Találatok a következő kifejezésre: Ki kap miért (64 db)

A GYED és a GYES is jár? Vagy csak az egyik? És mi az a TGYÁS? Ki kapja miért?

Legjobb válasz: ...a Gyed ugyanilyen alapon jár a Tágys után a baba 2 éves koráig... ezt írtam, szerintem ez ua, mint amit te mondasz..:D:D

...a Gyed ugyanilyen alapon jár a Tágys után a baba 2 éves koráig... ezt írtam, szerintem ez ua, mint amit te mondasz..:D:D
Kedves Kérdezõ! Ha nem tudod megnyitni a letöltött fájl-t (pdf kiterjesztése miatt) nagyon szívesen elküldöm privátba a txt-s verziót és akkor magad is meg tudod nézni, nem mások emlékeire kell hagyatkoznod: a második és harmadik válaszoló is csak részinfókat (félre)írt. Elsõ válaszoló
Szia! Innen letöltheted a "Tájékoztató a gyerekek után járó támogatásokról" c. füzetet, amiben minden le van írva: http://www.szmm.gov.hu/main.php?folderID=1072&articleID=3044..
nem hinném hogy félre informáltunk volna bárkit is, inkább azt mondanám, nem a litániát írtuk le, csak a lényeget. ..de természetesen itt le van írva minden, hogy milyen papírok szükségesek, stb..
TGYÁS jár szülés után 6 hónapig kb., ha volt 180 biztosított napod szülés elõtt, akkor ez a fizud 70%-a lesz naptári napokra lebontva, a Gyed ugyanilye alapon jár a Tágys-t után a baba 2 éves koráig, és utána jön Gyes a baba 3 éves koráig. Ha nem volt munkaviszony akkor csak a Gyes jár az elejétõl sajna, az huszon párezer forint.
Utolsó válaszoló szerintem elírtad, mert a baba 2 éves koráig a GYED jár és Nem a TGYÁS. A TGYÁS 168 napig jár, utána jön a GYED, aztán 2 év után a GYES, ami mellett már lehet 8 órában dolgozni. Mindez csak abban az esetben jár (a 180 nap biztosított idõ mellett) ha a szülés idõpontjában is van bejelentett munkahelyed. Ha ez nincs meg, akkor a GYES jár alanyi jogon, de az is csak akkor, ha terhesség ideje alatt legalább 4 alkalommal megjelentél terhestanácsadáson. Errõl kell orvosi igazolást kérni. Ezek mellett még kapod az egyszeri anyasági támogatást ami 64.000 Ft, plusz havonta a családi pótlékot, ami 12.200 Ft egy gyerek után. Remélem segítettem.
Szerintem az elsõ két válaszoló, leírt minden választ ami a kérdésre vonatkozik. Szép babázást.
Épp azért írtam, hogy nagyon szívesen bárkinek elküldöm txt-be (ha nem tudja a pdf-et megnyitni), mert pl. bizonyos esetekben akkor is jár TGYÁS, ha már megszûnt a biztosítási jogviszonyod, vagy pl. a TGYÁS-t a szülési szabadság idõtartamára jár, amit a szülés várható idõpontja elõtt 4 héttel igénybe lehet venni (azaz nem feltétlenül a szülést követõ 168 napra jár).
3. vagyok. Bocsi csak a TGYÁS utáni T betû zavart meg :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kellemes ünnepeket!

Ki és miért kap adó visszatérítést?

Legjobb válasz: Év közben a kifizetõk (ilyen egy munkáltató is) adóelõleget vonnak le az általuk kifizetett jövedelmekbõl. Ez nem biztos, hogy egyezni fog az év végén véglegesen kihozott adókötelezettséggel. Az év végi adóbevallás elkészítése után derül ki, hogy egyezik e a végleges az év közben befizetett adóelõlegek összegével. Ha többet vontak le, mint kellett volna, vagy valamilyen kedvezményre vagyok jogosult, amit érvényesítettem az adóbevallásomban, akkor kapok vissza a levont adóelõlegekbõl, ha kevesebbet vontak le, vagy van még azon kívül bevallandó jövedelmem, amely után nem vontak és én magam sem fizettem be adóelõleget, akkor befizetendõm lesz még. Ha egyezik a kettõ összege, akkor "nullás" lett a bevallásom, tehát sem fizetnem nem kell még, sem visszaigényelhetõ adóm sem lesz.

Év közben a kifizetõk (ilyen egy munkáltató is) adóelõleget vonnak le az általuk kifizetett jövedelmekbõl. Ez nem biztos, hogy egyezni fog az év végén véglegesen kihozott adókötelezettséggel. Az év végi adóbevallás elkészítése után derül ki, hogy egyezik e a végleges az év közben befizetett adóelõlegek összegével. Ha többet vontak le, mint kellett volna, vagy valamilyen kedvezményre vagyok jogosult, amit érvényesítettem az adóbevallásomban, akkor kapok vissza a levont adóelõlegekbõl, ha kevesebbet vontak le, vagy van még azon kívül bevallandó jövedelmem, amely után nem vontak és én magam sem fizettem be adóelõleget, akkor befizetendõm lesz még. Ha egyezik a kettõ összege, akkor "nullás" lett a bevallásom, tehát sem fizetnem nem kell még, sem visszaigényelhetõ adóm sem lesz.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm szépen :)

Ki szerint miért lett vége a kapcsolatomnak nem kapok rá tölle választ :/ :S és napok ota szenvedek csak = (?

lehet hogy én nemértem csak :/ 3 hetesek voltunk barátnömmel 1 rossz szó nemvolt köztünk és amikor ott aludtam nála utolso hetünkön 2 éjjelen bujt hozzám meg minden jo volt és szerdai napon amikor kikisért a buszhoz minden rendben volt mire átértem töllük kecsora akkorra máár nem vette fel a telot hivtam othon is ugysem vette fel :S aztán este barinöje felvette és mondta hogy vége mindennek nem beszél velem többet

Legjobb válasz: Futó kaland, voltál csak számára. Ha igazi érzelem lett volna a háttérbe szóba állna veled és megmondaná miért lett vége. Tudom könnyû mondani, próbálj túl lépni rajta.

Futó kaland, voltál csak számára. Ha igazi érzelem lett volna a háttérbe szóba állna veled és megmondaná miért lett vége. Tudom könnyû mondani, próbálj túl lépni rajta.
Én azért utánajárnék, hátha a környezete akar szétválasztani benneteket.
Ez olyan kis aljaska. Szemedbe amíg ott vagy tetteti, hogy jó minden, csak, hogy könyen letudjon koptatni s ne keljen magyarázkodni. Szerintem pedig az embernek szüksége van rá akármilyen rossz és fájó, hogy õszinték legyenek, minimum akkor utoljára, hogy mindkét fél letudja zárni a dolgot. Elhiszem, hogy õrlödsz. Sajnos így lehet, hogy tényleg csak játszott veled, ágybavaló voltál s talán nem feleltél meg neki. Vagy mivel barátnõ is van a képben lehet fogadás voltál. :( bocsi tényleg remélem nem
Tanulj már meg helyesen, magyarul írni légy szíves! Nincs olyan szó, hogy tölle meg töllük, és az ékezeteket is feltalálták már, a mondatokat meg nagybetûvel kezdjük, és a nem voltot sem egybe szokás írni, és léteznek vesszõk is a világon! Katasztrófa vagy ember... Mellesleg valószínûleg nem szeretett soha az a lány, úgyhogy nem érdemes sírni utána.
A kérdező hozzászólása: Háát nemtudom lehet de aztmondjáák barátok jobb ez igy nekem is :/ de hálistennek sikerült tultennem magam rajta :)

Honnan ered az a szokás, hogy 2 keresztnevet kapnak a babák? Ma ki és miért ad két keresztnevet?

Legjobb válasz: Vagy azéert adnak két nevet , mert a szülõk nem tudnak megegyezni mi legyen a neve, vagy azért mertmind a kettõ név tetszik nekik és rábízzák a gyerekre, hogy melyiket használjamajd ha felnõ. A többi okot nem tudom most, én régen a névadón kaptam a második nevemet, valakinek a pap adja kereszteléskor, ha kérik.

Vagy azéert adnak két nevet , mert a szülõk nem tudnak megegyezni mi legyen a neve, vagy azért mertmind a kettõ név tetszik nekik és rábízzák a gyerekre, hogy melyiket használjamajd ha felnõ. A többi okot nem tudom most, én régen a névadón kaptam a második nevemet, valakinek a pap adja kereszteléskor, ha kérik.
Általában a második keresztnév név a keresztszülõ neve (régebben így volt). Értelemszerûen, attól függ(ött) melyiké, hogy fiú v. lány a baba. Mi azért adtunk két nevet mert tetszik min a kettõ, ill. a késõbbi választás lehetõsége miatt.
mi azért adunk kettõ keresztnevet, mert egyet kiválasztottunk+megkapja apukájáét is.
Nálunk azért lett kettõ, mert az apukával nem tudtunk megegyezni, illetve õ kijelentette, hogy mi lesz, nekem meg baromira nem tetszett, ezért választottam egy másodikat is. Még jó, mert azóta apuka úgy el tûnt, mint szürke szamár a ködben, aztán most hívhatnám Nimródnak a fiamat, ha nem lettem volna olyan okos, hogy választok egy szebbet is mellé.
Régebben azért adtak két keresztnevet, mert az egyik nem volt egy szent neve. És mikor keresztelik a gyereket akkor ahhoz a szenthez fohásznkodnak védelemért akinek a nevét viseli.
mind a két fiamnak két keresztneve van. Azért döntöttem így, mert nekem csak egy van és nem szeretem, nekik így lesz választási lehetõségük ha nagyobbak lesznek. Remélem legalább az egyik tetszeni fog majd nekik.
nekem is kettõ van a másodikat nem szeretem és az elsõt használom
A második lehet az apa/anya, vagy a keresztapa/keresztanya neve, mint azt már elõbb is mondták, de sokszor azért, mert az elsõ keresztnév "pogány". Pl. nagypapámat Gézának hívják, de mivel az pogány név, ezért kellett egy második keresztnév is, ezért lett Sándor. Manapság az is szokásba jött, hogy második keresztnévnek ritka, különleges neveket adnak. Ismerek például Tibor Milost, Mária Augusztát, Anna Daniellát, meg hasonlókat. Azért ne legyen ilyen hülye neve a gyereknek. Ne cikizzék a suliban stb. De így mégis lehet ez (is) a neve.

Ki kap (és miért) -50%-os kupont DM-be?

Sok babás fórumon látom,hogy van egy olyan DM kupon,amit bármilyen termékre be lehet váltani és azt féláron adják. De hogyan lehet ilyenhez hozzájutni? Hogy osztják?

Legjobb válasz: Szia! Én nemrég utána érdeklõdtem! Ha megszültél, akkor az anyakönyvi kivonataot és (úgy emlékszem) egy jelentkezési lapot kell bevinni a DM-be. Onnan kezdve a kedvezmények élnek rád!

Szia! Én nemrég utána érdeklõdtem! Ha megszültél, akkor az anyakönyvi kivonataot és (úgy emlékszem) egy jelentkezési lapot kell bevinni a DM-be. Onnan kezdve a kedvezmények élnek rád!
Az elõzõ hozzászólóhoz annyit szeretnék még hozzátenni, hogy a jelentkezési lapot valamelyik újságban vagy a Kismamában vagy az Anyák Lapjában láttam már, de kérdezd meg, lehet adnak a DM-ben is! Boldog babavárást! (29. hetes kismama)
mit lehet 50% -os kuponnal venni, csak babacucokat?
Szia! Én tagja vagyok ennek a DM-es Baba-bónusz programnak, mert amikor a kislányom megszületett(most 18hónapos), be kell vinni a születési akvi kivonatát, van ott egy jelentkezési lap, ki vannak téve. Csak ki kell tölteni néhány adatot. Lefénymásolják a szül.akvi kivonatot és kész! Nagyon sok kedvezményt igénybe lehet venni , és igen ez az 50%-os kupon is most jött februárban, és van benne 2db, az egyik februárban használható el, a másik márciusban! De volt már olyan, hogy 1ft-ért vehettünk hajfestéket, meg pelenkákat 50 %al. meg ajándékokat is kaptunk már (cumi, stb.) Üdvözlettel: 2.babáját váró kismama
még annyit, hogy bármire be lehet váltani, kivéve "a gyógyszeres szekrényekben található dolgokra nem" - idéztem! :)
A kérdező hozzászólása: Én jelentkeztem az anyakönyvi kivonattal mégsem kaptam ilyet, pedig a kezdõ kuponfüzetet megkaptuk. Most felhívtam õket és kiderült hogy nem is vagyunk benne az adatbázisukba. Persze pótlólag már nem küldik ki, de most beírta az adatainkat és legközelebb (remélem) már küldenek valamit.

Kap valaki EU-s segélycsomagot? Ezt kitől és miért kapjuk? Illetve nálatok hogy néz ki egy havi nagybevásárlás, ahol 3-4 gyermek van? Melyik jobb, ha egy nagybevásárlás van, vagy ha mindig, ami kell, azt vesszük?

Sziasztok! Tudom, sok a kérdés, de ez érdekel mostanság. Mert én pl. több ilyen csomagot kapok,mint a szomszéd 3, ill 5 gyermekes anyuka. Mitől függ? És Nálatok hogy néz ki egy nagybevásárláshoz a lista? Mennyi hús szerepel rajta, pl. ?

Legjobb válasz: kapsz, de nem tudod kitõl? vöröskereszttõl nem?

kapsz, de nem tudod kitõl? vöröskereszttõl nem?
A kérdező hozzászólása: A faluban van Vöröskereszt, de az önkormányzatos hölgy hordja ki, ezért nem vagyok benne biztos. Csak annyit kaptunk már, hogy illõ lenne legalább egy köszönõlevél, vagy ez butaság?
nem kell köszönõlevél, hol laksz? igényelted? 3 gyerekünk van, sehonnan nem kapunk semmit, néha noe-tõl
Igen, általában évente egyszer nálunk is van EU-s csomag. Családtagonként van kiszámolva, kinek mekkora csomagot készítenek össze. Volt már benne: száraztészta, keksz, liszt, kristálycukor, csemegekukorica (dobozos) tésztaporok.
Az EU-s csomagot az EU-tól kapod... Én egy cswaládsegítõnél dolgozok, épp most volt nálunk is az EU-s élelmiszerosztás. Nem kell senkinek levél, ezt nem magánemberek, vagy karitatív szervezetek adják, hanem az EU. Az kap, akit a családsegítõ vagy gyermekjóléti szolgálat gondoz, róluk leadnak egy listát, az önkormányzat értesíti õket levélben, hogy hova kell menni a csomagért, vagy ha kevesen kapnak, akkor kihordják. Bevásárlás. Ugyan nincs gyerekem, de a nagybevásárlás célravezetõbb, egyszerre mindent megvenni egy TESCOban vagy LIDLben, aztán ami kell, pl. kenyér, zsemle, zöldség, azt 1-2-3 naponta.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Én nem igényeltem sehonnan, ebben az évben már negyedszer kapjuk. Változó, hogy mi van benne. Volt már benne olaj, pirospaprika, tészta, liszt, cukor, multivitamin, de sok mindent kaptunk már. A falunkban mûködik Vöröskereszt, és évente egyszer van egy gyûlés, és ott mindenki elmondhatja, mire van szüksége. Nekem pl bútorokra, és talán jövõhónapban kapunk is. Sajnos beázott az egész ház, sok bútor ment tönkre, ezért segítenek. De van, aki ruhákat kapott, van, aki konzervet, gyógyszert...
Bocsánat, Családsegítõbe akart lenni a "gyermekvédelmibe" :-D

Tini lányoknál miért van az, hogyha egy fiú csúnya vagy átlagos külsőre akkor bunkóznak vele és esélytelen a lányoknál, de, ha egy lány csúnya, az meg szinte bármikor kap pasit? Ki érti ezt?

Legjobb válasz: azt hiszed ha egy lány csúnya attól függetlenül bármikor kap pasit? hahahahahhahahaahahahahahaha. hidd el, nem kapunk mi sem, velünk is bunkóznak a fiúk, elég csúnyán elküldenek, ha mondjuk lapos vagy...

azt hiszed ha egy lány csúnya attól függetlenül bármikor kap pasit? hahahahahhahahaahahahahahaha. hidd el, nem kapunk mi sem, velünk is bunkóznak a fiúk, elég csúnyán elküldenek, ha mondjuk lapos vagy...
azért, mert a csúnya lányokkal is lehet dugni
Nála van a punci. További kérdések?
Én fiú vagyok, de beismerem, nekem elég tetemesen számít a külsõ. Amúgy szerintem a fiúknak inkább számít a külsõ, mint a lányoknak.
20:58-as: ez hatalmas hülyeség, ilyen hormon nincsen :D a hormonok kicsit másra valók, és nem így mûködnek :P úgyhogy ne mondj olyat, amirõl nem nagyon tudsz.
Azért, mert van egy olyan dolog hogy hormon. Bennünk ez a hormon kéztet arra, hogy megmondjuk, amit annak gondolunk hogy igaz. Amúgy meg ízlések és pofonok. Van akinek nem a normál srácok jönnek be. van akinek a mackósok. 15/L
A kérdező hozzászólása: De most a lányokról van szó, nem a fiúkról. A lányok miért bunkóznak csúnya vagy átlagos jó fiúkkal?
Náluk van az összes punci :D
Nekem azt mondta egy pasi, hogy bejövök neki meg hogy szép vagyok. Aztán késõbb mégis bunkózott velem. Ki érti ezt?
ha lapos vagy? inkább csak ha kövér
vannak olyan pasi haverjaim, akik számomra csúnyák. mégsem vagyok velük bunkó, tök jóban vagyunk, velük is ugyanolyan kedves vagyok, mint a számomra helyes pasikkal. amúgy én elég sokáig rút kiskacsa lánynak számítottam, érdekes módon nem is kellettem senkinek, és minden kis hibám miatt belémkötöttek :) úgyhogy a második állításod, hogy egy csúnya lány bármikor kaphat pasit, hülyeség. amióta megszépültem, meg megformásodtam, érdekes módon sokkal több jelentkezõ lenne.
Ez marhaság, ugyanúgy viselkednek velük.
Mert a tinisunik a külsõre mennek, és nem szívesen mutatkoznak olyan pasikkal, akik átlagosak. Ezzel szeretnének kitûnni, hogy õk jobbak másoknál.....
"Bennünk ez a hormon kéztet arra, hogy megmondjuk, amit annak gondolunk hogy igaz. Amúgy meg ízlések és pofonok. Van akinek nem a normál srácok jönnek be. van akinek a mackósok." Igen, teljesen igazad van! Ez a hormon különleges és csakis a Homo Sapiens Hungaricus Femininus-ban található meg! Viccet félretéve az nem a hormonok kérdése, hogy a minimális tiszteletet megadjuk a másiknak!

GYED kérdés, segítenél? 84600 voltam bejelentve ennek a 70%=59.200, miért van az hogy a gyed papiramon amint mindig küldi ki az állam kincstár, mikor 31 ből van hónap, akkor 58780, amikor 30 akkor 56885. ebből 51 körül kapok.

Változott valami?másképpen számolják?

Legjobb válasz: igen ,köszi,második gyermekemmel vagyok most gyeden,úgy kapom a gyedet, hogy gyes után ami 2010 ben szept okt nov dec volt utána 2011 ben jan ,feb,márc,áprlis és május 25tõl szabikat kivettem ,aug02 szültem és elõtte 28 nappal igényeltem a TGYÁST. Az elsõnél 168ezer körüli volt a bérem ,de úgy hogy volt egy alap és többi teljesítmény.A másodiknál 84600 volt a távolléti bér (ezt mondták bent)

A kérdező hozzászólása: igen , köszi, második gyermekemmel vagyok most gyeden, úgy kapom a gyedet, hogy gyes után ami 2010 ben szept okt nov dec volt utána 2011 ben jan , feb, márc, áprlis és május 25tõl szabikat kivettem , aug02 szültem és elõtte 28 nappal igényeltem a TGYÁST. Az elsõnél 168ezer körüli volt a bérem , de úgy hogy volt egy alap és többi teljesítmény.A másodiknál 84600 volt a távolléti bér (ezt mondták bent)

Szakmai jegyet kik és hogyan és miért kapnak illetve mennyiért? (BALATON SOUND)

naaa, szval egyik ismer?söm kapott ajándékba egy szakmai jegyet. és azt úgy kik kapják? a fotósok? a szervezésben résztvev?k? jóljönne 1 szakmaijegy soundra

Legjobb válasz: ja az kap aki melózik ott valamit,sajtós pl. vagy van valami ismerõse szervezõ stb..STAFF-os és VIP karszalagot kapsz, vipbe bemetsz vele, de nincs ingyen póló és welcome drink..ergo kapsz 1 ingyen jegyet kb annyit ér.ami mondjuk 31.000 helyett nem rossz.

ja az kap aki melózik ott valamit, sajtós pl. vagy van valami ismerõse szervezõ stb..STAFF-os és VIP karszalagot kapsz, vipbe bemetsz vele, de nincs ingyen póló és welcome drink..ergo kapsz 1 ingyen jegyet kb annyit ér.ami mondjuk 31.000 helyett nem rossz.

Ha most a magnyugdíjpénztárból valaki nem lép ki akkor nem kap majd állami nyugdíjat. Ok de ha bent marad a magánban akkor miért nem mondhatja azt, hogy nem kapok, de nem fizetek államit, helyette a magánba megy mind a 34%? Így lenne igazságos.

Legjobb válasz: Az a baj, hogy itt már nincs igazság:( Ezzel zsarolják az embert, hogy kénytelen legyen átmenni az államiba. Mert különben nem kapsz majd nyugdíjat. Undorító dolog:(

Az a baj, hogy itt már nincs igazság:( Ezzel zsarolják az embert, hogy kénytelen legyen átmenni az államiba. Mert különben nem kapsz majd nyugdíjat. Undorító dolog:(
Hát pont ez az. A nagy 24% munkáltatói járulékra azért továbbra is igényt tartanak. Felháborító, hogy még mindig van bõr a pofájukon.
Ezért kéne, hogy minél többen megmakacsoljuk magunkat és ne hagyjuk magunkat megfélemlíteni és maradjunk a magánban, én addig át nem lépek, míg fegyvert nem nyomnak a fejemhez, de akkor is inkább lõjenek le, mint dögöljek éhen az állami mini-nyugdíjból öregen. Ha nem hagyjuk magunkat, akkor nem tehetnek semmit demokratikusan, a szomszédban megbukott ez a törekvés, legyen már eszünk nekünk is!
00:39 - Te nagyon buta vagy...
Igen, így lenne igazságos. Csak hát azt leszarják ott fent.
Zsarolhat, ahogy akar, én akkor sem fogok átlépni. Nekem ne akarja bemagyarázni, hogy 35 év múlva is minden ugyanígy fog mûködni ahogy most! Elhiszem, hogy kell a pénzem az IMF-nek, meg a debreceni stadionra, plusz a mostani nyugdíjasok 7%-os emelésére - de ennyi. Megkapni nem fogják.
Ha rajta vagy facebook-on, ezt keresd meg: El a kezekkel a nyugdíj-megtakarításoktól
A magán nyugdíj lényege hogy most beszedik majd tönkre m egy csõdöt jelent mikor forrósodik a talaj és volt zsé nincs nyugdij , tehát nem megoldás csak valakik jóljárnak.14:20svoltam
14:20 - Tudod, nem csak az a demográfiai probléma, hogy kevesebb gyerek születik, meg hogy sokan elmennek külföldre, hanem az is, hogy egyre magasabb az átlagéletkor, egyre tovább élnek az emberek, vagyis ha a mostani nyugdíjkorhatár marad, akkor egyre több ideig lesz valaki nyugdíjas, és közben jönnek az újabb nyugdíjasok, egyre nagyobb lesz a létszámuk. Úgyhogy emiatt is írtam, hogy nem biztos, hogy az adófizetõi létszám - még ha meg is állna a fogyásban - elegendõ lesz, hogy az egyre növekvõ nyugdíjas réteget eltartsa. Az állam ilyenre nem vállalhat garanciát. Ez is egyik oka, amiért növelni kell a nyugdíjas korhatárt. Persze ismerek olyant, aki már alig várja, hogy nyugdíjba menjen, de ismerek olyant is, aki már elmúlt 70 éves, és szíve szerint még dolgozta, mert szerette, amit csinált, az volt az élete, de már úgy "tették ki", mert már évekkel túllépte a nyugdíjas korhatárt, és jött más, fiatal a helyére.
9:26 igen ezt is oda írhattam volna, de nem volt eszemben.
03:23 - És mi garantálja, hogy lesz elég adófizetõ, aki el tudja majd tartani az egyre több nyugdíjast, ha te nyugdíjas leszel?
ÉN nem értem ezt mivel fiatal vagyok nekem is kötelezõ volt belépni lejárt a szerzõdésem elbocsájtottak 3 év után nem sokat fizettem be 3 év alatt 172 ezer forintot abból nekem 40 ezret írtak jóvá most ebben nekem mi a jó ha 0 25 % kapom meg A befizett pénznek?Meg mi garantálja hogy lesz még magán nyugdij pénztármire én öreg leszek
07:55 kifejtenéd miért?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!