Találatok a következő kifejezésre: Ki lehet 2 hónapig (46 db)

szülõi hozzájárulásra papíron, mert kiskorú még!
A kérdező hozzászólása: És errõl van forma nyomtatvány vagy elég egy egyszerû otthon megirt papír szülõi aláírással?!
Elvileg semmilyen papírra, ha a szülei beleegyeznek az utazásba. 2 hónapig maradhat bejelentés nélkül, 90 nap tartózkodás engedélyezett.
személyire, amit megnéznek majd a repülõn. kb ennyi
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor ha jól értem a reptéren semmi féle fennakadásra nem kell számolni?! Egyszerûen kiutazik és kész a reptéren nem lesz probléma hogy 17 éves?!
A legnagyobb valószínûség szerint nem fog senki papírt kérni tõle. Nem olyan kicsi gyerek, hogy kísérõre lenne szüksége.
márpedig a beszállásnál a személyazonosításnál kibukik a dolog, onnan tudom hogy ezzel foglalkozom! nemhiába írtam! 17 évesen kell papír, vagy kísérõ az utazás idejére! kettõ közül valamelyik kell, míg 18 éves nem lesz valaki, mert addig gyerek!
Tényleg kell ilyen igazolás, mert 18 év alatt mindig valaki másnak kell felelnie a gyerekért. A papír ahhoz kell, hogy kísérõ híján a szülõ vállalta a felelõsséget azért, ha valami történik a gyerekkel az úton, mert a repülõtársaság erre nem hajlandó, és nem is várható el tõle.
hát, én 16 évesen 1 hónapot töltöttem Máltán, és tõlünk semmi papírt nem kértek tudtommal...

Mennyire kopik egy fekete színű tetoválás? Nekem 2 hónapja van egy idézet a lábfejemre tetoválva, 3x lett átütve, de egy-két betű már most alig látható. Lehet hogy teljesen ki fog kopni?

Legjobb válasz: Függ attól, ki csinálta. Ha nem túl jó mûvész, akkor elõfordulhat. viszont a lábfejed amúgy is olyan hely, amit sûrûn "használsz" pl kikezdi a zokni, cipõ, emiatt is lehet ez. De 2 hónap alatt 3szori átütés nekem kicsit sok :/

Függ attól, ki csinálta. Ha nem túl jó mûvész, akkor elõfordulhat. viszont a lábfejed amúgy is olyan hely, amit sûrûn "használsz" pl kikezdi a zokni, cipõ, emiatt is lehet ez. De 2 hónap alatt 3szori átütés nekem kicsit sok :/
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget :) Amikor csinálta, akkor ment át rajta 2x, utána 3 hét múlva még 1x.
Én pont egy éve csináltattam a lábfejemre egy idézetet és még mindig ugyanolyan fekete. Egyszer ütötte át csak. 12 ezret fizettem érte, viszont volt "tetováló mûvész" ismerõsõm aki ingyen meg csinálta volta... Csak az õ tetoválásai amiket csinált kb 1 hét után úgy néznek ki mintha világoskék tollal odafirkantottak volna vmit.. És még kinézezre, minõségre is gagyi.. :-D Szal mindenképp azt ajánlom hogy szalonban csináltasd..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Szalonba csináltattam ezt a tetkómat is. (a derekamon lévõ, amit kb. fél évvel ezelõtt rakattam az is itt készült, és annak semmi baja)Már felhívtam a tetováló csajt, hogy nézze meg mi lehet a gond, holnap visszamegyek hozzá.
Menj el normális tetoválómûvészhez, nekem 3 éve van tetoválás mindkét lábfejemen, és ugyanolyan a színe, semmit sem kopott! AZ is lehet, h szar festéket használ, vagy nem dolgozza bele rendesen a bõrbe!
Elõzõ vagyok. Mámint a legközelebbit:-D Vagy ennek a javítását

érettségi után, 2 hónapra ki szeretnék menni dolgozni, Olaszba vagy Spanyolba, önkéntes munkára is szivesen mennék. Ilyen rövid távra is lehet menni? és mindenképpen szükséges vmilyen képzést elvégezni előtte?

Legjobb válasz: Ha semmilyen képzettséged nincs, akkor önkéntesként is csak takarító vagy mosogató lehetsz... Az önkéntes munkákat hónapokkal elõtte meg kell pályázni, ott láttam 1-2 hónapos lehetõségeket is.

Ha semmilyen képzettséged nincs, akkor önkéntesként is csak takarító vagy mosogató lehetsz... Az önkéntes munkákat hónapokkal elõtte meg kell pályázni, ott láttam 1-2 hónapos lehetõségeket is.
Attól függ melyik nyelvet beszéled jól. Ha pl. angolul tudsz jól, akkor mindegy. milyen nyelvet beszélsz és milyen szinten?
A kérdező hozzászólása: olaszul folyékonyan, spanyolul még nem annyira, és angolul kozépszinten
alig tudtam valamit spanyolul és majdnem 1 évig dolgoztam kint önkéntesként egy mûvelõdési házban. Keress rá: EVS mindent biztosít: repjegy, zsebpénz (Spanyolországban ez kb 350 euro), lakás, nyelvtanár, axa biztosítás iszonyú jó lehetõség!!!!
Én kb. 1 hónapig szoktam hordani, még soha semmi bajom nem volt tõle.
A kontaktlencse gyártók belekalkulálják a túlhordást, így a 2 hetes lencsénél is bele van kalkulálva az 1 hónap. Fontos: ha valamilyen pollenre allergiás vagy, akkor bizony cseréld 2 hetente; ha a lencséden gyakori a lerakódás, cseréld 2 hetente; ha a tárolótokot nem tisztítod jól és cseréled rendszeresen, akkor cseréld 2 hetente; na nem jársz legalább 1/2 évente ellenõrzésre, cseréld 2 hetente; ha poros munkahelyed dolgozol, vagy a belvárosban élsz, cseréld 2 hetente; ha megpróbálod túlhordani, és valami miatt kényelmetlenné válik a lencse, akkor is maradj a 2 heti cserénél!
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm!

3 napos kirándulásra megyünk júniusban, és úgy néz ki hogy pont akkor lesz meg a havim. Mit tegyek? Van valami megoldás? Érdemes 2-3 hónapra fogamzásgátlót szedni, azzal tudom hogy 1-2 nappal ki lehet tolni a ciklust.

Õsszel szeretnénk kistesót a kisfiamnak.

Legjobb válasz: igen, fogamzásgátlóval ki lehet tolni. de mindenképpen beszéld meg az orvossal! nekem is volt ilyen, nekem azt mondta a doki, úgy kell, hogy egyszerûen nem tartok szünetet két levél között. de gondolom minden gyógyszernél máshogy van.

igen, fogamzásgátlóval ki lehet tolni. de mindenképpen beszéld meg az orvossal! nekem is volt ilyen, nekem azt mondta a doki, úgy kell, hogy egyszerûen nem tartok szünetet két levél között. de gondolom minden gyógyszernél máshogy van.
1-2 nappal egyszerûbben is ki lehet tolni a ciklust, nem kell hozzá tabletta. A C vitamin szedése is kitolja pár nappal. Nekem sokszor bejött, tényleg! Persze mindenkinek a szervezete máshogy mûködik, de egy próbát megér.

Mivan olyankor, ha 2 hónap után derűl, ki hogy baba van a dologban és ezalatt a két hónap alatt rengeteg bulizás volt volt. Alkohol cigi, drog. Innentől kezdve, ha több party nincs akkor egészséges lehet a baba?

Legjobb válasz: Én 6 hetesen tudtam meg, hogy babát várok, (nem tervezett baba volt) addig minden nap dohányoztam, energiaitalt ittam, sõt fogamzásgátlót is szedtem, volt olyan is, hogy alkoholt ittam, nem is kicsi mennyiséget. Semmi baja nem lett a babámnak.Nagyon sok ismerõsöm fogyasztott alkoholt a terhessége elsõ részében és mindenkinek egészséges babája született. De a drogokról nem tudok nyilatkozni, azzal kapcsolatban már hallottam, hogy egészséges baba lett, de azt is, hogy nem. De a 12. héten már tudnak csinálni nagyon sok vizsgálatot (pl. integrált teszt), amibõl megállapítható a baba egészségügyi állapota, és beteg magzat esetén a 20. hétig el lehet vetetni.

Én 6 hetesen tudtam meg, hogy babát várok, (nem tervezett baba volt) addig minden nap dohányoztam, energiaitalt ittam, sõt fogamzásgátlót is szedtem, volt olyan is, hogy alkoholt ittam, nem is kicsi mennyiséget. Semmi baja nem lett a babámnak.Nagyon sok ismerõsöm fogyasztott alkoholt a terhessége elsõ részében és mindenkinek egészséges babája született. De a drogokról nem tudok nyilatkozni, azzal kapcsolatban már hallottam, hogy egészséges baba lett, de azt is, hogy nem. De a 12. héten már tudnak csinálni nagyon sok vizsgálatot (pl. integrált teszt), amibõl megállapítható a baba egészségügyi állapota, és beteg magzat esetén a 20. hétig el lehet vetetni.
jaj de felfujátok ezt a drog témát! én 5 hetesen tudtam meg hogy babás vagyok, és elõtte meg szilveszter volt nálam is ment a drog akkor, és nincs semmi baja a babámnak csak a lényeg hogy mond a dokinak.
Nem. Ez a baba már nem lehet egészséges.
Csak egy ember fújta fel, aki az 1 és a 6 hozzászólást írta.
Lesz majd rengeteg vizsgálat ahol kiderül, hogy van-e genetikai problémája a babának. A lényeg, hogy amikortól tudod légy felelõsségteljes és vigyázz rá. Jó babavárást!
Jó, hogy nem azt mondod, hogy legjobb egybõl abortuszra küldeni.... ehh...
Senki nem bátorítja a drogozásra. Csak próbáljuk optimistán szemlélni, hogy ettõl még lehet egészséges a baba. Mint ahogy az Általad felsorolt dolgok is elõfordulhatnak teljesen egészséges életmódot folytató szülõk gyermekeinél.
Ez az, bátorítsátok drogozásra! A drog=illegális szer. Fû, horion, kokain, LSD, speed. Az, hogy ránézésre egészségesen születik meg, nem azt jelenti, hogy nem lesz részképességzavara, diszlexiája, vagy bármi, amitõl hátrányban lesz.
Az én picurkám úgy készült, hogy azon a héten nagyon-nagyon fájt a fejem, és olyan bogyókat kapkodtam be, ami mind ellenjavallt terhesség alatt, illetve azt írják, hogy nincs esély a fogantatásra. Szóval szerintem egy alaposabb ultrahang vizsgálat megmondja. Magánt javaslok, aki nem 10 perc alatt csapja össze, hanem 40-50 percet is rááldoz. De lehet, a 12. hetet ki kell vele várnod. Az orvossal légy nagyon õszinte. 26+1 hkm
Igen, ez attól függ, hogy milyen drog volt (az elsõt meg kb összeraknám anyámmal diskurálni, az is ilyen baromságokat mond, pedig õ ráadásul orvos is. csak éppen túl hamar ítélkezik...) Ha mondjuk füveztél, akkor az nem gáz, mert ha ezentúl nem fogsz, akkor kb úgy van, mint a cigivel. Ha terhesség további részében nem dohányzol, nem iszol, nem füvezel, akkor sok esély van rá, hogy egészséges lesz. Ha bélyegeztél, vagy extazy, vagy speed, vagy egyéb szintetikus drog, akkor dokivan beszélj, hogy mi legyen, valószínûleg átesel majd egy sor vizsgálaton, ami még mindig nem zárja ki százasra a bajt. Nekem van egy ismerõsöm, akinek a párja bélyegezett, amikor terhes lett, és nem tudott a babáról. A gyerek szemhély nélkül született. De ilyen tizezerbõl kb egy. Remélem azért nem lesz gond! Ha más nem, vagy magától elmegy a baba, vagy pedig ha kiderül, hogy gond van, akkor sajna abortusz...
Ez függ attól is, hogy mi az, amit drognak hívsz. Az én makkegészséges kislányom abban a ciklusban készülhetett, amikor durva antibiotikumot szedtem, amit terhesség alatt szigorúan tilos. Már jól voltam, de a kúrát végig kellet csinálni. Plusz egy bulin annyi vodkát megittam, mint még életemben soha... és dohányoztam is rendesen. Kiderült, hogy nem vagyok egyedül, egészséges életmódra váltottam, és gyönyörû egészséges okos kicsi lány.
Késõn bár, de azért még írok. Egy barátnõm a harmadik hónapban tudta meg, hogy terhes, nála is volt "minden" amíg nem tudott a babáról, mostanra egy két éves, makk egészséges, korosztályánál fejlettebb imádnivaló kislány büszke anyukája.

4 hónapig nemvolt itthon a párom most 2 hónapja ujra itthon van azota élünk ujra nemi életet, most középidőben vagyok és véreztem tegnap este egy kicsit a melleim kieresedtek és a mellbimbó udvaramon kis dudorok jöttek ki, most ez mi lehet?

Legjobb válasz: Ha védekeztek, akkor nem tom.. akkor orvos. Ha nem védekeztek, akkor meg bármi lehet. Baba is. Akkor is orvos. (illetve elõtte egy terhességi teszt).

Ha védekeztek, akkor nem tom.. akkor orvos. Ha nem védekeztek, akkor meg bármi lehet. Baba is. Akkor is orvos. (illetve elõtte egy terhességi teszt).
A kérdező hozzászólása: megszakítással csináltuk, de nem bánnánk ha jönne a baba
A kérdező hozzászólása: tegnap mikor véreztem a derekam is fájt és görcsöltem is kicsit
És mikor kéne megjönnie? Mert akkor egy tesztet is érdemes lenne csinálni, ha késik.
A kérdező hozzászólása: 13án kéne szval még nem mostanában:(
Lehetséges, hogy ez csak az a középidõs vérzés, és épp most ovulálsz.
Bõrgyógyász és a borotválás abbahagyása!
Menj orvoshoz! Gyorsan meg tudja oldani a problémádat. Nõgyógyászhoz, mert azok sebészek is. Az egyik ismerõsöm is járt így. Neki nem szõrtüszõ volt, hanem valami kelés-szerû.
Menj el az esztékába, de nem kell rögtön a sebészetre menned....ott fognak felírni neked egy kenõcsöt...én ugyan igy voltam. 15/F Jobbulást

A volt barátnőm terhes, már 2 hónapja szakítottunk, most azt mondja lehet hogy tőlem van, ki lehet deríteni valahogy hogy ki az apa?

Pontosabban 2 hónapja voltam utoljára vele, de már akkor is volt pasija, szóval t?le is lehet a gyerek, de azt mondja ? érzi hogy a t?lem van. Én pedig nagyon nem szeretném és meg akarok bizonyosodni róla hogy nem az enyém a gyerek.

Legjobb válasz: DNS vizsgálat.Más nincs

DNS vizsgálat.Más nincs
Csak is kizárólag a DNS vizsgálat segít, hogy megtudd az igazságot!
Mondja már meg valaki, hogyan lehet azt érezni, hogy kitõl van a gyerek??? Lehet dobta a másik pasi, így most nálad pedálozik.
DNS vizsgálattal lehet kideríteni, ki az apa.
Hát ha nagyon okos vagy, akkor ki tudod számolni, hogy pont akkor amikor terhes lett voltál-e vele úgy együtt.
A kérdező hozzászólása: És ezt a doki meg tudja mondani hogy pont melyik nap lett terhes? Egyébként nem tudom mit akar tõlem, mert jól megvannak a pasijával.
Igen, napra pontosan megmondják, vagyis 2-3 nap eltéréssel, mert ugye spermium elég sokáig életképes lehet.
a 13. héten levõ ultrahangos vizsgálatnál meg tudják állapítani a baba pontos (biometriai) korát, az segíthet. Illetve szuletes után levõ dns vizsgálat, mintn többen írták, ami szerintem egy kicsit késõ, mert ha a lány nincs férjnél, akkor apasági nyilatkozat kell. Amit tudsz még tenni, hogy elkéred a lány menzinaptárát, ha van ilyen, és megnézed milyen rendszeres a mensije. Általában a peteérés két mensi között van (pl nekem 28 napos a ciklusom, így 14. napon van peteérésem, a 14-17. napon vagyok termékeny), és megnézed voltál e akkor vele együtt. Most így nincs más ötletem, sajnálom, azért remélem segítettem kicsit.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!