Találatok a következő kifejezésre: Ki lehet terhességet (135 db)

7+5 hetes vagyok és kb.1 hete iszonyú szomjúság van rajtam és a szám is állandóan ki van száradva. Pedig a napi 2L folyadékot megiszom. Nálatok is volt ilyen? Olyan furi. Ilyen korán még nem lehet terhességi cukor. Akkor mi?

Legjobb válasz: Szia! Nem kizárt a terhességi diabetes, bár valójában korai lenne, az ellenõrzés is a 24. héttõl aktuális. Viszont egy éhgyomri cukrot vizsgáltass mindenképpen. Jobb megnyugodni egy labor ellenõrzés álltal, mint vacilálni, hogy mi lehet ez. Én is sokat vagyok szomjas és csökkent glükoz tolarenciám van, ami majdnem terhességi diabetes. Se a családban nincs cukros és a vízeletvizsgálatkor sem tudtak cukrot kimutatni, 16 hétig egy dekát se híztam...

Szia! Nem kizárt a terhességi diabetes, bár valójában korai lenne, az ellenõrzés is a 24. héttõl aktuális. Viszont egy éhgyomri cukrot vizsgáltass mindenképpen. Jobb megnyugodni egy labor ellenõrzés álltal, mint vacilálni, hogy mi lehet ez. Én is sokat vagyok szomjas és csökkent glükoz tolarenciám van, ami majdnem terhességi diabetes. Se a családban nincs cukros és a vízeletvizsgálatkor sem tudtak cukrot kimutatni, 16 hétig egy dekát se híztam...
Nálam is így volt. A 6. héttõl napi 5 liter víz simán lecsúszott. Nem lett belõle semmi gond! Ilyenkor több a vér, kell a több folyadék!
elvileg semmi gond, de azért nézesd meg a cukrod, hogy ki lehessen zárni!
Örülj neki, nekem napi 1-2 liter éppnhogy lemegy. :(
A kérdező hozzászólása: A családban nincs hajlam, sem cukorbeteg. Vékony testalkatom van, még 1 dkg-t sem híztam eddig.

Megjött a menszeszem de 2-3 óra mulva elmult és most nincs! Ez lehet terhesség előjele vagy ilyesmi? Védekeztünk a párommal és a gumi sem szakadt ki vagy ez hogy ilyen hamar elmult valami más?

Legjobb válasz: Nekem így kezdõdött a terhességem...azt hittem megjött a menzeszem, aztán estére teljesen megszûnt...pár nap múlva már a terhességi teszt is pozitív volt, szerintem vegyél te is egyet! Sajnos, egyik fogamzásgátló módszer sem biztosít 100%-os védelmet a nem kívánt terhesség ellen, bár kétségtelen, hogy az óvszer elég magas védelmet nyújt. Mindenesetre nem ártana egy gyors teszt...

Nekem így kezdõdött a terhességem...azt hittem megjött a menzeszem, aztán estére teljesen megszûnt...pár nap múlva már a terhességi teszt is pozitív volt, szerintem vegyél te is egyet! Sajnos, egyik fogamzásgátló módszer sem biztosít 100%-os védelmet a nem kívánt terhesség ellen, bár kétségtelen, hogy az óvszer elég magas védelmet nyújt. Mindenesetre nem ártana egy gyors teszt...
TErhességnek lehet jele a megváltozott mensi, általában gyengébb és rövidebb ideig tart. Szeritnem mindenképp keress fel egy nõgyógyászt, de elõte csinálj egy tesztet-úgyis kérni fogja a doki. De talán nem az, ha nem akarsz babát, más oka is lehet, nézesd meg magad.

Melyik a legkorábbi időpont, amikor ultrahanggal ki lehet mutatni a terhességet?

Egy operaciot kellet vegrehajtani rajtam, mivel az orvosok nem tutak megallapitani az esetleges mehen kivuli terhesseget,a terhesseg koraisaga miatt. Mennyi idos lehet a baba?

Legjobb válasz: Általában 5 hetes terhességet lehet UH-val biztonsággal kimutatni. Elõtte még azért bizonytalan, mert amíg nem tapad meg a megtermékenyített petesejt, addig általában méhen kívüliként diagnosztizálják, ami életveszélyes állapot. Ahogy telik az idõ, úgy válik láthatóvá a terhesség a méh üregében.

Általában 5 hetes terhességet lehet UH-val biztonsággal kimutatni. Elõtte még azért bizonytalan, mert amíg nem tapad meg a megtermékenyített petesejt, addig általában méhen kívüliként diagnosztizálják, ami életveszélyes állapot. Ahogy telik az idõ, úgy válik láthatóvá a terhesség a méh üregében.
A barátnõmnek 4 hetes terhességét már kimutatta a sima ultrahang. Persze értõ nõgyógyász is kell hozzá. Én 7 hetes voltam amikor elõször voltam ultrahangon és már nagyon klasszul látszott.

Terhesség alatt lehet menstruáció, de úgy, hogy észre sem veszed, hogy terhes vagy? Hányadik héttől jelzi ki a terhességi teszt biztosan, hogy jön a baba?

Legjobb válasz: Beágyazódás után már biztosan, szóval egy átlagos, közel 28 napos ciklusnál az elmaradt menszi elõtt 2-3 nappal már jeleznie kéne. Anyukám az ötödik vagy hatodik hónapig menstruált velem, nem tudni miért, de elõttem volt egy vetélése, lehet az okozott valami gondot, lehet csak szimplán ilyen volt a szervezete, nem tudni. Nem is gyanakodtak. Nem voltak kezdeti rosszullétei, a munkát ugyanúgy bírta (tanárnõ). Arra lett figyelmes, hogy szokatlanul bizsereg a pocak alja és szokatlanul kerek hanyatt fekve. Elment orvoshoz, és ott virítottam az uh-képernyõn :D

Beágyazódás után már biztosan, szóval egy átlagos, közel 28 napos ciklusnál az elmaradt menszi elõtt 2-3 nappal már jeleznie kéne. Anyukám az ötödik vagy hatodik hónapig menstruált velem, nem tudni miért, de elõttem volt egy vetélése, lehet az okozott valami gondot, lehet csak szimplán ilyen volt a szervezete, nem tudni. Nem is gyanakodtak. Nem voltak kezdeti rosszullétei, a munkát ugyanúgy bírta (tanárnõ). Arra lett figyelmes, hogy szokatlanul bizsereg a pocak alja és szokatlanul kerek hanyatt fekve. Elment orvoshoz, és ott virítottam az uh-képernyõn :D
Inkább az elmaradt után mutatja, de ha menstruál valaki, akkor ugye nincs elmaradt mensi. Ha az aktus idõpontját ismered, amikor sikerülhetett, rá 3 hétre már nagyon valószínû, hogy kimutatja. 28+4 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.

Lehet e, hogy a teszt nem mutatja ki a terhességet?

Ezt úgy gondoltam,hogy nem csak egy teszt,hanem sok. Volt e már valakinek olyan tapasztalata,hogy a teszt nem mutatta ki?Pedig csinált jó párat és mégsem.Valamilyen indokból.

Legjobb válasz: Nos, hivatalosan... a terhességi tesztek döntõ része úgy kb. 10-12 nap után mutatja ki, ha valaki terhes. Ha ezen felül úgy 3-4 azt mutatja, hogy nem vagy az, akkor valószínûleg nem is vagy. De ha kételyeid vannak, ajánlott orvoshoz fordulni.

Nos, hivatalosan... a terhességi tesztek döntõ része úgy kb. 10-12 nap után mutatja ki, ha valaki terhes. Ha ezen felül úgy 3-4 azt mutatja, hogy nem vagy az, akkor valószínûleg nem is vagy. De ha kételyeid vannak, ajánlott orvoshoz fordulni.
Akkor lehet, ha nem jó idõben csinálod. Leghamarabb az aktus után két héttel mutatnak megbízható eredményt. Ha ez elõtt tesztelsz, akkor lehet, hogy 3 teszt is negatívat mutat. Viszont késõbb nem túl vszínû, hogy több teszt is rossz.

Érdeklödnék kinek volt olyan, hogy csak pár hét után mutatta ki a terhességet de elötte mindig negativ volt a teszt? És az mitöl lehet?

Legjobb válasz: mitõl számítva a "pár" hetet? miután kimaradt? Ha terhesség áll fent, kimaradás után 5-8 nappal már biztos pozitív bármelyik teszt.

mitõl számítva a "pár" hetet? miután kimaradt? Ha terhesség áll fent, kimaradás után 5-8 nappal már biztos pozitív bármelyik teszt.
nekem az 5hónapos terhességemet nem mutatta ki a Gabriel teszt!
Édesanyámnak a vérvétel sem mutatta ki a terhességet, egészen a 12. hétig. Kapott is a hormonzavarára gyógyszert, plusz akkor volt tüdõszûrés a faluban, és még egy jó kis Pesti iskolakirándulós buszozás is belefért. Decemberben töltötte a 14. életévét a hormonzavarnak diagnosztizált tesóm. :)
17:59nek: A kimaradt menzesz után 3héttel!
Szia!2- tesztem volt 3 és 10 nap késés után.Amikor a 2.mensi kimaradás közeledett akkor mentem dokihoz és 6 hetes voltam és már szívhang is volt.Egyszerûen nem hittem el, semmi terhes tünetem nem volt, csak a mellbimbóm fájt.Bocs, hogy hosszú voltam, tehát még nincs veszve semmi.Sok sikert!32h.km.
A kérdező hozzászólása: jolvan akkor még van egy kis remény 1 hét mulva megyek dokihoz aztán majd meglátjuk mit mond amugy érzem egy kicsit a hasam alját mintha megakarna jönni de semmi
Kimaradt mensim után 9 nappal a teszt negatív volt, rá két napra a doki is azt mondta, hogy nincs baba. Utána 2 hetesen a teszt még mindig negatív volt, doki írt fel gyógyszert, hogy megjöjjön a menzeszem. Nem jött meg másodjára sem, hiába a gyógyszer. Én nem teszteltem közben, mert rengeteget dolgoztam+ nászútra készültünk...mikor hazajöttünk nászútról már gyanús volt 2 kimaradt mensi. Most 2 és fél hónapos nagylány a "negatív tesztem":)
3 héttel az együttlét vagy a kimaradt mensi idõpontja után?:) -> elõzõnek.
Nekem az elsõ babámnál 3hét után lett pozitív a teszt. Igaz, nem csináltam minden nap, csak hetente.
nem csak terhesség miatt késhet. Stressz, idegeskedés, ciszta, petefészek gondok.... ezek mind okozhatják. Egy nõgyógyász többet és okosabbat tudna mondani neked!
A kérdező hozzászólása: ezért nem értem mert valaki azt mondja, hogy már 1 hét mulva tuti kimutatja valakinek meg csak pár hétre rá nekem már 2 hete késik 3 negativ teszt :((
Nekem a második tehességemet a menszesz elmaradása után 2 héttel még a legprofibb teszt sem mutatta ki, csináltam vagy 5 tesztet, vártam egy hetet, és akkor már mutatta... Nem tudom mitõl lehet. Biztos rosszul pisiltem. :)
A kérdező hozzászólása: köszi, hogy megirtátok már csak 4 nap és én is megtudom, hogy mivan??

Mi az a papir amivel ki lehet mutatni a terhességet?

Asszem vmi ph papir mi az elve elöre is köszzike mindenkinek

Legjobb válasz: én csak terhességi tesztcsíkról tudok, ami a hcg-t kimutatja, a terhesség során meg lakmusz papírral vizsgálnak, hogy folyásod van, vagy magzatvíz. én csak ezekrõl tudok....

én csak terhességi tesztcsíkról tudok, ami a hcg-t kimutatja, a terhesség során meg lakmusz papírral vizsgálnak, hogy folyásod van, vagy magzatvíz. én csak ezekrõl tudok....
2. vagyok. A ph papír a magzatvíz szivárgás megviszlatására szolgál, azzal a hcg-t nem tudod kimutatni!
Szerintem, a tesztre gondolsz. 500-2000 ft-ig kapható drogériákban, patikákban, hipermarketekben. A kimaradt mensi után 1-2 héttel már mindegyik megbízható eredményt ad. Elõbb nem, akkor sem ha mást írnak rá!! Van pisit-csepegtetõs és van tesztcsík, ahol a pisibe kell mártani. 5 percen belül eredményt ad, de akár már pár másodpercen belül is. Érdemes, a hazsnálati utasítással ellentétben, reggeli elsõ pisibõl csinálni, mert abban választódik ki a legtöbb hcg hormon, ami a terhesség tényét igazolja.

Egy hölggyel a menstruációjának utolsó napján voltam együtt. Nem védekeztünk. Nagy esély van a terhességre? És ha terhes, azt egy hétre rá már ki lehet mutatni?

Legjobb válasz: Két hétre rá már ki kell tudni mutatni, ugyanis akkor már beágyazódott a sejt. De nem hiyzem, hogy nagy esély lenne a terhességre, általában a ciklus 12-16. napján szokott peteérés lenni. De persze hallottunk már olyan hölgyrõl akinek a menstruáció alatt volt peteérése.

Két hétre rá már ki kell tudni mutatni, ugyanis akkor már beágyazódott a sejt. De nem hiyzem, hogy nagy esély lenne a terhességre, általában a ciklus 12-16. napján szokott peteérés lenni. De persze hallottunk már olyan hölgyrõl akinek a menstruáció alatt volt peteérése.
A ciklus felénél van kb. a peteérés, az 28 napos ciklusnál a 14. nap. Aztán ha a pete megtermékenyül, kb.7 nap mire levándorol a méhbe, ott még általában 4 napig lebeg, majd beágyazódik. Ha ezt összeszámolod, akkor eddig a 25. napnál tartunk. A teszt legkorábban a beágyazódástól számított 3. napon mutat eredményt általában, tehát az elmaradt menszesz elsõ napján, mivel elértünk a 28. naphoz. (kivéve iker, és méhen kívüli terhesség) Ezeknél elõbb. Remélem tudtam segíteni :)
Szia! Elvileg a menstruáció utolsó napján már teherbe eshet, úgy tudom. De az esély nem olyan nagy. Ha mégis terhes lenne, vannak olyan tesztek, amelyek már a 3 napos terhességet is kimutatják. Reggeli vizelettel próbáljátok.
Igen reklámozzák a 3 napos teszteket, de a dobozra rá van írva, az elmaradt menstruáció után 3 nappal mutatható ki a terhesség.

Ki lehet gyógyulni a terhességi cukorbetegségből terhesség alatt?

Két terhességet cukorbetegként végigdiétáztam, most a harmadik babámat várom, 24 hetes vagyok. Karácsony óta diétázom (150 gr-os CH), a héten voltam terhelésen, és a két órás terhelés után mindössze 6,7 volt a korábbi 9-et illetve 10-et meghaladó értékek helyett. Mivel magyarázható ez a "javulás"? Kigyógyultam? Vagy minden terhesség más és más?

Legjobb válasz: Szerintem a folyamatos diétázás miatt van, amit jól tettél.

Szerintem a folyamatos diétázás miatt van, amit jól tettél.
Csodálkozom, hogy terheltek. Engem két cukros várandósság után már nem terheltek. Csupán hetente kellett reggelis ellenõrzésre járnom. Lehet ez a terhességed más, de a terhességi cukorbetegség ha kialakul, már megmarad a várandósság végéig. Van, hogy csak késõbb jelentkezik. A második terhességemnél havonta terheltek és csak a 30 hetes terhelés lett magasabb. Szóval ahogyan nõ a terhesség és a hormonszint annál nagyobb az esélye a cukor betegségnek. Mivel ez azért van, mert a terhesség alatt termelõdõ hormonok semlegesítik az általad termelt inzulint.
Nem mindegyik terhességnél van terhességi cukorbetegség. Nekem csak az elsõnél volt, a másodiknál és harmadiknál nem. Ettõl függetlenül ugyanúgy diétáztam az elejétõl, lehet, hogy ez is segített benne. Örülj, hogy nincs baj, attól még folytathatod a diétát, ártani nem ártasz vele :-D
Hát tökéletesen egyértelmûen a diétától. :) )))
Ez nem effektíve gyógyulás egyébként, hiszen a diéta célja ennek a normál tartományba esõ értéknek az elérése.

Ki lehet huzni egy terhesseget terhesnadrag nelkul?

Nem sporolni szeretnek rajta, hanem egyszeruen nem tetszenek a terhesnadragok. Volt mar hozzajuk szerencsem, mert a masodik babamat varom, akkor vettem is eleg sokat, de egytol-egyik rosszul alltak. Gondolom ez annak tudhato be, hogy magas vagyok es vekony, nem allapotosan is alig talalok magamra igazan csinos es eppen jo nadragokat, foleg a kellemesen passzos szovet csiponadragokat szeretem.

Legjobb válasz: a bandázs nem tartja meg a nadrágot, és hacsak nem fogsz ki valami extra vastagot, nem is takar rendesen, tehát látszik alatta, hogy ki van gombolva a gatyó én anno ügyes kezû varrónõvel varrattam magamra 2-3 nadrágot, olyat, amit a pocak felett lehet gumis-gombos megoldással tetszõlegesen állítani viszonylag olcsón megúsztam és pont jó volt a méret

a bandázs nem tartja meg a nadrágot, és hacsak nem fogsz ki valami extra vastagot, nem is takar rendesen, tehát látszik alatta, hogy ki van gombolva a gatyó én anno ügyes kezû varrónõvel varrattam magamra 2-3 nadrágot, olyat, amit a pocak felett lehet gumis-gombos megoldással tetszõlegesen állítani viszonylag olcsón megúsztam és pont jó volt a méret
az elsõ vagyok - én szerettem a bandázst ennek ellenére, amit írtam, mert a nagy pocak miatt az összes felsõmbõl toppocska lett :D és a bandázzsal továbbra is tudtam hordani, nem kandikált ki a pocakom
Én télen voltam nagy pocakkal, kaptam ugyan kölcsön 2 kismama nadrágot, de egyszer sem voltak rajtam. Leginnget hordtam csizmával és kötött tunikával. Nem fáztam pedig szinte végigdolgoztam a terhességet, minden reggel 20-25 percet sétáltam a munkahelyig, mert buszra nem bírtam felszállni, féltem, hogy rosszul leszek. Most is vannak vékony tunikák, kis pamut rövidgatyóval fel lehet venni, vagy ruhák, vagy jó kis buggyos térdnadrágok, bár a te pocid még késõbb fog nõni. Most még szinte bármit fevehetsz :)
Én az egészet kibírtam terhesruha nélkül, mert nekem sem tetszettek. Lehet találni tök jó gumis derekú gatyókat, nekem nagyon bevált és szülés óta is hordom, mert az aktuális méretedhez igazodik a gumi a derékon.
szia télire vastag harisnya szoknya, m tunika, hosszú pulcsi. vannak most divatos cicanadrágok tunikával. olyan sok megoldás van és sem vettem fel terhes nacit, én is magas , vékony voltam és télire én sem vettem ilyen t.mami cuccokat. meg egyébként én sálat hordtam a hasamon is ha kinn voltam :)
Szia! Én nemrég vettem egy terhesnacit varrónõtõl. És mintha rám öntötték volna, kényelmes és állítható derékban. Szerintem õ tud Neked varrni olyat, amilyet szeretnél, akkor is ha magas vagy és egy vsatag szövetnadrág gumis pocakkal volt 5100 Ft, a vékonyabbak még olcsóbbak. Csak ilyesmit varr meg terhes felsõket is árul, azok is szépek: http://www.gportal.hu/elenorkismamaruha
Szia!Én kínaiban vettem tök jó melegítõt meg térdnacikat, szerintem az bõven elég lesz nekem.Kaptam egy kismamafarmert, de nem hiszem, hogy fogom hordani.Én jól érzem magam melegítõben.Szerencsére amit a fenekem hízni akart, azt már megtette, már csak pocira hízok a 22.héttõl. Kellemes babavárást! 29hetes pocis
Szia! Én vettem bandázst, de nekem nem jött be, ugyanis én egy kicsit vaskosabb vagyok, és a csípõnacik nem maradtak fenn kigombolva. Én spórolás miatt nem voltam hajlandó ilyen nacikat venni, ugyanis egy-egy nadrágért 7-10 ezer forintot is elkérnek, amit én túlzásnak tartok. Az én praktikám az volt, hogy elmentem turkálni, max. 1000 ft-ért találtam nadrágot, azt elvittem varrónõhöz, és X összegért tett rá bandázst, így kb. 10 ezerbõl van 4-5 nacim, ami már majdnem elég végig. Remélem tudtam segíteni. Jó babavárást! 34 hetes km.
Szia! Eddig én sem vettem semmi féle kismama ruhát. Bár, lehet, hogy õszre még szükségem lesz rá... Most nyáron szinte minden tavalyi ruhám jó rám, mert eddig is a csípõ szoknyákat/nadrágokat szerettem, azok pedig egy darabig még jók. Ha hûvösebb van, akkor a nadrágjaim is rám jönnek, és bandázst húzok a slicc részre. Nem kell, hogy megtartsa a gomb helyett a nadrágot, hiszen csípõben szûkek ezek a nacik, nem esik az le olyan könnyen. Nekem teljesen el is takarja a kigombolt részt, kb 30 cm széles és a köldököm aljáig húzom csak. Szóval szerintem ha csak pocira hízol és fenékre, combra nem nagyon, akkor ki lehet húzni kismama naci nélkül. Én is bízom abban, hogy még a szeptembert kihúzom ilyen ruhadarab vásárlása nélkül, de nem hiszem, hogy sikerülne az, hogy ezután is csak a pocakom hízzon... 29 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszodat. Tenyleg nem tart a bandazs es nem is takar? De akkor mire jo egyaltalan? Hogy legyen belole egy otthon?
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a sok-sok választ és segítséget. Akkor ezek szerint nem én vagyok csodabogár és mások is átérzik a terhesnadrágokkal kapcsolatos "félelmeimet". :-) Most még jó ideig valóban nem lesz erre gondom elvileg, mert még nem lesz nagy a pocakom, bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy bõ hét hónapja szültem az elsõ babánkat, mivel nem sok idõ van a két terhesség között, így azt mondják, hogy jóval korábbi és jóval nagyobb pocakra számíthatok. A varrás nem megoldható, mert külföldön élek, itt annyira nem botlik bele az ember könnyen varrónõbe, ráadásul ajánlás nélkül nem varratnék, mert ki tudja, hogy mi lenne annak az eredménye... Inkább tényleg nézegetni fogom a vastagabb pocakosan is hordható ruhákat, szoknyákat, felsõm van bõven, ami jó lesz, és majd beszerzek néhány vastagabb harisnyát, leggings-t. A tél itt amúgy sem olyan kemény, mint otthon, nem fogok így fázni szerintem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!