Találatok a következő kifejezésre: Ki lehet Milyen követelményeknek kell megfelelni (1 db)

Ki lehet esküdt? Milyen követelményeknek kell megfelelni ahhoz, h. Esküdt lehessen vki?

gondolom erkölcsi bizonyítvány, és még?hogy/honnan választják ki ?ket?

Legjobb válasz: köszönöm a választ.-)

A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ.-)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Végrehajtás. Lehetséges?

Üdv Volt páromtól megvásároltam a gépjárművét mivel anyagilag megvolt szorulva. Az autót nem írattam át, mivel nem volt rá szükségem (nincs is vezető engedélyem). Hagytam hogy használja, közben felhalmozott elég sok közölköltség tartozást, amit rá is terheltek az autóra ( elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeztek rá+ kivonták a forgalomból ).2 tanús adásvételi szerződésem van. Hogyan tudnám az autót nevemre íratni ilyen estben? Köszönettel: Norbert

2

Mostani törvények szerint mi történik hogy ha egy 17 éves fiu egy 13 éves lányal fekszik ösze? és mi történik ha afiu 18 a lány 14?

15

Ha idegen országban elfognak a rendőrök egy bűnözőt, mi lesz vele?

Pl. Ausztriában egy magyar (azonban nem mondja el, hogy magyar+ iratai sincsenek, nem volt büntetve még), akkor őt hova toloncolják ki?

Kérdés csupán elméleti.

8

Válás esetén kinek mennyi jár ebben az esetben?

A feleség örökölte a ház egyharmadát, majd a házasság alatt a férj a különvagyonából (erről papír is van) megvette a maradék kétharmadot. A földhivatalnál bejegyezve fele-fele arányban lett. Ebben az esetben a feleségé az egyharmad, és a maradék feleződik, vagy mivel a férj különvagyonból vette, így egyharmad-kétharmad?

6

Ilyen esetben igényelhetek árvasági ellátást?

Pár napja meghalt az édesapám. Utánanéztem, és tudom, hogy alap esetben a 25 életév betöltéséig jár az árvasági ellátás. Ugyanakkor egy EMMI által kiadott tájékoztatóban ez áll:
"A 25. életévét betöltött, felsőfokú oktatási intézményben nappali rendszerű oktatás keretében tanulmányokat folytató személy árvaellátásának meghosszabbítása az első - alap- és mester- vagy osztatlan - képzésben, az oklevél megszerzésére irányuló tanulmányok folytatásának idejére, a képzési és kimeneti követelményekben meghatározott képzési időt meg nem haladóan, legfeljebb a 27. életév betöltéséig engedélyezhető."

Ez azt jelenti, hogy abban az esetben, ha hosszabb tanulmányi időm, akkor nem jár? Én fél évet csúsztam mester szakom, és múlt hónapban töltöttem be a 25. életévemet.

3

Ki kérheti el a személyigazolványt vagy diákigazolványt?

Kinek vagyok köteles megmutatni az irataimat?

2

Milyen büntetést kapnék, ha valakit az utcán levizelnék?

9

Ha 18 évesen összejövök egy olyan lánnyal, aki nemsokára 14 lesz, az bűntethető?

H mondjuk csak simán smárolunk,ölelkezünk ilyesmik,de nem fekszünk le.Ezt nem bűntethetik ugye? És ha elmúlt már 14 és belegyezik a dologba,akkor az is szabályos nem?

12

Jelenleg lehet háborúzni háborús bűn elkövetése nélkül?

Ha egy országnak nincsenek katonáki, csak civilek, akkor az ellenség kénytelen civileket ölni.
Ez szabályos?

5

Halálig tartó haszonélvezet töröltetése a tulajdoni lapról, ha a haszonélvezők már meghaltak?

Felbecsültettük a házat, az értékbecslő pedig kikérte a Földhivataltól a tulajdoni lap másolatát. Ezen pedig szerepel a dédszüleim neve, és hogy halálig tartó haszonélvezetük van a házra. Egyikük 15, a másikuk 30 éve halt meg, nem törlődik ez automatikusan? Gondolom, kérnem kell anyakönyvi kivonat másolatot, és azzal tudom töröltetni. Vagy okozhat bármilyen problémát, ha így hagyom? Eladni tudom, hogy nem lehet így, de ajándékozási szerződéssel mehet, vagy ahhoz is kell a haszonélvezők beleegyezése?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!