Találatok a következő kifejezésre: Ki kell a 6 hetet (16 db)

Intim tornát mennyivel szülés után lehet kezdeni? Ki kell várni azzal is a 6 hetet?

Legjobb válasz: Nem kell kivárni!Ezt lehet amint úgy érzed...6 hete szültem és már intimtornázok!

Nem kell kivárni!Ezt lehet amint úgy érzed...6 hete szültem és már intimtornázok!
Akár csinálhatod szülés után azonnal. Persze nem a teljes gyakorlatsort, hanem lájtosan, ahogy jól esik (már ha ilyenkor eshet jól :) ). Gyorsítja a gyógyulást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek! 3 hete szültem, és már elég jól vagyok, gondoltam neki kezdek. Sajnos eddig soha nem voltam elég kitartó ezen a téren, és elhatároztam, hogy így harmadik baba után valahogy beépítem a minden napokba. Viszont tegnap kipróbáltam, és az az egy öltésnyi cérna, amit még nem vettek ki, az bök, úgyhogy lehet hogy kivárom mégis a kontrollt...

Mikor fürödhetek már egy jo nagy kád vízben 1.5 hetes gátsebem van eddig semmi gondom vele nem is volt érzékeny. Ki kell várni a 6 hetet?

Legjobb válasz: Én kivárnám a 6 hetet. Nem véletlen találták ki. Még nem gyógyultál meg rendesen, másfél hét nagyon kevés, és ne csak a gátsebedre gondolj, hanem feljebb is.

Én kivárnám a 6 hetet. Nem véletlen találták ki. Még nem gyógyultál meg rendesen, másfél hét nagyon kevés, és ne csak a gátsebedre gondolj, hanem feljebb is.
Várd ki a 6 hetet! Inkább, mint hogy valami baj legyen. Utána annyit fürdesz, amennyit akarsz.
Nem a gátseb miatt nem lehet fürödni, hanem mert még tisztulsz, nem zárt még vissza a méhszáj-kontra fertõzésveszély van. Nem véletlen 6 hét a 6 hét. Az elõtt semmiképp nem fürödnék kádban, fõleg nem , ha még váladékozol esetleg akkor is.
Én csak 2 hetet bírtam ki, nem lett semmi bajom. Ha úgy érzed, ne várd ki, szerintem nem annyira fontos.
Hát, igen. Nem a gátseb a lényeg, hanem az, hogy a méheden még ott a lepény helyén egy elég nagy seb, ami könnyen felülfertõzõdhet és elég kellemetlen méhgyulladás lehet belõle. Szerintem emiatt nem érdemes kockáztatni, inkább várd ki a kontrollt, amikor a doki megvizsgál és mindent rendben talál.

Császáros szülés után is ki kell várni a 6 hét sexmentes tisztulási időt?

Már nem vérzek, nincs semmilyen folyásom, de még csak 2 és fél hete szültem, nem tudom, hogy merjem-e bevállalni! Milyen következmények lehetnek?

Legjobb válasz: a fertõzésveszély nagy ilyenkor,emiatt javasolják a 6 hét szexmentességet (persze ez nem a pettingre vagy az orgazmusra vonatkozik,hanem a közösülésre. császáros esetben is van seb,annak nem tudom,h mennyi a gyógyulási ideje. Amúgy nem hivatalosan azt is szokták mondani,hogy lehet,csak nagyon-nagyon óvatosan... (mi inkább kibírtuk)

a fertõzésveszély nagy ilyenkor, emiatt javasolják a 6 hét szexmentességet (persze ez nem a pettingre vagy az orgazmusra vonatkozik, hanem a közösülésre. császáros esetben is van seb, annak nem tudom, h mennyi a gyógyulási ideje. Amúgy nem hivatalosan azt is szokták mondani, hogy lehet, csak nagyon-nagyon óvatosan... (mi inkább kibírtuk)
Szerencsés vagy én 5 hétig véreztem, én azt tanácsolom bírjátok ki mert tényleg nagy a fertôzésveszély és az sem biztos hogy teljesen meggyógyultál ott benn. A barátnômnek pl. hat hét után is fájt a szex, azt mondta olyan volt, mint ha a második szuzességét vették volna el. Nekem nem fájt, de minden nô más...
Én külföldön élek, jó egy hete szültem és megdöbbenve tapasztaltam, hogy a kórházból való hazainduláskor nem kötötték ki, hogy hány hetet várjunk a szexszel. Rákérdeztem és annyit mondtak, hogy amint a gyermekágyi vérzés, folyás megszûnik és késznek érezzük magunkat rá, illetve nem tapasztalok semmilyen zavaró elváltozást a hüvelynél, akkor belevághatunk. Rákérdeztem, azt mondták, hogy ilyen nincs, hogy hat hét után áll kész a szervezet, mert van akinek három hét is elég, van akinek nyolc sem. Itt is hat hét után van kontroll és összesen annyit mondtak, hogy ha azelõtt elkezdenénk, akkor addig óvszert használjunk egyrészt a fertõzés elkerülése miatt, másrészt mert fogamzásgátlót csak a hat hetes kontrollon írnak fel, illetve elsõ szexuális együttlét elõtt készítsünk be síkosítót, mert nagy eséllyel szükség lesz rá. Mindezt úgy mondták nekem, hogy hüvelyi úton szültem, gátvédelemmel egy közel négy kilós gyereket. Varrataim nincsenek, csak egy nagyon pici repedésem. Mi így négy hetet tûztünk ki a férjemmel, függõen a vérzéstõl. Tudom, ez egy más ország, teljesen mások a szokások, máshogy vezetnek le egy szülést is, mint otthon és nagyon sok babaápolási dologhoz másképp állnak hozzá. Ugyanakkor meg nem hiszem, hogy tévednének és rossz lenne ez a hozzáállás, különben változtatnának rajta. Ezzel nem bátorítani akartalak, csak elmesélni a tapasztalatomat.
szia épp tegnap mesélte a nõdokim, hogy õk a feleségével 4 hét után estek egymásnak :) mert szemlesütve bevallottam a 6 hetes kontrollon, hogy nem bírtuk ki eddig. azt mondta semmi gáz, ha a nõ kívánja, fel van rá készülve. persze szerintem csak óvatosan, fokozatosan próbálkozzatok. a fertõzésveszélyt szóba sem hozta a dokim, de szerintem az óvszer beválhat!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, szerintem még várunk, biztos ami biztos!
Mivel kapcsolatban? Sex??? Nem írtad.
Sok minden! Fertozesek konnyen bejuthatnak, a mehszaj nem biztos, h bezarult, a sebek nem biztos, h begyogyultak a nyalkahartyan. A kontrollon mondjak meg (6hetes) h mennyire jottel rendbe, es mi a helyzet a hazaselettel.
A kérdező hozzászólása: Igen persze hogy arról van szó.Olyan nehéz kibirni de ezek szerint muszály lesz. :D
tudom nem vígasztal, de nekünk a párommal csaknem az egész terhesség alatt tiltott volt a sex... 38 hetes vagyok, és mostmár merjük, és nem is foglalkozunk vele. 32-35 hétig nem volt semmi, és kibírtuk, nehogy az a két hét befolyásopljon, kell egy kis önmegtartóztatás mindenkinél. Kitartás! Addig koncentrálj a babára! ;) Neked már megvan, énnekem meg arra kell még két hetet várni.. :) )) Várakozzunk együtt! :) )
A kérdező hozzászólása: Köszi az együttérzést.:D Sok sikert és boldogságot neked!!!
Nagy mázlista vagy, hogy már nem bírod! Talán megúsztad gátmetszés nélkül, de amúgy is...szerencsés vagy, hogy ilyen hamar rendbejöttél!:)
A kérdező hozzászólása: nem usztam meg sajna a fiam 4830-al született.Hamar rendbe jöttem.Szerencsés vagyok.
Szia! Igen!!!
A méheb belsõ felszíne egy nyílt, vérzõ, váladékozó seb. Onnan vált le a méhlepény, és most be akarna gyógyulni. Ha oda kintrõl ondó vagy fertõzés bejut, akkor jól nézel ki. Ha semmiképp nem bírjátok ki azt a 6 hetet, akkor mindenképpen húzzatok gumit.
Mi megvártuk, sztem 8hét is volt :O) De nekem eröm, kedvem se volt, mert eléggé érzékeny volt a seb/varrat.
Ki kell várni, tetszik, nem tetszik. Utána szabad a vásár, de az orvosnak mindenképpen elõször látnia kell!
Ki kellene.... Én nem vártam:) Csak kicsit többet mint 4 hét. Tudom ezért lepontoztok, de ez az igazság. A doki sem mondta 6 hetesen, hogy ejnye-bejnye.Nem lett bajom belõle:) )))))
Én simán szültem, és nem bírtuk ki a 6 hetet csak 4et. Semmi bajom nem lett, de nem vagyunk egyformák. Én a szülésem napján már úgy éreztem magam mintha semmi nem történt volna. Lépcsõztem meg minden, anyukám le is szidott, hogy megerõltetem magam, de én jól voltam.
A kérdező hozzászólása: koszonom:) en is kivarom!!
Elméletileg ha elállt a vérzés, akkor begyógyult a seb. van akinek kevesebb idõ is elég, van akinek több is kell. Hogy császár vagy nem, az ebbõl a szempontból mindegy. bár el tudom képzelni, hogy orgazmusnál akkor a poci fájhat. (Én hüvelyi úton szültem) Azért mondják a 6 hetet, mert ez az átlagos ideje a sebgyógyulásnak.
engem is császároztak, 4 hét után már nem véreztem.5 hétig bírtuk, mert mi az elejétõl el voltunk tiltva.

Szülés után mindenféleképpen ki kell várni a 6 hetet, hogy újra együtt lehessek a párommal?

Legjobb válasz: Igen jól mondja az elõttem szóló, de az a hat hét úgy elszáll, észre se fogod venni hisz ott lesz egy új kis élet, aki minden percedet leköti majd és szerintem a férjed is megértõ és türelmes lesz.

Igen jól mondja az elõttem szóló, de az a hat hét úgy elszáll, észre se fogod venni hisz ott lesz egy új kis élet, aki minden percedet leköti majd és szerintem a férjed is megértõ és türelmes lesz.
Nem biztos, hogy olyan állapotban leszel, pláne, ha vágtak is. Azért a gátmetszés helye sokáig érzékeny marad.
Én 7 hete szültem, de még nem mertem megpróbálni. (bár a férjem elég türelmetlen már) 6 hétig tartott, amíg minden kitisztult, a következõ héten pedig megjött az elsõ igazi havi vérzés. :-)
Tanácsos egyrészt mert hetekig vérzel még a szülés után, illetve ilyenkor fokozottabb a fertõzésveszély. Mindenképpen ki kell várni!!! A tested a 9 hónap alatt átalakul kívül-belül ami megterhelõ, enny idõ kell legalább mig a legfontosabb szervek vmennyire visszarendezõdnek, addig is jobb a nyugalom, és no szex. Legyetek addig együtt mig terhes vagy úgy tudom a 8. hónapig lehet, ha a doki addig nem tiltotta meg. Aztán az a pár hét már elszáll hamar.
Én úgy gondolom, hogy ha már nem vérzel, nem váladékozol és úgy gondolod, próbáld meg. Mi 4 hetet vártunk, nem volt gond.
Igen, érdemes megvárni a 6 hetet és a kontrollt, ennyi idõ kell hogy begyógyuljon a méhlepény helyén lévõ heg.

5+2 vagyok. Tegnap este mikor lefeküdtem egyszerűen ki kellett futnom hányni. A tüneteknek nem a 6. héten kell kezdődniük? Ha a hasam nem fáj nem azt jelenti ugye h nem nől a méhem? Bocsi ha hülye kérdések, első baba!

Legjobb válasz: Nem. A tünetek teljesen változók, van akinek végig semmi, van, aki végighányja, én speciel 12 hetes vagyok és hányingerem volt néha, hányás sosem. Nekem 5+2 hetesen még nem fájt a hasam, utána változóan, néha szúrkált, 10 hetesen fájdogált és azóta sem. Bízz benne, hogy minden rendben van!!

Nem. A tünetek teljesen változók, van akinek végig semmi, van, aki végighányja, én speciel 12 hetes vagyok és hányingerem volt néha, hányás sosem. Nekem 5+2 hetesen még nem fájt a hasam, utána változóan, néha szúrkált, 10 hetesen fájdogált és azóta sem. Bízz benne, hogy minden rendben van!!
A kérdező hozzászólása: oké bízok!! köszönöm szépen!! :)
Ha a hasad nem fáj, nem azt jelenti, hogy nem nõ a méhed (ha fáj, az sem azt jelenti hogy nõ a méhed, hanem hogy nyúlnak az izmok és a szalagok). Ha nem fáj, az azt jelenti, hogy elég lazák az izmaid, nyugodt tempóban tud növekedni majd a baba. Az, hogy mikor kezdõdnek a rosszul létek mindenkinél teljesen más, én pl nem hánytam és csak egyetlen egyszer forgott velem az egész szoba reggel te egy kocka csoki megoldotta és azóta se volt semmi bajom. Egy ismerõsöm viszont végighányta az egész terhességét kivéve az utolsó 3 hónapot. Gratulálok a babához és remélem hamar átvészeled a kellemetlen idõszakot! Szép baba várást! 14 h km
A kérdező hozzászólása: köszönöm nagyon kedves vagy megnyugodtam :) és én is gratulálok!!!

Gyes mellett lehet heti 18 órát dolgozni, vagy mindenképpen ki kell tölteni a napi 4 vagy 6 órás munkanapot?

Legjobb válasz: Maximum 30 órát lehet egy héten, tehát kevesebbet lehet, de többet nem.

Maximum 30 órát lehet egy héten, tehát kevesebbet lehet, de többet nem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Nekem minden hónapban a munkáltatómnak kell leadnom, szóval szerintem neked is ott kell leadnod!
Mindet a munkáltatónak.
Szia! Jó lenne tudni, hogy a munkahelyed TB kifizetõ hely-e, vagy sem. Ha igen neki kell. Ha nem akkor is leadhatod oda, de mi egy gyorsabb módszert követünk. 2 hetente adja ki az orvos a táppénzes papírt. 2-t összevárok, lefénymásolom. Párom személyesen viszi be a TB-be az eredetit, vmint a másolatot lepecsételteti, mivel a munkahelyre a jelenléti ív miatt csak az kell. A leadást követõ 1 hét mulva a számlámon a pénz. Mig mikor a munkahelyemre adtuk be 3 hét volt. Elég sokan igy csinálják. Bevált. Boldog babavárást! 26 hetes kismami
A 3. válaszoló vagyok. Elfelejtettem írni, hogy a munkahelyeden is ezt csinálják. Lefénymásolják, és az eredeteit beküldik a TB-hez. Csak ennek több hét az átfutási ideje. Ezt gyorsítod fel. Még annyi, hogy a 2.-at még a céghez add be, mert azt még õk fizetik.

A póthajat milyen időközönként kell fejjebb rakatni? Már 6 hete van fennt, eléggé lenőtt, de még egy tincs sem esett ki!

Legjobb válasz: Attól függ, hogy milyen technikával került fel, de általában 2-3 hónapig szokták hagyni lenõni, hagyományos varrás esetén ez lehet rövidebb idõ is, de hõillesztéses, illetve hüvelyes hosszabbítás esetén akár fél év is lehet vagy amíg meg nem unod.

Attól függ, hogy milyen technikával került fel, de általában 2-3 hónapig szokták hagyni lenõni, hagyományos varrás esetén ez lehet rövidebb idõ is, de hõillesztéses, illetve hüvelyes hosszabbítás esetén akár fél év is lehet vagy amíg meg nem unod.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!