Találatok a következő kifejezésre: Ki lehet babát (293 db)

Minden babának szüksége van egyszer tápszerre vagy ki lehet kerülni a tápszereket?

Els? baba lesz augusztusban fog születni és már sokat gondolkodtam rajta, hogy ki lehet-e kerülni a tápszereket valahogyan. Ha megfelel?en tudom szoptatni, majd fél éves korától hozzátáplálni pürékkel, akkor el kerülhet?-e a tápszerezés? Én ugyan nem ismerem ezeket a termékeket, de párom nem nagyon t?rné meg. Már párszor kijelentette, hogy az ? gyereke nem fog ilyesmiken nevelkedni. Ezért kérdezem.

Legjobb válasz: Ki lehet kerülni a tápszert, ha elég sokáig szoptatsz, de a fél év ehhez nem elég. 1 éves kora elõtt ugyanis nem célszerû tehéntejet adni a babának. A párod hozzáállása azonban butaság. A tápszer adása nem bûn, az anyatej után a második legjobb a babának. És mi van akkor, ha esetleg nem tudod elég ideig szoptatni? Mégis tehéntejet kap, aztán jöhet az allergia?

Ki lehet kerülni a tápszert, ha elég sokáig szoptatsz, de a fél év ehhez nem elég. 1 éves kora elõtt ugyanis nem célszerû tehéntejet adni a babának. A párod hozzáállása azonban butaság. A tápszer adása nem bûn, az anyatej után a második legjobb a babának. És mi van akkor, ha esetleg nem tudod elég ideig szoptatni? Mégis tehéntejet kap, aztán jöhet az allergia?
nem nagyon tûrné meg? és ha nem lesz elég tejed éhezni fog?? egyébként ha 1 éves koráig tudod szoptatni nem kell tápszer, de ha nem akkor muszáj adni neki. de ne gondoljátok már azt, hogy az a baba aki tápszeren nevelkedett kevesebb lenne az anyatejesnél.mert valahogy ez hallatszik ki a kérdésbõl.
Az én párom is ezt mondta. Aztán megszületett a lányunk császármetszéssel, nem indult be a tejem, agyonaggódtam magam, hogy nem elég az anyatej (kb szomjoltásra elég volt)meg már a kórházban adtak egy doboz tápszert, mert a fõorvosnõ elfelejtette felírni neki.Szóval hazaértünk, sírt a gyerek, cicire tettem de mindkettõt kiszívta és üvöltött tovább, erre a párom:Adj neki tápszert, ne éheztesd azt a gyereket! Hozzá kell tenni, hogy kicsit sárga volt a lányom, így egész nap aludt és kb 4-5 óránként kelt enni.Mondták, hogy ébresztgessem, de nem ment, szopi közben meg sokszor elaludt és sehogy nem lehetett ébren tartani. 2n hónapos koráig szoptattam, az utolsó 3 hét már kínszenvedés volt mindkettõnknek.Fejni sem tudtam semmilyen módszerrel és minden tejszaporító módszert kipróbáltam. A lényeg, hogy most 6 hónapos, tápszeres, kiegyensúlyozott, boldog, jókedvû, mosolygós, jó étvágyú vasgyúró kisbaba.És semmi baja, nem is volt beteg, még csak hõemelkedése sem volt pedig már kibújt az elsõ fogacska is tegnap. A mai tápszerek sokkal korszerûbbek, mint 20 éve, meglehet kissé macerásabb, mert mindig frissen kell készíteni, ha el is mentek otthonról, a cici meg mindig ottvan.Én mégsem bánom, hogy így lett :) De talán a másodiknál azért több szerencsém lesz, de ha õ is tápszeres lesz akkor az lesz. Anyagilag megterhelõbb, de nem megyünk tõle csõdbe azért.Drágább a sok zöldség meg gyümi meg bébiétel meg tejpép amiket most eszünk:) Ne aggódj azon, hogy nem lesz tejed, lesz és kész és ne legyen otthon tápi meg cumisüveg, amikor csak kéri tedd majd mellre a babádat és beáll a dolog mielõbb:) Minden jót nektek és boldog babavárást!
Azért azt is megkérdezném a férjedtõl, hogy akkor mi a hála Istent fog csinálni, ha nem lesz tejed? Éhezni fog a pici??? Nekem nem volt tejem, csak nagyon kevés. 5 hónapig tudtam csak szoptatni, utána mit adtam volna a gyereknek? 1 éves korig min. napi fél liter tejalapú táplálékra szükség van (anyatej v. tápszer formájában) - sõt, igazából nem csak 1 éves korig, hanem a késõbbiekben is fontos a tej. És hogy miért nem kértem nõi tejet? Mert ismerek olyan anyukát, aki tejleadó volt, miközben dohányzott. Na kösz, ilyen anyatejet inkább nem adok a gyereknek. Egyértelmû, hogy maradt a tápszer, mint lehetõség, a gyerek éhen nem halhat.
Nekem 2 hétig volt tejem (akkor is nagyon kevés). 2 hetes korától 7 hónapos koráig tápszeres volt. Makkegészséges baba. 7 hónapos korától tejet adok neki, mert egyáltalàn nem hajlandó már megenni a tápszert. Ez van, nem ajánlás ide vagy oda. Azért pici korban nem rossz a tápi. Csak egy idö után nekik is lesz ízlésük és nem eszik meg :D
Nekünk sikerült elkerülni. Ha még a szülés elõtt tájékozódsz a szoptatás mibenlétérõl, az esetleges problémákról, és tudod, hova fordulhatsz szakszerû szoptatási tanácsért, akkor a legtöbbet tetted a szoptatás sikeréért. (kivéve, ha van egy szupi védõnõtök, ami ritka, mint a fehér holló). Ha ennek ellenére nem jön össze a dolog, az sem katasztrófa. Féléves kor után akkor marad meg a tejed, ha mindig szopi után kb fél órával eteted szilárd étellel. Így egyéves koráig dominálni fog az anyatej az étrendjében, a szilárd csak kiegészíti ezt a baba igényeinek megfelelõen. 1-1, 5 éves korában már adhatsz tehéntejet. De ha sikerül eddig szoptatni, akkor az a tapasztalat, hogy tovább is fogsz majd. Addigra úgyis kap sajtot, joghortot, szóvel nem olyan sürgõs a tehéntej, ha szopik is. 2 év 2 hós volt a lányom, mikor teljesen abbahagyta a szopit. 20 hós korában kezdze érdekelni a tehéntej, ma már imádja. Ajánlaom a következõ honlapot alapos áttanulmányozásra, a szoptatási tanácsadók elérhetõségeinek kimásolását: http://www.lll.hu
Húgomnak rengeteg teje van, a kislányuk mégis tápszeres, mert allergiás az anyatej valamely összetevõjére (igen, ilyen van!!) és most tejmentes tápszert eszik 3 hónapos kora óta. (Most 9 hónapos).
Lehet, hogy nem tartozik szorosan a témához, de sosem tudhatod, mikor kell tápszerhez nyúlni. Nálunk pl. nem kellett, mert bõven volt tejem. Sajnos a kislányomnak felszívódási zavara van (független attól, hogyan volt táplálva). Most speciális tápszert kap, holott már mindent ehet. Ha a férjem ezt nem tûrné meg, a gyerekünk nem tudna testileg, szellemileg tovább fejlõdni. Nem méreg a tápszer, ezt muszáj leszel megértetni apával.
Ha szükség lesz rá, akkor majd a párod lesz az elsõ, aki szalad a gyógyszertárba, tápszerért, ne aggódj ezen. De nem feltétlenül kell majd tápszer, ne aggódj. A fiam pl. 15 hónapos koráig szopizott, 6 hónapos koráig kizárólagosan, azóta tejet kap. Vagyis õ sem kapott tápszert, azért ez nem olyan ritka.
Ha elég tejed van, és elég ideig szoptatsz, ki lehet kerülni. Én majdnem kétéves koráig szoptattam a fiamat igény szerint, soha nem kapott tápszert. De ha rászorultok, se essetek kétségbe. Ma már nagyon jó tápszerek vannak. Viszont ha semmiképp nem akartok tápszerezni, lehet más anyáktól lefejt tejet venni. Ennek nem tudom pontosan a módját, de megoldható. Ismerek olyat, aki egy kisfagyasztónyit ajándékozott egy örökbe fogadott kisfiúnak.
"Én ugyan nem ismerem ezeket a termékeket, de párom nem nagyon tûrné meg. Már párszor kijelentette, hogy az õ gyereke nem fog ilyesmiken nevelkedni" És õ ismeri ezeket a termékeket? Ezek anyatej helyettesítõ dolgok azoknak akik nem tudnak elég anyatejet adni a gyermeküknek, én pl. csak 2 hétig tudtam szoptatni, de utána már nem, hát nem tudom mit adnék a gyerekemnek ha nem lennének ezek a termékek. Kívánom, hogy minél tovább tudj szoptatni, de 1 éves kor elõtt nem lehet tejet adni a gyereknek, így addig szoptatnod kell, egyéb estben pedig jön a tápszer. Jó babavárást!
akkor kezd el puhítani a párodat, mert hülyeségeket beszél. Nekem két gyermekem van, sajnos egy hormonális betegség miatt az elsõnél 4 hétig, a másodiknál 3 hétig volt csak tejem, de ezt se úgy értsd, hogy dõlt volna, egy olyan étkezés nem volt, ahol nem kellett volna hozzápótolni tápszerbõl, még a reggeli sem, pedig minden létezõ dolgot kipróbáltunk, már orvosi segítséget is igénybe vettünk, hogy hátha lehet növelni a tejmennyiséget, de nem ment. Nálunk muszáj volt a tápszerhez nyúlni. Egészséges mind a két gyerek, nem elhízottak, sõt... Mi lett volna, ha nem adok nekik? Éhen haltak volna. Van, akinek nincs szüksége tápszeres kiegészítésre soha, de ezt elõre nem lehet tudni.
27 hónapos lányom még szopik éa soha nem kapott tápszert
Én is ki akartam kerülni a tápszert, mégis szükségünk lett rá a 4. hónaptól. Mégsem lett a gyerekem sem alulfeljlett, sem lufifejû... és még jóízûen ette is a tápszert. Ha a férjem ilyet mondott volna, hogy nem tûri meg a tápszert a házban, hát repült volna valószínûleg.
Ó Istenem, de buta hozzáállás a férjed részérõl... Ahogy az elsõ írta, kikerülheted, ha lesz 1 éves koráig tejed. Ha nem, persze adhatsz neki boltit, de jó ha tudjátok, hogy egyetlen gyerekorvos sem javasolja 1 éves kor elõtt. Férjed kicsit nézzen utána a dolgoknak, ha oda kerül a sor. Persze kívánom, hogy legyen elég tejed! (Egyébként mi tápszereztünk is mindkét gyereknél, okosak, egészségesek, semmi bajuk tõle:) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Ha azt olvastátok a sorok között, hogy szerintem vagy párom szerint nem fejlõdhet rendes baba tápszeren akkor tévedtek. Pusztán elméleti kérdés, mivel még a baba nincs meg és nem is biztos, hogy lesz-e vagy sem elegendõ tejem. Nem állítok olyat, hogy az én babám csak anyatejes lesz, mert nem tudhatom. A fél éves kor utáni hozzátáplálást úgy értem, hogy akkor már anyatejen kívül mást is ehet.

Ki lehet ma vinni az egy év alatti babákat? 7, 8, 9 hósotokta kiviszitek ebben a szélben?

Legjobb válasz: Szia! Én nagyon rossz idõben csak a teraszra (családi ház) viszem ki. A babakocsiban elalszik, ott hagyom míg fel nem ébred. De ha állítható a babakocsitok tolókarja, akkor szerintem mehettek is vele. Az a lényeg, hogy ne fújjon be a babához a szél.

Szia! Én nagyon rossz idõben csak a teraszra (családi ház) viszem ki. A babakocsiban elalszik, ott hagyom míg fel nem ébred. De ha állítható a babakocsitok tolókarja, akkor szerintem mehettek is vele. Az a lényeg, hogy ne fújjon be a babához a szél.
én ilyenkor mindig ráhúztam a kocsira az esõvédõt és úgy mentünk. hideg idõben mindig kétszer annyi ideig aludt a babakocsiban, azóta is utálja a meleget:) szóval mi mentünk ilyenkor is.
Az enyém csak 7 hetes , de mi is kimegyünk esõvédõvel. Vannak dolgok amiket el kell intézni mindegy milyen idõ van és segítségem nulla.
Sok családnál ez nem "akarás" kérdése, hanem muszáj. Pl. ahol a nagyobbat kell vinni oviba, suliba, vagy valami fontos elintéznivaló akad. Az élet nem áll meg, csak mert rossz idõ van. Jól be kell öltöztetni, föltenni az esõvédõt és nosza.
A kérdező hozzászólása: Hát mi is így vagyunk menni kell a nagyért az oviba :D Autóval még bonyolultabb mrt itt van az utca végén az ovi és nem egyszerûbb húzni a kocsiból ki be a kicsit meg nem is szeretek nagyon vezetni ilyen fejfájós idõben. Ja meg mire a kicsit beültetem nagy nehezen bekötöm a nagy kitér a hitébõl. Babakocsival egyszerûbb
Persze, kutya baja nem lesz, ha fel van normálisan öltöztetve. Svédországban és Oroszországban is élnek gyerekek, a Svédek -20 fokban is kiviszik õket. Szoktatás kérdése. Az én babám téli, én tavaly is kivittem még mínuszban is, szélben is, kutya baj nem volt! Nem szabad túl védeni, a széltõl is óvni õket. Rendes sapi, ami a fülét is védi, sál, meleg ruha, cipõ, esetleg takaró és mehettek.

Mennyi folyadékra van szüksége egy 7, 5kg-s babának naponta? Ki lehet ezt számolni súly alapján?

Még kap anyatejet 2-3 alkalommal egy nap, és már eszik szilárdat is 4x egy nap. Így mennyi folyadék kiegészítsét kell neki adnom naponta?

Legjobb válasz: Babám pont ekkora: mi kb 1-1,2 liter folyadékot fogyasztunk ÖSSZESEN. Tehát ebben a hami is benne van. Kicsit szorulásos, szóval próbáljuk sokat itatni, így jön ki a mennyiség.

Babám pont ekkora: mi kb 1-1, 2 liter folyadékot fogyasztunk ÖSSZESEN. Tehát ebben a hami is benne van. Kicsit szorulásos, szóval próbáljuk sokat itatni, így jön ki a mennyiség.
K´náld meg többször innivalóval.Ha szomjas lessz úgy is inni fog.
Én azt olvastam egy doktornõ által írt könyvben, hogy kg-onként 120-150 ml folyadék kell egy nap. Ha hasmenése van, vagy hány, akkor még több. Hát én ezt még sose tudtam elérni. Van, hogy ennek még a felét sem érjük el. Vérvételen mondta is a dokinõ, hogy próbáljak meg több folyadékot adni a fiamnak, mert elég sûrû a vére. Nagyon nehezen tudták levenni a szükséges mennyiséget. Azt tanácsolta, hogy sokkal változatosabban kínáljam. Tény, hogy eddig majdnem csak teát kapott. Azóta adok már mindenfélét, kakaót, frissen facsart narancslevelt, vagy mandarinlevet, limonádét. Azóta tényleg javult egy kicsit a helyzet.


Brendonban ki lehet próbálni a babámmal a hordozókat, kengurukat?

Legjobb válasz: Nem tudom, csak azt, hogy ha olyan hordozót szeretnél, és úgy hordozni ami és ahogy jó, akkor ne a Brendonban keresgélj:). Vagyis ott is lehet kapni Amazonas kendõket, de hogy ott nem fogják tudni neked megmutatni rendesen, hogyan is kell használni, az tuti:) A kengurukról meg inkább mondj le, neked és a babádnak is van sokkal- sokkal megfelelõbb hordozóeszköz:). Inkább keresd fel a hozzád legközelebb esõ hordozós klubot, vagy tanácsadót, akkor biztos lehetsz benne, hogy mindkettõtöknek a legjobb, legegészségesebb megoldást fogod megtalálni:).

Nem tudom, csak azt, hogy ha olyan hordozót szeretnél, és úgy hordozni ami és ahogy jó, akkor ne a Brendonban keresgélj:) . Vagyis ott is lehet kapni Amazonas kendõket, de hogy ott nem fogják tudni neked megmutatni rendesen, hogyan is kell használni, az tuti:) A kengurukról meg inkább mondj le, neked és a babádnak is van sokkal- sokkal megfelelõbb hordozóeszköz:) . Inkább keresd fel a hozzád legközelebb esõ hordozós klubot, vagy tanácsadót, akkor biztos lehetsz benne, hogy mindkettõtöknek a legjobb, legegészségesebb megoldást fogod megtalálni:) .
Hordozóház ;)

7 és fél hónapos babával ki lehet, ki mennétek strandra? Miket plusz dolgokat érdemes vinni?

Legjobb válasz: Igen, egy 7,5 hóssal már ki lehet menni a strandra, de én vízbe (közös medencébe) biztos, hogy nem engedném, max vinnék egy pancsolót, azt feltölteném tiszta vízzel, és abba tenném bele. Naptej, pelus, napernyõ, mindenképp árnyékba menjetek, fehér vékony sapi, sok-sok folyadék, kaja.

Igen, egy 7, 5 hóssal már ki lehet menni a strandra, de én vízbe (közös medencébe) biztos, hogy nem engedném, max vinnék egy pancsolót, azt feltölteném tiszta vízzel, és abba tenném bele. Naptej, pelus, napernyõ, mindenképp árnyékba menjetek, fehér vékony sapi, sok-sok folyadék, kaja.

Ha tejserkentés céljából a gyakori szoptatást alkalmazzuk, akár fel is kell ébreszteni a babát, vagy ki lehet várni, hogy magától keljen?

Legjobb válasz: A babákat soha nem kell felkelteni az evés miatt. Persze ha nem koraszülött, vagy nem sárga.

A babákat soha nem kell felkelteni az evés miatt. Persze ha nem koraszülött, vagy nem sárga.
Soha, semmiért nem ébresztenék fel alvó gyereket (az elsõ által említett problémák kivételével). Örülj, ha alszik.
Csatlakozom :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! 4 órát is alszik 2 etetés közt....de hagyom, eddig sem keltettem föl. csak így nem túl gyakran szopik.;)
Dehogy kell felébreszteni! Örülj, hogy ilyen csodababád van, 4 órát alszik! Nagyra nõjön!

Ha a babám 4, 5 hónapos és megeszik egy adag - 160 ml körüli gyümölcspépet, ezzel ki lehet váltani egy étkezést? És mikor adjam a nap folyamán?

Ma volt itt a véd?n? és már teljesen összezavarodtam, mert eddig úgy csináltam, hogy 13 óra körül kapott gyümit (alma, barack), a többi étkezésre pedig tápszert, azaz 9kor, 17kor és 20kor. Erre ? azt mondta gyümivel nem lehet kiváltani egy étkezést, csak köztesként adhatom pl. 10 körül, de 13kor ugyanúgy adnom kell neki a tápszert. Már így kiváltva etettem kb. 1,5 hete, de soha nem reklamált hogy éhes lenne, kibírta este 5ig a tápszerig. Most akkor rosszul csináltam, és hogy csináljam ezután?

Legjobb válasz: Ha a babád jól van és hízik szépen, akkor nem csináltad rosszul. De szerintem nézz szét itt: http://www.lll.hu/ Azt hiszem az elsõ étkezés nekünk az ebéd volt, de azt is csak nagyon késõn, nagyjából 7 hónaposan vezettem be, elsõ elõtte még sokáig kapott anyatejet. Így mivel mi anyatejesek vagyunk, nem tudok másban segíteni. De a honlapon vannak szakértõk és nagyon jó cikkek. Nézz szét. :) Sok sikert és kitartást!

Ha a babád jól van és hízik szépen, akkor nem csináltad rosszul. De szerintem nézz szét itt: http://www.lll.hu/ Azt hiszem az elsõ étkezés nekünk az ebéd volt, de azt is csak nagyon késõn, nagyjából 7 hónaposan vezettem be, elsõ elõtte még sokáig kapott anyatejet. Így mivel mi anyatejesek vagyunk, nem tudok másban segíteni. De a honlapon vannak szakértõk és nagyon jó cikkek. Nézz szét. :) Sok sikert és kitartást!
Én uzsonnára adok neki gyümölcsöt és ezzel egy étkezést kiváltottam. Nem iktattam be egy plusz étkezést a gyümölcs kedvéért. A gyümölcs után már nem éhes, nem is adok Neki tápszert. Szerintem jól csináltad eddig.
Én is uzsonnára szoktam neki adni (egy étkezést kiváltva), de szoktam bele reszelni kekszet (anékül nem eszi meg). Ha megeszi az egészet, elvan vele az esti szopásig. Akkor szoktam megszoptatni, ha nem eszi meg.
Van aki csak 3 évesen kezd el beszélni... Tök változó...
Hivatalosan 3 éves kor után tartjuk kórosnak, ha egyáltalán nem beszél. De ez gyermekfüggõ, mint szinte minden. Ismerek olyat, aki 3 éves koráig szinte semmit se mondott, utána pedig hirtelen beindult. Sokat beszélgess vele, mesélj neki, mondókázz, énekelj, nevezd meg az õt körülvevõ tárgyakat, dolgokat! Most ez segít a legtöbbet. De fõként ne aggódj, nincs elkésve!!!!
1 évesen még nagyon korai, szerintem ritka az a baba, aki beszél. Néha becsúszik egy-egy értelmesnek hangzó szótag, de sok esetben a szülõ hallja bele. Ilyenkor még utánoznak, a saját nyelvükön mondják el, amit szeretnének. Az egyszerûbb szótagokat, szavakat utánunk mondják, ha!!! van kedvük. Nincs semmivel sem lemaradva a babád, ne aggódj 9 hós kislány anyukája, magyar tanár

Mivel szivja ki a babam orrat? Ha napi 5x lehet a porszivos orrszivot hasznalni, de az en babam orra percenkent folyik. Mit tegyek?

amit a korhazban adtak gumi kezi szivoval szivogassam?

Legjobb válasz: koszonom szepen a valaszod

A kérdező hozzászólása: koszonom szepen a valaszod
szia! használj orrcseppet .van újszülött korunak is . napi 3x az segyt hamarabb kiüríteni az orrát.namost mikor belecsdöpentsz utána várj úgy10 percet az szépen összegyûjti és porszívóval vigyázz szûkísd le a nyílását azzal szépen adig szivatod míg ki nem ürûlt teljesen mindkét orluk. ne félj sírni fog de nem fáj neki és utána neki is könnyebb lesz.ezt napi 3x4 megcsinálod ha kell töbször .ami közben kifojik meg szépen törölgeted neki.d fontos hogy mindig jól kiszivasd az orrát mert akkor ujra és ujra visszafog jönni.

Már ki lehet vinni a 7 hós babát járókában napközben?

De ha kiteszem a napra, ott nagyon t?z a nap, az árnyékban meg még nincs olyan jó id? szerintem. Van aki már kivitte a picúrt? És ha igen, mit adtatok rá? Nem fázik meg?

Legjobb válasz: szerintem ki lehet vinni, de ha árnyékba rakod jobban öltöztesd fel. Persze nem kell rá sok ruha, de azért ne csak egy rövidujjú bodyt adj rá.

szerintem ki lehet vinni, de ha árnyékba rakod jobban öltöztesd fel. Persze nem kell rá sok ruha, de azért ne csak egy rövidujjú bodyt adj rá.
Én szombaton kitettem, ilyen fél napos, fél árnyékos helyre.Volt rajta egy rövid ujjú body egy nagyon vékony felsõ és egy harisnya!Bõven elég!!!!!Sok innivaló.
Az én kislányom napok óta a teraszon érzi csak jól magát. Nincs járókánk, így két vastag plédet terítek le, azon játszik (még nem mászik). Hosszú ujjas body, vékony nadrág, zokni és kocsicipõ van rajta. Tegnap 23 fok volt a teraszon árnyékban, a lakásban sem volt ennyi télen, csak 21-22 fok. Akkor se öltöztettem fel jobban. Eddig még náthás sem volt. 7 hónapos


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!