Találatok a következő kifejezésre: Ki lehet a (10172 db)

Ma irodalom órán szó volt egy német költõrõl, aki rendkívül pesszimista világnézettel rendelkezett. Ki lehet õ? A nevét sajnos elfelejtettem és nem írtam fel :/

Olyat is hallottam,hogy akik olvasták a mûveit, volt köztük olyan aki öngyilkossági kísérletet hajtott végre,akkora hatást gyakorolt rájuk.

Legjobb válasz: Kérdezd meg az egyik osztálytársadtól Facebook-on. Nem véletlenül találták ki. Vagy telefonon..

Kérdezd meg az egyik osztálytársadtól Facebook-on. Nem véletlenül találták ki. Vagy telefonon..
A kérdező hozzászólása: Már mindet kérdeztem aki elérhetõ de egyik se tudja... nem volt az anyag része, csak szó volt róla, így senki sem írta fel
Akkor legközelebbi irodalomórán kérdezd meg a tanárt. Költõk közül elég sok a pesszimista. Német szakon végeztem, de még így sincs elképzelésem sem róla, kirõl lehet szó.
A kérdező hozzászólása: Hát marad amit te mondtál második válaszoló. Azért köszi. :) Egyébként Vajda János kapcsán került szóba, nem tudom ez segít -e.
Kérdezõ!! Majd írd meg nevem a költõ nevét, ha megtudtad, mert ez engem is nagyon érdekelne. (elõre is köszi)
Nem Goethétõl Az ifjú Werther szenvedéseirõl volt szó? [link]
A kérdező hozzászólása: #5 : oksa #6 : Nem róla, itt a magányon volt a hangsúly, azért került Vajda kapcsán szóba.

Faragott dísztárgy hátoldalán lévő monogramot ha valaki felismeri, kérem segítsen! Ki lehet a művész?

http://kepfeltoltes.hu/view/130109/SAM_4897_www.kepfeltoltes..

Legjobb válasz: Nem értek hozzá,de úgy néz ki mintha egy "L" és egy "P" betû lenne.

Nem értek hozzá, de úgy néz ki mintha egy "L" és egy "P" betû lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, én "L" és "J" betûknek látom, így néz ki a dísztárgy elölrõl: http://kepfeltoltes.hu/view/130112/SAM_3666_www.kepfeltoltes..
Szép. J is lehet, de nekem inkább p-re hasonlít.

Volt már valakinek kirendelt ügyvédje? Hogy rendelik ki? Lehet a kihallgatás előtt kérni?

Legjobb válasz: ha rendõrségi ügy miatt kell ügyvéd, akkor ott megkérdezik, hogy van-e ügyvéded ha nincs akkor majd õk rendelnek ki melléd

ha rendõrségi ügy miatt kell ügyvéd, akkor ott megkérdezik, hogy van-e ügyvéded ha nincs akkor majd õk rendelnek ki melléd
csak akkor kötelezõ kirendelniük, ha a kihallgatott fiatalkorú, elmebeteg, a magyar nyelvet nem beszéli stb. van még pár ilyesmi indok, de ha nem muszáj, nem rendelnek ki ügyvédet.
pénz hiányába is rendelnek ki..


rákerestem google-n, de nem adta ki. gondolom ilyen noname :D
A kérdező hozzászólása: Javítás: ha ki lehet lépni :)
nem. az most is kötelezõ. a befizetett járulék csak kis része megy az államiba, a többinek magánba kell mennie.
A kérdező hozzászólása: szívás :( minimálbéres vagyok, 100%, hogy nyugdíjas koromig az is maradok. Sajnos. Pluszban befizetni rá nem tudunk. Így nem járok majd rosszabbul, mintha nem lenne magánny.pénztáram?
igazából nem, mert mire te odajutsz, nem lesz olyan, aki nem az. A különbség abban fog állni, hogy melyik pénztárral szerzõdtél, mert ugyan kicsik a különbségek az egyes pénztárak hozamai között, de a kicsi 30 évalatt már nem kicsi, hanem hatalmas.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az is lehet, hogy nem lesz ilyen gondom, mert addigra 90 év lesz a nyugdíjkorhatár. :(
Nem léphetsz ki, hacsak egyszer nem hoznak erre vonatkozóan törvényt. Azt nem tudni hogy rosszabul vagy jobban jársz-e mint a mostani nyugdíjjasok, hiszen õk abból kapnak nyugdíjjat, amit a most dolgozók járulékként befizetnek, a magánnyugdíjpénztár lényege, hogy azt a te számládra teszik és jó esetben gyarapszik, az csak a tied és nem kapja meg más (pl a mai nyugdíjjasok), így ott gyarapszik, aminek a mérték attól függ, hogy azok a bafektetések hosszútávon hogyan alakulnak amiket a pénztárak alkalmaznak, elvileg hosszútávon ez jövedelmezõ lehet.
Még egy elõnye hogy örökölhetõ!

Kiket lehet a "szenteknek" nevezni?

Több egyház sokfélét mond. Most akkor mi az igazság, ha van olyan?

Legjobb válasz: Nincs "igazság" Hivatalosan az szent, akit szentté avattak. Különbözõ vallások, felekezetek különbözõ embereket avattak szentté, tehát lehet valaki katolikus szent, ortodox szent (Pl. Szt István az, akit mindkét felekezet szentté avatott), stb... És van olyan felekezet aki nem avat szenteket.

Nincs "igazság" Hivatalosan az szent, akit szentté avattak. Különbözõ vallások, felekezetek különbözõ embereket avattak szentté, tehát lehet valaki katolikus szent, ortodox szent (Pl. Szt István az, akit mindkét felekezet szentté avatott), stb... És van olyan felekezet aki nem avat szenteket.
Tág értelemben az összes hívõ, akik a keresztség által részesülnek Isten életében és szentségében (vö. Róm 15, 16; 2Tesz 2, 13). Szoros értelemben azok, akiket az Egyház hivatalosan szentté avatott.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. Most akkor semmi sem az, aminek látszik? Már annyi mindenrõl derült ki, hogy teljesen másként van.
Lehet, hogy nem másképpen van, hanem csak te tudtad eddig rosszul, mert nem tájékozódtál megfelelõen?
a katolikus katekizmus szerint: A szentek (Isten barátai) azok az üdvözültek, akiket az Anyaszentegyház példaként állít elénk, és közbenjárásukat kéri.
Valóban: a szent, mint fõnév, valóban az a - szentté avatott - személy, akit az Anyaszentegyház példaként állít elénk, ahogyan azt az elõzõ válaszoló is leírta. Viszont: a kat. egyház szerint a megszentelõ kegyelem állapotában élõ ember is - lényét tekintve - valódi szent.
A második verzióról még a Biblia is ír! Csak az elsõ nem bibliai tanítás, de az már kit érdekel, igaz?
Idõsebb rokonok híján megkérheted az egyik barátodat, biztosan bárki örömmel vállalja!
Bárki lehet a tanú, és bárki kísérhet. Persze vannak "hagyományok", de ezeknek nem tud mindenki megfelelni. Válaszd azt a személyt, aki számodra a "legkedvesebb" :)
Szia.Ha meg nem keso!a templomba ugy szep ha a lanyt az apa kiseri be az oltar ele!nasznagy lehet barki !barat , baratno ! SOK BOLDOGSAGOT!!

Kinek lehet a leghosszabbra növesztett valódi, saját körme Magyarországon és mennyi lehet a hossza?

Legjobb válasz: Pár éve a tévében volt egy magyar nõ, kb. fél méteres természetes körmei voltak, és állítása szerint ez nem zavarta mosogatás meg a többi házimunka közben. Elég durván nézett ki. Keress rá gugliban, biztos kiadja, Fókusz vagy valamilyen hasonló mûsorban láttam annó.

Pár éve a tévében volt egy magyar nõ, kb. fél méteres természetes körmei voltak, és állítása szerint ez nem zavarta mosogatás meg a többi házimunka közben. Elég durván nézett ki. Keress rá gugliban, biztos kiadja, Fókusz vagy valamilyen hasonló mûsorban láttam annó.

Ki lehet a képen látható személy?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Ez meg mi? Ki lehet a elõadója és a cime?

nemtudom hogy ez mi csak eszembe jutott mert hallottam..lehet hogy valami régebbi zenébe de az lehet hogy csak a dudolászás volt.:sárika-sárha(és itt is dudolászás)sárika-sárha vagy valami ilyesmi nem biztos hogy jol irom!

Legjobb válasz: 'Hips dont lie' címû dal lehet esetleg? De ott nem Sárika van:):) Shakirás:):)

'Hips dont lie' címû dal lehet esetleg? De ott nem Sárika van:) :) Shakirás:) :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!