Találatok a következő kifejezésre: Ki lehet nyiti (35 db)

Miért van az, hogy van egy ötajtós autó, akkor az első kettőt ki lehet nyitni kívülről, a hátsó kettőn pedig nincs nyitó?

http://www.alfaromeo.hu/pic.php?cat=23&id=252&sekce=model

Legjobb válasz: igen.. ott van a kilincs az ablaknál, egy másik képen jobban meg tudnád nézni... nemtudom miért, de nem néz ki rosszul az a hely úgy is kihasználatlan lenne...

igen.. ott van a kilincs az ablaknál, egy másik képen jobban meg tudnád nézni... nemtudom miért, de nem néz ki rosszul az a hely úgy is kihasználatlan lenne...
ez az alfa 147. a 156 nak is ilyen a kilincse, és ha megnézed nagyon jól, láthatod a hátsó ablak mögött a szinte függõleges kilincset
a coupe a sportosság megformálója, ezeket azért csinálják olyan "kupésra", hogy sportosnak tûnjön mint mondjuk ez a bmw: http://www.bmwcoop.com/wp-content/images/2009/02/bmw-m3-e46-..
Alfa-design :) Sok kocsijánál használja, ott van az ablak mögött. A Peugeot tõlük "csórta" el az ötletet a 206 SW-be :)
ezeket az autókat (147, 156) direkt ilyen kilincsel gyártották le, hogy egy kupé látszatát keltsék. egyébként a 156osról van egy tesztvideo fent totalcaron.
szia. sajnos nemtudom, biztos meg lehet csinálni de nem hiszem hogy olcsó lenne...
jaj most jutott eszembe hogy a totalcar oldalán ezt egy szakambertõl meg lehet kérdezni, õ jobban fogja tudni mint én, de ha gondolod én s megkérdezhetem
az lehet hogy fent van a kilincse, én csak annyit írtam, hogy nem ez a legújabb civic
de ez ugyanis a honda honlapján is ugyanez van fent
idióta az te vagy... attól hogy 2005-ben is volt attól még ez az új amit én IS és te IS írtál és ha nem lennél vak, látnád milyen a hátsó ajtó kilincse...
Azért volt már 2005-ben. Ne erõlködj idióta, ha hülye vagy hozzá! http://www.hasznaltauto.hu/auto/honda/civic/honda_civic_1.8_..
aha biztos... nem jó a link... ez a legújabb: http://auto.honda.hu/modellek/Civic/1.4_Sport_5_ajtos
Nekem is civic-em és honda fun vagyok úgyhogy nekem ne magyarázd meg melyik a legújabb civic! Amúgy itt a legújabb civic: http://allworldcars.com/wordpress/wp-content/uploads/2007/08..
hát pont de mivel ott is ilyen a kilincs
hát a legújabb civic pont nem ilyen
Ez ugyan olyan mint a legújabb Honda Civic, ott is így van a hátsó ajtó.
Az ilyen ember nem is érdemli meg hogy alfát vegyen:)
A kérdező hozzászólása: aha értem .. és azt nemtod h mennyiér lehetne olyanokat rárakatni mint elöl amik vannak ? köszi am a válaszokat:)
A kérdező hozzászólása: szval ezt az alfa 147-est ki lehet nyitni kivülrõl ? de mér igy van megcsinálva mért nem úgy mint az elsõk ?
van egy sanda érzésem hogy az egyikõtök az ötajtós a másikótok a 4ajtós civic képét bámulva idiótázza a másikat. Tessék mugen civic japán belpiac, illetve nálunk 1.4 és 1.8as motorral http://www.nihoncar.com/news_pics/468/gallery/Honda_Civic_Ty.. egyik okos http://www.carblog.co.za/wp-content/uploads/2008/09/honda-ci.. másik okos. a kettõ civic egy és ugyanaz, csak más karosszériaváltozat...:)

Eladóként dolgozom, és nyitnak új boltot, át akarnak helyezni, (egyedül lennék, több órát melóznék) Nem akarok menni, de a mukaszerződésembe benne van, hogy áthelyezhetnek. Ki lehet kerülnöm valahogy?

Legjobb válasz: Csak úgy,ha egyeztetsz a munkaadóddal.Ha új dolgozó vagy,jól gondold meg,mit mondasz,mert kevésbé hajlanak a dologra a fõnökök,még az a kép is lejöhet rólad,hogy nem vagy elég rugalmas...szóval inkább csak finoman adagold be az érveidet.Ha szerzõdésedben szerepel,hogy ideiglenesen áthelyezhetnek más telephelyre,akkor jogilag megtehetik.Ha nincs,akkor viszont új szerzõdést kell írni az új cég nevével,a kezdés dátumát stb.Ez fontos!

Csak úgy, ha egyeztetsz a munkaadóddal.Ha új dolgozó vagy, jól gondold meg, mit mondasz, mert kevésbé hajlanak a dologra a fõnökök, még az a kép is lejöhet rólad, hogy nem vagy elég rugalmas...szóval inkább csak finoman adagold be az érveidet.Ha szerzõdésedben szerepel, hogy ideiglenesen áthelyezhetnek más telephelyre, akkor jogilag megtehetik.Ha nincs, akkor viszont új szerzõdést kell írni az új cég nevével, a kezdés dátumát stb.Ez fontos!

Ki lehet e nyiti egy autó zárját egy mobiltelefon segitségével?

Terjed az interneten egy levél ami azt állitja többek között hogy mobiltelefonnal is ki lehet nyitni egy autó zárját ha az központis, továbbá azt is irja hogy egy mobilban egy kód hatására 50 százalék plusz töltést lehet elérni.

Legjobb válasz: Szakember nem vagyok, de kipróbáltam pont ahogy le van írva, de nem akar mûködni :D

Szakember nem vagyok, de kipróbáltam pont ahogy le van írva, de nem akar mûködni :D
A mobilod nem fogja közvetíteni a kulcsod EM hullámait, mivel õ a hallható hangot (amit egy mikrofon rögzít) alakítja EM hullámmá és azt küldi el. Ezen kívül a másik telefon nem sugározza ki a fogadott EM hullámokat (egy hangszóró ilyet nem csinál), azaz tök mindegynek kéne lennie annak, hogy a telefonod hol van a kocsidhoz képest: ha valaki ezen a hoaxos módon besugározza a távnyitó hullámait, azt szétlövi az adógység mindenfelé így akkor is kinyílna az ajtó, ha 200 méterre vagy tõle (csak azonos cellában kell tartózkodnotok a telódnak és a kocsinak). Egy lehetõség lenne arra, hogy a dolog igaz legyen: ha a nyitó és a GSM frekvencia megegyezne. Ezt viszont azzal küszöbölik ki, hogy a GSM frekvenciák engedélykötlesek, azaz semmi más nem üzemelhet azon a frekvencián, csak a GSM-ek. De ekkor is csak fennálna az a lehetõség, hogy valamely véletlen folyamán a hangkódolás és a nyitókód megegyezne, és mivel azonos az átviteli frekvencia, esetleg érzékelheti az autó úgy, hogy neki most nyílnia kell. (Ekkor sincs szó a másik telefon mellett nyomogatott kütyürõl, hisz annak a jelét a telefon továbbra sem érzékeli). Ez egyrészt törvényileg szabályozott, másrészt olyan az esélye, minthogy egy majom véletlenszerûen legépeli a Toldi elsõ versszakát...
helló! Én is megkaptam ezt a lánclevelet, és a párom telefonjával minden mûködik amit leírt, anyuéval is, az enyémmel viszont csak az ajtónyitást mûködik. Az a bizonyos sorszám nem jelenik meg. Nem tudom miért van ez. Tudományos választ bocs, nem tudok adni, csak annyit h kipróbáltuk és nálunk mûködik.
És milyen közel vol a pótkulcs a kocsihoz, amikor próbáltátok?
Kb.100 m-re voltam a kocsitól.
Az én kulcsom infrás, azzal próbáljátok ki! :-) Régen volt egy kód Nokiákhoz, ami állítólag csökkentette az adóteljesítményt, és a hangminõséget ezzel kímélve az akkut! (még a 900 MHz-es idõkben) Elvileg létezhet kód, amivel pl. a 3G-t lehet kikapcsolni, mert a 3G üzemmód igencsak gyilkolja az akksit! Az akkumulátorra magára semmilyen kóddal nemlehet hatni!
100 méteres kommentelõ: Kipróbáltam, nem ment. Továbbra is úgy gondolom, hogy ez hülyeség, de akkor végzünk pár komolyabb kísérletet...
Félre ne értsd, nem gondolom, hogy te vagy hülye, csak nem tudom mi a magyarázata, pedig kell lennie. Majd kiderül.
100 m-s es hosszászóló vagyok: engem is érdekel a magyarázat, ha van más, ha rájössz légyszi szólj nekem is:) Az is érdekelne engem, h a családból miért csak az én telefonommal nem mûködött a többi trükk, csak az ajtónyitás

Két vízi tarajosteknősöm van, és az egyik már napok óta nem nyitja ki a szemét, a másiknak meg fehér foltok vannak a hátpáncélján. Mi bajuk lehet?

Legjobb válasz: Nem tudom, de szerintem mielõbb vidd el õket dokihoz. Ha a szemét nem nyitja ki,az lehet gyulladás is.nincs feldagadva? Elég meleg,tiszta a víz?

Nem tudom, de szerintem mielõbb vidd el õket dokihoz. Ha a szemét nem nyitja ki, az lehet gyulladás is.nincs feldagadva? Elég meleg, tiszta a víz?
A kérdező hozzászólása: Hát 28-29 fokos vízben van és tiszta a vize. Csináltam kamillateát, abban úsztattam pár órát, és ki is nyitotta a szemét, de mikor visszarakom a rendes vízbe, ugyanúgy csukva tartja.
A szemgyulladás vitaminhiányra utal. Irány az állatorvos, aki ad A-vitamin injekciót, attól jobban lesz. A fehér foltok kialakulhattak a vedlés során, vagy penész esetleg gomba, amit a rossz tartási körülmények okoznak. Mit kapnak enni? Mekkora a helyük, van szûrõjük?
A kérdező hozzászólása: szárított fehér halat, meg rákot kapnak, néha egy kis gümölcsöt, pl. almát. Szerintem elég nagy helyük van, mindenfelé tudnak úszkálni, és a szárazföldjük is elég nagy. És igen, van vízszûrõjük. Lehet, hogy túl egyoldalúan kajáltatom õket?
Szárított hal helyett lehetõleg adj nekik inkább fagyasztottat-pici vízben ki kell olvasztani mielõtt adod nekik. Meg lehet ugyanígy csirkemájat. Meg én szoktam adni nekik tubifexet is. És a vizükbe néha szoktam tenni ilyen kálciumfigurát, ami szétázik.
A kérdező hozzászólása: Köszi :-)

HTC wildfire S telefnom van és nagyon sokszor ír ki olyan hibát hogy : Az alkalmazás hirtelen leállt kérjük próbálja újra. De a többszöri próbálkozásra se nyitja meg a programot. Mi lehet a gond?

Legjobb válasz: van rajta google play? csak mer lehet az a gond ha nincs akkor indisd ujra a készüléket és aztán menj a google play ikonjára ha le is van törölve ott kell lennie ha rákattintasz már frissiti önmagát és többet nem irja ki ezt bár nemtudom lehet más miatt van.

van rajta google play? csak mer lehet az a gond ha nincs akkor indisd ujra a készüléket és aztán menj a google play ikonjára ha le is van törölve ott kell lennie ha rákattintasz már frissiti önmagát és többet nem irja ki ezt bár nemtudom lehet más miatt van.

Mi baja lehet a teknősömnek? Nem nyitja ki a szemét vízben. Leírok mindent lent

pár napja észrevettem, hogy a tekn?söm nem nyitja ki a szemét a vízben.amikor leveg?t vesz és kint van a szeme a vízb?l akkor kinyitja. szerintetek mi a baja?

Legjobb válasz: lehet a klór bántja a szemét.vegyél anti klórt.nekünk mikor nem nyitotta ki napokig vitamin injekciót kapott dokitól mert elpusztult volna...

lehet a klór bántja a szemét.vegyél anti klórt.nekünk mikor nem nyitotta ki napokig vitamin injekciót kapott dokitól mert elpusztult volna...
Akváriumos boltban van kék dobozos víz elõkészítõ folyadék. semlegesíti a klórt és van benne ásványi anyag, szerintem nagyon jó. Ezen felül van szemcsepp A vitaminnal, ami nagyon fontos nekik, ezt is lehet kapni átlag 200 Ft-ért. A víz semlegesítõ 1200 Ft és 400 literhez elég. De van nagyobb kiszerelésben is. Nekem is volt hasonló bajom, csak nekem a az A vitamin hiány miatt, majdnem meghalt csak az injekciók segítettek!
A kérdező hozzászólása: értem!! köszönöm!!
rakjál sót a vízbe a mi teknõsünk s ezt csinálta és a sótól helyre jött
A kérdező hozzászólása: tényleg?

Mi lehet a baja az ékszerteknősömnek? Állandóan kint van a parton sosem megy bele a vízbe és mindig csak alszik és nem is mozog csak iszonyatosan ritkán, a szemét meg sosem nyitja ki.

Mi történhetett vele? Mit csináljak vele? Külön kell raknom a többi tekn?sömt?l? El fog pusztulni? Remélem nem!

Legjobb válasz: Vidd el állatorvoshoz! A tekiknek télen sokszor vitaminhiány alakul ki, lehet a tiédnek is ez a baja. Nekem is van 3 teknõsöm, régen viszont 1-2 teknõsöm sajnos elpusztult, nekik is hasonló tüneteik voltak, nagyon lelassultak, begyulladt a szemük, nem tudták kinyitni... Az egyik tekimnek a mostani 3 közül is szintén volt ilyen problémája, elvittük dokihoz, és pár alkalommal szurit adott neki, vmi vitamint... Teljesen rendbejött szerencsére! :) Egyébként enm tudom mivel eteted, de ha ilyen teknõs táp szerûséggel, vagy sima szárított rákkal, az nem a legjobb neki... Mi vettünk halfilét, fagyasztóba bedobjuk, és amikor etetés van akkor csak kiolvasztjuk kis darabokra szedjük, és azzal etetjük. állítólag nagyon egészséges a tekinek! :)

Vidd el állatorvoshoz! A tekiknek télen sokszor vitaminhiány alakul ki, lehet a tiédnek is ez a baja. Nekem is van 3 teknõsöm, régen viszont 1-2 teknõsöm sajnos elpusztult, nekik is hasonló tüneteik voltak, nagyon lelassultak, begyulladt a szemük, nem tudták kinyitni... Az egyik tekimnek a mostani 3 közül is szintén volt ilyen problémája, elvittük dokihoz, és pár alkalommal szurit adott neki, vmi vitamint... Teljesen rendbejött szerencsére! :) Egyébként enm tudom mivel eteted, de ha ilyen teknõs táp szerûséggel, vagy sima szárított rákkal, az nem a legjobb neki... Mi vettünk halfilét, fagyasztóba bedobjuk, és amikor etetés van akkor csak kiolvasztjuk kis darabokra szedjük, és azzal etetjük. állítólag nagyon egészséges a tekinek! :)
Orvoshoz kell vinni. A csukott szem alapján a tippem D-vitamin hiány, amit kvarclámpával vagy táplálékkiegészítõkkel lehet korrigálni, de érdemes errõl szakembert megkérdezni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Sajnos, ahol én lakom nem foglalkoznak az állatorvosok tekikkel :( Már vittem el, de hüllõkkel nem foglalkoznak. 1 kicsike városban lakom, sajna. Még1szer köszönöm a válaszokat! Akkor adok neki vmi vitamint + halfilét. Rendes halfilét adsz nekik olyat, amilyet mi is eszünk? +próbálom, adok nekik olyat. Köszönöm!!
Igen olyan, nyers hal hagyasztva:) ! Jaj nem akarok butaságot mondani, mert nagyon rég volt beteg a tekim, de úgy emlékszem volt vmi A vagy D vitaminos szemcsepp is neki. (ha bevan gyulladva a szeme) De ha ennyire beteg, akkor szerintem nem nagyon fog enni..:S Szerintem mindenképpen keresgélj tovább állatdoki után, mert el is pusztulhat így a teki, ha kezeletlenül hagyod! A páncél a hasán nem puhult meg?
http://www.magyarszo.com/fex.page:2008-10-23_A_teknosnek_is_.. Erre sztem menj fel és olvasd el neten! Remélem tudtam neked segíteni! Kívánom, hogy gyógyuljon meg a tekid!!:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Nem, a hasán a páncél nem puhult meg. Okés, akkor olyan halat adok neki, mint amit mi is eszünk :) Köszi. A közelben nem találtam olyan állatorvost, aki foglalkozna tekikkel :( Nagyon remélem, h nem pusztul el! Köszi a jobbulást a tekinek! Remélem én is, h jobban lesz! Még1szer nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!
Nem tudom mivel eteted, de igaza van az elõttem hozzászólónak a hal nagyon jó. Valmint a csirkemell, csirkecomb pici darabokra vágva nagyon sok vitamin van benne. Nekem is volt tekim és nagyon szépek voltak egy héten kaptak kétszer husit. (sajna, elajándékoztam õket, költözés miatt) A salátalevelet is nagyon szeretik valamint a tubifexet is. Kicsit jó a változatosság nekik is kell!
A mi teknõsünknek is volt már ilyen baja, úgy tudom, ilyenkor megfázott. Elvittük állatorvoshoz, aki szurit adott neki (ahogy az egyik elõttem válaszoló is írta), valamint adott kutyáknak való bõrtápláló oldatot (állatpatikában lehet ilyet venni), amit a teki bõrére és páncéljára kellett kenni, meg a szemére is cseppenteni kellett belõle. Azt mondta, hogya tegyünk pár cseppet nyugodtan a vízbe is, hogy jobban felszívódjanak a vitaminok. Ehhez persze jobb, ha külön teszed a tekid a többiektõl, mivel olajos lesz tõle a víz, és egy alaposan berendezett terráriumot nagyon nehéz úgy tisztán tartani. Valamint nagyon fontos, hogy meleg helyen tartsd. Amit még a mi állatorvosunk mondott, hogy jó étel a tekiknek a konzerves macskatáp (pl. lazacos, csirkés), abban is rengeteg vitamin van. A mi tekijeink is azt esznek. Szeretik! :)
Egy barátnõmnek is ez volt a teknõsével és meghalt szegényke. Kiszáradt.

A cigit úgy is le lehet tüdőzni, hogy nem nyitom ki a szám? Pl a számban van a füst és az orromon veszek egy levegőt? Ha az orromon fújom ki a füstöt, akkor az azt jelenti, hogy letüdőztem?

Legjobb válasz: Te megõrültél? A cigit akarod letüdõzni??? Persze hogy sikerül, na de ez nonsense, hogy cigit akarsz letüdõzni! Miért nem inkább a füstöt?

Te megõrültél? A cigit akarod letüdõzni??? Persze hogy sikerül, na de ez nonsense, hogy cigit akarsz letüdõzni! Miért nem inkább a füstöt?
Igen, az azt jelenti, hogy letüdõzted! De hozzá kell, hogy tegyem, hogy nem egészséges (gyengén fogalmazva).
Ha még ennyit se tudsz talán nem kéne cigizni. Egyébként igen, és így még károsabb.
most kipróbáltam és ritka szar érzés xD de le lehet:D elõzõ respekt.xD

Mi lehet a baja a tötpehörimnek? Tegnap este vettem észre, hogy a jobb szemét csak résre nyitja ki. Meg lehet gyógyítani?

Legjobb válasz: Nekem is ezt csinálta vagy 2 napig kamilláztam és utána normálisan kinyitotta a szemét..Kamillázd kamillázd..de ne legyen se túl hideg se túl meleg..magyarul langyos legyen..xd

Nekem is ezt csinálta vagy 2 napig kamilláztam és utána normálisan kinyitotta a szemét..Kamillázd kamillázd..de ne legyen se túl hideg se túl meleg..magyarul langyos legyen..xd
Lehet hogy por ment a szemébe. Ha nem javul a helyzete vidd el állatorvoshoz.
Mi az a tötpethöri :) ? Én töpörtyûre asszociáltam így hirtelen, ahogy elolvastam a szöveget, de annak ritkán vannak szemei.
Kamillás vattával törölgesd, ha nem javul, vagy rosszabbodik, akkor vidd el orvoshoz. Lehet, hogy a kamillázástól egybõl rendbe jön, de lehet, hogy szemcsepp kell neki. Ha viszont megszúrta egy szénaszállal (ekkor vagy kiáll egy kis darabka a szemébõl, mint egy szálka, vagy van egy fehér folt a szemgolyóján), akkor antibiotikumot ad neki az orvos!
A kérdező hozzászólása: Semmi változás a szemével, nem szúrta meg semmi. Kamillával megtörlöm. Köszönöm a segítséget.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!