Találatok a következő kifejezésre: Ki kell a 6 (96 db)

Igaz az hogy a téli gumit ki kell dobni 6 év után?

Mert annyira tönkremegy az anyaga hogy bármikor durrdefektes lehet?

Legjobb válasz: Ha a téligumit csak télen használod, akkor szezon elõtt meg kell kérni a gumist, hogy nézze meg, van-e valami gond a gumival, amit esetleg még idõben észrevesz. Nekem 5 éves volt a csak télen használt szettem, az egyik pont autópályán pattant szét, és ez a játék nekem 30 rongyba került. Meg nem voltak valami iszonyat minõségi gumik sem. Az is számít valamit.

Ha a téligumit csak télen használod, akkor szezon elõtt meg kell kérni a gumist, hogy nézze meg, van-e valami gond a gumival, amit esetleg még idõben észrevesz. Nekem 5 éves volt a csak télen használt szettem, az egyik pont autópályán pattant szét, és ez a játék nekem 30 rongyba került. Meg nem voltak valami iszonyat minõségi gumik sem. Az is számít valamit.
Nekem 99-es Michelin téli gumijaim vannak. De még mindig van kb 4, 5mm borda mélység mindegyiken, pedig benne van jó pár ezer km... De ez a gumi még most is lekörözne bármilyen új gumit... Úgy kapaszkodik a hóban hogy azt öröm nézni. 30cm-es hóban ami januárban esett valamelyik reggelre. Nekem az a hó meglepetés volt, így késõn keltem fel és elkéstem volna melóból ha nem ezek a gumik lettek volna fent. Pedig egy sima Opel astra F-em van. Hát meg kell nézetni gumissal hogy mi a helyzet a gumikkal lehet elmegy még 1-2 szezont, de lehet sokkal többet is.
nekem kicsit több mint 5 évesek a gumijaim, és már kettõ éve nem volt rajta a nyári gumi, mert nem volt pénzem kicseréltetni, de valami hankook gumi, elég jól tapad, és még nem sokat kopott!
Az túlzás hogy durrdefekt lessz , de valóban elöregedik és kikeményedik 4-5 év után, és ezáltal veszit a tapadó képességébõl!
A kérdező hozzászólása: #2 ennek a bordamélységhez nincs sok köze egyszerûen a gumi anyaga öregszik el állítólag és utána már bármikor szétmehet; mind1 hogy mennyit futott a gumi.
A kérdező hozzászólása: #3 Vigyázz nyáron a téli gumival! Frankón csúszik!
"Vigyázz nyáron a téli gumival! Frankón csúszik!" Nem csúszik az, csak jobban kopik és nagyobb a fogyasztás. Igaz, 6 éves gumit ki kell dobni. Én kocsimon is 6 éves téli gumi van, bordázata még van bõven, de valami rohadt módon csúszik. Leesett egy mm hó és már a járdára sem tudtam felállni vele. Egyszerûen elöregszik a gumi, megkeményedik és elveszíti téli használathoz szükséges tulajdonságait.
Nem csak a téli, a nyári is elöregszik, rideggé vélik az anyaga profilmélységtõl függetlenül. Én 7-8 évnél nem használnék egy gumit tovább, még ha a mintázata teljesen jó is. A téli gumimat (Michelin Alpin A4) most vettem decemberben, az még jó darabig jó. A nyári 2009-es, még 2-3 szezont talán kibír, aztán cserélem. Pedig nem olcsó, mivel 17"-os méretû. A 4 gumi lesz vagy 150-200e Ft. :( De inkább mint hogy összetörjem magam, vagy másokat.

A kutyam 8 honapos, es a tegnap az alatorvos azt mondta, hogy a szemfoga mar 6 honaposkoraban ki kellett volna esnie. Ezert azt mondta, hogy fel kell vagni a foghusat es ki kell vagni a fogat ez igaz? Allatorvosok irjanak! De a tobbiek is irhatnak

Legjobb válasz: Ha már kinõtt a maradandó foga a kutyádnak, de a tejfog is még mindig ott van a végleges fog mellett, akkor nem várnék túl sokat (max pár hetet), hamarosan el kell távolítani azt a tejfogat, ha addig nem esik ki. Mivel elõfordulhat, hogy rossz helyre nõ így a maradandó, mivel a tejfog folyamatosan nyomja, tolja arrébb,és rossz lesz a kutyád harapása. Valamint két ilyen egymáshoz közel fekvõ fog közé elég könnyen beszorulnak az ételmaradékok is, kialakulhat könnyen ínygyulladás is. Az viszont nem igaz, hogy 6 hónapos korára ki kellett volna esnie. A fogváltás általában 7 (-8) hónapos korára fejezõdik be.

Ha már kinõtt a maradandó foga a kutyádnak, de a tejfog is még mindig ott van a végleges fog mellett, akkor nem várnék túl sokat (max pár hetet), hamarosan el kell távolítani azt a tejfogat, ha addig nem esik ki. Mivel elõfordulhat, hogy rossz helyre nõ így a maradandó, mivel a tejfog folyamatosan nyomja, tolja arrébb, és rossz lesz a kutyád harapása. Valamint két ilyen egymáshoz közel fekvõ fog közé elég könnyen beszorulnak az ételmaradékok is, kialakulhat könnyen ínygyulladás is. Az viszont nem igaz, hogy 6 hónapos korára ki kellett volna esnie. A fogváltás általában 7 (-8) hónapos korára fejezõdik be.
Nekem 6 évesen estek ki a szemfogaim és felvágni se kellett
Nálam is 8 hónaposan esett ki mind a négy tej szemfog. kapott száraz kenyeret, csontot és kiestek.Viszont sok orvos csinálja a fog kiszedését.Attól függ, hogyan nõtt a maradandó fog.
A kérdező hozzászólása: voltunk mas allatorvosnal, azt mondta, semmi baja a fognak, es azt csak akkor kell kivenni, ha serti inyjet, de nm serti :)
Régebben az ilyen sokáig megmaradó tejfogat elõször röntgenen megnézték. Ha látszott, hogy nem akad össze a maradandó gyökérrel, akkor simán kihúzták. Ma inkább vágnak és akkor, ha gond a tejfog gyökere, akkor ki tudják szedni. Ha nincs gond, akkor is simán kiemelik.
A kérdező hozzászólása: 6 valaszolo, az en kiskutyam 4, 4 kg-s es aazt mondta az allat orvos, hogy beletorne !!! de majd holnap elviszem mas allattorvoshoz, lassuk mit mond :)
Igaz. Az enyémnek szerencsére kiestek maguktól, de nézegette a doki nálunk is, hogyha nem esik ki akkor ki kell szedni. Igaz én ember vagyok, de nekem pont ebbõl az okból volt szájsebészeti mûtétem.... Tehát egészségügyi okból igen, muszáj ezt elvégezni.
Pont ugyan ebben a cipõben járunk mi is közel 8 hónaposan, a két felsõ szemfog meg sem akar moccani, a maradandók már teljesen kinn vannak, az alsók rendben kipotyogtak. Rengeteg rágcsát kap, bikacsök és nyers csont és rengeteget huzakodunk is hátha, de meg se mozdulnak. Én várok még két hetet aztán irány a doki.
A mi kutyánknak sem estek ki a szemfogai, kinõtt a tejfog mellett a maradandó is. Kb. 9 hónapos volt már, mikorra megbeszéltük az állatorvossal, hogy akkor ne várjunk tovább, húzzuk ki. Bódításban csinálták, de nem kellett az ínyét felvágni, csak kihúzta, pedig több is volt, amelyiknek a gyökere sem szívódott fel. Én nem értem miért akarja az ínyét felvágni, én biztos nem engedném, inkább vidd el máshoz. Hozzátennem a mi kutyánk kb. 3 kiló volt, képzelheted milyen picike fogai voltak, mégis ki tudták neki húzni anélkül, hogy az ínyét felvágnák.
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat, hat az allatorvos azt mondta, hogy ki kell muteni, mert megrothad a fog... am a kiskutyanak 2 fog van mind a 2 felol egymas mellett..
a szemfogakat váltja utoljára a kutya. Ez ugy is kinézhet, hogy még a tejfog bennt van, de már nõ mellette a csontfog. Adj neki rágcsálnivalót, szárazkenyeret, marhacsonotot, hogy ezzel is megkönnyitsd a tejfog kiesését. és nem kell felvágni!!!! Milyen doki ez????
Gondolom, a maradandó fogra értette, hogy nem sérti az ínyét. Mert, ha rosszul nõne az ott lévõ tejfogtól, akkor valóban nem helyes állásban belevág, belenyomódna a felette lévõ ínybe. Adjál idõnként jól kiszárított kenyérsarkát is . Akkorát, amekkorán dolgoznia kell neki egy ideig.

Intim tornát mennyivel szülés után lehet kezdeni? Ki kell várni azzal is a 6 hetet?

Legjobb válasz: Nem kell kivárni!Ezt lehet amint úgy érzed...6 hete szültem és már intimtornázok!

Nem kell kivárni!Ezt lehet amint úgy érzed...6 hete szültem és már intimtornázok!
Akár csinálhatod szülés után azonnal. Persze nem a teljes gyakorlatsort, hanem lájtosan, ahogy jól esik (már ha ilyenkor eshet jól :) ). Gyorsítja a gyógyulást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek! 3 hete szültem, és már elég jól vagyok, gondoltam neki kezdek. Sajnos eddig soha nem voltam elég kitartó ezen a téren, és elhatároztam, hogy így harmadik baba után valahogy beépítem a minden napokba. Viszont tegnap kipróbáltam, és az az egy öltésnyi cérna, amit még nem vettek ki, az bök, úgyhogy lehet hogy kivárom mégis a kontrollt...
Nem megy ki, az 5-6 perc a minimumot jelöli! De azért egy napig ne hagyd benne!

A resident evil 4 elején amikor menekülni kell a nagy kőtől azt írja ki 5+6 megnyomom oszt nem reagál mit csináljak szerintetek?

Legjobb válasz: a konzolos gombokat irja ki, nem a billentyuzet 5-6 at azokkal a gombokkal felreugrani lehet, a billentyuzeten a ctrl alt vagy a shift -et kell lenyomni ha jol emlekszem

a konzolos gombokat irja ki, nem a billentyuzet 5-6 at azokkal a gombokkal felreugrani lehet, a billentyuzeten a ctrl alt vagy a shift -et kell lenyomni ha jol emlekszem
Na, igen. A gombokba bele kell szokni. Egész hosszú ideig elvittem, ha jól tudom, a kastélyos részig, ahol ilyen csuklyás alakok el akarják a csajt (asszem Mia) rabolni. Én ott nem bírtam olyan gyorsan célozni a gombkiosztás miatt a sniperrel, és mindig elszúrtam. amire emlékszem: Bal Shift - célzás Enter - lövés Jobb Shift - késelés Numpad 5 vagy 4 - újratöltés ha jól emlékszem, akkor az inverntory-ban is Num Pad-dal lehet navigálni (lásd nyilak) és talán E vagy F az interakció, és volt valami a Space-szel is. Bocsi, nagyon rég toltam, ennyire emlékszem :D Egyébként ki kell tapasztalni sajna a gombokat. Renélem, jól informáltalak és hasznodra válik!
A kérdező hozzászólása: ja és még melyikkel sprintel
A kérdező hozzászólása: na megint amikor össze van kötözve egy másik emberrel azt írja ki:1 2 akkor mit kell megnyomni?

Mikor fürödhetek már egy jo nagy kád vízben 1.5 hetes gátsebem van eddig semmi gondom vele nem is volt érzékeny. Ki kell várni a 6 hetet?

Legjobb válasz: Én kivárnám a 6 hetet. Nem véletlen találták ki. Még nem gyógyultál meg rendesen, másfél hét nagyon kevés, és ne csak a gátsebedre gondolj, hanem feljebb is.

Én kivárnám a 6 hetet. Nem véletlen találták ki. Még nem gyógyultál meg rendesen, másfél hét nagyon kevés, és ne csak a gátsebedre gondolj, hanem feljebb is.
Várd ki a 6 hetet! Inkább, mint hogy valami baj legyen. Utána annyit fürdesz, amennyit akarsz.
Nem a gátseb miatt nem lehet fürödni, hanem mert még tisztulsz, nem zárt még vissza a méhszáj-kontra fertõzésveszély van. Nem véletlen 6 hét a 6 hét. Az elõtt semmiképp nem fürödnék kádban, fõleg nem , ha még váladékozol esetleg akkor is.
Én csak 2 hetet bírtam ki, nem lett semmi bajom. Ha úgy érzed, ne várd ki, szerintem nem annyira fontos.
Hát, igen. Nem a gátseb a lényeg, hanem az, hogy a méheden még ott a lepény helyén egy elég nagy seb, ami könnyen felülfertõzõdhet és elég kellemetlen méhgyulladás lehet belõle. Szerintem emiatt nem érdemes kockáztatni, inkább várd ki a kontrollt, amikor a doki megvizsgál és mindent rendben talál.

Segítséget akarok kérni, 2 gyermekünk van (6 és 18 éves) és a férjemmel megosztjuk az adó kedvezményt, akkor az adóbevallásban a 03-as lapot mindkettőnknek ki kell tölteni? és a 21. sorba milyen összeget írjunk?

Legjobb válasz: Igen, mind a kettõtöknek ki kell tölteni a 03-as lapot és a "B" részt is ki kell tölteni (153-154. sor). A 21. sorba mind a kettõtöknek 750 ezret kell írni. A 03-as lapon a gyerekek adatait is fel kell tüntetni, mind a kettõjét!

Igen, mind a kettõtöknek ki kell tölteni a 03-as lapot és a "B" részt is ki kell tölteni (153-154. sor). A 21. sorba mind a kettõtöknek 750 ezret kell írni. A 03-as lapon a gyerekek adatait is fel kell tüntetni, mind a kettõjét!
Ne haragudj, hogy offolok és belekérdezek, de megtudnátok mondani, hogy miért jó, ha meg van osztva az adókedvedvezmény? Mikor érdemes így csinálni? Még nem érint annyira, mert én gyesen vagyok, csak a férjem rendelkezik jövedelemmel, de ezt már több helyen hallottam, hogy megosztják. Nem ugyanannyit kaptok így is? Még1x bocs!!!
Két gyerekre 20 ezer forint adókedvezmény jár. Ha pl. a bruttód után a havi adód tegyük fel, 16 ezer forint, akkor egymagad nem tudod igénybe venni a 20 ezret, csak a 16 ezret. De ha a párodnak is van 16 ezer forint befizetett adója, akkor meg lehet csinálni, hogy 10 ezer forint kedvezményt te, másik 10 ezret pedig a párod veszi igénybe, vagyis megosztjátok a 20 ezret. Így nem 16 ezer az adókedvezmény, hanem 20 ezer. Pl. mikor én gyeden voltam, a párom pedig munkanélkülin, akkor mind a 2 gyerek után én igényeltem meg az adókedvezményt, de csak 13 ezret kaptam 20 ezer helyett, mert nem volt több befizetett adóm egy hónapban, csak 13 ezer. Most, hogy a párom is dolgozik, így a 13 ezrembõl visszakapok 10 ezret, a párom pedig a 16 ezrébõl visszakap 10 ezret, így nem 13 ezer a kedvezmény, mikor csak én igényeltem, hanem 20 ezer, mert megosztottuk.

6 éves autóban ki kell már cseréltetni a vezérműszíjat? 40E km!

Legjobb válasz: Típus függõ de a 6 év már okot adhat rá.

Típus függõ de a 6 év már okot adhat rá.
A kérdező hozzászólása: én is arra gondoltam, h hiába ilyen kevés a km, már a 6. évét tölti be.
Szerintem nem ártana. Én autómban is most lesz 6 éves, egy szerelõ ismerõsömmel ránézettem és mondta hogy még bírná egy ideig de jobb minél elõbb cserélni, mert ha hirtelen elszakad mert egy idõ után elfárad ez akkor utána csak nagyobb kárt okoz és már sajnos nem ér annyit hogy megjavíttassam utána ha esetleg gondot okozna és akkor már el is dobhatom az egész autót szinte. Szerinte nyugodtan cseréltesd ki.
illik cserélni, utána nem lesz vele gondod.
Mi van gyárilag megadva? Ha kicseréled is, csak a szíjat, a görgõket teljesen fölösleges.
Nem kérdés csere! A sok állás sem tesz jót az alkatrészeknek..
Jól, írják: típustól függ. Az enyémre pl a gyári ajánlás 90.000 km, vagy 10 év. Ugyan még csak 7 éves, de õsszel volt cserélve a vezérlés (kompletten a készlet) mert két hete fordult át a számláló a 180.000-en.

Ha a tampon nem telik meg 6-8 óra alatt, akkor is ki kell cseréni időben?

Legjobb válasz: Igen, a higiénia miatt ki kell cserélned.

Igen, a higiénia miatt ki kell cserélned.
A 2. válaszolónak tökéletesen igaza van. Ezért nem jó tampont használni, ha nem feltétlenül szükséges!
Ha igénytelen vagy akkor nemkell hagyjad csak majd megedzõtsz a gombákkal szemben ;)
igen
Igen, mert a félig véres tamponban is elszaporodnak a baktériumok.
Jaj hagyjátok már a ne használjatok tampon dumát. Ha megfelelõen van használva, semmi baja nem lesz, ugyanígy a betétnél is...
A kérdező hozzászólása: Köszi, mentek a zöld kezek, és a piros -.- Nem értem, miért kell egybõl flegmáskodni, meg bunkózni, akkor inkább ne is válaszolj... Utàlom a betétet, már vagy 2 ève nem használtam.. Ès nem tudom, ez, miért lenne ribancos -.- A betés sem (sokkal) higénikusabb. Én ergo utálom, ha az alsó felem áll a vérben..

Mafia II-ben van egy küldi a 6. fejezetben amikor meg kell verni Leo Garante-t. Van egy trainerem és hiába írja ki h deactivated vagy ha külön kilépek belőle akkor se fogyik az életem. Mit csináljak?

Már próbálkoztam újraindítással de az se jött be de volt már olyan is hogy be akartam kapcsolni a fogyhatatlan health-et és akk meg nem volt jó.Ott asszem hagyni kell magad de nemtom megcsinálni a trainer miatt mert nem fogyik az élet.

Legjobb válasz: Elõszõr is Galante másodszor is nem õt kell megverni.

Elõszõr is Galante másodszor is nem õt kell megverni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!