Találatok a következő kifejezésre: Ki kell a (5341 db)

Ha egy telek el lett adva és nem íratták át a villanyt, kinek kell a számlát fizetni?

Ma kijöttek hozzám, hogy egy teleknél (ami már négy éve el lett adva) ki akarják cserélni a villanyórát. Az, hogy mivel kapcsolatban jöttek, csak mikor már elmentek jutott eszembe, azt hittem téves megkeresés, hiszen nincs nekem telkem.

Legjobb válasz: Az órát az eladónak kell átíratnia. Szerintem ez egyértelmû, hisz neki érdeke, hogy ez megtörténjen. Azt tudod csinálni, hogy beszélsz a vevõvel, hogy fizesse ki. Ha nem akar fizetni akkor gondolom lehet bíróságon keresztül is próbálkozni, de abból se biztos hogy jól jönnél ki. Kérdezd meg azért a szolgáltatót is, mit lehet tenni.

Az órát az eladónak kell átíratnia. Szerintem ez egyértelmû, hisz neki érdeke, hogy ez megtörténjen. Azt tudod csinálni, hogy beszélsz a vevõvel, hogy fizesse ki. Ha nem akar fizetni akkor gondolom lehet bíróságon keresztül is próbálkozni, de abból se biztos hogy jól jönnél ki. Kérdezd meg azért a szolgáltatót is, mit lehet tenni.
Ha 4 év óta nem kaptál semmi számlát, felszólítást akkor csak átiratta?
Az sajnos nem sokat jelent, hogy kifizettétek addig. Holnap bemegyek és kifizetem a mostani fogyasztásig, és utána tovább használom. Próbáljátok megkeresni a papírt vagy hívjátok fel a Démászt, hogy náluk mi az utolsó nyom, be van-e rögzítve a rendszerbe, hogy Ti eladtátok (még akkor is, ha nem íratta át az új tulaj). elmûs
A kérdező hozzászólása: Ja aput megkérdeztem, az adásvételin nincs az óraállás, de kifizettük az átiratiság, elvileg annak is kell lennie nyoma. Négy éve lett eladva, nem olyan könnyû az én példányom megtalálni többezer papír között a padláson. :(
Ok, a Te példányodra kellett kapnod pecsétet, aláírást, hogy leadtad. A másolat náluk maradt. A Te példányoddal menj be hozzájuk és told az orruk elé és mondd meg , hogy még mindig nincs átíratva a vevõvel. Ennyi. A többi már az õ dolguk. Át fogják irattatni az új tulajjal az órát és neki kell fizetnie az elmaradást. elmûs
A kérdező hozzászólása: A Démásznak be lett jelentve akkor, le is fénymásolták, de azt mondták a vevõnek kell átíratni.
Adás-vételi szerzõdést írtatok azért, ugye? Remélhetõleg igen és akkor abba beleírtátok az óraállásokat. Ha ez megvan , akkor könnyebb dolgod van, ha 4 év után is, de járd végig a szolgáltatókat és mindenhol rendezd az ügyet. Ha nincs a szerzõdésben záró óraállás, akkor tényleg Neked kell kifizetned. Drága lecke.
Ezt bizony Te fogod kifizetni, hacsak nem beszéled rá a vevõt, hogy legyen becsületes. A villanyt neked kellett volna átiratnod, és még a biróság is valszeg ellened döntene. Remélem a viz, csatorna, szemétszállitás nem érinti azt a telket, mert akkor az is rád marad majd.
A kérdező hozzászólása: A vevõ biztos nem fizet, sõt minden meg fog tenni, hogy ne neki keljen fizetnie, hanem nekem, hiszen éppen erre játszott rá, épp ezért nem íratta át. Én is ettõl félek, hogy rosszul jövök ki, hiába van nekem igazam.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, tegnap ide jöttek, hogy cserélni akarják a villanyórát.

A ruházati szaküzlet eladóterében egy bábun levő terméket nem szolgálták ki a részemre, mert már valaki másnak tették félre. Nem volt jelzés arról, h. a holmi már elkelt. Jól tudom, hogy az eladótérben levő minden árut ki kell a vásárlónak szolgálni?

Legjobb válasz: Normalis esetben amar elkelt holmira ra kell irni hogy eladva vagy olyan helyre kell tenni ahol a vasarlok nem latjak. A te esetedben az eladok hibaztak es kötelesegük lett volna az altalad kert holmit kinalni neked. Hibaztak az eladok!!!

Normalis esetben amar elkelt holmira ra kell irni hogy eladva vagy olyan helyre kell tenni ahol a vasarlok nem latjak. A te esetedben az eladok hibaztak es kötelesegük lett volna az altalad kert holmit kinalni neked. Hibaztak az eladok!!!
Hát nem tudom.. Ez a szocializmusban így volt, de ott meg a kirakatból nem vették ki.. Én is eladó vagyok, hülye lennék nem eladni, ha jön a vevõ, ettõl függ a jutalékom, de egy lefoglalt terméket nem adhatok oda, mert nem csaphatom be az elõzõ vevõmet.
Elõzõ vagyok: lehet, hogy be kéne venni, de az nekem áruminta is egyben, olykor másnap-harmadnapra be tudom szerezni, eladni...
Elsö h.sz. vok. A kirakatban levö ruhakra is ra kell rakni hogy eladva ha nincs masik amit helyette kirakjanak. Ha ez a jelzes elmarad a vasarloval szembe akkor jogosan felhaborodhat a vevö.
"Jól tudom, hogy az eladótérben levõ minden árut ki kell a vásárlónak szolgálni?" Nem hiszem, de nyugodtan pereld be õket. Szerintem semmit sem kötelesek eladni neked. Ha nem tetszik, akkor menj másik boltba.

Kinek kell a roncsautó forgalomból való kivonását intézni?

Az autónk totálkárosra tört. Roncsautóként szeretnénk eladni, s ilyen esetben kinek kell a forgalomból való kivonást intézni? Nekünk vagy annak, aki megveszi?

Legjobb válasz: forgalomból ti csak ideiglenesen tudjátok kivonatni. bontási igazolás kell a végleges kivonáshoz, azt viszont csak autóbontó adhat hivatalosan.

forgalomból ti csak ideiglenesen tudjátok kivonatni. bontási igazolás kell a végleges kivonáshoz, azt viszont csak autóbontó adhat hivatalosan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, ezek szerint eladhatom egy bontónak forgalomban lévõ sérült autóként?
eladhatod, csak nem fog érte túl sokat adni. ☻ /▌\ / \
na én megvenném ha megtudunk egyezni milyen autó, helyileg hol van és elintézem a forgalombol kivonást vagyis azt hogy lemenyen a nevéröl
Megoldódott már az ügy? Nekem van pár bontós ismerõsöm! Ti okoztátok amúgy a balesetet vagy a másik fél?

Kinek kellenek a nők?

Nem tudom ki van vele még így, de azt gondolom, hogy n?k nélkül jobb az élet. Ki akar állandóan ajándékokat, virágokat, ékszereket venni? Inkább költöm magamra a saját fizetésemet és így legalább a nyávogásukat sem kell hallanom. Szexre pedig akárhol lehet találni lányt...

Legjobb válasz: híííí de magányos leszel te még néhány év múlva... :)

híííí de magányos leszel te még néhány év múlva... :)
tudtam én :D egy oylan kis.. hogy hívják azt a pici szõrös padlócirrkálót.... yorkshire terriert:D marokra fogsz, olyan mint egy jól megkomponált mûp*na:D ah fuj szegény kutya, ilyet enm szabad írni pfehjj csúnya én:D
és a férfiak? mi van velük? akik kitulajdonítanak, bezárnak, féltékenykednek, hisztiznek, követelõznek... mondjuk nõ se kéne, az se jobb:D inkább veszek egy kutyát meg egy vibrátort. na jó kutya nem kell mert zt meg gondozni kell:D
hát... lehet hogy nem is jó ötlet. belõlük kinézem hogy kérnek ékszert, legalábbis többet mint egy normális nõ.:D
nem kell virágokat meg ékszereket venned... amúgy meg látszik, h még soha nem voltál szerelmes
Igazad van! Kinek kellenek a férfiak? Mosni, fõzni, takarítani, megfelelni, hallgatni a hisztit meg a féltékenykedést, elviselni a hülyeségeit! Kell a francnak, csak nyûg nyûg hátán!
Keress normális nõt, akinek nem ajándékokkal kell bizonygatnod a szerelmedet... :D Azért ismerjük el, hogy az összes nyûggel és hibával együtt szeretjük a másik nemet. :)
Én is nyugodt vagyok, mert tudom, hogy Férfiként akkor lesz nagyobb esélyem a Nöknél, ha majd 30-40 leszek és lesz egzisztenciám.
Kolléga, tökéletesen igazad van. Én inkább sörre költöm a pénzem. Az legalább, ha hozzá akarok nyúlni nem mondja azt, hogy "most ne, fáj a fejem".
Miért ki mondta hogyha barátnõd van el kell halmozni ajándékkal??? ajándékot elég akkor venni ha születésnapja van, névnapja meg alkalmakkor. Meg akkor miért jössz össze olyan nõkkel akik nyávognak??? Keress normálisat és nem lesz ennyi gondod.Az meg már a te bajod hogyha költessz rá mert nem mondja neked senki gondolom hogy vegyél neki ezt meg azt.
Nekem a párom nem vesz ékszer, se virágot, se semmit, és tökéletesen jól megvagyunk. Soha jobban nem adhatott volna az élet.
A kérdező hozzászólása: Nem így értettem... :D
Én is így vagyok a férfiakkal, kinek kellenek? Egy ideig ez tök jó, élvezd ki, de szerintem egy idõ után majd társra fogsz vágyni te is.
A kérdező hozzászólása: Szamóca, pedig a kutyákat szeretem. :D
Ti tudjátok...
Ajjajj itt valami csalódás lehet a háttérben. Nem kell állandóan ajándékot, virágot, ékszert venni. Nem is biztos, hogy ezt egy lány szereti, nincs minden lánynak szüksége ezekre. Szerintem keresgélj tovább, nem a megfelelõ lányokkal voltál akkor eddig együtt. Vagy pedig hagyd a francba, most ezt gondolod, lehet pár hónap múlva, vagy év múlva már máshogy látod az egészet.
Bárcsak én is ilyen lennék! Mondjuk én szexre se találok sehol lányt, legalábbis ingyen.
énis ilyen vagyok, csak én más okból kifolyólag, engem mindíg vissza utasítottam és meguntam :/... DE van olyan ember aki keresi a párját de van aki nem...
Én is pont így vagyok a férfiakkal :) Mennyivel nyugodtabb az élet így, nem?:D Nálam mondjuk a szex kilõve.. De ez sem baj.
nõkbõl annyit kell megdugni, amennyit csak elbírsz kapni, aztán otthagyni õket, a gátoldalon!

Ki kell a vevőn és az eladón kívül az ingatlan adásvételhez és ezután mi a teendő továbbá a papírokkal?

Láttam már minta papírokat amin közjegyzőről beszélnek, de van ahol egy ügyvéd vagy akár 2-4 ügyvéd aláírása kell a szerződésre. Most akkor mi a hivatalos?vagy mind jó?

Legjobb válasz: A földhivatalhoz csak ügyvédi ellenjegyzéssel adható be bármilyen adásvételi irat. Egy ügyvéd kell hozzá. Az ügyvédek a formaszerzõdéseket nem fogadják el, csak azt amit maguk szerkesztenek. Felesleges neked kínlódni vele. Figyelj! Ne mintaszerzõdést vegyél a foglaló befizetéséhez se, mert bár jogszerû lehet, de könnyû ráfázni. Bízd ezt is ügyvédre! Vigyázni kell! Az adásvételnél az eladó kötelessége az energetikai tanúsítvány. Ha az ügyvéd nem ügyes, akkor ennek költségét az eladó beszámítja az ingatlanba. (pontosabban az árat utólag megemeli.)

A földhivatalhoz csak ügyvédi ellenjegyzéssel adható be bármilyen adásvételi irat. Egy ügyvéd kell hozzá. Az ügyvédek a formaszerzõdéseket nem fogadják el, csak azt amit maguk szerkesztenek. Felesleges neked kínlódni vele. Figyelj! Ne mintaszerzõdést vegyél a foglaló befizetéséhez se, mert bár jogszerû lehet, de könnyû ráfázni. Bízd ezt is ügyvédre! Vigyázni kell! Az adásvételnél az eladó kötelessége az energetikai tanúsítvány. Ha az ügyvéd nem ügyes, akkor ennek költségét az eladó beszámítja az ingatlanba. (pontosabban az árat utólag megemeli.)
A kérdező hozzászólása: köszi:)

Mikor és kinek kell a munkahelyen megmondani hogy babát várok?

Munkahelyem úgy működik, hogy pályázaton vagyok és van egy közvetlen főnököm.Az ő pályázatán vagyok tehát nem a munkahelyem költségvetéséből van a bérem. Közvetlen főnökömnek már megmondtam hogy mi a helyzet. De az igazgató meg a pénzügyi részleg nem tudja (sőt senki más sem). Nekik meg kell mondanom most vagy ráérek később lényeg hogy közvetlen felettesem tudja? 12 hetes múltam.

Legjobb válasz: Úgy tudom a munka adódat kell tájékoztatni, tehát aki a cégvezetõ vagy aki a szerzõdést aláírta mint munkáltató!

Úgy tudom a munka adódat kell tájékoztatni, tehát aki a cégvezetõ vagy aki a szerzõdést aláírta mint munkáltató!
A kérdező hozzászólása: Igen én is így tudom csak nem világos, mert a szerzõdésem az igazgató is aláírta mint hogy az õ cégénél dolgozom, de a pénz közvetlen fõnököm nevén fut neki is alá kellett írni a szerzõdésem. Lehet akkor legjobb ha a gazdaságiban bejelentem?
Olvasd el ezt a cikket, hátha segít: http://szuleszet.drrose.hu/hogyan-mondjam-el
A kérdező hozzászólása: Köszi tehát akkor még írásban is be kell jelentenem. Szuper...
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem írni hogy határozott idejû a szerzõdésem.
Sajnos a határozott idejû szerzõdés ha lejár, utána nem lesznek kötelesek meghosszabbítani mert terhes vagy. Sõt... emiatt meg fõleg nem fogják. Szülés elõtt jár le???
A kérdező hozzászólása: Nem nem szerencsére nem csak utána. Októberben jönne a picur és februárig van szerzõdésem. Semmiképp nem fognak felvenni ha lejár mert nincs pénze a cégnek így tudom hogy utána munkát kell keresni, ilyen szempontból jókor jött a baba.
Igen szerencsére akkor jogosult leszel táppénzre és TGYÁS-ra is. :)
A kérdező hozzászólása: jaja.

(feljelentő jelecske) Kinek kell a pont a feljelentőnek vagy annak akit fel akarnak jelenteni? És miért tűnt el ez a funkció? És miért van hogy eddig néha volt ott mostanában meg szinte eltűnt? És miért csak tesztüzemben működik (már amikor működik?

- Segítheted moderátoraink munkáját azzal, hogy ha fórumszabályzatot vagy netikettet sért? választ látsz, jelented felénk. Köszönjük! Ez bizonyos számú ponttól lehetséges. A funkció jelenleg tesztüzemben m?ködik.

Legjobb válasz: Még mindig ott van, legalábbis nekem mindig, mindegyik kérdés mindegyik válaszánál (kivéve amit pontoztam)... Szerintem ha jelenteni akarsz egy választ, akkor neked kell elég pontodnak lenni, hiszen akinek a válaszát jelenteni akarod, lehet hogy nulla pontja van, csak bejött "hangulatot" csinálni az értelmes válaszával, szóval az õ pontjától ez szerintem teljesen független...

Még mindig ott van, legalábbis nekem mindig, mindegyik kérdés mindegyik válaszánál (kivéve amit pontoztam)... Szerintem ha jelenteni akarsz egy választ, akkor neked kell elég pontodnak lenni, hiszen akinek a válaszát jelenteni akarod, lehet hogy nulla pontja van, csak bejött "hangulatot" csinálni az értelmes válaszával, szóval az õ pontjától ez szerintem teljesen független...
A kérdező hozzászólása: Most pl. a te válaszod mellet ott van az aranyos ujjacskák mellett, de máshol vagy más idõben nem mindig!
Lehet, hogy ahol nincs ott, azt a választ moderátorok írták :P
A kérdező hozzászólása: Akkor az oldal háromnegyedét moderátorok írták! xD
Régebbi bejegyzéseknél nem található meg a stoptábla. Valamint ha egyet már ellenõriztünk, akkor amellett sincs.

100 forintos boltot szeretnék nyitni. Hogyan tudom ezt megtenni, kivel kell a kapcsolatott felvenni a hálozatban?

Legjobb válasz: El kell döntened, hogy önálló boltot akarsz, vagy az üzletlánchoz csatlakozol és az õ feltételeik szerint viszed a boltot. Mindkettõnek megvannak a maga elõnyei és hátrányai. Menj be a hozzád legközelebb esõ elosztó központjkba és mindent részletesen elmondanak.

El kell döntened, hogy önálló boltot akarsz, vagy az üzletlánchoz csatlakozol és az õ feltételeik szerint viszed a boltot. Mindkettõnek megvannak a maga elõnyei és hátrányai. Menj be a hozzád legközelebb esõ elosztó központjkba és mindent részletesen elmondanak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!