Találatok a következő kifejezésre: Ki kell a 6 hetet szülés (4 db)

Mivel kapcsolatban? Sex??? Nem írtad.
Sok minden! Fertozesek konnyen bejuthatnak, a mehszaj nem biztos, h bezarult, a sebek nem biztos, h begyogyultak a nyalkahartyan. A kontrollon mondjak meg (6hetes) h mennyire jottel rendbe, es mi a helyzet a hazaselettel.
A kérdező hozzászólása: Igen persze hogy arról van szó.Olyan nehéz kibirni de ezek szerint muszály lesz. :D
tudom nem vígasztal, de nekünk a párommal csaknem az egész terhesség alatt tiltott volt a sex... 38 hetes vagyok, és mostmár merjük, és nem is foglalkozunk vele. 32-35 hétig nem volt semmi, és kibírtuk, nehogy az a két hét befolyásopljon, kell egy kis önmegtartóztatás mindenkinél. Kitartás! Addig koncentrálj a babára! ;) Neked már megvan, énnekem meg arra kell még két hetet várni.. :) )) Várakozzunk együtt! :) )
A kérdező hozzászólása: Köszi az együttérzést.:D Sok sikert és boldogságot neked!!!
Nagy mázlista vagy, hogy már nem bírod! Talán megúsztad gátmetszés nélkül, de amúgy is...szerencsés vagy, hogy ilyen hamar rendbejöttél!:)
A kérdező hozzászólása: nem usztam meg sajna a fiam 4830-al született.Hamar rendbe jöttem.Szerencsés vagyok.

Intim tornát mennyivel szülés után lehet kezdeni? Ki kell várni azzal is a 6 hetet?

Legjobb válasz: Nem kell kivárni!Ezt lehet amint úgy érzed...6 hete szültem és már intimtornázok!

Nem kell kivárni!Ezt lehet amint úgy érzed...6 hete szültem és már intimtornázok!
Akár csinálhatod szülés után azonnal. Persze nem a teljes gyakorlatsort, hanem lájtosan, ahogy jól esik (már ha ilyenkor eshet jól :) ). Gyorsítja a gyógyulást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek! 3 hete szültem, és már elég jól vagyok, gondoltam neki kezdek. Sajnos eddig soha nem voltam elég kitartó ezen a téren, és elhatároztam, hogy így harmadik baba után valahogy beépítem a minden napokba. Viszont tegnap kipróbáltam, és az az egy öltésnyi cérna, amit még nem vettek ki, az bök, úgyhogy lehet hogy kivárom mégis a kontrollt...

Császáros szülés után is ki kell várni a 6 hét sexmentes tisztulási időt?

Már nem vérzek, nincs semmilyen folyásom, de még csak 2 és fél hete szültem, nem tudom, hogy merjem-e bevállalni! Milyen következmények lehetnek?

Legjobb válasz: a fertõzésveszély nagy ilyenkor,emiatt javasolják a 6 hét szexmentességet (persze ez nem a pettingre vagy az orgazmusra vonatkozik,hanem a közösülésre. császáros esetben is van seb,annak nem tudom,h mennyi a gyógyulási ideje. Amúgy nem hivatalosan azt is szokták mondani,hogy lehet,csak nagyon-nagyon óvatosan... (mi inkább kibírtuk)

a fertõzésveszély nagy ilyenkor, emiatt javasolják a 6 hét szexmentességet (persze ez nem a pettingre vagy az orgazmusra vonatkozik, hanem a közösülésre. császáros esetben is van seb, annak nem tudom, h mennyi a gyógyulási ideje. Amúgy nem hivatalosan azt is szokták mondani, hogy lehet, csak nagyon-nagyon óvatosan... (mi inkább kibírtuk)
Szerencsés vagy én 5 hétig véreztem, én azt tanácsolom bírjátok ki mert tényleg nagy a fertôzésveszély és az sem biztos hogy teljesen meggyógyultál ott benn. A barátnômnek pl. hat hét után is fájt a szex, azt mondta olyan volt, mint ha a második szuzességét vették volna el. Nekem nem fájt, de minden nô más...
Én külföldön élek, jó egy hete szültem és megdöbbenve tapasztaltam, hogy a kórházból való hazainduláskor nem kötötték ki, hogy hány hetet várjunk a szexszel. Rákérdeztem és annyit mondtak, hogy amint a gyermekágyi vérzés, folyás megszûnik és késznek érezzük magunkat rá, illetve nem tapasztalok semmilyen zavaró elváltozást a hüvelynél, akkor belevághatunk. Rákérdeztem, azt mondták, hogy ilyen nincs, hogy hat hét után áll kész a szervezet, mert van akinek három hét is elég, van akinek nyolc sem. Itt is hat hét után van kontroll és összesen annyit mondtak, hogy ha azelõtt elkezdenénk, akkor addig óvszert használjunk egyrészt a fertõzés elkerülése miatt, másrészt mert fogamzásgátlót csak a hat hetes kontrollon írnak fel, illetve elsõ szexuális együttlét elõtt készítsünk be síkosítót, mert nagy eséllyel szükség lesz rá. Mindezt úgy mondták nekem, hogy hüvelyi úton szültem, gátvédelemmel egy közel négy kilós gyereket. Varrataim nincsenek, csak egy nagyon pici repedésem. Mi így négy hetet tûztünk ki a férjemmel, függõen a vérzéstõl. Tudom, ez egy más ország, teljesen mások a szokások, máshogy vezetnek le egy szülést is, mint otthon és nagyon sok babaápolási dologhoz másképp állnak hozzá. Ugyanakkor meg nem hiszem, hogy tévednének és rossz lenne ez a hozzáállás, különben változtatnának rajta. Ezzel nem bátorítani akartalak, csak elmesélni a tapasztalatomat.
szia épp tegnap mesélte a nõdokim, hogy õk a feleségével 4 hét után estek egymásnak :) mert szemlesütve bevallottam a 6 hetes kontrollon, hogy nem bírtuk ki eddig. azt mondta semmi gáz, ha a nõ kívánja, fel van rá készülve. persze szerintem csak óvatosan, fokozatosan próbálkozzatok. a fertõzésveszélyt szóba sem hozta a dokim, de szerintem az óvszer beválhat!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, szerintem még várunk, biztos ami biztos!

Szülés után mindenféleképpen ki kell várni a 6 hetet, hogy újra együtt lehessek a párommal?

Legjobb válasz: Igen jól mondja az elõttem szóló, de az a hat hét úgy elszáll, észre se fogod venni hisz ott lesz egy új kis élet, aki minden percedet leköti majd és szerintem a férjed is megértõ és türelmes lesz.

Igen jól mondja az elõttem szóló, de az a hat hét úgy elszáll, észre se fogod venni hisz ott lesz egy új kis élet, aki minden percedet leköti majd és szerintem a férjed is megértõ és türelmes lesz.
Nem biztos, hogy olyan állapotban leszel, pláne, ha vágtak is. Azért a gátmetszés helye sokáig érzékeny marad.
Én 7 hete szültem, de még nem mertem megpróbálni. (bár a férjem elég türelmetlen már) 6 hétig tartott, amíg minden kitisztult, a következõ héten pedig megjött az elsõ igazi havi vérzés. :-)
Tanácsos egyrészt mert hetekig vérzel még a szülés után, illetve ilyenkor fokozottabb a fertõzésveszély. Mindenképpen ki kell várni!!! A tested a 9 hónap alatt átalakul kívül-belül ami megterhelõ, enny idõ kell legalább mig a legfontosabb szervek vmennyire visszarendezõdnek, addig is jobb a nyugalom, és no szex. Legyetek addig együtt mig terhes vagy úgy tudom a 8. hónapig lehet, ha a doki addig nem tiltotta meg. Aztán az a pár hét már elszáll hamar.
Én úgy gondolom, hogy ha már nem vérzel, nem váladékozol és úgy gondolod, próbáld meg. Mi 4 hetet vártunk, nem volt gond.
Igen, érdemes megvárni a 6 hetet és a kontrollt, ennyi idõ kell hogy begyógyuljon a méhlepény helyén lévõ heg.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!