Találatok a következő kifejezésre: Ki kell-e a (296 db)

Hogy ha átmegyek a BME közlekedésmérnöki karról a győri Széchenyi Egyetemre akkor megkell e várni az 1 évet vagy félévkor át lehet e menni? Ki kell e fizetni a félévet a BME-nek?

Legjobb válasz: Nyilván ki kell fizetned. De jobban jársz ha most februárban jelentkezel Gyõrbe és felvesznek. Tárgyat elfogadtatni úgysem tudsz...

Nyilván ki kell fizetned. De jobban jársz ha most februárban jelentkezel Gyõrbe és felvesznek. Tárgyat elfogadtatni úgysem tudsz...
Privátodra: Mindenképpen ki kell fizetned, mert már megkezdted a félévedet... És szerintem februárban nem is tudsz átmenni... Elfogadtatás: kb semmilyen tárgy nem egyezik meg olyan szinten, hogy elfogadják.
Én úgy tudom, hogy ha év végén mész át, akkor nem kell fizetned, nem 100%, de így hallottam, olvass utána, biztosan fent van valahol a hivatalos álláspont. Amúgy miért akarsz átmenni? Hidd el, "csak" az elsõ 2 éve nagyon sz*r, utána sokkal könnyebb lesz!

A házunk előtt- közterület- van egy kb.60-65 éves hársfa. A szomszédok ki akarják velem vágatni. Milyen kötelezettségem van, illetve ki kell e vágatnom a fát? Kell e hozzá engedély? Ha igen milyen és kötelezhető vagyok a fa kivágására?

Azért akarják velem vágatni, mert a levelet eléjük hordja a szél. Én a szomszédok elöl is összekotrom az elfújt levelet és behordom.

Legjobb válasz: Ha közterületen van, akkor az önkormányzat illetékes az ügyben. Irányítsd oda a reklamálókat, de meg ne próbáld az önk. engedélye nélkül kivágni, mert akkor téged büntetnek meg! Mindegy, hogy ki és mikor ültette, ha közterületen van, csak az önkormányzat határozata számít!

Ha közterületen van, akkor az önkormányzat illetékes az ügyben. Irányítsd oda a reklamálókat, de meg ne próbáld az önk. engedélye nélkül kivágni, mert akkor téged büntetnek meg! Mindegy, hogy ki és mikor ültette, ha közterületen van, csak az önkormányzat határozata számít!
Közterületen fát kivágni csak az Önkormányzat engedélyével lehet., Mindegy, hogy ki ültette oda!
Jaja, mivel közterület, ez az önkormányzat hatásköre. Ha jól tudod, vmi olyasmi a módja, h beadnak egy kérvényt az önkormányzathoz, és ha ezt jogosnak ítélik, akkor jönnek az önk. erre fizetett emberei, és kivágják a fát. Tehát neked semmi kötelezettséged nincs ezzel kapcsolatban, és ezt nyugodtan meséld el a szomszédoknak.
istenem, de sutyerák szomszédaid vannak! egy hársfa nagyon szép, tavasszal jó illata van, a termésébõl gyógyteát lehet fõzni, árnyékot ad, közömbösíti a CO2-t, jó ránézni, és még sorolhatnám. bár ne vágatnák ki! inkább a szájuk fáradna bele a magyarázásba, és próbálják már megerõltetni magukat a söprést illetõen. az én nagyim még 80 évesen is elsöpörte a ház elõtti fáról lehulló leveleket, de sosem gondolt arra, h kivágassa csak azért mert az neki napi 10 perc munkát "okoz"...
Mondd meg nekik, hogy az önkormányzatnál pampogjanak.De ne csodálkozz azon, ha odáig már nem akarják elhúzni a lusta valagukat.Még ezt is tõled várják.
Ha közterületen van, akkor ha akarnád se vághatnád ki. Mivel nem a te tulajdonod, nem a te területeden nõ. Mi is egyébként az utcai fákkal szívunk. Az még hagyján, hogy ilyenkor naponta kell söpörnünk az utcát, eltömíti a csatornát, de a szobákban olyan sötét van tõlük, hogy fényes nappal, napos idõben is villanyt kell kapcsolni. A tetõnkre teljesen ráhajlanak, amitõl mohásodik is rendesen. De nem tehetünk ellene semmit.
Csak az önkormányzat engedélyével vághatod ki és kötelezhetnek arra hogy másik fát ültess a helyére.
Az én csatornámat is megtöltötte semmi perc alatt a szomszéd fája, , , nem szóltunk érte, , õ maga vágta ki szó nélkül mikor látta, hogy nekünk problémát jelent!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddig érkezett válaszokat, melyek hasznosak a számomra! Holnapra vagyok bejelentkezve az önkormányzathoz ez ügyben.Az eredménnyel jelentkezem, hátha másnak is segítségére leszek az ilyen jellegû problémában! A további hozzászólást és tanácsot ennek ellenére is szívesen, és köszönettel fogadom! További szép napot Mindenkinek!
11.19 vagyok. Annyit pontosítanék, h nem biztos, h mindenhol az önk. emberei végzik el magát a fakivágást, de nálunk (egy kb 20e fõs kisváros) így mûködik.
Én nem vágnám ki a fát senki kedvéért. Nem veszélyeztet senkit a közlekedésben, akkor miért?A levél hullás miatt?Gyalázat. Az önkorm. hatásköre ez igaz..De a szomszédok miatt? Nem vágnám kí
A kérdező hozzászólása: Voltam ma meghallgatáson és kijöttek megnézni a "problémámat-problémánkat" Döntés született, mely alapján a fa marad!!!!!! Senkit-semmit nem akadályoz, sem kilátásban, sem közlekedésben és területet sem vesz el senkitõl.A Polgármesteri hivatal elõzõ években fákat vásárolt az utcák fásítására, így a meglévõ "probléma mentes!" fákra nem ad kivágási engedélyt! A döntésnek örülök és így amíg erõm engedi továbbra is összekotrom a leveleket a szomszédok elõl, és behordom, habár erre nem köteleznek ! DE!! Megértem bosszúságukat, és megpróbálom korrigálni a fa "vétkét", hogy lehullajtja a leveleit!! Ennyit MEGÉR!!Hisz ÉLETBEN MARAD-MARADHAT !- és továbbra is SZOLGÁL BENNÜNKET - E M B E R E K E T! Köszönöm a hozzászólásokat és véleményeket! Nagyon sokat segítettek! További szép és vidám, problémamentes napokat MINDENKINEK! hullás okozta


Üdv hunflex de luxe átalakítót hogyan lehetne ki kapcsolni a tisztán benzines üzemhez? Esetleg negatívot szakítva visszaállna a rendszer? Műszaki vizsgára ki kell-e venni az átalakítót?

Legjobb válasz: Negatívot megszakítod, és kikapcsol az átalakító. Mûszakira igazság szerint ki kell kapcsolni, és benzinnel kell menni.

Negatívot megszakítod, és kikapcsol az átalakító. Mûszakira igazság szerint ki kell kapcsolni, és benzinnel kell menni.

Van egy 120e tartozásom a tmobile-nál, amelyet be is akarok fizetni, viszont a behajtócég ki akarja fizettetni a kb.1999-es 60e tartozásomat is, amiről 2000-ben kaptam utoljára értesítést. Ki kell-e fizetnem a régi tartozást vagy elévült-e?

Megvannak a csekkek az új tartozásról(120000), fizessem be a postán és próbáljam kihagyni a behajtócéget, vagy mi lenne a legjobb megoldás?

Legjobb válasz: A csekkek külön borítékban jöttek? a tmobiletól? Azokat akkor befizetheted. A többi levélrõl meg mondd hogy nem kaptad meg, amíg nem ajánlva jön nem számít. A behajtócéget mindenképp hagyd ki szerintem, a tmobile felé a 120as csekk igazolja h nincs tartozásod. Ami elévült már azzal nem kell törõdni, nem elismerni, azt már nem tudják behajtani rajtad, nem állítanak rá ki végzést. Az adminisztrációs díj az már más kérdés, azt lehet hogy leverik rajtad... Az ilyen levelekben szokott lenni ilyesmi, hogy ha már rendezte tartozását tekintse tárgytalannak. Namost befizeted a 120at, mondjuk 10.-én, utána a behajtócégnek megy a válasz: Levelüket 12.-én kaptam meg. A tartozást még a levél kézhezvétele elõtt 10.-én rendeztem, ezért követelésük alaptalan. A csekk befizetési szelvényének másolata mellékelve.

A csekkek külön borítékban jöttek? a tmobiletól? Azokat akkor befizetheted. A többi levélrõl meg mondd hogy nem kaptad meg, amíg nem ajánlva jön nem számít. A behajtócéget mindenképp hagyd ki szerintem, a tmobile felé a 120as csekk igazolja h nincs tartozásod. Ami elévült már azzal nem kell törõdni, nem elismerni, azt már nem tudják behajtani rajtad, nem állítanak rá ki végzést. Az adminisztrációs díj az már más kérdés, azt lehet hogy leverik rajtad... Az ilyen levelekben szokott lenni ilyesmi, hogy ha már rendezte tartozását tekintse tárgytalannak. Namost befizeted a 120at, mondjuk 10.-én, utána a behajtócégnek megy a válasz: Levelüket 12.-én kaptam meg. A tartozást még a levél kézhezvétele elõtt 10.-én rendeztem, ezért követelésük alaptalan. A csekk befizetési szelvényének másolata mellékelve.
A kérdező hozzászólása: A csekkek havi lebontásban érkeztek, amikor még csak gyûlt a tartozás.A 120+60+25 az már egy csekken jött. A havonta rendszeresen küldött csekkeket akarom befizetni, mind a 12-õt.Eddig csak leveleket kaptam, de kb. egy hete jött egy ajánlott levél. Azt olvastam, hogy ajánlottan is kétszer kell szólniuk ha nem veszem át az elsõt. Anyukám átvette az ajánlottat, mondhatom az elsõre, hogy nem ért el hozzám, mert mondjuk rossz viszonyba vagyok vele?

Debreceni szájsebészetrõl kérnék véleményeket! Sajnos elõbb utóbb ki kell szedetnem a bölcsesség fogamat. Kérdésem mennyire fájdalmas maga a mûtét kérhetek e altatást és ingyenes e ha a körzeti fogorvosom utal be?

Legjobb válasz: Tudomasim szerint a tb nem allja az altatast Injekcios erzestelenitessel is tul lehet elni A fog helyzetetol fugg minden Ha a gyoker nem torik bele nincs gond ha igen ki kell muteni

Tudomasim szerint a tb nem allja az altatast Injekcios erzestelenitessel is tul lehet elni A fog helyzetetol fugg minden Ha a gyoker nem torik bele nincs gond ha igen ki kell muteni
Ingyenes ha a fogorvosod utal be, de legalabb 1 honappal elotte mar foglalni kell a szajsebeszeten idopontot. Altatast nem tudom... Bar en nem szivesen aludnek egy ilyen dolog kozben! Amugy jol dolgoznak, de sajnos elofordul, hogy valami kis tanulo adja be az erzestelenitot nem tul sikeresen... Vagy egy dr. de aki tanulja a bolcsessegfog csinyat-binyat kapja a feladatot, s sajnos Ok tobbnyire nok. Ami azert baj, mert nem eleg erosek, hogy kihuzzak, es rogton mondjak feltarjuk!!! De elotte meg beletori a gyokeret, mert helytelenul huzza. Nyavajog, hogy nem fer hozza. En igy jartam. Miutan beletorte, megjelent valami orvos, megprobalta kiszedni, de mondta, hogy mostmar nem lehet. En 3 bolcsessegfogamat szedettem ki. 2 also 1 felso, Hal'Istennek egy nem nott ki, es rontgenen nem latszik, hogy lenne. :-) Szoval 2-t sikerult kihuzni, de egy alsot feltartak...(feleslegesen). Vegul is sporoltam 90.000 ft-ot, mert az en orvosom 30.000 ft/db-ert huzza szamla nelkul. Amugy nekem szinte, nem is fajt, es masnap mar ettem a bogracsgulyast, igaz feloldalon. Nem volt bedagadva, stb. Csak utana 5 napon at, minden este egyszer bevettem egy db gyulladascsokkentot. Amugy szerencse kerdese, hogy milyen drogos tanulot fogsz ki aki edzet, vagy :-)
edzett :-)

Letöltöttem a Windows 7-et. Ki kell-e csomagoljam vagy így ahogy van meg kell írjam?

Legjobb válasz: Ha Rar-ba van, akkor mindenképp ki kell csomagolni. Ha ezután nem ISO-t kapsz, akkor töltsél le másikat... Ha ISO a végeredmény, akkor azt kell kiírni, mint lemezképet CD-re...

Ha Rar-ba van, akkor mindenképp ki kell csomagolni. Ha ezután nem ISO-t kapsz, akkor töltsél le másikat... Ha ISO a végeredmény, akkor azt kell kiírni, mint lemezképet CD-re...
Ha ISO, írd ki lemezre, de ne az ISO fájlt.
Ki kell csomagolni. A rendszer nem fog bootolni, ha nem maguk a rendszerfájlok vannak a telepítõlemezen. Ezért nem jó sem becsomagolva, sem kicsomagolva az iso adatlemezként, hanem lemezkép írási módban kell kiírni, hogy az kerüljön a lemezre, ami szükséges.

Az a baj, hogy nincs rajta magyar nyelv, és nem tudom, hogy ki kell e mosni?

http://www.amazon.co.uk/SCHWARZKOPF-SUPERSOFT-CONDITIONER-YO.. Köszi

Legjobb válasz: Hát ez egy balzsam... Gondolom ki kell... Csináld azt, hogy rajtahagyod mondjuk 5 percig, és utána mosod le... Ezzel nem árthatsz...

Hát ez egy balzsam... Gondolom ki kell... Csináld azt, hogy rajtahagyod mondjuk 5 percig, és utána mosod le... Ezzel nem árthatsz...
Igazán nincs mit.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

Ki kell-e váltania a szabadságaimat a munkáltatómnak?

sürg?s

Legjobb válasz: Csak annyi ki nem vett szabadságot kell kifizetni a cégnek, ami idõarányosan jár. Hogy Önnek ez mennyi, azt is tudni kell mennyi az éves keret. Az éves keretet ossza el 12-vel, és szorozza meg 10-el. Ez azt a szabadság mennyiséget jelenti, ami október 31-ig jár. Ha ebben az évben az eddig kivett szabadságok száma ezt a számot eléri, akkor nem kell a cégnek a ki nem vett szabadságért fizetni. Remélem érthetõ voltam.

Csak annyi ki nem vett szabadságot kell kifizetni a cégnek, ami idõarányosan jár. Hogy Önnek ez mennyi, azt is tudni kell mennyi az éves keret. Az éves keretet ossza el 12-vel, és szorozza meg 10-el. Ez azt a szabadság mennyiséget jelenti, ami október 31-ig jár. Ha ebben az évben az eddig kivett szabadságok száma ezt a számot eléri, akkor nem kell a cégnek a ki nem vett szabadságért fizetni. Remélem érthetõ voltam.
mikor? fél kérdésre nem lehet válaszolni
A kérdező hozzászólása: Van ez évben még 13 nap szabadságom. Holnapig, azaz 11.09-ig dolgozok a jelenlegi munkahelyemen. Ha jól tudom idõarányosan ki kell fizetniük a fennmaradó napjaimat. Pontosan hogy is van ez? Minden esetben kötelezõ kifizetniük?
Ne haragudj de mért pont a Duna? Alaszkában annyi szép folyó van.
Ha ipari mértékben akarod csinálni és nem egy szitával a folyóparton, akkor gondolom, hogy az. De a magyarországi szakaszon kötve hiszem, hogy megtérülne a beruházás...
A kérdező hozzászólása: ez mondjuk nem válsz. tudom szép folyók vannak alaszkában most értem onnan haza


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!