Találatok a következő kifejezésre: Ki lehet tapintani (29 db)

A kutyachipet ki lehet tapintani?

Ma ültették be a kutyámba a chipet, és az érdekelne, hogy lehet-e érezni azt a b?rön keresztül? mert ahogy én simogatom, úgy nem igazán érzem.

Legjobb válasz: Ki lehet tapintani,ha olyan helyre került ill. vándorolt. Nekem több kutyámnak is kitapintható.Elromolni nem tud. Maximum a leolvasó készülék nem tudja leolvasni.Többféle chip van,nem tudja minden leolvasó mindegyiket leolvasni.Ismertem olyan kutyát,akibe 3 chip került emiatt.(különbözõ országokban)

Ki lehet tapintani, ha olyan helyre került ill. vándorolt. Nekem több kutyámnak is kitapintható.Elromolni nem tud. Maximum a leolvasó készülék nem tudja leolvasni.Többféle chip van, nem tudja minden leolvasó mindegyiket leolvasni.Ismertem olyan kutyát, akibe 3 chip került emiatt.(különbözõ országokban)
Nem igazán lehet kitapintani se. Ha nincs szerencséd persze lehet baja fizikai hatásra de 1 az 1000000hoz az esélye hogy baja lesz így..
Az én kutyámnak ki lehet tapintani de szerintem függ a fajtától is mert Õ havanese de nyilván egy basset houndnak vagy nápolyi masztiffnak már nem.
Nekem a 3ból 1nek lehet érezni, még nagyon pici volt amikor megkapta. Az a dokitól függ, de én max 1hetet várnék és utána szólnék a dokinak..
Engem meg az érdekelne, hogy petvet datán mikor tudom leellenõrizni, hogy tényleg regisztrálták-e? Nekem is ma tették bele, de még nincs fent.
Eltûnni csak úgy tud, ha kivágják a kutyából. Vagy nem volt alkalmas az adott chip leolvasásához a készülék, vagy elvándorolt. Mert elõfordul, h vándorol. Akárhová mehet, akár a hasa közepére is, ott meg nem nagyon szokta nézegetn ia doki.... Nyugi kérdezõ, nem tudsz benne kárt tenni. És vannak olyan kutyák, amiken kitapintható, de nem gyakori.
az egyik kutyás is mondta hogy nekik is ujra kellett chipezttni a kutyájukat mert "felszívodott" a chip
a mi kutyánk két éves. Születése után be lett chippelve. 2 hete volt az állatorvos és kereste a kütyüvel a chippet és nem találta. Azt mondta, hogy elromlott, mert minden mûszaki kütyü elromolhat... A kutya nem verekszik más kutyával és mi sem bántjuk... Most kapott egy új chippet. Reméljük ez tovább bírja majd , mint az elõzõ...
Nem lehet kitapintani. Elméletileg nem lehet benne kárt tenni.
nekem beaglem van és rá írtam, hogy a 3ból neki lehet érezni egyedül.

A méhszájat ki lehet tapintani kézzel? Én úgy tudtam, hogy annyira fent van, kb. 20cmre, hogy a himvessző ne érje el szeretkezéskor

most akkor ez hogyvan?

Legjobb válasz: Háát pl. nekem olyan rövid a hüvely, hogy nekem ki lehet tapintani, de nem merem tapogatni, nehogy fertõzést vigyek be.

Háát pl. nekem olyan rövid a hüvely, hogy nekem ki lehet tapintani, de nem merem tapogatni, nehogy fertõzést vigyek be.
hát van mikor eléri..pl menzesz elõtt, közben és utána megnyomhat úgy h ordíts egy nagyot!

A hererákot ki lehet tapintani?

A kérdésem az lenne hogy a hererákot ki lehet e tapintani a here felületén? A másik pedig: hogy milyen gyakori a hererák, milyen életkorban a leggyakoribb? A válaszokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Viszonylag ritka, elsõsorban fiatal férfiaknál fordul elõ. A kezdetben nem mindig lehet tapintani, ugyanakkor sok laikus más elváltozást, vagy a mellékherét is annak gondolhatja. Így ha bizonytalan vagy, akkor keress fel egy urológust.

Viszonylag ritka, elsõsorban fiatal férfiaknál fordul elõ. A kezdetben nem mindig lehet tapintani, ugyanakkor sok laikus más elváltozást, vagy a mellékherét is annak gondolhatja. Így ha bizonytalan vagy, akkor keress fel egy urológust.
A kérdező hozzászólása: Illetve még azt is hogy milyen gyakran fordul elõ?
36 éves vagyok és nekem volt 1, 5 éve. És ki lehet tapintani.
Ki lehet tapintani. Olyan 20 év körül "szokott" lenni, de ha csak szimplán fájnak a heréid, valszeg csak az ondóvezetékekkel van gebasz itt egy rárántás segít általában. Nekem volt már ilyen paráztam is rendesen.
Ha 20 évesen szokott lenni, akkor nekem miért 34 évesen volt?
A kérdező hozzászólása: Gondolom úgy értette hogy 20 év felé gyakori, de elõfordulhat idõsebbeknél is. A válaszokat köszönöm, mindegyik hasznos volt!
A kérdező hozzászólása: Azt olvastam am h 20-39 éves korig fordul elõ leggyakrabban Akkor gyerekeknél nem gyakori ugye?
15-35 év között a leggyakoribb, de elõfordulhat magasabb korcsoportban is, 15 év alatt nagyon ritka.

Méhszájsebet ki lehet tapintani? Milyennek kell erezni, ha az van?

Esetleg valami homeopatiat rá tud valaki?

Legjobb válasz: koszonom a kimerito valaszokat,meg egy kerdes, ha nem tudom kitapintani, mik voltak a tünetei annal, akinek mar volt ilyen es nem a netrol olvassa ki?

A kérdező hozzászólása: koszonom a kimerito valaszokat, meg egy kerdes, ha nem tudom kitapintani, mik voltak a tünetei annal, akinek mar volt ilyen es nem a netrol olvassa ki?
A méhszájseb nem a szó klasszikus értelmében vett seb. A méhszájon levõ hámelváltozást nevezik "sebnek". Értelemszerûen kitapintani lehet, az orvos látja ha az erre a célra szolgáló mûszerrel bekukucskál. A méhszáj seb sokszor valami hüvelyi fertõzés következménye, de HPV is állhat a hátterében. Az állapot megítélése és kezelése orvosi feladat.
Szerintem magadnak nem tudod kitapintani. nekem egyszer volt, fagyasztással orvos eltávolította
ciszta ez ártalmatlan rák is lehet menj el urológushoz OK?
Lehet, hogy el fog mulni magatol. Lehet, hogy termeszetes, nem fog elmulni. Lehet, hogy pucarak, es ha nem kezelik idoben, le kell vagjak teljesen a vizelodet.
A kérdező hozzászólása: egyéb más javaslat? hogy ez veszélyes lehet? egy csomó aminek kb 1cm az átméroje, nemlehet h zsírcsomo vagy valama faggyu cucc?
ez a nembaszottuszsohauszhokiduccusz ha nem kúrsz sok idelyig a hoki ilyen csomókba tömörül . ott ahol mondtad
Szia, En dr vagyok, andrologus. Szoval elsore nem hiszem hogy barmilyen betegseged lenne, de szivesen megnezem. Ha nem mersz rendelesre eljonni, akkor akar foton keresztul vagy mashol is megmutathatod. Fontos tudnod, hogy sracoknak is nagyon nagyon fontos az evente egyszeri urologiai vizsgalat. Ott semmi borzalmas dolgot nem csinalnak viszont eletet menthet egy korai betegseg felismerese. A vizsgalat soran megnezik a peniszedet, megnezik a heredet. Nem kell megijedni, megfogja a tenyerevel az orvos a heregolyokat es megker hogy kohogj balra elforditott fejjel, majd altalaban megnezik a prosztatat is, bar azt csak 40 felett mondanam hogy rendszeresen kell vizsgalni. Az egy picit kellemetlenebb, mert az orvos egy ujjat feltolja a vegbelbe, de itt se ijedj meg mert nem tovig, hanem max 3-4 centire, es nem faj. Nem csak nem faj, de nem is kellemetlen. Ilyenkor elore kell dolni egy asztalon. Nem tudom hany eves vagy, de ha szeretned hogy segitsek hogy mgnyugodj, nagyon szivesen teszem. Mondjuk en pesti vagyok, nem tudom Te merre laksz. Hat nagy vonalakban ennyi, remelem tudtam segiteni. Szeva Zoli

A gyomromat ha megfeszitem, ki lehet tapintani ilyen kis görcs szerüséget, mi lehet az? Vagy ez van mindenkinek?

Legjobb válasz: Szia! Sajnos ezt nem értem! A hasizmaidat feszíted meg? Görcsöt tapintasz, ezt úgy érted, egyfajta csomót? A zsírrétegben, vagy hol? üdv

Szia! Sajnos ezt nem értem! A hasizmaidat feszíted meg? Görcsöt tapintasz, ezt úgy érted, egyfajta csomót? A zsírrétegben, vagy hol? üdv
A kérdező hozzászólása: Szia!Hát pont ezt nem tudom.Kicsit ha befeszitem, mind a két oldalt érzek ilyen kis csomó szerüséget.Lehet hogy teljesen normális, lehet izomnál van nem tudom.
Szia, reméljük nem a csípõlapátjaiddal keverjük össze! :) (Erre úgy jöhetsz rá, hogy a csomók kemények, kétoldalt szimmetrikusan helyezkednek el, és ha kívülrõl "lökdösöd" õket, akkor mozog a csípõd.) Próbáld meg õket elmozdítani! Sikerül? Ez esetben a legvalószínûbb a lipóma (zsírdaganat), amely nem normális, viszont nem veszélyes. Sebészetileg eltávolítható, de általában nem szükséges. Ha a csomó nem elmozdítható és nem is a csípõcsontod, akkor az izomban lokalizálódott és az nem jelent jót. Válaszolj kérlek és haladhatunk tovább!
A kérdező hozzászólása: Köszi:-)Mind a két oldalt érzem, a férjem szerint kis mirigyek lehetnek.Sajna zsiros a hasam, igy nem is tudom ki lehetne e tapintani ha lenne ott valami.SAjnos elég hipohonder vagyok..
Szia, szimmetrikusan helyezkednek el? Elmozdíthatóak? Mert ha nem szimmetrikusak és elmozdíthatóak, akkor valószínûleg ártalmatlan zsírdaganatokról lehet szó. üdv

Méhlepényt működtető aortát ki lehet tapintani? Többi lent

Doki mikor megnyomkodott a pocimon ,majd pulzust mért a csuklón és vele együtt a pocim jobb oldalán is...Lehet ott érezni vmit?Meg vki látja,hogy lüktet?

Legjobb válasz: Van az orvosnak orvosi diplomája? Szerintem egy kuruzslóhoz jársz. Azonnal keress másikat. Soha nem lehet magzati pulzust hason keresztül kitapintani.

Van az orvosnak orvosi diplomája? Szerintem egy kuruzslóhoz jársz. Azonnal keress másikat. Soha nem lehet magzati pulzust hason keresztül kitapintani.
A kérdező hozzászólása: Ismerem és nem kuruzsló, nem kell másik. Azért köszi.A DOTÉN már csak értenek hozzá
A kérdező hozzászólása: és nem magzti pulzust irtam , hanem a méhlepényt mûködtetõ aortát...elõtte az uh-n az elõttem levõ pár férfi tagja is kérdezte az uh-ost, hogy normális, hogy lüktet a párja hasa-mondták igen...na mind1
Szülésznõ vagyok, soha nem mértem még magzati pulzust hasfali tapintással. Egyik kollégám sem tett ilyet, legyen az szülésznõ v orvos. Csak anyai pulzus érezhetõ a hasfalon. A baba aortája meg a babában van, csak artéria lehet a köldökzsinórban. bármilyen tapintási leletnél biztosabb a képalkotó eljárás.
Laikusként sztem nem. Mikor dopplerrel nézett a doki mindig mondta, hogy ez maga(van egy nagy hasi érpályánk), ez a köldökzsinór, ez a baba(lányomat 30.héten is vadászni kellett), és tapasztalatlan füllel is más volt mind a három zúgás. De a lepényt ellátót közvetlenül nem éred el, mondom úgy, hogy se általános se semmilyen orvosi diplomám képesítésem sincs. Javaslom, hogy ezt a dokitól/védõnénitõl kérdezd meg.
Az aorta (fõ ütõér, ebbõl ágaznak el a szerveket-így a méhet-ellátó artériák)lüktetése tapintható és látható is hasfalon át, de lüktetése(normál esetben)ugyanolyan mint a csuklón tapintható artériának.Bár látni és tapintani nem lehet a méhet(méhlepémyt) ellátó artériát ebbõl lehet következtetni (mert ugyanannyinak kell lennie). Viszont a köldökzsinór véráramlását és a baba szívfrekvenciáját tapintani nem lehet.

Ha valakinek a porcaival vagy ízületekkel lenne probléma a térdnél akkor azt ki lehet tapintani?

Sziasztok!

Legjobb válasz: erre én is kíváncsi lennék.. hogy mit lehet ezzel tenni ha már a lézeres meg az ionos kezelés sem használt..:S

erre én is kíváncsi lennék.. hogy mit lehet ezzel tenni ha már a lézeres meg az ionos kezelés sem használt..:S
A kérdező hozzászólása: Jaj... :S én még kezelésen nem estem át... remélem nem lesz rá szükségem... Csak ezt szeretném megtudni hogy ha a porcommal lenne vagy az Ízületeimmel akkor azt ki e tudnám tapintani a térdkalácsom belsõ (jobb) peremén egy pontban...
nos van egy kor ami pubertás korban van, izeleti fejletélenség vagy mi.el kell mennyi orvoshoz õ ez pontosan megmondja, és ad rá gyógyszert, meg tornásztani kell kitapintani csak a kopást lehet illetve, ha nincs folyadék a 2 porc között. egy idelye fáj ahogy írod, nos szerintem megfázott az izület.meleg borogatás(sós tasak)mindig melegen tartani és kihevered.de sajnos fog fájni az örökre :S de általában nagy hómérséklet változásnál tudom én is ilyennel szenvedek 17 évesen :S F
A kérdező hozzászólása: értem, köszönöm... és ahogy írod, az még mindig fájni fog, már mint csak akkor ha front jön, és ez a megfázás miatt? De ha megfázott, akkor nem bírnám kitapogatni, nem igaz? Akkor porckopás lehetséges? Úgy gondoltam január közepéig várok, és ha fáj még mindig elmegyek orvoshoz, vagy késõ az már?
porckopást és a többit, csak orvos érezné "mi egyszerû polgárok" nem tudjuk mikor jó és mikor nem. csak ritkán fájna ha megfázott volna, kopás ilyen korban szinte lehetetlen lehet inszallag probléma is, minden esetre mindig tartsd melegen

16 hetes terhes vagyok. Elég gyakran érzem mintha a méhem feszülne, szinte ki lehet tapintani. Ilyenkor a baba mozog benne? Ez normális dolog?

Legjobb válasz: Persze hogy normális,ilyenkor nagyon gyorsan nõl a baba és megérzed a méhed gyors tágulását.A baba mozog,van aki már ilyenkor érzi,lehet te is érzed.

Persze hogy normális, ilyenkor nagyon gyorsan nõl a baba és megérzed a méhed gyors tágulását.A baba mozog, van aki már ilyenkor érzi, lehet te is érzed.
Szia! Már biztos, hogy a babát érzed! :) Még 1-2 hét és jobban fogod tudni, hogy õ az! :) Nagyon jó érzés!!!!!! :)
Szia. Ha körben kitudod tapitani ilyenkor a méhed, befeszül, akkor ez sajnos keményedés. Szedj rá magnéziumot. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :-)

Ki lehet tapintani a vesét? 2 hónapja nagyon felfáztam azóta folyamatosan fáj a vese tájékon és ha megnyomom érzem, ez már baj?

Legjobb válasz: Igen baj, ha fáj, amúgy a vese nem tapintható! Mindenképp menj el orvoshoz én dializált beteg vagyok, nem kívánom a veseelégtelenséget senkinek!

Igen baj, ha fáj, amúgy a vese nem tapintható! Mindenképp menj el orvoshoz én dializált beteg vagyok, nem kívánom a veseelégtelenséget senkinek!
És nem voltál még orvosnál? Nehogy esetleg vesemedencegyulladás legyen vagy ilyesmi
Mindenképp el kéne menni orvoshoz
Ha fáj, az baj! Mindenképpen orvoshoz kell menned!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!