok biztos. Majd bemegyek az APEH-ba személyesen, de addig is tudtok valamit erről mondani? Kell ennek ellenére egészségügyi ellátásra megállapodást kötnöm?

0

Visszaírt jutalék?

Már nem dolgozom a biztosítónál. Vissza kell fizetnem egy szerződésem jutalékát, amit állítólag az ő hibájukból 2x írtak nekem jóvá...

Én nem tudom visszanézni, mert a fizetési papíromon nem tételesen vannak feltüntetve az összegek, hanem egy teljes összeg szerepel...

Fizessem vissza, vagy kérjek valamiféle igazolást, amin megmutatják, hogy 2x fizették nekem?

Sztem nincs igazuk...

Járt már más is így? (gyanítom...)

8

Kulfoldon hogyan tudok egeszsegugyi biztositas kotni?

a tbt otthon nem fizetem nehany honapja, de most be kell fekudnom kulfoldon korhazba, hol csinaltathatok biztositast?

1

Hogyha megveszek egy segédmotort kötelező biztositás nélkül?

Akkor hazahozhatom lábon? Hétvégén fog megtörténni a vétel. Hogy oldhatom meg hogy büntetést ne kapjak mikor megállit a rendőr? Neten megtudom kötni?

1

A fenntartás jutalék az minek van? Miért vonogatják le a fizetésemből?

1

Ebben az esetben van esély, hogy az önkormányzat szociális alapon rendezze a tb-met? (20 éves vagyok, családommal élek (4ből 3an dolgoznak), munkám nincs, pályakezdőként regisztrálva vagyok a munkaügyön.

..., és van a nevemen egy lakás, ill. üzembentartója vagyok egy kocsinak)

néztem a szociális törvényt, de nem lettem okosabb

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!