Találatok a következő kifejezésre: Ki lehet 75000ft-ból (1 db)

Ki lehet jönni 75000ft-ból?

mert nekünk csak ennyi van és babát akarunk nem dolgozom csak a férjem .van házunk kocsink nincs hitelünk .de viszont van nagyx kertünk amit bevetek zöltséggel paprika ,paradicsom ,meg minden mert legalább a leves ingyen van. szerintetek kilehet jönni ha nagyon sporolok?

Legjobb válasz: Szíja!Bizti vannak,rokonok,és a szüleitek,hogy majd kicsit támogasanak benneteket.Mi sem állunk jobban,rengeteg a rezsi,és a lakáshitel stb.Ráadásul én le is vagyok százalékolva,csak a férjem dolgozik.De meg élünk,és nektek még kertetek is van.Nekünk meg csak panel lakásunk.Azt kell nézzni,hogy egy baba nagy adomány,sokan évekig dolgoznak rajta még sem sikerül.Még a baba után is kapni fogtok pénzt.Szóval én azt mondom nyugodtan vágjatok belle.13 hetes kismami

Szíja!Bizti vannak, rokonok, és a szüleitek, hogy majd kicsit támogasanak benneteket.Mi sem állunk jobban, rengeteg a rezsi, és a lakáshitel stb.Ráadásul én le is vagyok százalékolva, csak a férjem dolgozik.De meg élünk, és nektek még kertetek is van.Nekünk meg csak panel lakásunk.Azt kell nézzni, hogy egy baba nagy adomány, sokan évekig dolgoznak rajta még sem sikerül.Még a baba után is kapni fogtok pénzt.Szóval én azt mondom nyugodtan vágjatok belle.13 hetes kismami
szerintem megoldható.
Persze hogy ki lehet .Nekünk is ennyi a havi jövedelmünk bár mi még csak ketten vagyunk a férjemmel! De ha arra vársz hogy anyagilag jobb legyen akkor lehet sose lesz gyereked.És amúgy meg a Gyes alanyi jogon jár akkor is ha sosem dolgoztál, plusz még jár a családi pótlék is!
A kérdező hozzászólása: meg persze amit majd a babára fogok kapni 3 évig
szerintem elég. Meg kell majd húzni magatokat, az biztos. Más hogy neveli fel a gyerekeit? 2 minimálbérbõl élnek sokan, van akinek lakáéshitel és egyéb plusz költségek is vannak és mégis nevelnek (sokszor nem is egy) gyereket. Nem??
Persze hogy ki lehet, mi is annyiból élünk. Igaz, mi csak ketten vagyunka babával. Nem könnyû, de megy. És nekem hitelem is van, mégis megy. Igaz, néha elõfordul, hogy le kell mennem minuszba, de arra nagyon figyelek, hogy egymás után két hónapban sose kerüljön erre sor. Én már jól megtanultam spórolni, mindig megnézem, hogy hol mi az olcsóbb, igaz, így szinte minden nap kell vásárolnom, mivel egy áruházban csak azt veszem meg, ami ott a legolcsóbb. De ez van. Vagy pl. sokszor csinálok olyat, hogy ha egy ételbe darált hús kell, akkor sajtreszelõn reszelek párizsit, épp olyan finom lesz. Persze a babának olyan kajákat veszek, ami jó minõség, de neki is magam fõzök, üvegeset akkor kap, ha valamiért nagyon nincs idõm fõzni, vagy ilyesmi, van otthon tartalék. Nagyon sokmindenen lehet spórloni, majd meglátod. De én azt tanácsolom, hogy keress valami munkát, és dolgozz legalább egy évet, hogy utána legyen GYED-ed.
Én azt írtam, hogy azért jobb dolgozni elõtte, hogy legyen GYED, nem azt, hogy legyen GYES. És a GYES sem alanyi jogon jár, hanem mindenkinek, aki biztosított. Nagy különbség. A családi pótlék az, ami alanyi jogon jár.
Nekünk is most kb 40 ezer marad általános életre, a többi elmegy számlára. VAlahogy mindig megoldottuk, igaz néha számolgattam az ezreseket az utolsó héten és inkább nem vettem narancsot.. De úgy godnolom hogy a babára valahogy mindig megoldja az ember. És akkor több lesz a gyessel meg a cspvel, ami a legrosszabb esetben is 40 ezer pénz:-) Már mi is várjuk nagyon. Na meg ott az egyszeri anyasági, ami 60 párezer. Szóval nálunk rosszabb körülmények között élõk is felnevelnek gyereket és nem putriban, emberi környezetben, tehát nekünk is menni fog. A család is biztos fog segíteni, ha olyan viszonyban vagytok, hisz a baba mindenkinek nagyo öröm. Mi is minden nagyobb dolgot megkaptunk , csak az apróságokat kell még megvennem, és ez is hatalmas segítség. De én is amit veszek használtan veszem, sokkal olcsóbb.. Sok sikert és boldogságot!
Szerintem te vagyis Ti érzitek, hogy bele vágtok vagy sem.De tény, hogy ha mindenki arra várna, hogy meglegyen a megfelelõ életkörülmény(pénz)akkor nem igen születnének gyerekek.De az is valóban igaz ha elmész dolgozni egy jól fizetö helyre akkor sokkal több pénzetek lesz és most is tudnál még fére tenni.De a Gyes alanyi jogon jár.Én is azt kaptam mível nem voltam bejelentve. Sok sikert.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi a helyzet a kormány nyáron felvetett terveivel?

Melyszerint az első gyermeket 228 ezer Ft-al támogatnák és megemlnék a szocpolt... Nagy a csönd ezen téma körül.
Vagy várnak még a választásokig?

2

Ti vállalnátok ilyen helyzetben második babát?

35 éves vagyok, férjem 38, lányunk 2 éves, sok év próbálkozás után jött össze inszemmel.

Alapból mindig úgy gondoltuk, hogy 2 gyereket szeretnénk. Mindketten tudjuk, milyen felnőni egykeként.

Vagy egy kevés spórolt pénzünk, kb. 9-10 hónapra való, ha a férjem munkanélkülivé válna és nem találna új munkát. Ezen kívül a havi bevételünk arra elég, hogy megvegyünk mindent, amire szükségünk van és használtan játékokat, könyveket is tudok venni a lányomnak. De az utolsó napokban már mindig számolnom kell mire jut pénz és mire nem. Lányomnak nem kell éheznie, fáznia stb. szóval messze nem állunk olyan szinten. Férjem nem igazán talál jobban fizető munkát, pedig egy éve folyamatosan keres.

Nagyon szeretek itthon lenni a lányommal, gondolkodtam bölcsin, de szerintem jobb neki itthon velem. Viszont várom hogy jövőre végre visszamenjek dolgozni. Jó lenne végre magamra is költeni, színházba menni, könyveket venni, kirándulni. Állatkertbe készültünk egész nyáron, de mindig adódott valami fontosabb kiadás.

Mióta megszültem a lányomat azóta próbálkozunk a második babával. Igaz csak nemrég fejeztem be a szoptatást, de ez másoknál sem szokott ok lenni. Ha újabb babát szeretnék itt lenne az ideje az új kivizsgálásoknak, hormonoknak, inszemnek. Ha gyorsan sikerülne is, akkor is pont akkor születne meg, mikor vissza kellene mennem dolgozni.

És jönne újabb 2-3 év hó végi számolgatás :-( Meg persze egy gyönyörű babuci :-)

Bocsi, ha hosszú lett, próbáltam minél tárgyilagosabb lenni. Örülnék ha adnátok pár támpontot, hogy megszülessen a legjobb döntés.

5

Van itt olyan szülő, akinek a babáját/nagyobb gyerekét úgy hívják Ákos?

Csak érdekel.:)

4

Az óvodakezdéssel "kirepülnek" a gyerekek? : )

A fiam 3 hete kezdte az ovit, és elég üres nélküle a ház. Az jutott eszembe, hogy tulajdonképpen idáig non-stop együtt voltunk, mindent együtt csináltunk, innentől a hétvégék és ünnepek kivételével alig lesz itthon. (Az eddigi napi 24 órákat nézve.) Aztán, ha z ovinak vége, kezdődik a suli, aztán a középsuli és így tovább. :) Ez az élet rendje, tudom, csak most olyan furcsa.

Ismét babát várok, úgyhogy van mégegyszer 3 évem, aztán kezdődik minden elölről.

Ti mit gondoltok erről?

2

Anyukák, akiknek van otthon a gyerkőcüknek Chicamaca gyerek függőágy, a gyerkőc hány éves koráig, és kilóig használta kényelmesen?

Fiam 4 éves, Ayres terápiát kiegészítendő szeretnénk neki itthonra venni. Eléméletileg olyan lenne jó, amiben össze tud gömbölyödni, de ezt a Chicamacat inkább picikék használják?

0

Már szült anyukák körében mi a legnépszerübb fogamzásgátló szer? Mirena vélemények? Már nem szeretnénk gyermeket.

hátrahajló a méhem

10

Ti nem éreztek néha lelkiismeret-furdalást, hogy a nagyobb gyerekkel 3 évet (vagy többet) voltatok otthon, a kicsivel viszont csak kettőt?

2 év van a két gyerekem között, a angy 3,5 évesen kezdte az ovit, fél napra vittem.
A kicsi most lesz 2, januárban kezdi a bölcsit és rögtön egész napra kell mennie, mert én megyek vissza dolgozni.

Úgy érzem, hogy ez nem fair vele szemben, hogy neki is járna annyi velem mint a testvérének. Ti nem éreztetek így, hogy sikerült túljutni ezen?

3

Van, aki nem abban a templomban kereszteltette a gyermekét, ahova tartozik a család lakhely szerint? Kellett valamit kérni a helyi paptól, pl. engedélyt, vagy ő kért-e indoklást, hogy miért máshol lesz tartva a keresztelő?

4

Akkor is igényelhetek gázártámogatást, ha központifűtéses a lakásunk és nem gázzal fűtűnk?

nagycsaládosok vagyunk, szoc. rászorulók,
átalányt fizetünk gázra 1800Ft/hó

6

Gyógyszer szedése esetén a használati útmutatót követitek vagy orvosi javaslatot?

Helyesebben egy kenőcsről van szó, amit kiirt nekem (kismama vagyok) az orvos, hogy használjam 4 hétig, viszont a használati útmutató szerint 1-2 hétig kell használni.

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!