Találatok a következő kifejezésre: Ki kell minden (573 db)

Ghetto workoutnál is megvan az a megkötés, mint konditermes edzésnél, hogy egy-egy edzés között 2 napot ki kell hagyni?

Szeretnék naponta lejárni edzeni a kondiparkba (saját súllyal való edzés, youtube-on Ghetto workout néven megtaláljátok), csak félek, a napi edzés kevésbé hatékony, mintha kihagynék 1-2 napot az edzées között! Gondolom ez a 2 edzésforma eltérhet, hisz Ghetto Workout közben saját súlyoddal edzel, konditeremben pedig állítható súlyokkal.

Legjobb válasz: Látom vannak itt nagyon okos emberek,akik azt ajánlják,hogy elõbb menj terembe...megteheted.Roncsolhatod az ízületeidet,ínszalagjaidat azokkal a gyakorlatokkal,amik a kezdõknek,kis súllyal is károsak.Fegyencedzést olvasd el,és rájössz,hogyan tudsz olyan gyakorlatokat csinálni,mint Hannibal,vagy a többi Ukrán,jenki és Orosz srác.Nem lehetetlen az. Valaki írta,hogy csak néha kijárnak azt produkálják magukat.Nos,ezeknél a feladatoknál az a helyzet,hogy hiába kérsz meg egy "kõkemény",kokszos,150kg-s fekvenyomó embert,hogy menjen ki,azt arcoskodjon vele,nem fogja tudni megcsinálni.Ezekhez a gyakorlatokhoz elég sok ideig kell fejleszteni a tested minden izomzatát,hogy azok együtt,a legnagyobb szinergiában tudjanak mûködni.Izomzatépítésre kiváló,csak tényleg,a lehetõ legszabályosabban kell Õket csinálni.Ne a mennyiségre,hanem a minõségre menj...2 másodperc felfelé,1 másodperc tart,2 másodperc lefelé...(húzódzkodás,tolóckodás,fekvõ,guggolás sötöb...)

Látom vannak itt nagyon okos emberek, akik azt ajánlják, hogy elõbb menj terembe...megteheted.Roncsolhatod az ízületeidet, ínszalagjaidat azokkal a gyakorlatokkal, amik a kezdõknek, kis súllyal is károsak.Fegyencedzést olvasd el, és rájössz, hogyan tudsz olyan gyakorlatokat csinálni, mint Hannibal, vagy a többi Ukrán, jenki és Orosz srác.Nem lehetetlen az. Valaki írta, hogy csak néha kijárnak azt produkálják magukat.Nos, ezeknél a feladatoknál az a helyzet, hogy hiába kérsz meg egy "kõkemény", kokszos, 150kg-s fekvenyomó embert, hogy menjen ki, azt arcoskodjon vele, nem fogja tudni megcsinálni.Ezekhez a gyakorlatokhoz elég sok ideig kell fejleszteni a tested minden izomzatát, hogy azok együtt, a legnagyobb szinergiában tudjanak mûködni.Izomzatépítésre kiváló, csak tényleg, a lehetõ legszabályosabban kell Õket csinálni.Ne a mennyiségre, hanem a minõségre menj...2 másodperc felfelé, 1 másodperc tart, 2 másodperc lefelé...(húzódzkodás, tolóckodás, fekvõ, guggolás sötöb...)
Szerintem te el vagy tevedve. Azok a gyokerek is konditeremben kezdik aztan mennek csak a csovekre. Ez nem ugy van, h lemesz es akkor reggel meg nem birsz huzodzkodni este meg mar megy a 20. Na meg zabaljak a kokszot ket pofara.
Elolvasod a fegyencedzést, abból kiderül.
igen ajánlott, de elég lehet 1 nap is, egyébként tleg nem ezzel érdemes kezdeni, inkább keytlebell, trx azok megadjak az alapokat, megerõsítik a stabilizáló izmaid, ami nagyon kel hhz a ghetto workouthoz.
Szerintem is akik a ghetto workout videóban vannak, és izmosak, erõsek, azok nem ott lettek ilyenek. Hanem mellette vagy mást is sportolnak, vagy tényleg ötvözik a konditermi edzéseket, és csak úgy szórakozásból meg magamutogatásból mennek ki a húzódzkodó rudakra kicsit edzeni. Ami nem baj, csak õk úgy állítják be az egészet, hogy ha nem csinálsz semmit csak húzódzkodsz meg túlódzkodsz meg fekvõtámaszozol kint a parkban, akkor úgy fogsz kinézni mint õk. Az tény, hogy erõsebb leszel, de izmosabb biztos hogy nem, csak ettõl. De amúgy a ghetto workoutosok heti 5 napot edzenek általában ha nincs közte konditermi edzés.
amúgy simán lehet így kinézni asját testsúlyoz edzésekkel, mint ezek a ghettosok, viszont az nem 1 év, legalább 4-5, ha nem több, de nekik legalább minõségi izomzatuk van, nem úgy mint egy átlag kondisnak(persze ott is lehet minõségi izomra szert tenni, csak ott a többség nem arra hajt)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, akkor napi 1 kihagyással folytatom tovább :) Igen, a fegyencedzés nagyon jó könyv, hétfõn kezdtem el olvasni ;) Köszi a válaszokat!
A huzódzkodás, tolódzkodás és a fekvõtámasz is nagyon hatásos gyakorlat az erõ illetve az izom fejlesztésre. Csak szabályosan kell csinálni, a minõség a lényeg nem a mennyiség.

Minden nap ki kell "ganézni", takarítani a ló alól?

Naponta új széne stb.??

Legjobb válasz: Persze. Mindennap ki kell tisztítani az almot. Nekem nyári idõszakban két naponta kell, mivel nappal a legelõn vannak, éjjel amíg bent vannak az istállóban, van hogy nem is ürítenek. Télen viszont van hogy napi kétszer is ki kell almozni. a saját ürülékében ne álljon már!! Szalma kell alá, a széna etetõanyag neki.... ezt nem összetéveszteni

Persze. Mindennap ki kell tisztítani az almot. Nekem nyári idõszakban két naponta kell, mivel nappal a legelõn vannak, éjjel amíg bent vannak az istállóban, van hogy nem is ürítenek. Télen viszont van hogy napi kétszer is ki kell almozni. a saját ürülékében ne álljon már!! Szalma kell alá, a széna etetõanyag neki.... ezt nem összetéveszteni
Igen, illik. A káros ammónia miatt. Légúti megbetegedéseket okoz.
A kérdező hozzászólása: jóó.:) oké.:) köszii.
A sokat tölt a legelõn, és mondjuk csak éjszakára mennek az istállóba akkor minden másnap is ráér. De ha minden nap vele vagy és van idõd akkor azért illik, igen. Egyébként nem szénával almolunk hanem szalmával... És nem kell minden nap teljesen új szalma, elég csak a pisit meg a kakit levenni, és mondjuk egy héten 1x vagy 2x. feltölteni szénával, attól függ mennyire szennyezett a régi. Ami menthetõ azt mentsük, ma már semmi sem olcsó, nem lehet pazarolni.
Még szép! Én mindig ha megláttok egy "gané" foltott modjuk a karámban akkor rögtön meggyek és felszedem!

Minden nap ki mentek? 2hós a babum, mindíg ki mentünk eddig de ma semmi kedvem, ártok neki, vagy inkább mennyünk ki kell neki a friss levegő.

Legjobb válasz: Mi általában sétálni megyünk, de ha nincs kedvem ,vagy esik, akkor csak kiteszem a kocsit a teraszra. Kell nekik a levegõ, de semmi baja nem lesz, ha néha kimarad a séta. Vagy öltöztesd be, és nyiss rá ablakot.

Mi általában sétálni megyünk, de ha nincs kedvem , vagy esik, akkor csak kiteszem a kocsit a teraszra. Kell nekik a levegõ, de semmi baja nem lesz, ha néha kimarad a séta. Vagy öltöztesd be, és nyiss rá ablakot.
Nem lesz semmi baja ha néha nem viszed ki!! Én mondjuk a fiamat anno mindig vittem legalább egy órára (nyáron többre) mert sokkal jobban aludt kint mint bent. Most a fiam 18 hós a lányom 4 hónapos aki viszont a kiságyát szereti a legjobban, és van úgy hogy a fiammal kimegyünk a kertbe levegõzni, (mostmár kerti munkát végezni is) és a lány meg közben bent alszik, és mire felébredne addigra meg már a fiam fárad el vagy lesz éhes, vagy jön haza az apja stb. és akkor bemegyünk, így van hogy kimarad a "séta" a lánynak. Õt egyáltalán nem zavarja... Persze nyilván az a jó ha megvan a napi séta, neked is, meg neki is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat, ki megyünk bár esik de majd a teraszon el leszünk.
Az enyém 7 hetes, és mi is mindig voltunk, ma viszont nem volt kedvem neki indulni ebben az esõben. Sajna az esõvédõ nem járt a babakocsival, és amit vettünk nem igazán passzol rá... Most talán kitisztul az ég, úgyhogy lehet, hogy délután még megindulunk. Egyébként most is kint alszik a teraszon babakocsiban!
az én fiam 4 hónapos, de ma a hátam közepére nem kívántam a sétálást.úgyhogy felöltöztettem, kitoltam az erkélyre és szunyál a kis drága már másfél órája.


Ausztriában nézegettem lakást. Mit jelentenek ezek? Mind ki kell fizetni, ha egy lakást akarok kibérelni?

Itt a példa: Kaution € 1.500,- Ablöse € 7.000,- Provision : ...

Legjobb válasz: A Kaution az óvadék, vagy népiesen kaució. A meg nem fizetett költségek biztosítéka. Szerzõdés megszûnése és minden költség megfizetése után visszajár. A Provision az az ingatlanügynök jutaléka. Kifizeted és többet nem látod, megy a levesbe. Ablöse: az elõzõ lakó által a lakásban hagyott berendezési tárgyakért (pl. konyha) kell fizetni, értelemszerûen az elõzõ lakónak. A berendezési tárgyak ezzel a tulajdonodba kerülnek. A bérbeadóval kötött megegyezés tárgya, hogy kiköltözéskor mi lesz velük, benthagyhatod, esetleg megpróbálhatod hasonlóképpen továbbpasszolni, vagy ki kell pakolnod mindent.

A Kaution az óvadék, vagy népiesen kaució. A meg nem fizetett költségek biztosítéka. Szerzõdés megszûnése és minden költség megfizetése után visszajár. A Provision az az ingatlanügynök jutaléka. Kifizeted és többet nem látod, megy a levesbe. Ablöse: az elõzõ lakó által a lakásban hagyott berendezési tárgyakért (pl. konyha) kell fizetni, értelemszerûen az elõzõ lakónak. A berendezési tárgyak ezzel a tulajdonodba kerülnek. A bérbeadóval kötött megegyezés tárgya, hogy kiköltözéskor mi lesz velük, benthagyhatod, esetleg megpróbálhatod hasonlóképpen továbbpasszolni, vagy ki kell pakolnod mindent.
Én Németországban élek, itt csak Provision van, ebbõl él az ingatlanos, illetve kaució, igen, ezeket mind ki kell fizetni. Ablöse itt nincs, nem is értem, mi lehet ez.
Az elõzõ jól mondja. Egy némettõl kérdeztem meg. Ha szerepel a hirdetésben az Ablöse akkor mindenféleképpen olyan személyt keresnek aki azokat a tárgyakat megvásárolja pl: beépített konyha.

A nagyajkaimon, ahol szőr nő, állandóan pattanás szerű göbök jelennek meg? Ahhoz hogy elmúljon, ki kell nyomni, és kijön belőle, egy kis fehér gömb, mint 1 pattanásból, utána vérzik, és el is tűnik, ezzel nem lenne baj, de jön ki új helyette.

Ez mi lehet? Már nem borotválom régóta, csak visszavágom a sz?rt, épp ezért. Minden kinyomkodás után Betadinnal lekenem ezeket a kis sz?rtüsz?gyulladásokat, de hogy szabaduljak meg t?lük végleg? Esetleg másnak volt már hasonló problémája?

Legjobb válasz: ööö nekem olyan szokott lenni amit nem lehet kinyomni és csak sokára múlik el. De nem mindig. Fogalmam sincs mitõl lehetnek ezek, de ha borotválkozol akkor nyilván attól, de mivel nem akkor passz, hordjál mindig pamut bugyit, mert a mûanyagba bepálik a bõr. Amúgy az is segíthet, ha nem nyomkodod, mert továbbterjeszted a fertõzést és begyullad a többi is. Próbáld ki, hogy nem piszkálod, de mindig áttörlöd az érintett részeket Betadine-al. És használj valami kíméletes intim mosakodót, lehet allergiás vagy valamelyik kemikáliára. Ha ez sem jön be akkor menj el dokihoz, nem-e valamilyen kismedencei fertõzés mellékhatása ez.

ööö nekem olyan szokott lenni amit nem lehet kinyomni és csak sokára múlik el. De nem mindig. Fogalmam sincs mitõl lehetnek ezek, de ha borotválkozol akkor nyilván attól, de mivel nem akkor passz, hordjál mindig pamut bugyit, mert a mûanyagba bepálik a bõr. Amúgy az is segíthet, ha nem nyomkodod, mert továbbterjeszted a fertõzést és begyullad a többi is. Próbáld ki, hogy nem piszkálod, de mindig áttörlöd az érintett részeket Betadine-al. És használj valami kíméletes intim mosakodót, lehet allergiás vagy valamelyik kemikáliára. Ha ez sem jön be akkor menj el dokihoz, nem-e valamilyen kismedencei fertõzés mellékhatása ez.
Mutasd meg dokinak.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló, köszi a tippet, használom a Betadint, plusz megspékeltem Sudocreammel és határozottan jobb lett. Intim mosót már rég nem használok, mert azok mindig problémát okoztak, a sima víz jobb.

Minden nap vagy minden másnap ki kell vinni a babát a levegőre?

Meg tudnám számolni a két kezemen, hogy a 4,5 hós kislányomat hányszor vittem ki a leveg?re. Egyszer?en amikor lenne rá alkalmam vagy elalszik, vagy rossz id? van ottkint. Mit csináljak? Félek, hogy nem fog rendesen felj?dni, hogy nincs friss leveg?n. Egyszóval ittbent punnyadunk. :-(

Legjobb válasz: Szia! Szerintem neked és a babának sem tesz jót, ha a lakásban punnyadtok. Én a lányomat egy hetes kora óta minden nap kiviszem, legyen bármilyen idõ. Kertes házban lakunk és van terasz, szerencsére. Ha rossz idõ is van pár percre ki lehet vinni, vagy az ablakban levegõztetni. Hozzá kell, hogy szokjon a levegõhöz, különben késõbb megfújja egy kis szél és egybõl beteg lesz. Meg gondol csak bele neked is jól esik a friss levegõ, ha huzamosabb idejig zárt helyen, a csecsemõknek, meg sokkal több oxigénre van szüksége a felnõtteknél. Csak van a napnak olyan része mikor az a gyermek éberebb és nem alszik be. Vagy mielõtt álmos öltöztesd be és irány sétálni. Semmi baja nem lesz, ha alszik egy jót a babakocsiban, kenguruban. 8,5 hós baba anyuja

Szia! Szerintem neked és a babának sem tesz jót, ha a lakásban punnyadtok. Én a lányomat egy hetes kora óta minden nap kiviszem, legyen bármilyen idõ. Kertes házban lakunk és van terasz, szerencsére. Ha rossz idõ is van pár percre ki lehet vinni, vagy az ablakban levegõztetni. Hozzá kell, hogy szokjon a levegõhöz, különben késõbb megfújja egy kis szél és egybõl beteg lesz. Meg gondol csak bele neked is jól esik a friss levegõ, ha huzamosabb idejig zárt helyen, a csecsemõknek, meg sokkal több oxigénre van szüksége a felnõtteknél. Csak van a napnak olyan része mikor az a gyermek éberebb és nem alszik be. Vagy mielõtt álmos öltöztesd be és irány sétálni. Semmi baja nem lesz, ha alszik egy jót a babakocsiban, kenguruban. 8, 5 hós baba anyuja
a babákat mindennap ki kell vinni...olyan nincs h nincs rá alkalmad. Amikor látod h álmos, tedd be a kocsiba, és indulhat a séta. Ilyen szép idõben meg pláne. Jó sétákat!! 8 hós anyuka
hidd el a legjobb mindkettötöknek ha minden nap kimentek.Friss levegö neki és neked is felüdülés lesz
Nekem csak kint alszik minden délután. Szerencsére kertes házban lakunk, így egyszerûen megoldható (kint akár 3 órát is alszik, bent meg csak nyûglõdik). A babának szerintem szüksége van friss levegõre.Próbáld úgy idõzíteni a sétát, hogy akár a séta alatt is alhat (a friss levegõ általában elnyomja õket). Majd ha kicsit nagyobb lesz, akkor fogja igazán élvezni a sétát, de ez neked is jót tesz meg a picinek.
mi nem kertes házban lakunk, hanem tömbben. elég macerás lecipelni a negyedikrõl a babakocsit+ benne a babát, a fölcipelésrõl nem is beszélve. lift nincs, nem tud senki segíteni, így kénytelen vagyok egyedül cipekedni. mi csak akkor megyünk hétközben, ha jó idõ van, de hétvégén, amikor nem egyedül vagyok ottn, tehát van segítségem, akkor mindig sétálunk.
Ha megfelelõ az idõjárás, minden nap feltétlenül menjetek ki! Mindkettõtöknek jót tesz, a babának pedig különösen fontos! Ha esik, ott az esõvédõ, az esernyõ.
Lehetõleg minden nap! Sokkal jobb lesz a kedve, és erõsebb az immunrendszere! A mamának is jót tesz a séta, mi mindketten várjuk a babával a csavargást:) Emellett séta közben szoktam a mindennapi apró dolgok vásárlását is. Szóval útra fel!
Én babám 6 hetes, és én ha elalszik akkor is óvatosan felöltöztetem és kiviszem a levegõre, ott alszik egy jót.Van hogy fel sem ébred öltözéskor.Szerintem kell a levegõ a babáknak, ha nem is minden nap viszed ki.

Magam után fizetem a tb. -t, több mint 1 éves elmaradásom van. Visszamenõleg mindet ki kell fizetnem?

Gondolom igen, csak azért tettem fel a kérdést mert az összeg százezres nagyságrendû, hátha van valami jó ötletetek. Egészségügyi ellátást nem vettem ez idõ alatt igénybe, de gondolom ez sem számit igaz?

Legjobb válasz: Most komolyan? Van egy tartozásod, nyilván ki kell fizetni. Az a száz ezer, amivel tartozol, azt már rég be kellett volna adnod.

Most komolyan? Van egy tartozásod, nyilván ki kell fizetni. Az a száz ezer, amivel tartozol, azt már rég be kellett volna adnod.
Én azt nem értem hogy itt a férjem 30 évesen 10 év munkaviszonnyal.Leépítették. 6 hónapja , ergo 3 hónapja semmilyen ellátása nincs, betegen végig vergõdött itthon. Nem mehet orvoshoz nem látják el.Milyen jogon kell befizetni visszamenõleg? Ha nem kapott ellátást? Mert nem segélybõl akar élni?
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy írtatok!
Kérjél fizetési könnyítést (elengedés, mérséklés, részletfizetés, halasztás) Itt a nyomtatvány linkje: [link]
sehogy.aki segélyt kap annak a tbjét isfizetik.
csak tudnám azon emberek akik életükbe nem dolgoztak csak segélyért állnak sorba, és már közel vannak a 40.hez is õk tõlük hogy hajtja be a nav ?
Nekem 4 évig nem vették észre. (nem értem rá dolgozni pénz kerestem) igaz nem is voltam orvosnál. 1 éve dolgom be vagyok jelenteve, semmi gondprobléma.
Ha orvoshoz kell menned, akkor mindenképp el kell intézned elõtte a TB fizetést. Ahhoz pedig be kell jelentened magad a NAV-hoz. Adnak csekket is. Havi 6810 Ft idén már(ha jól tudom). Nagy eséllyel ki fogják szúrni hogy eddig nem fizetted, szóval, a kérdésedre a válasz lényegében: Igen. Sõt, kamatot is fognak rá tenni sajnos. Az nem számít ebben az esetben, hogy nem vetted igénybe az orvosi ellátást, mert ezt ettõl függetlenül is fizetnie kell(ene) mindenkinek. Akinek ugye van munkahelye, attól vonják, akinek meg nincs az vagy magának rendezi csekken, vagy bejelentkezik a munkaügyi hivatalba és azok rendezik.
szard le
Utolsó! Mehet orvos, ellátják. Ugyanúgy, mint akinek rendezett a jogviszonya. Gondolom, 90 napig álláskeresési járadékot kapott. Utána 45 napig még passzív jogon jogosult volt az eü. ellátásokra. A 46. naptól kellett volna rendeznie a TBjét. Amikor megszüntették az álláskeresésijét, kapott igazolást. Azzal felkereshette volna a helyileg illetékes önkormányzatot foglalkoztatást helyettesítõ támogatásért (amíg azt kapja, a TBje is rendezett), vagy ha annál egy kicsivel magasabb a jövedelmi besorolása, akkor a járási hivatalt a TBje rendezéséért. Ha ehhez is magas a jövedelmetek, akkor maga után kellett volna fizetnie (kb másfél hónapja) az eü. szolgáltatási járulékot. De ha egyiket sem tette meg, az orvos akkor is ellátta volna (csak jelzi, hogy rendezetlen a jogviszonya)

Rákszűrést előbb is végeznek, mint ahogy letelik az egy év? Kb fél hónappal mennék előbb, mert úgy is arra lenne dolgom. Szerintetek elvégzik v ki kell várni az egy évet?

Legjobb válasz: Ki kell várni az egy évet, mert a TB csak egyet finanszíroz évente. Mindig megnézik, hogy lejárt-e már az egy év.

Ki kell várni az egy évet, mert a TB csak egyet finanszíroz évente. Mindig megnézik, hogy lejárt-e már az egy év.
Ja, hát a magndoki az nyilván megcsinálja, hiszen kifizeted! :) SZTK-ban azért nem csináljak meg, mert évente fejenként egyet fizet csak ki az OEP a kórháznak.
Hát ha SZTK-an mész, akkor nem nagyon, magándoki igen. Nekem megcsinálta a magándokim, pedig még nem telt le!
A kérdező hozzászólása: köszi, sztk-ba mennék:)
És akkor mi van az Sztk-ban, ha valkinek félévente kell mennie? Nekem pl. fél évente kell, bár magánba járok.
Ha valami gyanúsat találnak az nyilván más tészta, akkor elõbb meg kell ismételni.

A bölcsességfog mindig minden esetben el fog romlani és ki kell szaggatni?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy nem is kell az összes bölcsességfogunknak "felszínre törni", de általában ami kinõl, azt kihúzzák. Nekem csúnyán begyulladt, több alkalommal kellett mennem kezelésre, mire kihúzták. Sajnos elég fájdalmas volt :(

Én úgy tudom, hogy nem is kell az összes bölcsességfogunknak "felszínre törni", de általában ami kinõl, azt kihúzzák. Nekem csúnyán begyulladt, több alkalommal kellett mennem kezelésre, mire kihúzták. Sajnos elég fájdalmas volt :(
Egyáltalán nem. Nekem 18 éves korom környékén kezdtek szép sorban kibújni, és azóta is megvan az összes, épen és egészségesen, pedig már duplaannyi idõs vagyok. Az is csak ugyanolyan fog, mint a többi, csak azért romlik el sok esetben, mert eléggé hátul van, és sokan nem veszik a fáradságot, hogy tisztességesen lesikálják, hanem csak tessék-lássék hátranyúlnak egy-egy pillanatra a fogkefével. Szóval ha odafigyelsz rá, semmivel nem lesz rövidebb életû, mint a többi fogad.
Annyiban más a bölcsességfog, mint a többi, hogy azt nem lehet idegkezelni, ha romlik betömik, de ha túl nagy a lyuk, akkor csak húzni lehet. Egyébként jópár évig kibírják.

Anyatejes babánál az egyik étkezést ki "kell", szokás váltani tejpépre? Az táplálóbb egy 7-8 hós babának, mint az anyatej?

Legjobb válasz: Nem, egyáltalán. Túl jó a marketingjük. Nincs táplálóbb, mint a te tejed. Ha nem várható, hogy hamarosan el kell menned (pl. dolgoznod, akkor nem is kell kiváltani egy szopit sem, hanem hozzátáplálni. Azaz megy a szopi, mint eddig, és kóstolgat, szokja az ízeket, ismerkedik a bélrendszere egyebekkel. Én nem adtam tejpépet a fiamnak (3 éves, mindenevõ) és nem tervezem másképp a most 4 hónapos lányommal sem.

Nem, egyáltalán. Túl jó a marketingjük. Nincs táplálóbb, mint a te tejed. Ha nem várható, hogy hamarosan el kell menned (pl. dolgoznod, akkor nem is kell kiváltani egy szopit sem, hanem hozzátáplálni. Azaz megy a szopi, mint eddig, és kóstolgat, szokja az ízeket, ismerkedik a bélrendszere egyebekkel. Én nem adtam tejpépet a fiamnak (3 éves, mindenevõ) és nem tervezem másképp a most 4 hónapos lányommal sem.
Szerintem ez babafüggõ is. Lányom 7-8 hó körül már nagyon sok mindent evett, mert egyszerûen az anyatejjel önmagában már nem érte be, neki annál valami laktatóbb kellett már ilyenkor. De egyes babák simán elvannak az anyatejjel még ilyenkor, és nem igényelnek túl sok más ételt. De ezt te láthatod a babádon. Ha szopizik és utána nem éhes, nem akar óránként cicizni, akkor biztos elegendõ neki a tejed. De ha úgy érzed nem elég neki, sokszor éhes, felkel többször éjjel, akkor érdemes a tejpépet is kipróbálni (vagy valami más neki való ételt).
Ja, én sem konkrétan arra értettem, hogy csakis tejpéppel lehet jól lakatni, csak hogy te látod, hogy mennyire elég neki a cicizés önmagában.
Nekem ennyi idõsen már nagyon vizes volt a tejem. Vagy 3 hétig nem jöttünk rá, miért üvölt fél órával szoptatás után a lányom, akkor mondta a doktornõ hogy fejjek le egy kicsit utána, és szinte semmi zsír nem volt benne :-( Az elsõ hónapokban legalább a fele mindig zsír volt. Szóval igen, a mi esetünkben táplálóbb a pép, mint a tej sajnos :-( De ez nem törvényszerû. Ha jól lakik a babád, akkor elég neki az anyatej :-))
Nem kell de ajánlott, de nem feltélenül tejpéppel. Fõzelékekkel, gyümölcsökkel-
Az én lányom nem fogadta el, pedig több ízüt próbáltunk.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!