Találatok a következő kifejezésre: Ki lehet nyiti egy autó (2 db)

Ki lehet e nyiti egy autó zárját egy mobiltelefon segitségével?

Terjed az interneten egy levél ami azt állitja többek között hogy mobiltelefonnal is ki lehet nyitni egy autó zárját ha az központis, továbbá azt is irja hogy egy mobilban egy kód hatására 50 százalék plusz töltést lehet elérni.

Legjobb válasz: Szakember nem vagyok, de kipróbáltam pont ahogy le van írva, de nem akar mûködni :D

Szakember nem vagyok, de kipróbáltam pont ahogy le van írva, de nem akar mûködni :D
A mobilod nem fogja közvetíteni a kulcsod EM hullámait, mivel õ a hallható hangot (amit egy mikrofon rögzít) alakítja EM hullámmá és azt küldi el. Ezen kívül a másik telefon nem sugározza ki a fogadott EM hullámokat (egy hangszóró ilyet nem csinál), azaz tök mindegynek kéne lennie annak, hogy a telefonod hol van a kocsidhoz képest: ha valaki ezen a hoaxos módon besugározza a távnyitó hullámait, azt szétlövi az adógység mindenfelé így akkor is kinyílna az ajtó, ha 200 méterre vagy tõle (csak azonos cellában kell tartózkodnotok a telódnak és a kocsinak). Egy lehetõség lenne arra, hogy a dolog igaz legyen: ha a nyitó és a GSM frekvencia megegyezne. Ezt viszont azzal küszöbölik ki, hogy a GSM frekvenciák engedélykötlesek, azaz semmi más nem üzemelhet azon a frekvencián, csak a GSM-ek. De ekkor is csak fennálna az a lehetõség, hogy valamely véletlen folyamán a hangkódolás és a nyitókód megegyezne, és mivel azonos az átviteli frekvencia, esetleg érzékelheti az autó úgy, hogy neki most nyílnia kell. (Ekkor sincs szó a másik telefon mellett nyomogatott kütyürõl, hisz annak a jelét a telefon továbbra sem érzékeli). Ez egyrészt törvényileg szabályozott, másrészt olyan az esélye, minthogy egy majom véletlenszerûen legépeli a Toldi elsõ versszakát...
helló! Én is megkaptam ezt a lánclevelet, és a párom telefonjával minden mûködik amit leírt, anyuéval is, az enyémmel viszont csak az ajtónyitást mûködik. Az a bizonyos sorszám nem jelenik meg. Nem tudom miért van ez. Tudományos választ bocs, nem tudok adni, csak annyit h kipróbáltuk és nálunk mûködik.
És milyen közel vol a pótkulcs a kocsihoz, amikor próbáltátok?
Kb.100 m-re voltam a kocsitól.
Az én kulcsom infrás, azzal próbáljátok ki! :-) Régen volt egy kód Nokiákhoz, ami állítólag csökkentette az adóteljesítményt, és a hangminõséget ezzel kímélve az akkut! (még a 900 MHz-es idõkben) Elvileg létezhet kód, amivel pl. a 3G-t lehet kikapcsolni, mert a 3G üzemmód igencsak gyilkolja az akksit! Az akkumulátorra magára semmilyen kóddal nemlehet hatni!
100 méteres kommentelõ: Kipróbáltam, nem ment. Továbbra is úgy gondolom, hogy ez hülyeség, de akkor végzünk pár komolyabb kísérletet...
Félre ne értsd, nem gondolom, hogy te vagy hülye, csak nem tudom mi a magyarázata, pedig kell lennie. Majd kiderül.
100 m-s es hosszászóló vagyok: engem is érdekel a magyarázat, ha van más, ha rájössz légyszi szólj nekem is:) Az is érdekelne engem, h a családból miért csak az én telefonommal nem mûködött a többi trükk, csak az ajtónyitás

Miért van az, hogy van egy ötajtós autó, akkor az első kettőt ki lehet nyitni kívülről, a hátsó kettőn pedig nincs nyitó?

http://www.alfaromeo.hu/pic.php?cat=23&id=252&sekce=model

Legjobb válasz: igen.. ott van a kilincs az ablaknál, egy másik képen jobban meg tudnád nézni... nemtudom miért, de nem néz ki rosszul az a hely úgy is kihasználatlan lenne...

igen.. ott van a kilincs az ablaknál, egy másik képen jobban meg tudnád nézni... nemtudom miért, de nem néz ki rosszul az a hely úgy is kihasználatlan lenne...
ez az alfa 147. a 156 nak is ilyen a kilincse, és ha megnézed nagyon jól, láthatod a hátsó ablak mögött a szinte függõleges kilincset
a coupe a sportosság megformálója, ezeket azért csinálják olyan "kupésra", hogy sportosnak tûnjön mint mondjuk ez a bmw: http://www.bmwcoop.com/wp-content/images/2009/02/bmw-m3-e46-..
Alfa-design :) Sok kocsijánál használja, ott van az ablak mögött. A Peugeot tõlük "csórta" el az ötletet a 206 SW-be :)
ezeket az autókat (147, 156) direkt ilyen kilincsel gyártották le, hogy egy kupé látszatát keltsék. egyébként a 156osról van egy tesztvideo fent totalcaron.
szia. sajnos nemtudom, biztos meg lehet csinálni de nem hiszem hogy olcsó lenne...
jaj most jutott eszembe hogy a totalcar oldalán ezt egy szakambertõl meg lehet kérdezni, õ jobban fogja tudni mint én, de ha gondolod én s megkérdezhetem
az lehet hogy fent van a kilincse, én csak annyit írtam, hogy nem ez a legújabb civic
de ez ugyanis a honda honlapján is ugyanez van fent
idióta az te vagy... attól hogy 2005-ben is volt attól még ez az új amit én IS és te IS írtál és ha nem lennél vak, látnád milyen a hátsó ajtó kilincse...
Azért volt már 2005-ben. Ne erõlködj idióta, ha hülye vagy hozzá! http://www.hasznaltauto.hu/auto/honda/civic/honda_civic_1.8_..
aha biztos... nem jó a link... ez a legújabb: http://auto.honda.hu/modellek/Civic/1.4_Sport_5_ajtos
Nekem is civic-em és honda fun vagyok úgyhogy nekem ne magyarázd meg melyik a legújabb civic! Amúgy itt a legújabb civic: http://allworldcars.com/wordpress/wp-content/uploads/2007/08..
hát pont de mivel ott is ilyen a kilincs
hát a legújabb civic pont nem ilyen
Ez ugyan olyan mint a legújabb Honda Civic, ott is így van a hátsó ajtó.
Az ilyen ember nem is érdemli meg hogy alfát vegyen:)
A kérdező hozzászólása: aha értem .. és azt nemtod h mennyiér lehetne olyanokat rárakatni mint elöl amik vannak ? köszi am a válaszokat:)
A kérdező hozzászólása: szval ezt az alfa 147-est ki lehet nyitni kivülrõl ? de mér igy van megcsinálva mért nem úgy mint az elsõk ?
van egy sanda érzésem hogy az egyikõtök az ötajtós a másikótok a 4ajtós civic képét bámulva idiótázza a másikat. Tessék mugen civic japán belpiac, illetve nálunk 1.4 és 1.8as motorral http://www.nihoncar.com/news_pics/468/gallery/Honda_Civic_Ty.. egyik okos http://www.carblog.co.za/wp-content/uploads/2008/09/honda-ci.. másik okos. a kettõ civic egy és ugyanaz, csak más karosszériaváltozat...:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!