Találatok a következő kifejezésre: Ki lehet 2 (642 db)

Mennénk sátrazni Horvátországba 2 napra. Nézegettem felfújható vendégágyat, ki lehet bírni vele 2 napot?

Legjobb válasz: 2 napot sima gumimatraccal és hálózsákkal is ki lehet bírni, sõt, még kocsiban is lehet aludni.

2 napot sima gumimatraccal és hálózsákkal is ki lehet bírni, sõt, még kocsiban is lehet aludni.
Szerintem igen, 2 nap nem olyan hosszú idõ.

A TGYÁS idejére is jár a szabadság? Azt ki lehet a munkáltatóval fizettetni ha a TGYÁS lejárta után visszamegyek dolgozni? Ill. a havi 2 napot meg lehet pénzben váltani? 25 nap jár a 2013-as évre.

Legjobb válasz: Amikor bejelented a munkáltatónak, hogy vissza akarsz menni dolgozni, akkor a, elõször kivetett veled a felgyûlt szabadságot es utána állít munkába, vagy b, kifizeti a felgyûlt szabadságot es másnap mar kezdhet az is. A TGYAS 6 honap, magyarán 12 nap szabadságról beszélünk, ha visszamesz a lejárta utan. Havi 2 nap - ha ez ugy értetted, hogy majd a munkáltató a TGYAS alatt utal neked havonta 2 nap szabadságra járó pénzt, akkor felejtsd el. Az eves szabadsagodat pedig elõre nem adjak ki, tehát ha te 6 honap utan mész vissza dolgozni, nem 25 nap szabadságban kell gondolkodni.

Amikor bejelented a munkáltatónak, hogy vissza akarsz menni dolgozni, akkor a, elõször kivetett veled a felgyûlt szabadságot es utána állít munkába, vagy b, kifizeti a felgyûlt szabadságot es másnap mar kezdhet az is. A TGYAS 6 honap, magyarán 12 nap szabadságról beszélünk, ha visszamesz a lejárta utan. Havi 2 nap - ha ez ugy értetted, hogy majd a munkáltató a TGYAS alatt utal neked havonta 2 nap szabadságra járó pénzt, akkor felejtsd el. Az eves szabadsagodat pedig elõre nem adjak ki, tehát ha te 6 honap utan mész vissza dolgozni, nem 25 nap szabadságban kell gondolkodni.
Én úgy emlékszem, hogy amikor TB ellátásra vagyok jogosult -tgyás, gyed stb- akkor a munkáltatóm mindig irat velem egy papírt, hogy fizetés nélküli szabin legyek, vagyis ne a rendes szabim terhére legyek távol. Tehát a szülési szabadság meg a fizetés nélküli szabadság nem zárja ki egymást, sõt.
Szerintem nem kötelezhetõ a munkáltató a TGYÁS idejére járó szabik kifizetésére, ugyanis a törvény ezt - a munkaviszony megszüntetésének esetén kívül- csak a gyermek ápolása, illetve gondozása (GYED) céljára kapott fizetés nélküli szabadság elsõ 6 hónapjára járó szabadság esetében engedi- a felek megállapodása alapján ( tehát nem kötelezõ ez sem, továbbá ez rád nem vonatkozik). Hatályos Mt alapján: "125. § A munkaviszony megszûnésekor, ha a munkáltató az arányos szabadságot nem adta ki, azt meg kell váltani. 122. § (5) A szabadságot - a 125. §-ban foglaltakat kivéve - megváltani nem lehet."
"TGYÁS alatt, TGYÁS alatt, vagyis szülési szabin vagyok, tehát nem dolgozom. ami utána jön idõ, az volt a kérdés hogy: ki tudom-e váltani az éves szabijaimat pénzben, tehát kb. 2 nap/hó " Meg mindig nem tiszta hogy milyen 2 napokrol beszelsz havonta. A TGYAS alatt osszegyult kb 10 napod. A munkaltato vagy kiadja -tehat otthon leszel meg 10 napig a TGYAS lejarta utan es megkapod erte a szabadsagra jaro fizetesedet, vagy azonnal munkaba allit, ez esetben azonnal megkapod a penzt, es mar dolgozhatsz is. "ill. ki kell-e adnia, fizetnie nekem azokat a szabikat amik felgyûltek a TGYÁS ideje alatt." Fent leirtam. Ha a kerdesed arra vonatkozik, hogy mi lesz a jovobeni szabadsagoddal, ha mar ujra dolgozol, akkor arra a valsz: annak 2/3 reszevel a munkaltato rendelkezik, o donti el, hogy mikor adja ki. Hivatalosan a kifizetesere nincs lehetoseg.
A kérdező hozzászólása: de én nem a TGYÁS alatti dolgokról beszélek!! hanem ami utána jön. TGYÁS alatt, TGYÁS alatt, vagyis szülési szabin vagyok, tehát nem dolgozom. ami utána jön idõ, az volt a kérdés hogy: ki tudom-e váltani az éves szabijaimat pénzben, tehát kb. 2 nap/hó vagy kiadja ill. ki kell-e adnia, fizetnie nekem azokat a szabikat amik felgyûltek a TGYÁS ideje alatt.
Azért, mert eddig el tudta számolni úgy, mintha szabin lennél. Viszont amíg tgyáson vagy, addig nem tud utánad szabit elszámolni, mert az kibukik az OEP-nél (mivel a szabi alatt kapott pénzedbõl minden járulékot vonnak, hiszen rendes munkabér). Ha befut a járulék az OEP-hez, ahonnan te kapod a tgyást, akkor azonnal elkezdik kivizsgálni, hogy mi a helyzet, te elveszítheted a tgyást, a munkáltatód meg büntetésre számíthat. Hát ezért.
A kérdező hozzászólása: miért ne fizetné ki, amikor eddig is ezt tette? :)
Ma 08.06, az utolsó válaszolónak van igaza, a tgyás idején szülési szabadságon vagy, és nem fizetés nélküli szabadságon. Nem véletlenül hívják õket másként. Mondjuk a kérdés szempontjából teljesen mindegy, hogy melyiken van:) Kérdezõ, havonta nem fogja rendezni, amíg tgyáson vagy (bár az sem lenne meglepõ, mert az egész szabadságokkal kapcsolatos eljárása jogszabályba ütközik, így eggyel több szabálytalanság nem oszt nem szoroz). Amikor visszamégy, a 168 napra járó szabidat kiadhatja, vagy egy összegben megválthatja.
Nem, tévedsz. A szülési szabadságot nem fizeti senki, a szülési szabadság idejére járó ellátást fizeti a TB, de attól még nem fizetés nélküli szabadság, hanem SZÜLÉSI SZABADSÁG. A kérvényt a gyed igényléshez kell írja, mert a gyed alatt van fizetés nélküli szabadságon.
Kedves utolsó. A szülési szabadságot a munkáltató fizeti? Tudtommal nem, azt a kismama addig befizetett járulékát alapján a tb fizeti. Ez idõ alatt a kismama fizetés nélküli szabadságon van a munkaltatojanal, amihez annak idején egy kérvényt is kellett írnia. :)
"Te most a gyermek gondozása céljából kivett fizetés nélküli szabadsagodat töltöd." Dehogyis. Most szülési szabadságon van. Az nem ugyanaz, ne keverd már össze. A gyermek gondozása céljából fizetés nélküli szabin GYED alatt van. Kérdezõ, a többi stimmel, kifizetheti a felhalmozott szabidat, de nem úgy, hogy havonta kettõt (ez amúgy is teljesen szabálytalan, hogy kifizeti, és nem kiveszed). Amikor visszamégy dolgozni, akkor azt a 10 napot kifizetheti, és törvénytelenkedhet tovább a havi 2 nap kifizetésével.
Kedves kérdezõ. Te most a gyermek gondozása céljából kivett fizetés nélküli szabadsagodat töltöd. Ha ez lejárt es visszamesz dolgozni, akkor kiviheted/kifizetik az addig felhalmozódott szabadsagodat. De nem többet, tehát ha 5 hónapig voltál fizetés nelkulin, akkor 10 napot. A maradék 15 napot a fõnöködhoz majd eldönti, hogy mikor adja ki, kifizetni havonta biztosan nem fogja.
A kérdező hozzászólása: igen, az éves szabiról beszélek. :) de akkor most én nem értek valami, mert azt írod, hogy szabadságváltás csak más esetben van, mint ami nálam lesz aktuális, tehát, hogy TGYÁS-ról térek vissza. akkor nem világos. :( ha visszamegyek, ezek szerint nem kérhetem, hogy a 6 vagyis 5, 5 hónap alatt felgyülemlett szabimat fizessék ki?
A kérdező hozzászólása: a havi két nap az, ami egyébként pl. a 2012-es évemre járt ha 25 nappal számolok. nálunk kifizették, nem vettem ki.
Meg mindig nem ertheto, hogy milyen havi 2 naprol beszelsz... Az eves szabadsagodat akarod igy felosztani? A munkaltato rendelkezik a 2/3 reszevel, akkor adja ki, amikor akarja. Ha o az ev vegen akarja, akkor fogod megkapni. Nem kell havonta kiadnia, plane nem kifizetnie. A szabadsagmegvaltas pedig csak fizetesnelkuli szabadsagrol valo visszatereskor illetve a munkaviszony meszunesekor valthato meg -hivatalosan- olyan nincs, hogy bocs, nekem nem kell szabadsag, fizesd ki.
A kérdező hozzászólása: nem úgy értettem, hogy a TGYÁS alatt utal, hanem amikor visszaállok dolgozni, akkor havi 2 napot pluszban kifizet még a bérem mellé. mert eddig is lehetett választani, hogy vagy kifizetik, vagy kiveszem.
Milyen havi 2 nap? A többivel kapcsolatban az elsõ jól leírta, csak a tgyás nem 6 hónap, hanem 5 és fél.
elzsabo a szülési szabadság és a fizetés nélküli szabadság nem zárja ki egymást, hanem teljesen más a kettõ. Amit írtál, az kb. ugyanaz a kategória, mintha egyidejûleg akarnál fizetett és fizetetlen szabadságon lenni. Ahogy fizetett szabi alatt sem lehetsz fizetés nélküli szabin, úgy a szülési szabi alatt sem lehetsz fizetés nélküli szabin. A tgyás idejére a munkáltató nem írat veled nyilatkozatot a fizetés nélküli szabiról, csak a gyed idejére.

2 nap alatt ki lehet gyógyulni a megfázásból?

Lázam is van és a torkom is fáj...

Legjobb válasz: Nem kliseket mondok, nekem 2-3 nap alatt el szokott igy mulni. 1. Neo Citran, utana gyorsan a takaro alá es lehet izzadni 2. Aspirin+c , napi 2 3. Lehet undoritoan fog hangzani, de preselj ossze 2 fokhagyma gerezdet, keverd ossze mezzel es hamm. 4. Supradin(nem tudom igy irjak e) es multivitamin pezsgotabletta. Ha egetoen fontos, akkor ezt ajanlom, ha nem akkor a fokhagymat kihagyhatod. :D

Nem kliseket mondok, nekem 2-3 nap alatt el szokott igy mulni. 1. Neo Citran, utana gyorsan a takaro alá es lehet izzadni 2. Aspirin+c , napi 2 3. Lehet undoritoan fog hangzani, de preselj ossze 2 fokhagyma gerezdet, keverd ossze mezzel es hamm. 4. Supradin(nem tudom igy irjak e) es multivitamin pezsgotabletta. Ha egetoen fontos, akkor ezt ajanlom, ha nem akkor a fokhagymat kihagyhatod. :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

3 napos kirándulásra megyünk júniusban, és úgy néz ki hogy pont akkor lesz meg a havim. Mit tegyek? Van valami megoldás? Érdemes 2-3 hónapra fogamzásgátlót szedni, azzal tudom hogy 1-2 nappal ki lehet tolni a ciklust.

Õsszel szeretnénk kistesót a kisfiamnak.

Legjobb válasz: igen, fogamzásgátlóval ki lehet tolni. de mindenképpen beszéld meg az orvossal! nekem is volt ilyen, nekem azt mondta a doki, úgy kell, hogy egyszerûen nem tartok szünetet két levél között. de gondolom minden gyógyszernél máshogy van.

igen, fogamzásgátlóval ki lehet tolni. de mindenképpen beszéld meg az orvossal! nekem is volt ilyen, nekem azt mondta a doki, úgy kell, hogy egyszerûen nem tartok szünetet két levél között. de gondolom minden gyógyszernél máshogy van.
1-2 nappal egyszerûbben is ki lehet tolni a ciklust, nem kell hozzá tabletta. A C vitamin szedése is kitolja pár nappal. Nekem sokszor bejött, tényleg! Persze mindenkinek a szervezete máshogy mûködik, de egy próbát megér.

Szeretnék jogosítványt 125 ccm ig és azal lehet 2 szeméyelyel közlekedni? és a jogositvány menyibe kerülne? és biztosit motort ahol le szeretnék vizsgázni? és külföldre ki mehetek vele? 15/F

köszönöm a válaszokat és bocs ha valamit rosszul írtam le

Legjobb válasz: Szia! Lehet két személyt szállítani azon a 125 ccm-es motoron, amin ki van alakítva 2. személy számára ülés. Motorjogsi: http://www.csigajogsi.hu/index.php?page=a-jogositvany (Biztosít motort) A külföldre menés szabályozását nem tudom, de hátha a google kidob valamit. Üdv, Steve10

Szia! Lehet két személyt szállítani azon a 125 ccm-es motoron, amin ki van alakítva 2. személy számára ülés. Motorjogsi: http://www.csigajogsi.hu/index.php?page=a-jogositvany (Biztosít motort) A külföldre menés szabályozását nem tudom, de hátha a google kidob valamit. Üdv, Steve10
külföldön vezetésre az a szabály, h a 18. életévet be kell tölteni. utána mehetsz, bármennyi ideje van jogsid
Ha elmúltál 15 és fél éves, akkor elkezdheted az A1-et, viszont a jogosítványt csak 16 évesen kapod meg, utast csak 2 év után vihetsz (függetlenül attól, milyen motorod lesz), külföldre pedig csak 18 év felett mehetsz. Az iskolák általában adnak motort, bár többnyire csak váltósat, mert úgy késõbb mindegy, hogy milyen motorod lesz, ha automatával vizsgázol, akkor csak automatát vezethetsz. Az ára olyan 100-130 ezer közt mozog, nagy a szórás iskolánként.

Miért lyukad ki a 2-3 éves melegvízes cső? Lehet a házban van valami hiba? Az első csöveket 3 év után cserélték ki vadi újra. Ez 2 éve volt, de már megint több helyen szivárog a víz.

A házban minden csövet összekötöttek "föld" szempontjából. Egyéb ötlet ???

Legjobb válasz: Horganyzott csõ és nem a tömítésnél szivárog. Ahol épp jól esik neki, ott rozsdás lesz és kilukad. Lehet hogy a vízben van valami, ami kikezdi ?

A kérdező hozzászólása: Horganyzott csõ és nem a tömítésnél szivárog. Ahol épp jól esik neki, ott rozsdás lesz és kilukad. Lehet hogy a vízben van valami, ami kikezdi ?
Lehet valahol az épületben épitettek be rézcsõvet is és az megeszi a horganyzottat hamar viszonylag.
Így van az elõzõnél a pont. tegyetek 5 rétegû alucsövet az bírja.
mibõl van ez a csõ?
Nem lehet, hogy toldásnál szivárog?
egy idõben elkezdték használni a mûanyag vízcsöveket...ezekkel volt ilyen probléma, hogy a melegvízet nem bírta..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

2 gyerekkel jobb lenne a 2, 5szobás lakás? Most akarunk lakást venn, a 2, 5-es paneloknak pécsen mennyi a rezsije fütésszezonban, ki lehet fizetni 2 gyerek mellet? 1. babánk megvan már fiu, de mi van ha a második lány lessz, jo lenne külön szoba? !

Már van 1 babánk aki fiu és ha amásodik lány lenne jo lenne a külön szoba,de nem tudom ki tudnánk e fizetni a rezsit,mennyi nálatok ilyenkor fütésszezonban a rezsi(3-4 före),elsö sorban pécsiek válaszát várom de minden válasznak örülök mert nagyon tanácstalan vagyok!!!!

Legjobb válasz: én é-ny-magyarországon élek, itt elég magasak az ingatlanárak és sajnos a rezsi is. nekünk két gyerekünk van és 2 szobás a lakásunk, ami négyünknek kicsi. már áruljuk a lakást, de hála a gazdasági válságnak úgy tûnik soha napján fogják megvenni. én egyébként mindenképp kisebb családi házban gondolkodom. nálunk itt a tömbben (56m2) télen 30 ezer alatt nem is nagyon van fûtésszámla, volt, hogy 49 ezres számla jött, és nyáron is 10 körül van. ha nagyobb lakásba mennénk akkor ez még több lenne. akkor inkább ezért a pénzért (vagy vmennyivel többért)fûtök egy 80-100 m2 es családi házat, mint egy ekkora lyukat, ahol egymás hegyén hátán vagyunk.

én é-ny-magyarországon élek, itt elég magasak az ingatlanárak és sajnos a rezsi is. nekünk két gyerekünk van és 2 szobás a lakásunk, ami négyünknek kicsi. már áruljuk a lakást, de hála a gazdasági válságnak úgy tûnik soha napján fogják megvenni. én egyébként mindenképp kisebb családi házban gondolkodom. nálunk itt a tömbben (56m2) télen 30 ezer alatt nem is nagyon van fûtésszámla, volt, hogy 49 ezres számla jött, és nyáron is 10 körül van. ha nagyobb lakásba mennénk akkor ez még több lenne. akkor inkább ezért a pénzért (vagy vmennyivel többért)fûtök egy 80-100 m2 es családi házat, mint egy ekkora lyukat, ahol egymás hegyén hátán vagyunk.
Szia! Mi négy szobás családi házban lakunk, és vegyes tüzeléssel fûtünk. Megy a gáz is , de legtöbbször fával fûtünk. így a gázszla 20 ezer körül van. Éjjel csak a gáz megy.
Szia.Én Pest környékén lakom családi házban(iker, nem új).Nekünk gáz cirkónk van, tehát a melegvíz is arról megy.A ház tetõtérrel együtt kb.90 nm.Mi átalányt fiztetünk havi kb.16 ezret.A fogyasztást mi számoltuk ki ráhagyással és az évi leolvasásnál most másfél hónapot nem kellett fizetnünk.Viszont azért azt bele kell kalkulálni, hogy egy házon mindig van mit csinálni, hiába nincs pl.közösköltség.Azt tény, hogy a fûtés olcsóbb mint a panelban.Anyukám kb.40 ezret fizet a távfûtésre ilyen idõben egy 50 nm-es lakásban.
Szia! Én pécsi vagyok, anyukám lakik két és felesben, ott nõttünk fel öcsémmel. De mondjuk nekünk 12 éves korunkig nem volt külön szobánk, addig anyuék hálója volt a félszoba. Szerintem egyenlõre bõven ráértek vele, nem olyan fontos két kisgyereknél még a külön szoba. Hiszen testvérek, gyerekek. Amúgy a két és feles panelok rezsije sajnos igen magas. Anyukám ebben a hónapban 30 ezret fizet a fûtésre. És akkor még hol van a többi... Ja, és október óta csak ketten laknak ott öcsémmel, addig még én is ott laktam a kisfiammal. Én most a fiammal egy másfeles lakásban lakom, nekem az egész rezsim nem több 30 ezernél egy hónapban.

Valaki megtudja mondani esetleg, hogy egy 2*50Kohmos hangerõ-szabályozó potmétert ki lehet-e cserélni 2*100kohmosra?

Egy Onkyo erõsítõrõl lenne szó.

Legjobb válasz: Ha csak két-két lába van bekötve, akkor ki. Ha három-három, akkor nem. Ha kicserélnéd, vedd figyelembe, hogy a potmétert csak 50kohm-ig célszerû tekerni. Mivel errõl használat közben úgy is el fog feledkezni mindenki, maradj az eredeti értéknél.

Ha csak két-két lába van bekötve, akkor ki. Ha három-három, akkor nem. Ha kicserélnéd, vedd figyelembe, hogy a potmétert csak 50kohm-ig célszerû tekerni. Mivel errõl használat közben úgy is el fog feledkezni mindenki, maradj az eredeti értéknél.
Simán cserélheted, csak ne lineáris legyen, hanem logaritmikus. OutOfOrder 50 k-ig tekerõs ötletét nem nagyon értem...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindkettõtök válaszát! A poti lineáris, ráadásul motoros, amit képtelenség beszerezni, csak 100Kohmos kapható motorosba 12000Ft lenne szállítással együtt. Tanácstalan vagyok... Légyszi segítsetek!
Ha csak a távirányító miatt motoros, akkor berhelj bele egy simát és tekergesd.

2 hetes mongol futóegereket ki lehet már takarítani?

Most 2 hetesek, de már büdösek kicserélhetem már a forgácsukat?

Legjobb válasz: Bár nekem sosem volt ilyen állatom, de úgy gondolom 2 hét után ki KELL cserélni az almot. Az állatnak egészségtelen a saját piszkában lennie+szívnia az ammónia szagot. Nekem tengericocám van, ami alól 3 naponta takarítok+ naponta kiszedem a pisis részt.

Bár nekem sosem volt ilyen állatom, de úgy gondolom 2 hét után ki KELL cserélni az almot. Az állatnak egészségtelen a saját piszkában lennie+szívnia az ammónia szagot. Nekem tengericocám van, ami alól 3 naponta takarítok+ naponta kiszedem a pisis részt.
Én 2 hetente takarítom a hötcsögöm, de ez attól függ, hogy mekkora a helyük hányan vannak. . Max 2hetente KÖTELEZÕ.

A TGYÁS után a GYED 2 év, vagy a gyerek 2 éves koráig jár? GYED mikortól számít? A munkaadóm közölte nem vehetem ki a maradék szabimat, majd ha visszamegyek GYES-ről akkor adják ki. Lehet ez?

Októberben szülök. Veszélyeztetett vagyok, április óta táppénz. A GYED a szülést megel?z? év átlagkeresetét veszi figyelembe, vagy az igénylést megel?z? évet? Azért kérdezem, mert a TGYÁS után a GYED-em már 2010-ben lesz igényelve, és ha ott a 2009-es jövedelmem veszik figyelembe akkor azt nagyon megszívtam a táppénz miatt. :(

Legjobb válasz: Vagyis a GYED-em alapja akkor az így is kevés táppénzem átlag 70%-a lesz? :(

A kérdező hozzászólása: Vagyis a GYED-em alapja akkor az így is kevés táppénzem átlag 70%-a lesz? :(
Kb. 5ször olvastam el a legutolsó hozzászólásodat, még mindig nem térek magamhoz. Ezért (is) tart ott az ország, ahol! Azt ugye tudod, hogy téged is lehúznak nem kevés pénzzel? Mert ha nem kellett volna megszakítanod a táppénzedet, akkor neked még a 70% járna a szülésig. Viszont mivel megszakítás van benne, így a kórházi tartózkodásokra 60%-ot kapsz, illetve kaptál, mert ez is csökkent aug. 1-el 50%-ra, és az aug. 1. utáni táppénzed is csak 60% a 70% helyett!
2. vagyok. Én már az elsõ mondatodnál leragadtam: mi az, hogy havonta meg KELL szakítanod a táppénzt??? Most akkor vagy veszélyeztetett terhes vagy vagy nem. Ki tart táppénzen (háziorvos v. nõdoki)? És azt sem értem, hogyan járnál így jobban - hiszen a kórházi tartózkodás eleve 60%-os táppénz volt, most ez is lecsökkent 50%-ra. Hol dolgozol?
Úgy egyébként a szabadság kiadásáról: A szabadságot a munkáltató adja ki - a munkavállaló kérést csak figyelembe veheti, viszont az egynegyedét akkor kell kiadnia, amikor a munkavállaló kéri. Ezt a szabi tervezett idõpontja elõtt legkésõbb 15 nappal be kell jelenteni.
A kérdező hozzászólása: Bács-Kiskun egyik kórháza. Inkább nem részletezném, mert még valaki felismer....:( Igen, elõször elmegyek terhestanácsadásra ahol megkapom a táppénzes javaslatot. (fél nap ücsörgés) Ez után mivel aznap már nem érek a háziorvoshoz oda másnap megyek a háziorvoshoz, viszem a papírt. Ezt kétszer. Harmadjára, megint tanácsadás, megbeszélem a befekvést. Ez után kórház, betegfelvétel. Kiskönyvelkobzás. Ha szerencsém van akkor még aznap eljutok a háziorvoshoz is, ha nem akkor másnap. Ez után egy hét múlva vissza, zárójelentés átvétel (várakozás), majd megint a háziorvos leadni a zárót. Természetesen mindezeket úgy hogy veszélyeztetett vagyok, és autoznom kell 20 percet hogy beérjek a városba, és bosszant hogy látom az összeget mennyiért "láttak el". :(
Lehet, egy kicsit félreérthetõ voltam, sorry. Nem a "képedet szeretnénk körbeordítani" csak egyszerûen ámulok-bámulok, hogy milyen helyzetek vannak... És bár nem én vagyok az érintett, maximálisan átérzem a felháborodásodat. Meg bevallom õszintén, én már nem is értem. A nõdokid táppénzen tartana, ezzel szemben a háziorvosod 30 naponta megszakítja a táppénzt, mintha kórházban lennél? És végigcsináltatják veled a kórházi betegfelvételt stb.? Remélem rosszul értem, mert ez a pofátlanság netovábbja... Azt azért írd már meg légy szíves, hogy helyileg hol van ez, mert engem már nagyon érdekel. Üdv: 2.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, a TB kassza lenyúlása...ha most csinálok belõle egy nagy botrányt az életbe nem tehetem be a lábam a kórházba nálunk, a háziorvosomhoz sem. :(
A kérdező hozzászólása: A per, az azt jelenti, hogy veszélyeztetett vagyok: NEM AZÉRT MERT NINCS KEDVEM DOLGOZNI.Ezt nem részletezem. Tehát ha szabimat kivenném, vagy visszamennék pár napra, és akkor történik velem valami baj (a babával, elvetélek stb..) akkor a munkahelyet és az orvosom is beperelhetném. Ezért nem is enged a nõgyógyászom el. A javaslatot én viszem a nõgyógyásztol a háziorvosnak két hetente. Igen, nálunk így járja. Most mit tegyek? Költözzek el vagy mi a fene? Más városba legyen a háziorvosom is? Pont így szülés elõtt nem szeretnék kekeckedni a kórházzal sem. Ez van, ezt kell szeretni. Én ezt az egyik hozzászólónak írtam, nem azért hogy körbeordítsátok a képemet hogy milyen hülye vagyok. Nem tudom, más mit tenne a helyemben.
A kérdező hozzászólása: Utolsó: képzeld, nálunk az a módi, hogy a táppénzt havonta meg kell szakítanom, csak így lehetek táppénzen. Vagy havonta kiveszek szabit, vagy befekszem a kórházba, de a lényeg, hogy meg legyen szakítva. A munkáltatóm persze nem adja ki a szabim, sõt hogy is lehetne, hiszen ha bármi történne velem akkor óriási pert lehetne a nyakukba akasztani, sõt az orvosomra is. Marad a kórházba fekvés papíron. Persze az ellátás annyi egy hétre mint a tp-m kétszerese, amit igénybe sem vettem. Leszakad a p...fám. Nem tudom az OEP ehhez mit szól. Az orvosasszisztens szerint ezt õk találták ki. Érdekes, mert más városban ilyet még nem is hallottak.
A kérdező hozzászólása: Ú de jó. Köszönöm, ez megnyugtató. Már kezdtem magam felhúzni. Akkor az átlagkereset, az elsõ 3 hónap nekünk ugye? Jan-márc átlagkeresetet fogják figyelembe venni. Boldog babavárást neked is! Üdv: 29 hetes
Szia! Ugyanebben a helyzetben vagyok. Én is okt. vége, nov. eleje fele szülök és április óta vagyok táppénzen. A táppénzed nem lesz alapja a GYED-nek, mivel az is egy ellátási forma. Ellátás nem képezheti ellátás alapját, tehát a szülést megelõzõ évben kapott átlagkereseted képezi a GYED alapját. A GYED-et a pici fél éves korától 2 éves koráig kapod. A szülés napjától (vagy azt megelõzõen 28 nappal) elmehetsz szülési szabadságra, ami alatt a TGYÁS-t fogod kapni. Ez a baba fél éves koráig jár. Boldog babavárást és könnyû szülést 27 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Igen tudom, de már csak egy hónap, utána TGYÁS. Hála az égnek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!