Találatok a következő kifejezésre: Ki lehet-e Ha igen, (33 db)

Ki lehet-e kérni látleletet és feljelentést lehet-e tenni 1, 5 év elteltével? Ha igen, milyen következménnyekkel jár, ha nem a konkrét eseményt, ill. személyt nevezte meg az ember az adott eseménnyel kapcsolatban?

Nyolc napon túli sérülésr?l van szó.

Legjobb válasz: 1,5 év után mégis milyen látleletet akarsz? Persze, ki lehet mutatni hogy a csont el volt törve de hogy mikor és hogyan azt már aligha.

1, 5 év után mégis milyen látleletet akarsz? Persze, ki lehet mutatni hogy a csont el volt törve de hogy mikor és hogyan azt már aligha.
Ha akkor nem vetettél látlelet akkor semmit nem tudsz tenni.
Ha nem azt a személyt nevezte meg, akkor a hamis vád miatt felelnie kell. Nem kell szórakozni a hatósággal, és akkor talán nem bánt a lelkiismeret, hogy maradandó sérülést okozott valaki büntetlenül.
A kérdező hozzászólása: Talán rosszul tettem fel a kérdést... Az orvos látott, tehát a vizsgálatról van papírom. Azt hiszem, inkább azzal nem vagyok tisztában, hogy ez-e a látlelet?
8 napon túl gyógyuló feljelentés esetén az orvosnak hivatalból kell megtennie a feljelentést, az már nem magánindítványos, tehát nincs meg a lehetõsége, hogy elállj a feljelentéstõl. Ha akkor nem nevezted meg az illetõt, viszont már akkor is tudtad, hogy ki volt, akkor hatóság félrevezetése bûncselekményt készülsz elkövetni. 237. §596 Aki hatóságnál büntetõeljárás alapjául szolgáló olyan bejelentést tesz, amelyrõl tudja, hogy valótlan - amennyiben a 233. § esete nem forog fenn - vétséget követ el és egy évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. Volt egy ilyen ügyem, ahol pénz fejében hazudott az orvosnak a balesetes sértett, így a személyi sérüléses baleset elkövetõje büntetlen maradt, a balesetes pedig maradandó fogyatékosságot szerzett. Nem tudja a kezét megfelelõen használni. Azóta sem jött be a rendõrségre (ismerettség által tudok a valódi történetrõl), de azt mondom, hogy meg is érdemelte akkor! Ha másnak pénzben mérhetõ az egészsége...

Vannak parlamenti jegyzőkönyvek, ha igen, akkor nyilvánosak-e, ha nem ki lehet-e és mennyire nehéz kikérni őket?

Legjobb válasz: Vannak, 2-3 nap késéssel a neten is elérhetõk www.mkogy.hu

Vannak, 2-3 nap késéssel a neten is elérhetõk http://www.mkogy.hu

Ezt a képet ki lehet- e nagyítani? Ha igen, hogyan?

Háttérképnek szeretném a gépemre.

Legjobb válasz: Ki lehet nagyítani.... de mivel ez egy pixelgrafikus kép... a minõsége hihetetlen rossz lesz :) A legjobb ha ezt a képet megkeresd a neten nagyobb méretben. (amúgy sztem nagyon gáz a kép :D )

Ki lehet nagyítani.... de mivel ez egy pixelgrafikus kép... a minõsége hihetetlen rossz lesz :) A legjobb ha ezt a képet megkeresd a neten nagyobb méretben. (amúgy sztem nagyon gáz a kép :D )


Szia! Én vagyok az elsõ (és a vége felé pár) válaszoló. Ha még érdekel valami, kérdezz nyugodtan.
A kérdező hozzászólása: Szia!köszönöm a linket, és gratulálok a gyermekeidhez.nekem van egy gyönyörû 5 éves nagylányom, elsõre sikerült õt összehoznunk szerencsére.épp úgy elsõre összejött tavaly októberben a tesó is, de õt elvették tõlem februárba mert volt egy heamatomám és nagyon elkezdet vérezni, ezért megmûtöttek, meg rá egy hétre is, mert nem tisztultam ki teljesen.április óta próbálkozunk, eddig sikertelenül, és nagyon aggaszt, fõleg annak a tükrében, h.már kétszer elsõ hónapban teherbe estem.lehet, hogy azért nem jön össze, mert akkor meg lett kínozva a méhem, és bízom benne, hogy a méhpempõ segít rajtam, mert már el vagyok keseredve nagyon.és az nem baj, hogy nekem holnap múlik el a mensim, és csak pénteken tudom elkezdeni szedni?mert sok helyen olvastam, hogy a mensi utolsó napján kell elkezdeni, de pénteknél elõbb nem megyek olyan helyre ahol lehet venni.és mennyit kell belõle enni egy nap?
Szerintem nem baj. Én mindkétszer akkor kezdtem el enni, amikor hozzájutottam. Nem foglalkoztam vele, hogy hányadik nap volt.
A kérdező hozzászólása: Jajj, remélem én is olyan szerencsés leszek, mint te.annyira szeretném.és mennyit szedtél belõle egy nap?
Szia Mi lett veled azóta? ÉN is most akarom elkezdeni a méhpempõt...
A kérdező hozzászólása: Még nincs baba sajnos.szedtem 28 napig, éreztem, h.gyógyítja a méhem, mert egész idõ alatt míg szedtem fájdogált a hasam, meg egy ponton nagyon fura érzésem volt.mint mikor a sebre teszel sót, és érzed, h.húzza össze.abban a ciklusban hónapok óta elõször 28 napra jött meg és a pár napos maszat helyett szép 5 napos mensim volt.most tartottam 28 nap szünetet, ez aciklus érezhetõen kellemesebb volt az eddigieknél.nem volt semmilyen fájdalmam, meg mensi elõtti napokig tartó maszatolás.ma jött meg, és rendesen.majd ha elmúlik, akkor kezdem a következõ kúrát.nagyon kíváncri leszek.nagyon jó.hiába nem jött még össze a baba, érzem, ahogy teszi helyre a méhemet.éselõször annak kell helyrejönnie.

Helo Laptopomba (dell (vostoro) 500) szeretnék új videó kártyát venni. Ki lehet-e egyáltalán cserélni? Ha igen mennyibe kerülne az új video kártya?

Legjobb válasz: Én úgy tudom hogy videó kártyát nem lehet cserélni, mert az integrálva van a lapon, csak hdd, ramot, procit lehet cserélni, de ez az én véleményem.

Én úgy tudom hogy videó kártyát nem lehet cserélni, mert az integrálva van a lapon, csak hdd, ramot, procit lehet cserélni, de ez az én véleményem.
Most néztem utána, de mégis lehet cserélni vidi kártyát is, http://www.laptopalkatreszek.hu/dell/latitude_c500_c600/3976.. ez csak egy minta példa hogy lehet cserélni

Ki lehet-e deríteni hogy ha valaki egy gépről több bejelentkezést hajt végbe az msnen? Ha igen hogyan?

köszi:)

Legjobb válasz: te , és ezt az IP címet mégis hogyan lehet megnézni ?

te , és ezt az IP címet mégis hogyan lehet megnézni ?
MSN kiegészítõknél kell szétnézni... Nem értek ehhez, viszont hallottam olyan „addon”-okat ami szerint látni lehet pl. hogy az adott delikvens rejtett módban van-e... Biztos van IP megnézõ addon is.
azért ez az IP nem olyan egyszerû sztem
Hmm. Elsõ találatra bombaegyszerû dolgot találtam. Íme: http://napiload.downlinkz.com/2010/03/msn-ip-cim-megszerzese/ http://pcforum.hu/tudastar/31006/IP+cim+kikerese+msn-bol.html Szóval nem is olyan nehéz megszerzni az IP-t. ;) viszont csak azzal a két személyjel beszélj aktívan akikre kíváncsi vagy, és az esetben 2 IP címet kell látnod a forgalomban. Ha csak egyet látsz akkor bizony egy emberrel beszélsz két személyben :)
azért felhívom a figyelmedet arra, hogy ez sértheti a személyes adatvédelmet, mert az IP címek nem publikusak, n nem közérdekû adatnak számít jogilag, ha te meg valamilyen módon mégis megszerzed, azzal bûncselekményt is elkövethetsz !!
utóbbira válaszolva: egyáltalán nem minõsül szeritem lopásnak. Miért is? Mert az IP tulajdonosa kiadja neked az IP címét. Nem ellopod. Megkér téged hogy küljd el neki valamit. És ennek fejében adja oda az IP címét úgy mond. Ha valakinek megszerzed a lakcímét, hogy levelet küldj neki, az még nem minõsül szerintem lopásnak. (de aztán ki tudja ebben a nyakatekert vilgában...)

Dohányárut, csomagolt dohányt, hüvelyt, cigitöltőt ki lehet-e vinni repülővel Angliába? És ha igen, hogyan, milyen mennyiséget?

Legjobb válasz: "Ha Ön EU-tagországból EU-tagországba utazik, szabadon vihet magával alkohol- és dohánytermékeket, feltéve hogy azokat saját fogyasztásra, nem pedig viszonteladásra szerzi be. Az uniós szabályok értelmében nem kell bizonyítania, hogy a kérdéses termékeket személyes fogyasztás céljára vásárolta meg, illetve szállítja, ha mennyiségük nem haladja meg az alábbi határértékeket: 800 cigaretta 400 szivarka 200 szivar 1 kg dohány 10 liter tömény szeszes ital 20 liter szeszezett bor 90 liter bor (ebbõl max. 60 liter pezsgõ) 110 liter sör "

"Ha Ön EU-tagországból EU-tagországba utazik, szabadon vihet magával alkohol- és dohánytermékeket, feltéve hogy azokat saját fogyasztásra, nem pedig viszonteladásra szerzi be. Az uniós szabályok értelmében nem kell bizonyítania, hogy a kérdéses termékeket személyes fogyasztás céljára vásárolta meg, illetve szállítja, ha mennyiségük nem haladja meg az alábbi határértékeket: 800 cigaretta 400 szivarka 200 szivar 1 kg dohány 10 liter tömény szeszes ital 20 liter szeszezett bor 90 liter bor (ebbõl max. 60 liter pezsgõ) 110 liter sör "
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!! :)

Elkezdtem hasprésezni, és azt akarnám megtudni hogy úgyis ki lehet e kockásítani magam ha csak ezt csinálom, és ha igen ez mennyi idő? (versenyszerűen focizok 1 klubnál)

Legjobb válasz: ha 1-2 miliméter zsír van a hasadon, akkor elég lesz 3 sorozat hasprés és 3 sorozat fordított hasprés heti 3x , nah meg mehet lábemelés, kalapács hídtartás..stb. Ha sok zsír van a hasadon akkor nem fogsz látszani az izom, amíg azt le nem szeded...

ha 1-2 miliméter zsír van a hasadon, akkor elég lesz 3 sorozat hasprés és 3 sorozat fordított hasprés heti 3x , nah meg mehet lábemelés, kalapács hídtartás..stb. Ha sok zsír van a hasadon akkor nem fogsz látszani az izom, amíg azt le nem szeded...
Ha még nem látszódnak a kockák elõször szálkásítani kell, mert hiába csinálsz több ezer hasprést a zsír eltakarja és nem látszódik. Ha már látszódik valami, akkor elég hasazni (de ne csak hasprést csinálj, hanem felülést, lábemelést is) és egy idõ után formásabb lesz.
A kérdező hozzászólása: Tudtok ajánlani vmit szálkásításhoz?:)
Szálkásítás=fogyás Heti 3x30-40 perc kardió edzést kéne csinálnod, ez lehet kocogás, biciklizés vagy esetleg séta, fontos, hogy a pulzusod 130 alatt maradjon. Kajánál arra kell figyelni, hogy a napi bevételszügségletnél 6-800 kalóriával kevesebbet fogyassz és minimum 2, 5-3g fehérje x testtömegkg-ot vigyél be.
A kérdező hozzászólása: Köszi:)
ha sehogyse sikerülne, egy pótlójáték: http://fretsonfire.sourceforge.net/
A kérdező hozzászólása: játszottam a játékkal tetszik is benne h saját számokat is tehetsz bele csak egy a gond h nekem az eredeti gh:world tour gitárom van és az az élvezetes amikor játék-"eszköz" ugyanaz pl. nem gombbal hanem felrántással van a starpower. am nem tudod véletlenül kikapcsolni? xD
biztosan nem lehet, az a játék maga. :)

Ki lehet e jelenteni hogy az ukránok keményebbek mint a magyarok vagy sem? Ha igen miért, ha nem miért nem?

sokszor hallottam hogy az ukránok így az ukránok úgy, de szerintem a magyarok is elég kemények mivel egy népet a történelme edz meg. szempontok alapján gondolok a fizikai állóképességre, terhelhetőségre, mentális képességekre, stb.

Legjobb válasz: a jelenbe átültetve pedig mindkét ország szegény, és pl olimpián mégis gyönyörû helyezéseket értünk el, szembeállítván a körülményeket a teljesítménnyel. ez csak egy példa.

A kérdező hozzászólása: a jelenbe átültetve pedig mindkét ország szegény, és pl olimpián mégis gyönyörû helyezéseket értünk el, szembeállítván a körülményeket a teljesítménnyel. ez csak egy példa.
Régen rossz, ha egy népet azért dicsérnek mert "kemény". Ilyen alapon a szomáliaiak a legkeményebb nép a világon, de azért nem szeretnék szomáliai lenni.
A kérdező hozzászólása: Szerintem a nehezebb körülmények közt való boldolgulásban az emberek megacélosodnak, ezt látom a munkámban összehasonlítva a gazdagabb nyugati társadalmakkal és igen is dícsérendõ. Ahogy a rabok kreativitása A börtönben serken úgy nálunk, vagy keleteuban magad összebarkácsolod ha nem mellõzheted szóval a kreativitás itt is kénytelen serkenni.
Én amúgy pont emiatt szeretem K-Európát, ukrán barátaim is vannak, az oroszokra jellemzõ emberiesség és barátságosság rájuk is jellemzõ (bár az én ismerõseim az ország oroszos felérõl vannak, a másik fele amire jellemzõbb az ukrán nacionalizmust azt kevésbé ismerem), összességében érdekesebb számomra K-Európa mint a nyugat. Ja és természetesen a magyarokra jellemzõ amiket leírtál pl terhelhetõség, állóképesség, de ez nem feltétlenül a történelem miatt van így, hisz vannak népekre alapból jellemzõ tulajdonságok. De más a magyar mint az ukrán, szerintem ilyen szempontból nem is érdemes összehasonlítani, máshogy kemények.
A kérdező hozzászólása: értem. köszi a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!