Találatok a következő kifejezésre: Ki lehet a születendő (2 db)

Lehet ilyen? Nem tudok a gyerekekkel mit kezdeni, ezért kérdezem szerintetek lehet olyan h v. ki nem szereti majd a születendő gyerekét?

Szeretnénk a párommal 1-2 éven belül gyereket (vagyis igazából én nem érzem ezt 100%-ig), de nagyon félek h nem fogom szeretni, nem tudok vele mit kezdeni. És ezek miatt ? sem fog engem szeretni.

Legjobb válasz: Ne aggódj, nekem sincs érzékem a gyerekekhez, szorongok a közelükben, nem tudom, hogyan közeledjek feléjük, világéletemben inkább az állatokért rajongtam. Viszont pár éve már rettentõen vágyom saját babára és tudom biztosan, hogy a mi gyerekünk nagyon fogom szeretni, de ehhez az kellett, hogy lélekben megérjek az anyaságra, nálad is biztos eljön majd ez az idõ. 29N

Ne aggódj, nekem sincs érzékem a gyerekekhez, szorongok a közelükben, nem tudom, hogyan közeledjek feléjük, világéletemben inkább az állatokért rajongtam. Viszont pár éve már rettentõen vágyom saját babára és tudom biztosan, hogy a mi gyerekünk nagyon fogom szeretni, de ehhez az kellett, hogy lélekben megérjek az anyaságra, nálad is biztos eljön majd ez az idõ. 29N
Saját gyerek más lesz. Õt érzed majd a hasadban mozogni, õ hozzá odabújsz, õt öleled, és különben is évekig te leszel számára az ISTEN, de szó szerint. Egy idegen gyerekkel nincs olyan bensõséges kapcsolat, mint ami a sajáttal az ölelgetés, odabújás után kialakulhat.
Nekem az a bajom, hogy 34 évesen még mindig nem érzem, hogy itt lenne az ideje a gyerekvállalásnak, azt viszont tudom, hogy egyszer mindenképpen akarok gyereket. Viszont nagyon parázok attól, hogy kifutok az idõbõl. Irigylem azokat, akik vágynak gyerekre. Én nem attól félek, hogy nem fogom szeretni vagy õ engem nem, hanem hogy képtelen vagyok a rendszerességre. Akkor kelek, amikor akarok, akkor alszom és annyit, amennyit akarok, akkor eszem, mikor éhes vagyok, ha nincs kedvem fõzni, akkor nem fõzök. Gyerekkel ezeket nem lehet megcsinálni, azt tudom, és igazából nem is akarom, mert azt is tudom, hogy nem lenne jó neki. + Félek a terhességtõl meg a szüléstõl. Arra gondoltam, keresek egy pszichológust, hátha tud segíteni.
Szerintem a problema ott van elasva, hogy a mai tarsadalomban (lehet h regebben is de nem ennyien) vannak egyedek, akik nem akarnak gyereket. Ha hipnozisba a tudatalattibol elohivnak, hogy mit is akar az egyen igazabol, akkor azt mondana, hogy NEM akarok gyereket. Minden zsigereben erzi, hogy nem akar, de a fejeben megis jonnek olyan gondolatok, hgy lehet h megis akar? Az allatoknal meg megvan a szaporodasi oszton, az emberben ez mar nincs es nem is kell. Vagyunk elegen, az emberi faj nem fog kihalni, ha egyikunk, masikunk nem szul gyereket. A gond pedig ott kezdodik, hogy sokan nem tudjak eldonteni mit akarnak!!! Es a media, neveltetes, szuloi nyomas, divat, baratnok, hagyomanyok stb nyomasara ugy gondoljak, h nekik szulni KELL. Es az ilyen meggondolasbol szuletett utodokbol lesznek az olyan polgartarsaink, akikre azt mondjuk "neked is mentek volna a szuleid inkabb moziba". Persze ha mar megvan a baba, az ember megprobalja legjobb tudasa szerint felnevelni, aldozatokat hoz, de az eredmeny sokszor nagyon-nagyon hibas, vagy inkabb ugy irom, hagy nemi kivannivalot maga utan. Az ilyen embereknek jobb nem szulni. Lehetnek hasznos polgarok es csinalhatnak nagy dolgokat az eletben, nem lesznek se tobb se kevesebb ha nem szulnek. En csak azt szeretnem, ha mindenki elegendo idot forditana arra, hogy ezt az egeszet atgondolja. Es a dontest (hogy szul-e vagy sem) az alapjan hozna meg, hogy o mit gondol a dologrol, hogy szive szerint o mit akar csinalni. Nem az anyukaja, nem a ferje, nem a baratnoje, hanem csakis o maga. Ebben a dontesbe igazabol senkinek nincs beleszolasa, csak annak, aki azt a gyermeket a szive alatt ki fogja hordani. Kedves kerdezo: ha nem erzed 100%-ig, akkor megis mi alapjan fogsz donteni. Vallasz majd gyereket azert, mert a parod is szeretne, de TE nem vagy benne 100%-ig biztos? Hm....
Drága elõttem szóló! Tudod vannak helyzetek... "sajnos" én is bevállaltam a második gyereket a volt férjem kedvéért nem kellett volna, és igen, én nem akartam, de megszületett és onnantól kezdve megváltozott a helyzet... Imádom a fiam, bár nem hozta helyre a karpcsoaltunkat, ahogyan anno én reméltem.
A kérdező hozzászólása: Én nem a párom kedvéért vállalnék gyereket, hanem mert mindketten akarjuk. És akarjuk is. Csak egy nõ ezt másként látja. Mert a gyerek elsõsorban az õ "gondja" lesz. De ez nekem nem is baj. Én inkább hasonlóan az egyik hozzászólóhoz a terhességtõl de inkább a szüléstõl félek. Sajnos - nem minden esetben - ebben a világban már mindenrõl tudunk, mindent meg tudunk nézni a neten (szüléseket is) és tudjuk mi vár ránk. sokszor jobb ha nem tudjuk - szerintem!
4. válaszoló vagyok. Én pl. meg sem mertem nézni a neten. :) Úgy voltam vele, hogy jobb nem tudni. De nem biztos, hogy jobb, nem tudom. Aki meg azt írta, hogy aki nem biztos benne, az jobb, ha nem szül: szerintem sok olyan ember van, aki biztos benne, hogy akarja a gyereket, és mégsem tudja normálisan felnevelni, mert át se gondolta, mit akar olyan biztosan, aztán rájön, hogy nem neki való, nincs türelem. Aki meg a az ötödiket szüli, miközben az elõzõ 4 közül kettõ a javítóban van, kettõ meg állami gondozásban, na az is biztos lehet a dolgában, de attól még ugyancsak nem kéne az az ötödik gyerek. Úgyhogy nincs igazad, kedves válaszoló. Abból, hogy valakinek vannak félelmei, még nem következik egyenesen, hogy rossz szülõ lesz, és ez fordítva sem igaz.

Ki lehet gyámja a születendő gyermeknek, ha az anya és az apa is kiskorú?

Legjobb válasz: Szia. ha mindke´t szülö kiskorú,akkor a gyám valamelyikötök szülöje lehet.Ezt a gyámhatósa´gnál tudjátiók elintézi,és ott mondanák meg a legbiztosabb választ.

Szia. ha mindke´t szülö kiskorú, akkor a gyám valamelyikötök szülöje lehet.Ezt a gyámhatósa´gnál tudjátiók elintézi, és ott mondanák meg a legbiztosabb választ.
A kérdező hozzászólása: az anyai ág az erõsebb?
Itt nincs erõsebb meg gyengébb, a gyámhatóság azt nézi, hogy mi elõnyösebb a gyereknek, hol látják biztosítottabbnak a gyerek helyes fejlõdését. Na persze csak akkor ha az illetõ vállalja, hiszen erõszakkal senkit nem lehet arra kényszeríteni, hogy gyám legyen. Ha a gyámhatóság nem talál megfelelõ gyámot, akkor állami gondozásba kerül a gyerek. De ha valaki vállalja a gyámságot, és megfelelõ körülményeket tud biztosítan, akkor természetesen az lesz a gyám. De törekszenek rá, hogy a baba az anya közelében maradjon, ám ez nem törvényszerû, ha az apai nagyszülõk jobban gondját tudják viselni, akkor oda kerül.
Mielõtt megszületne pici célszerû az illetékes gyámhivatalnál információt kérni. A gyámhatóság mindkét nagyszülõt meghallgatja, hogy vállalják-e a gyámságot, majd Környezettanulmányt kérhet az illetékes gyermekjóléti szolgálattól, és eldönti, hogy melyik szülõ lesz a pici gyámja. Lehet ez az egyik nagypapi vagy nagymami. De közösen is eldöntheti a család. Általában a családok azt a nagyszülõt jelölik gyámnak akinél lakni fognak a picivel. Ja és gyámság csak addig tart míg valamelyik szülõ az anya vagy az apa be nem tölti a 18. életévét.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!