Találatok a következő kifejezésre: Ki lehet 75000ft-ból (1 db)

Ki lehet jönni 75000ft-ból?

mert nekünk csak ennyi van és babát akarunk nem dolgozom csak a férjem .van házunk kocsink nincs hitelünk .de viszont van nagyx kertünk amit bevetek zöltséggel paprika ,paradicsom ,meg minden mert legalább a leves ingyen van. szerintetek kilehet jönni ha nagyon sporolok?

Legjobb válasz: Szíja!Bizti vannak,rokonok,és a szüleitek,hogy majd kicsit támogasanak benneteket.Mi sem állunk jobban,rengeteg a rezsi,és a lakáshitel stb.Ráadásul én le is vagyok százalékolva,csak a férjem dolgozik.De meg élünk,és nektek még kertetek is van.Nekünk meg csak panel lakásunk.Azt kell nézzni,hogy egy baba nagy adomány,sokan évekig dolgoznak rajta még sem sikerül.Még a baba után is kapni fogtok pénzt.Szóval én azt mondom nyugodtan vágjatok belle.13 hetes kismami

Szíja!Bizti vannak, rokonok, és a szüleitek, hogy majd kicsit támogasanak benneteket.Mi sem állunk jobban, rengeteg a rezsi, és a lakáshitel stb.Ráadásul én le is vagyok százalékolva, csak a férjem dolgozik.De meg élünk, és nektek még kertetek is van.Nekünk meg csak panel lakásunk.Azt kell nézzni, hogy egy baba nagy adomány, sokan évekig dolgoznak rajta még sem sikerül.Még a baba után is kapni fogtok pénzt.Szóval én azt mondom nyugodtan vágjatok belle.13 hetes kismami
szerintem megoldható.
Persze hogy ki lehet .Nekünk is ennyi a havi jövedelmünk bár mi még csak ketten vagyunk a férjemmel! De ha arra vársz hogy anyagilag jobb legyen akkor lehet sose lesz gyereked.És amúgy meg a Gyes alanyi jogon jár akkor is ha sosem dolgoztál, plusz még jár a családi pótlék is!
A kérdező hozzászólása: meg persze amit majd a babára fogok kapni 3 évig
szerintem elég. Meg kell majd húzni magatokat, az biztos. Más hogy neveli fel a gyerekeit? 2 minimálbérbõl élnek sokan, van akinek lakáéshitel és egyéb plusz költségek is vannak és mégis nevelnek (sokszor nem is egy) gyereket. Nem??
Persze hogy ki lehet, mi is annyiból élünk. Igaz, mi csak ketten vagyunka babával. Nem könnyû, de megy. És nekem hitelem is van, mégis megy. Igaz, néha elõfordul, hogy le kell mennem minuszba, de arra nagyon figyelek, hogy egymás után két hónapban sose kerüljön erre sor. Én már jól megtanultam spórolni, mindig megnézem, hogy hol mi az olcsóbb, igaz, így szinte minden nap kell vásárolnom, mivel egy áruházban csak azt veszem meg, ami ott a legolcsóbb. De ez van. Vagy pl. sokszor csinálok olyat, hogy ha egy ételbe darált hús kell, akkor sajtreszelõn reszelek párizsit, épp olyan finom lesz. Persze a babának olyan kajákat veszek, ami jó minõség, de neki is magam fõzök, üvegeset akkor kap, ha valamiért nagyon nincs idõm fõzni, vagy ilyesmi, van otthon tartalék. Nagyon sokmindenen lehet spórloni, majd meglátod. De én azt tanácsolom, hogy keress valami munkát, és dolgozz legalább egy évet, hogy utána legyen GYED-ed.
Én azt írtam, hogy azért jobb dolgozni elõtte, hogy legyen GYED, nem azt, hogy legyen GYES. És a GYES sem alanyi jogon jár, hanem mindenkinek, aki biztosított. Nagy különbség. A családi pótlék az, ami alanyi jogon jár.
Nekünk is most kb 40 ezer marad általános életre, a többi elmegy számlára. VAlahogy mindig megoldottuk, igaz néha számolgattam az ezreseket az utolsó héten és inkább nem vettem narancsot.. De úgy godnolom hogy a babára valahogy mindig megoldja az ember. És akkor több lesz a gyessel meg a cspvel, ami a legrosszabb esetben is 40 ezer pénz:-) Már mi is várjuk nagyon. Na meg ott az egyszeri anyasági, ami 60 párezer. Szóval nálunk rosszabb körülmények között élõk is felnevelnek gyereket és nem putriban, emberi környezetben, tehát nekünk is menni fog. A család is biztos fog segíteni, ha olyan viszonyban vagytok, hisz a baba mindenkinek nagyo öröm. Mi is minden nagyobb dolgot megkaptunk , csak az apróságokat kell még megvennem, és ez is hatalmas segítség. De én is amit veszek használtan veszem, sokkal olcsóbb.. Sok sikert és boldogságot!
Szerintem te vagyis Ti érzitek, hogy bele vágtok vagy sem.De tény, hogy ha mindenki arra várna, hogy meglegyen a megfelelõ életkörülmény(pénz)akkor nem igen születnének gyerekek.De az is valóban igaz ha elmész dolgozni egy jól fizetö helyre akkor sokkal több pénzetek lesz és most is tudnál még fére tenni.De a Gyes alanyi jogon jár.Én is azt kaptam mível nem voltam bejelentve. Sok sikert.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen esetben indokolt 20-25 fokban harisnyát és hozzá polár/bélelt nadrágot adni egy kisgyerekre?

Tegnap az ovis tornán mellettünk öltözött egy testvérpár és majdnem dobtam egy hátast, amikor megláttam, hogy harisnya volt a gyerekeken, fölötte az egyiken polár melegítő, a másikon pedig bélelt naci, 4 és 7 éves gyerekek.
A tornára rajtuk maradt a harisnya és rákerült egy rövidnaci. Kb. 5 perc után szakadt róluk a víz, a 45. percre pedig még a hajukból is csöpögött az izzadtság.
Tegnap kb. 25 fok volt a napon, az árnyékban 20. Mi pólóban voltunk a napon...

Nem akarok senki dolgába sem beleszólni, az anyukával látásból ismerjük egymást az oviból.
Egyszerűen érdekelne, hogy ilyet miért tesz valaki és miből gondolja, hogy ilyen időben kell a harisnya és még a meleg nadrág is?

6

Szőrszálat találtam a bébiételben, nem jeleznek vissza, mit tegyek?

Lassan már másfél hónapja is van, hogy szőrszálat találtam egy Univer vegyes gyümölcs bébiételben. Rögtön lefényképeztem, és mivel más kapcsolattartási módot nem találtam,az Univer honlapján erre szolgáló részen elküldtem a panaszomat, a bébiételes üvegen található összes adattal. Képet nem lehetett csatolni, de megírtam,hogy van róla fényképem és elküldeném, ha kapnék egy e-mail címet. A facebook-os oldaluk hónapok óta nem aktív így oda nem írtam semmit. Egy hétig még a bébiételt is őriztem, de végül kidobtam, nem tudtam tovább tárolni. Azóta sem érkezett semmilyen válasz, reakció, semmi. Mit tehetnék még?

5

Jégkorszakos albumot keresek! Postaköltségért, vagy baráti áron?

A lányom nagyon szeretne a kártyáihoz albumot. Az sem baj, ha más nyelvű.

0

Az angol vizet keverhetem teába?

6hetes gyerekemnek nem izlik,öklendezik tőle ès nagyon soknak bizonyul az az 5ml amit bele kène tölteni a gyerekbe,de jò ha lenyel belőle 1-2ml-t mert kiköpi.Teába tehetem,vagy nem higithatom ìgy?!

0

Eldobható vagy mosható pelenka a jobb és miért?

Sziasztok . Mi eldobhatót használunk de érdekelnének vélemények , tapasztalatok a mosható pelenkával kapcsolatban. Mennyi időnként cserélitek , mossátok , milyen márkát használtok , mennyibe kerülnek? Ha valaki az eldobható mellett voksol miért teszi? Köszönöm előre is a válaszokat.

7

Ha nincs apasági nyilatkozat, tényleg zaklat a gyámügy?

5

Már nem vagyok próbaidős és kiderült, hogy terhes vagyok elküldhetnek? Még egy:ha 6órás minimálbérre vagyok bejelentve, van értelme annak, hogy fizessem a fennmaradó járulékot hogy a 8 órás minimálbér után kapjam a gyedet, táppénzt stb?

gyed, táppénz

5

Cebiont (C vitamin) lehet tejpépbe is csepegtetni?

Nem veszíti el a hatását?
Ha vízbe teszem úgy nem nagyon issza meg.
15 hónapos a kislányom.

4

Ez lenne az anyai ösztön? Mit lehet ellene tenni?

1-2 éve elkezdtem nézegetni a babákat/kisgyerekeket az utcán, ismerőseim facebook adatlapján. Korábban nem érdekeltek a gyerekek, hangosnak és nyűgösnek tűntek számomra, de most nagyon édesek. Gyakran olvasgatok terhesség/gyerekvállalás témáról, nézek ilyen műsorokat a TV-ben. Heti rendszerességgel álmodom olyat, hogy várandós vagyok/szülök/kisbabám van.
Amikor késett a menstruációm (védekezünk), akkor nagyon vártam, hátha baba lesz.
Sajnos még nincs itt az ideje, júniusban végeztünk az egyetemen a férjemmel, s szeptembertől kezdtem dolgozni. Anyagilag nem állunk úgy, hogy saját erőnkből mindent meg tudjunk adni egy babának. Így minimum még 2-3 évet várnunk kell a gyerekvállaláshoz, ha logikusan nézzük a dolgot. Viszont a szívünk már babára vágyik (férjem is szeretné). Mit lehet tenni?
23/N

2

Ti gyorsan megtudtok válni a gyerekkori alvópajtásotoktól?

Van egy mackóm, amit még anno gyerekkoromban kaptam. Nagyon sokáig alvótársam volt. Még 26 évesen is simán vele alszom, a férjem csak mosolyog rajta, de eléggé kötődöm hozzá.
A két éves lányomnak rengeteg plüsse van. Sokat kapott és vettünk neki mi is. Az ágya végében fel vannak szépen sorakoztatva.
A minap elkunyerálta a macimat, amit persze odaadtam neki. Mondtam is a férjemnek, hogy ennyi volt, nincs többé macó.
Azóta nem hajlandó visszaadni a lányom, max. nappalra kihozza és elteszi a helyére.

Lehet, hogy gyerekes (negatív kritika baromira nem érdekel), de akinél ilyen előfordult, az hamar "hozzászokott", hogy nincs többé?! :)

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!