Találatok a következő kifejezésre: Ki lehet a pánikbetegségből (3 db)

Pszichiátria ambuláns ellátás
Vagy elõbb , ha van pénzed egy magánorvos , pszichiáter segíthet, mert jobb ezt bogyók nélkül legyõzni. és igen, sikerülhet!

Ki lehet gyógyulni a pánikbetegségből?

Legjobb válasz: Attól függ, mennyire súlyos, mióta tart, milyen segítséget tudsz igénybe venni. Nekem major depresszióm volt, enyhébb pánikrohamokkal kísérve. Három év alatt gyógyultam ki belõle.

Attól függ, mennyire súlyos, mióta tart, milyen segítséget tudsz igénybe venni. Nekem major depresszióm volt, enyhébb pánikrohamokkal kísérve. Három év alatt gyógyultam ki belõle.
Ez ismerõsöm szövetséget kötött a Sátánnal és úgy gyógyult meg a pánikbetegségbõl!!!!
MAGÁTÓL RENDBE JÖN IDÕVEL!HA FOLYAMATOS STRESSZBEN ÉLSZ/BOLDOGTALANSÁGBAN MEGMARAD EZ AZ ÁLLAPOT!HA MEGNYUGSZOL SOKAT PIHENSZ KELLEMES DOLGOKKAL TÖLTÖD HUZAMOSABB IDEIG AZ ÉLETEDET FOKOZATOSAN LASSAN MEGGYÓGYULSZ!!!SEX IS SOKAT SEGÍT+MOZGÁS!GYÓGYSZEREKET FELEJTSD EL! HACSAKNEM ERÕS ROHAMAID IS VANNAK...
16 éves koromban jelentkeztek elõször. Teljesen tudatlan voltam, nemtudtam mi történik velem. Vert a víz, szorított a mellkasom, féltem. Azthittem szívrohamom van vagy valami. Nem mertem elmondani senkinek jóideg de mikor már elviselhetetlen volt mondtam édesanyámnak hogy vigyen el EGK-ra. A szivem teljesen egészséges volt. A doki elmagyarázta hogy ezek a tünetek lehetnek pánikbetegség tünetei. Otthon utánaolvastam mi az a pánikbetegség és teljesen megnyugodtam, megértettem hogy csak pszichésen generálom és nem dobom fel a talpam a következõ rohamnál, na onnantól fogva nem is jött egy se. Most 22 vagyok és telljesen egészséges. Egyszóval AZT KELL ELHINNI HOGY CSAK AZ AGYAD PRÓBÁL VELED SZÓRAKOZNI DE TE VAGY A FÕNÖK. Ha elhiszed, meggyógyultál.
rám elöször 13 évesen jöhetett/jött...nagyon szar érzés sohase akarjátok megtudni nekem egy dolog váltotta ki mégpedig apám barátnõje....soha nem emlitettem senkinek emrt ugy voltam vele majd elmulik hála istenek de lekopogom elmult....néha probálkozna vissza jönni de erõs akarattal és egy kis odafigyeléssel ugy hiszem lelehet gyürni a bestiát!
utlsó válaszolónak, hogyan sikerült? gyógyszerel v nélkül?? légyszi segíts köszi
Igen, kilehet. Én már szerencsére a végénél járok :) ) Sok sikert!
Köszönöm a választ. Remélem sikerül.. !
Sziasztok!Igen, ki lehet!De nagyon nehéz!Az embernek minden akaratát össze kell szednie hogy 1kis javulást érjen el! A fejben dõl el minden, ha úgy álsz hozzá hogy nem fogsz meggyógyulni, akkor nem is fogsz!Meg fogok gyógyulni, nem lesz semmi baj!Én mindíg ezt mondogattam magamban!De szakemberek segítségét mindenféleképpen ajánlom!+Nem vagyok szent, de mindeneste elmondtam egy imát, és bibliát olvastam, mert aki nem hisz istenben az nem hisz saját magában!Tudom hogy nagyon nehéz de fel a fejjel, tudod meg fogsz gyógyulni!!!
Sziasztok! 17 éve vagyok pánikbeteg (agorafóbiás) Ez idõ alatt több gyógyszert kipróbáltam és volt hogy hónapokig jobban voltam. Leakartam szokni a gyógyszerekrõl, mert volt egy terhességem, de a magzat elhalt. Fél év telt el, hogy nem szedek semmit, de vissza jutottam oda, hogy nem tudom elhagyni a lakást. Mi marad? újra el kell kezdenem szedni valamit. Nagyon szomorú.. Remélem és szívembõl kívánom, hogy legyenek olyanok, akinek tényleg sikerül!
Ki lehet nekem is sok idõ kellett de gyógyszer és doki nélkül sikerül nem modnom 100%osnak de nagyon jó a helyzet mielõtt javulni kezdett volt hogy ha valahova indultam olyan ideges voltam hogy hánytam is, de a szédülés remegés se volt ritka.Van remény csak akarni kell, tényleg kicsit bele kell kényszerítenie magát bizonyos nem kivánt helyzetekbe az embernek és jobb lesz idõvel hidd el.
Igen ki lehet nyugi, de ez idõ kérdése...tudom nagyon nehéz dolog mert nekem is volt..
nekem 3 év alatt magától múlt el
Sziasztok!Én középiskolába járok és egyszerûen mindennaposak a stressz helyzeteim, éjszaka nem alszom, folyamatosan azon jár az agyam hogy mi lesz akkor ha bemegyek, ülök a buszon és már akkor stresszelek, félévre megkaptam a magántanulói státuszt mert kezdett eldurvulni a helyzet, nálam ilyen tünetek jöttek, és jönnek elõ : szájzsibaddás, hidegrázás, légszomj, és gyakori a migrén , ez borzasztó nem tudom mit csináljak, borzasztóan kétségbe vagyok esve, hogy mi lesz, egyet tudok ez így nem normális , aki esetleg tud segíteni, annak nagyon megköszönném, Sziasztok
Igen, ki lehet, de mindenképp szakember segítsége kell. Én is pánikbeteg voltam, pszichológus segített, kb. 9 hónap kellett, mire egy elfogadható szintre eljutottam. Régen még az utcára sem mertem kilépni, nagyon féltem. Ha mégis muszáj volt kimenni, akkor napszemüveg, baseballsapka, fülhallgató, és lehajtott fejjel mentem az utcán, senkire nem néztem rá. És persze nagyon féltem az emberektõl. Borzasztó rossz érzés, senkinek nem kívánom. De lehet rajta segíteni, ma már nem okoz gondot, ha emberek közé kell mennem, és egyre javul az állapotom.
Jujj utolsó!:S No a lényeg én 8 éve vagyok pánikbeteg, és nálam az emberek váltják ki, a tömeg. Annyira rosszul tudok lenni, amikor emberek közé kell járnom, h szédülök, hányinger, remegés, de izzadok mellette, fáj a fejem, a gyomrom. Szóval iszonyú.Épp emiatt alig vártam h otthagyhassam a sulit. (nagykorúság)

Ki lehet gyógyulni a pánikbetegségből?

Mennyi ideig kell szedni a gyógyszereket, és ezek milyen típusú gyógyszerek? Nyugtatók? És gyógyszer nélkül, csak terápiával ki lehet lábalni? Van szerintetek olyan erős terápia, ami képes erre? Főként pozitív tapasztalatokat, biztatást, segítséget szeretnék kapni, mert félek, hogy ennek sosem lesz vége, és a gyógyszerektől is félek, hogy nehogy függő legyek :(

Legjobb válasz: Állitólag nem lehet, én mégis azt mondom, hogy igen. Kb. 5 éve kezdõdött, hogy hirtelen szivdobogásom lett, bepánikoltam, hogy meghalok, levert a viz, szédültem, stb. Ha egyedül voltam otthon, azért, ha kimentem az utcára, azért. Aztán elköltöztünk külföldre a férjemmel, és azóta semmi bajom nem volt. Most suli miatt itthon vagyok Magyarországon egy hónapja, elég stresszes a helyzet, és megint kezdõdik. Szóval én azt mondom, tünetmentes lehetsz, de valamin változtatni kell az életedben, méghozzá gyökeresen.

Állitólag nem lehet, én mégis azt mondom, hogy igen. Kb. 5 éve kezdõdött, hogy hirtelen szivdobogásom lett, bepánikoltam, hogy meghalok, levert a viz, szédültem, stb. Ha egyedül voltam otthon, azért, ha kimentem az utcára, azért. Aztán elköltöztünk külföldre a férjemmel, és azóta semmi bajom nem volt. Most suli miatt itthon vagyok Magyarországon egy hónapja, elég stresszes a helyzet, és megint kezdõdik. Szóval én azt mondom, tünetmentes lehetsz, de valamin változtatni kell az életedben, méghozzá gyökeresen.
Sziasztok! Ez a kérdés engem is foglalkoztat. Én január közepe óta küszködöm a problémával. Nekem a tömegközlekedéssel egyáltalán nincs gondom és nem félek semmitõl sem, még a kedvem is jó alapvetõen egész egyszerûen fizikailag vagyok pocsékul. Ezek a tünetek a következõk: izomrángás, kézzsibbadás, tarkótáji és halántéktáji erõs lüktetés, remegés. Körülbelül 2 hónapja szedek rá antidepresszánst, mert olyan rosszul voltam, hogy néha alig bírtam felkelni. Kórházba is kerültem miatta. A Cipralex Melz-et írta fel a pszichiáter. Pár hét után kezdtem magam jobban érezni és a fájdalmak is enyhültek, de ahogy jött egy front vagy nem tudom mi, de megint rámjött a rosszullét. Nem tudom, hogy a gyógyszer nem fejtette ki a hatását vagy tényleg ennyire megérzem a frontokat és ez ezentúl is így lesz-e? Vannak valakinek hasonló tapasztalatai? Tud valaki jó pszichiátert vagy pszichológust ajánlani? Mindent megteszek, hogy jobban legyek, nem csak gyógyszeres úton, de nehezen akar múlni ez a tüneteggyüttes. Tud valaki tanácsot adni?
A kérdező hozzászólása: Utánanéztem a neuroptimnek, valóban jókat írnak róla. egy a gondom: nem tudok gyógyszert bevenni. össze lehet ezt törni, vagy feloldani? nem gond, hogy nem ott fog feloldódni, ahol kéne? nem kapszula, ugye?
A Neuroptim egy rendkívül jó szer az idegekre. Két hónap szedés után már biztos érezni fogod a pozitív hatását. Van egy Neuranax nevû gyógygomba kivonat. Ez nem szintetikus szer. Elég drága, de nálam a Xanax leépítés idõszakában sokat segített. Olcsóbb készítmény az orbáncfû tea, vagy kivonat. Ezt is huzamosabb ideig kell szedni, hogy beálljon a javulás. A Valeriána relax az esti nyugodt alvásban segíthet neked. Napközben ihatsz citromfû teát több csészével is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Mondanál példát a gyógynövényesre? Elsõsorban ezek érdekelnének, mielõtt gyógyszerhez nyúlnék. Pl Sedatif-ot próbálgatom most, de nem tudom, mennyi idõ múlva hat. A Neuroptimrõl jókat hallottam, tényleg annyira jól hat? Köszönöm, ha leírod a tapasztalataidat! Sokat segítesz vele! Minden biztatás jól jön!
Gyógynövényes nyugtatóval is próbálkozhatsz! Sokszor ugyanolyan hatásos, mint a szintetikus nyugtatók. A legfontosabb, hogy valami rendszeres testmozgást el kell kezdened. Például napi szinten a futás is jó. Az idegrendszered támogatására vegyél Neuroptimot. Nekem a fent leírtak sokat segítettek a gyógyulásban.
A kérdező hozzászólása: Minden választ nagyon köszönöm, ami bátorít! A saját tapasztalatok is érdekelnek! Bár úgy lenne, hogy 2 hónap alatt ki lehetne lábalni belõle... adná az ég!
Elsõ vagyok. Lehet, hogy tudatlan vagyok, és orvosnál sem jártam ezzel soha, csak a tapasztalataimat irtam le.
érdekes meglátások ezek a kommentelöktöl, vagy tudatlanok vagy rossz orvosnál jártak.. mindenestre a hajdú-bihar megyei pszichiátriai osztályokon 2 hónap sincs, rosszabba 4 amig valaki kilábal az ilyesmiböl. kezdjük ott hogy irracionális okai vannak a standard pánikbetegsének. (néha még oka sincs) igy csak egyfajta átmenetnek tekinthetö, javában egy sokk vagy sok stressz miatt jön ki hirtelen és múlik el érthetetlenül. gyógyszerrõl nem tudok mit mondani mert nem irtál shemmit. antidepresszánst ritkábban, nyugtatókat gyakrabban irnak azok kellenek is (frontin rivotril medazepam asentra bla bla) és a legutálatosabb dolog, mert ha már nem is pánikolsz, akkor elkezdesz azért mert már nem kell szedni a gyógyszert , de ugy e ettöl jobban lettél ergo ha nem szeded megint szarul leszel stb stb. de mivel ez nem neurotikai hanem pszichés elváltozás, nyugtató+terápia és pikpak kész (már ha megakarsz gyógyulni és normális az orvosod....)
Meglehet gyógyulni. Ez egyén függõ, hogy mennyi idõre. A gyógyszereket körülbelül 4-6 hónapig kell szedni. Vannak esetek, hogy egy évig is. A gyógyszerek, fõleg a nyugtatók függõséget okoznak, de fokozatos leépítéssel le lehet tenni végleg, vagy akár évekre is. Végleg meggyógyulhatsz ha megismered a betegségedet. Kiújulhat, ha hagyod elhatalmasodni a negatív gondolatokat. Én gyógyult pánikbeteg vagyok. A leghatásosabban gyógyszer és pszichológus segítségével lehet rendbejönni. A gyógyszer általában nyugtató és antidepresszáns amit alkalmaznak. Terápiával is meg lehet gyógyulni, csak erõs akarat kell hozzá. Van olyan terápia ami képes meggyógyítani, de ez már a te szorgalmadon múlik. Annyit kell gyakorolni a relaxációt, hogy feltételes reflex alakuljon ki. Azért minden nap tenni kell, hogy ne jöjjön elõ a betegség.
A kérdező hozzászólása: Mi a helyzet gyógyultak? Leírnátok nekünk még pozitív tapasztalataitokat? Valakinek segített például kineziológus? (gyógyszer nélkül)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!