Találatok a következő kifejezésre: Ki lehet a (9713 db)

Ma irodalom órán szó volt egy német költõrõl, aki rendkívül pesszimista világnézettel rendelkezett. Ki lehet õ? A nevét sajnos elfelejtettem és nem írtam fel :/

Olyat is hallottam,hogy akik olvasták a mûveit, volt köztük olyan aki öngyilkossági kísérletet hajtott végre,akkora hatást gyakorolt rájuk.

Legjobb válasz: Kérdezd meg az egyik osztálytársadtól Facebook-on. Nem véletlenül találták ki. Vagy telefonon..

Kérdezd meg az egyik osztálytársadtól Facebook-on. Nem véletlenül találták ki. Vagy telefonon..
A kérdező hozzászólása: Már mindet kérdeztem aki elérhetõ de egyik se tudja... nem volt az anyag része, csak szó volt róla, így senki sem írta fel
Akkor legközelebbi irodalomórán kérdezd meg a tanárt. Költõk közül elég sok a pesszimista. Német szakon végeztem, de még így sincs elképzelésem sem róla, kirõl lehet szó.
A kérdező hozzászólása: Hát marad amit te mondtál második válaszoló. Azért köszi. :) Egyébként Vajda János kapcsán került szóba, nem tudom ez segít -e.
Kérdezõ!! Majd írd meg nevem a költõ nevét, ha megtudtad, mert ez engem is nagyon érdekelne. (elõre is köszi)
Nem Goethétõl Az ifjú Werther szenvedéseirõl volt szó? [link]
A kérdező hozzászólása: #5 : oksa #6 : Nem róla, itt a magányon volt a hangsúly, azért került Vajda kapcsán szóba.

Faragott dísztárgy hátoldalán lévő monogramot ha valaki felismeri, kérem segítsen! Ki lehet a művész?

http://kepfeltoltes.hu/view/130109/SAM_4897_www.kepfeltoltes..

Legjobb válasz: Nem értek hozzá,de úgy néz ki mintha egy "L" és egy "P" betû lenne.

Nem értek hozzá, de úgy néz ki mintha egy "L" és egy "P" betû lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, én "L" és "J" betûknek látom, így néz ki a dísztárgy elölrõl: http://kepfeltoltes.hu/view/130112/SAM_3666_www.kepfeltoltes..
Szép. J is lehet, de nekem inkább p-re hasonlít.

Volt már valakinek kirendelt ügyvédje? Hogy rendelik ki? Lehet a kihallgatás előtt kérni?

Legjobb válasz: ha rendõrségi ügy miatt kell ügyvéd, akkor ott megkérdezik, hogy van-e ügyvéded ha nincs akkor majd õk rendelnek ki melléd

ha rendõrségi ügy miatt kell ügyvéd, akkor ott megkérdezik, hogy van-e ügyvéded ha nincs akkor majd õk rendelnek ki melléd
csak akkor kötelezõ kirendelniük, ha a kihallgatott fiatalkorú, elmebeteg, a magyar nyelvet nem beszéli stb. van még pár ilyesmi indok, de ha nem muszáj, nem rendelnek ki ügyvédet.
pénz hiányába is rendelnek ki..


rákerestem google-n, de nem adta ki. gondolom ilyen noname :D
A kérdező hozzászólása: Javítás: ha ki lehet lépni :)
nem. az most is kötelezõ. a befizetett járulék csak kis része megy az államiba, a többinek magánba kell mennie.
A kérdező hozzászólása: szívás :( minimálbéres vagyok, 100%, hogy nyugdíjas koromig az is maradok. Sajnos. Pluszban befizetni rá nem tudunk. Így nem járok majd rosszabbul, mintha nem lenne magánny.pénztáram?
igazából nem, mert mire te odajutsz, nem lesz olyan, aki nem az. A különbség abban fog állni, hogy melyik pénztárral szerzõdtél, mert ugyan kicsik a különbségek az egyes pénztárak hozamai között, de a kicsi 30 évalatt már nem kicsi, hanem hatalmas.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az is lehet, hogy nem lesz ilyen gondom, mert addigra 90 év lesz a nyugdíjkorhatár. :(
Nem léphetsz ki, hacsak egyszer nem hoznak erre vonatkozóan törvényt. Azt nem tudni hogy rosszabul vagy jobban jársz-e mint a mostani nyugdíjjasok, hiszen õk abból kapnak nyugdíjjat, amit a most dolgozók járulékként befizetnek, a magánnyugdíjpénztár lényege, hogy azt a te számládra teszik és jó esetben gyarapszik, az csak a tied és nem kapja meg más (pl a mai nyugdíjjasok), így ott gyarapszik, aminek a mérték attól függ, hogy azok a bafektetések hosszútávon hogyan alakulnak amiket a pénztárak alkalmaznak, elvileg hosszútávon ez jövedelmezõ lehet.
Még egy elõnye hogy örökölhetõ!

Kiket lehet a "szenteknek" nevezni?

Több egyház sokfélét mond. Most akkor mi az igazság, ha van olyan?

Legjobb válasz: Nincs "igazság" Hivatalosan az szent, akit szentté avattak. Különbözõ vallások, felekezetek különbözõ embereket avattak szentté, tehát lehet valaki katolikus szent, ortodox szent (Pl. Szt István az, akit mindkét felekezet szentté avatott), stb... És van olyan felekezet aki nem avat szenteket.

Nincs "igazság" Hivatalosan az szent, akit szentté avattak. Különbözõ vallások, felekezetek különbözõ embereket avattak szentté, tehát lehet valaki katolikus szent, ortodox szent (Pl. Szt István az, akit mindkét felekezet szentté avatott), stb... És van olyan felekezet aki nem avat szenteket.
Tág értelemben az összes hívõ, akik a keresztség által részesülnek Isten életében és szentségében (vö. Róm 15, 16; 2Tesz 2, 13). Szoros értelemben azok, akiket az Egyház hivatalosan szentté avatott.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. Most akkor semmi sem az, aminek látszik? Már annyi mindenrõl derült ki, hogy teljesen másként van.
Lehet, hogy nem másképpen van, hanem csak te tudtad eddig rosszul, mert nem tájékozódtál megfelelõen?
a katolikus katekizmus szerint: A szentek (Isten barátai) azok az üdvözültek, akiket az Anyaszentegyház példaként állít elénk, és közbenjárásukat kéri.
Valóban: a szent, mint fõnév, valóban az a - szentté avatott - személy, akit az Anyaszentegyház példaként állít elénk, ahogyan azt az elõzõ válaszoló is leírta. Viszont: a kat. egyház szerint a megszentelõ kegyelem állapotában élõ ember is - lényét tekintve - valódi szent.
A második verzióról még a Biblia is ír! Csak az elsõ nem bibliai tanítás, de az már kit érdekel, igaz?
Idõsebb rokonok híján megkérheted az egyik barátodat, biztosan bárki örömmel vállalja!
Bárki lehet a tanú, és bárki kísérhet. Persze vannak "hagyományok", de ezeknek nem tud mindenki megfelelni. Válaszd azt a személyt, aki számodra a "legkedvesebb" :)
Szia.Ha meg nem keso!a templomba ugy szep ha a lanyt az apa kiseri be az oltar ele!nasznagy lehet barki !barat , baratno ! SOK BOLDOGSAGOT!!

Kinek lehet a leghosszabbra növesztett valódi, saját körme Magyarországon és mennyi lehet a hossza?

Legjobb válasz: Pár éve a tévében volt egy magyar nõ, kb. fél méteres természetes körmei voltak, és állítása szerint ez nem zavarta mosogatás meg a többi házimunka közben. Elég durván nézett ki. Keress rá gugliban, biztos kiadja, Fókusz vagy valamilyen hasonló mûsorban láttam annó.

Pár éve a tévében volt egy magyar nõ, kb. fél méteres természetes körmei voltak, és állítása szerint ez nem zavarta mosogatás meg a többi házimunka közben. Elég durván nézett ki. Keress rá gugliban, biztos kiadja, Fókusz vagy valamilyen hasonló mûsorban láttam annó.

Ki lehet a legjobb UFOlógus, UFÓ kutató magyarországon?

Legjobb válasz: #7 Pont azért! Nem érted mi? Látom neked is vonalzóval rajzolták az agyhullámaidat...

#7 Pont azért! Nem érted mi? Látom neked is vonalzóval rajzolták az agyhullámaidat...
Stohl András
nálunk nincs ilyen...
"De egyikük sem hord össze badarságokat alakváltókról, reptoidkoról, világvégérõl, más egyebekrõl." Ha ezt írod, akkor talán te nem érted amit gondoltam. Hol írtam én a fentiekrõl? Ha szerinted csak katonai fejlesztés biológiai és high-tech kutatások fedik ezt a témát, akkor nem tudod mirõl beszélsz. És fõleg itt GYK-on, elvégre innen jött a kérdés, ha valaki ufo kutatásról kérdez, akkor másra gondol. Azt pedig fedi amit említettem.
56%-os szerintem az appercipiáló képességed versenyt fut a funkcionális diszlexiáddal. Fura, hogy egyik sem gyõz. Olvasd már el mindkét hozzászólásomat rendesen!
#18 Talán fejtsd ki bõvebben, mert szerintem értem mire célzol csak nem egyezik a véleményünk, de talán tényleg nem értem. Ha pedig kellemetlenkedni akarsz (ami úgyse jön be, mert itt GYK-on ebbe mosolyogva bele lehet szokni), szóval olvassál a dislexiáról mielõtt dobálódzol szavakkal:)
A kérdező hozzászólása: Ok látom nehéz választani a többségnek, ezért írok néhány jelõltet: Kriston Endre, Soós Tibor, Pusztay Sándor, dr. Egely György, dr. Verõczey Ernõ, prof dr Colman Von Keviczky, Hargitai Károly, Kisfaludy György, Kalmár Iván
Pusztay Sándort jól ismerem. Katona-újságíró volt, most könyvkiadó tulajdonosa. Nem tudok kutatói munkájáról.
Már ezerszer leírtam itt, de akkor röviden még egyszer: A magányos tudósok ideje már régen lejárt. Ki lehet emelni a tudósok milliói közül néhány nevet, de mögöttük is jelentõs csapat áll. Érdemüket elvitatni nem lehet, de a háttér nélkül semmire nem jutnának. Ufókutatást nem létezik. Ha ufón (helytelenül) földön kívülit értünk, az sem létezik. Van viszont a tudomány egésze. Több tudományég vizsgálja magának az életnek a fogalmát. Mit nevezünk élõnek? Ezen belül az értelmes élet lehetõség, az értelem miben léti is külön kutatási program. Hogyan keletkezett a világegyetem, hogyan jöhetett létre a Föld, a földön az élet? A Naprendszerünk többi bolygóján lehetett-e, van-e, a jövõben megjelenhet-e élet. Más galaxisokban lehetséges-e élet. Ez csak néhány dolog. Olyan kutató nincs, aki videókat nézeget, s felvisít, hoppá, ez egy földönkívüli.
"Ufókutató nem létezik. Sem jó, sem rossz. Az összes tudományág érintett, de az itt használatos értelemben nem létezik ufókutató." "Ufókutatást nem létezik. Ha ufón (helytelenül) földön kívülit értünk, az sem létezik. " Ufókutató LÉTEZIK, csak szerintem azt sem tudod mit csinál egy ufókutató. Nem azt mondtuk, hogy az Ufókutatás egy TUDOMÁNY ÁG, mert nem az, ellenben számos HIVATÁSOS TUDÓS vesz részt ezekben a tevékenységekben és kutatásban, nem csak "karosszékben üldögélõ, hümmögõ, fejcsóválók. " "Az ufó nem azonosított repülõ tárgy." MINDENKI TUDJA, hányszor akarjátok még leírni könyörgöm?! Hiába, hogy egy ufókutató E.T. nyomait keresi, aki meglátogathatott minket, MINDEN nem azonosított esetet próbál kutatni és utánajárni, hogy kiderüljön, ebbe belefér-e E.T. keze vagy esetleg egy lezuhant mûhold volt stb. így õk maguknak is próbálják kizárni ezeket a lehetõségeket, hogy a végén mire jutnak és továbbra is azonosított marad-e a tárgy vagy sem. "emelni a tudósok milliói közül néhány nevet" Tessék egy tökéletes példa rá: http://en.wikipedia.org/wiki/Stanton_T._Friedman Õ is részt vett már ufókutatásban néha és ki is kérték róla a véleményét: http://hu.wikipedia.org/wiki/Michio_Kaku Ezeknek az embereknek is olyan a végzettsége ami érint bizonyos tudományágakat, szóval nem laikusok. Tehát az Ufókutatók nem csak otthon gép elõtt ülõ, videó nézegetõk, hanem komoly hivatalos tudósok egy része is, és természetesen nem csak a székben punnyadnak, de tudom hogy te ezt feltételezed kedves 80%-os, mert minden bizonnyal neked a GYK-n látottak jelentik az ufókutatást, videónézegetésbõl meg troll és viccbõl feltett világvégés reptoid válaszokból áll, de ezt is csak te mondtad és hiszed, mert nem MI. Nálam a kutatás/kutató ezt jelenti: tegyük föl nincs végzettséged folklór és történelem témakörben/tudományban. Ok. Ellenben téged érdekel ez a témakör, elolvasol számtalan szakkönyvet, majd pedig saját magad mész el a levéltárakban, keresel fel egyetemeket hogy megkérdezd a témakörrõl a hozzáértõket, átolvasol több ezer korabeli iratot, majd ezekbõl írsz egy rövidebb tanulmányt. Ettõl te még nem leszel történész esetleg folklorisztikai szakértõ, de te KUTATTÁL ezután, átnéztél több száz iratot, beszéltél hozzáértõkkel, elutaztál esetleg helyszínekre stb. Majd ebbõl összesítésként írsz valamit. Egyes tudományág képviselõ viszont még ilyet sem csináltak, bevágták a sulis egyetemi anyagot, oszt szevasz, de hogy elmentek volna bizonyos megalitikus helyszínre ha esetleg történészként végzett vagy valami arról szó sincs, de azért papol a témáról. Ugye most már érthetõ? Hányan papolnak hogy "jajj az ufó hülyeség, ET nem jár ide", otthoni szobatudósokból és nagy megmondó emberekbõl itt is van egy pár, de kíváncsi vagyok hányan mentek már ki itt egy adott helyszínére kikérdezni a szemtanúkat, talajmintát venni, normálisan utána járni egy adott esetnek stb. Hm? Na hányan? Na de hogy a kérdésre válaszoljak: Kóklerek: dr. Egely György, Nemere István, Kisfaludy György Akik normálisan kutattak és utánajártak: Colman Von Keviczky, Viszkok András Akik csak egymás gyerekes párbajharcát vívják, mert külön kiadónál vannak és konkurens a lapjuk: Szûcs Róbert és Pusztay Sándor Üdv, George Adamski
Adamski, nem értelek. Vitatkozol velem, de ugyanazt írod mint én.
Azért Nemere Istvánt én nem venném kóklernek, szerintem jó dolgokat ír .
Jó, kicsit túlzás volt a kóklerség, de sokszor saját magának mond ellen a könyveiben. Ebbõl is látszik, hogy arra sem emlékszik mit írt egy korábbiban, ha éppen új könyvbe fog. Üdv, G.Adamski
Nemelfogult nem értettél meg. Az ufó nem azonosított repülõ tárgy. Mások által nem azonosítható repülõ gépezeteket gyárt a hadiipar, illetve folyamatosan kísérleteznek ilyenekkel. Már ez is nagyon sok kutatást feltételez. Az élet eredetének kutatása is komplex kérdés. Orvostudománytól, antropológián stb. át egészen a teológiáig folynak kutatások. Nem karosszékben üddögélõ, hümmögõ, fejcsóválók. Nem. Aktív kutatásról beszélek. De egyikük sem hord össze badarságokat alakváltókról, reptoidkoról, világvégérõl, más egyebekrõl.
"Ufókutató nem létezik. Sem jó, sem rossz. Az összes tudományág érintett, de az itt használatos értelemben nem létezik ufókutató." Ez részben igaz, mert tényleg sok tudományág lenne érintett, de másrészt ez nem laboratóriumi és karosszék feladat. (Csak az exopolitikusnak... ha érti valaki, hogy mire gondolok). Szóval, ha történik egy eset akkor azt meg kell vizsgálni. Csak úgy, mint itt a GYK-on kijelenteni, hogy ez a foto, video vagy beszámoló kamu... az annyit is ér. És ma tudományos végzettség vagy szakosodástól függetlenül az az ufo kutató, aki utánajár a történteknek.
Prödl Annácska válasza: Veronika, George Adamski és Orsitsch Mária :-) Szerintem Prödl Annácska=Josef Keitel=Orsitsch Mária Ufókutató nem létezik. Sem jó, sem rossz. Az összes tudományág érintett, de az itt használatos értelemben nem létezik ufókutató.
Keresd fel 404-et, õ biztosan tudni fogja...
George Adamski
George Adamski önreklámozod magadat még a nyomomba sem léphetsz én vagyok a legjobb UFO-kutató Üdv, Jigsaw ufológus
Szûcs Róbert (UFO magazin fõszerkesztõje volt) Kriston Endre Külföldi: Bob Dean
# 6 AZ legfeljebb részegvezetés-szakértõ lehet....
teccik tudni, én vagyok 404 unokatestvére a huszadik ágról. Üdv, 405
Veronika, George Adamski és Orsitsch Mária :-)
#10: Te kis hamis, Annácska = Veronika = O. Marika és még sokan mások :)
Veronika, = Orsitsch Mária = Prödl Annácska. szerintem Adamski, nem transzvesztita, hogy nõi nevet válasszon magának. :-)
Ne fárasszatok már ...
Én többek közt ufológus is vagyok, de nem mondanák magam annyira jónak. Minden bizonnyal vannak normális magyar ufológusok is, bár én még eggyel se találkoztam. David Williams - ufológus, kriptozoológus stb., stb.

Ki lehet a tettes?

Adott az akváriumom, 2db nagyobb aranyhallal, és 5db kicsivel(1-2cm-sek) indultunk.. van benne továbbá 2db piros tányércsiga, és egy sárga almacsiga. A kishalaim fokozatosan fogynak.. (már csak kettõ van..) nyom nélkül eltûnnek... Ki eheti meg õket?? Továbbá az üvegre rakott valaki 1cm sugarú körbe petéket... ki rakhatta? Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: nem én voltam

nem én voltam
A peték biztos, hogy valamelyik csigától származnak. Tippre az almacsiga lesz a ludas. Ehhez jobb, ha hozzászoksz. :) A kishalak fogyása más dolog. Mekkora az akvárium, milyen szûréssel?
mekkora az aki?
túl nagy. megvannak azok, csak elvesztek benne


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!