Találatok a következő kifejezésre: Ki jó akinek van (160 db)

Ez a kérdés ara fejlődött ki, hogy akinek van stardollhoz máig is működő, ingyenes és az illető már használta is és jó az írjon! ?

Hatásos és ingyenes legyen!

Legjobb válasz: Tuti, hogy valami nagyon fontos dolog marad ki az életembõl azzal, hogy nem vagyok regisztrálva a Stardollon.

Tuti, hogy valami nagyon fontos dolog marad ki az életembõl azzal, hogy nem vagyok regisztrálva a Stardollon.

Ma derült ki, hogy pajzsmirigyemmel probléma van. A TSH teljesen jó tartományban van, de a T4 szabad frakció 9, 83 (12-22). A terhességem alatt már nézték kb.3 hónappal ezelőtt, de akkor még teljesen jó volt 16, 1. Másnál is volt így?

A babára milyen hatással lehet?

Legjobb válasz: Terhességben picit mások a normálértékek. Ez még csak pici alul mûködés, hányadik hétben vagy? Endokrinológussal kell megbeszélni a továbbiakat, hogy elindult-e egy autoimmun folyamat, vagy pusztán jódhiányos vagy. Ehhez kell még egy vérvétel (pl antiTPO) E Az elsõ 16 hétben gáz az alulmûködés, mert a babának ekkor még nem fejlõdött ki a pajzsmirigye.

Terhességben picit mások a normálértékek. Ez még csak pici alul mûködés, hányadik hétben vagy? Endokrinológussal kell megbeszélni a továbbiakat, hogy elindult-e egy autoimmun folyamat, vagy pusztán jódhiányos vagy. Ehhez kell még egy vérvétel (pl antiTPO) E Az elsõ 16 hétben gáz az alulmûködés, mert a babának ekkor még nem fejlõdött ki a pajzsmirigye.
A kérdező hozzászólása: Holnap töltöm a 32. hetet. Az elõzõ vérvétel is a terhesség alatt volt már.
A kérdező hozzászólása: Amikor 16, 1 volt akkor voltam 16 hetes. Ez folyamatosan csökken vissza, vagy egyik nap ennyi a másik nap annyi?

Ki az aki soha nem tetszett egyetlen egy lánynak sem mert annyira csúnya, de közben jó humora van meg dumája?

Hány évesek vagytok ? és arra céloznék,hogy EGYETLEN EGYNEK SEM,tehát nem olyanra,hogy csak annak nem tetszetek, aki nektek tetszik, hanem az általatok "csúnya, kövér" n?knek mondott lányok is beleszámítanak !

Legjobb válasz: Akinek jó humora meg dumája van, az tetszik valakinek. Az többet számít mint a külsõ.

Akinek jó humora meg dumája van, az tetszik valakinek. Az többet számít mint a külsõ.
A kérdező hozzászólása: Próbálkoztál már lányoknál egyáltalán ?
Ja és 26 éves vagyok, ez lemaradt, és sosem volt párkapcsolatom sem, sõt még kezét sem fogtam meg lánynak.
Én még egy lánynak sem tetszettem, mert nagyon ronda vagyok, ha rám néz valamilyen csaj, egybõl kiül az undor az arcára. Ez van, már kezdek hozzászokni. Amúgy a dumámmal nincs nagy gond, kb. bármirõl elég jól el tudok beszélgetni, elvileg a humorommal sincs nagy probléma, csak a kinézetemmel, de azzal nagyon. A férfiatlan is igaz lehet rám. Alacsony vagyok, viszonylag magas a hangom (telefonban sokszor hitték már, hogy gyerek vagyok), és az arcom is elég kisfiús sajnos (többször még most is elkérik a személyim, hogy vagyok-e már 18...) Növesztenék magamnak szakállat, de nem nõ. :( Illetve nõ, olyan 30-40 szál kb, azok nagyon kitartóan tudnak nõni, de több nem (azokat meg inkább akkor már leborotválom, mert így inkább gáz lenne ha meghagynám).
Hacsak nem vagy tini - köztük mostanában divat a férfiatlan fiúkat szeretni -, akkor bizony az fontos, hogy férfias legyél. Azt viszont nem tudom, mitõl lesz valaki férfias. Például a barátom annak látom, pedig nem egy don juan-típus, egymagas velem, és nem is egy nagy szépség. Mégis a kiállása, viselkedése olyan, hogy elalélok tõle. Van benne valami plusz, amitõl férfias lesz. Ezt a pluszt kellene talán neked is megtalálnod.
A kérdező hozzászólása: Akkor voltaképp nem számít a humor meg a duma, ha nem férfias a kiállásom ?
Nem az a lényeg, hogy mit mondasz, hanem az, hogy hogyan mondod. Van egy haverom, aki finoman szólva sem sikeres a nõknél. Nagyon csúnya lányoknak tetszett már, de az olyanokkal akik 40-50 kilóval nehezebbek nála, nem tud mit kezdeni. Halálian jó humora van, de ha csaj lennék, nekem se tetszene. Nem valami férfias a kiállása, valamint a hangja sem az. Kisugárzásra is mint egy riadt kölyök inkább, mint egy 25 éves férfi.
Volt, de nem sok, és nekik se tetszettem. Vagy magukat, vagy engem vertek át azzal, h a külsõm ellenére is tudnak szeretni, így nem is tartott sokáig egyik esetben sem.
A kérdező hozzászólása: Nem is volt soha párkapcsolatod ?
27 vagyok.
A kérdező hozzászólása: Csak szimplán kíváncsi vagyok , semmi több. Utolsó hány éves vagy, ha megkérdezhetem ?
Én is ilyen vagyok. A jó humor meg duma nem érdekel senkit, ha ronda és kicsi vagy.
Most ezt a kérdést csak azért írtad ki, hogy találj EGY embert, akire ez igaz és így be tudod majd mesélni magadnak, hogy nem a te hibád...Szerintem nézz magadba és találd ki, hogy mi nem stimmel veled, mert ha így folytatod nem is lesz csajod.
A kérdező hozzászólása: Kevés dologban vagyok annyira biztos, mint, hogy ez a két tulajdonság nagyon is mellettem áll !
Ha tényleg jó humorod és dumád van, akkor csak egy magyarázat lehet: süt rólad kifelé, hogy "csajok, valaki akarjon már engem!" Ez pedig akkor is taszító, ha te vagy a legjobb pasi a világon.
Szerintem csak te hiszed azt, hogy jó.
A kérdező hozzászólása: Én is úgy látom a környezetemben, hogy a duma meg a humor többet számít, csak úgy tûnik rám ez nem igaz, pedig hát nekem elég jó mindkettõ.
Te vagy az egyetlen...
Naná, hogy próbálkoztam. Egész pontosan mára már 142 lánynál. Neten, utcán, boltban sorbanállás közben, könyvtárban, tömegközlekedési eszközökön, egyetemen stb. Persze az elsõ elutasítások után komoly önfejlesztésbe kezdtem, mind a külsõm, mind a belsõm tekintetében. De eredményt nem hozott. És persze a lassabb, elõbb barátkozzunk utat is kipróbáltam, mindnél az lett a vége, hogy maradjunk inkább barátok. Mindnél az volt a kifogás, hogy ronda vagyok (nem egy lány elég bunkómód közölte ezt velem). Szóval már kezdek beletörõdni, hogy egyedül fogom leélni az életem, csak mert a természet ilyen külsõvel átkozott meg.

Ki jó nőgyógyász Pécsen? Az enyém nyugdíjba ment, azóta sem tudom kihez járjak. Rendszeresen van gyulladásom és cisztám, olyan kellene aki alaposan vizsgál és UH-ban is jártas. Magánrendelés nem érdekel, csak általános.

Most azért is nagyon aktuális, mert az exem elfelejtette közölni hogy HPV-s és nem voltam 2 éve sz?résen, ha kiderül, hogy méhnyakrákom van, akkor kell egy jó orvos, aki rendesen kezel.

Legjobb válasz: Ajánlani tudom Dr.Hartmann Tamást. Az Édesanyák úti szülészeten dolgozik. Nõvéremet most mûtötte, jó fej és precíz, odafigyel a betegekre.

Ajánlani tudom Dr.Hartmann Tamást. Az Édesanyák úti szülészeten dolgozik. Nõvéremet most mûtötte, jó fej és precíz, odafigyel a betegekre.

Valahogy nem sikerül egy jó csajt sem találnom!? Van 2 csaj akivel nem rég megismerkedtem össze is szeretnének velem jönni. (jól néznek ki nem azzal van a baj).14/F

Hanem , hogy ha találkozunk akkor, nem lehet vele rendesen beszélgetni, persze a Facebookonn ott mindig rám ír megkérdezi , hogy "járunk?". Nem értem,hogy nem lehet egy jó csajt sem találni aki nem sminkeli magát, nem egy beképzelt ..... és nem azzal kezdi , hogy "Ha, kinyalsz akkor leszoplak" az előző lánynál így volt... és rohadtul nem értem! (nem vagyok homokos), amúgy nem smároltam még az gáz? pedig volt már rá elég sok esélyem..

Legjobb válasz: Én se smároltam még soha am úgyis akkor fogsz rátalálni arra akit keresel amikor nem is gondolnád az én barátnõm is mindig izgult hogy milyen gáz hogy 15 éves és még nem volt pasija aztán amikor nem is gondolta volna pár hét alatt össze jött egy fiúval és mai napig együtt vannak és szeretik egymást.

Én se smároltam még soha am úgyis akkor fogsz rátalálni arra akit keresel amikor nem is gondolnád az én barátnõm is mindig izgult hogy milyen gáz hogy 15 éves és még nem volt pasija aztán amikor nem is gondolta volna pár hét alatt össze jött egy fiúval és mai napig együtt vannak és szeretik egymást.
szerintem semmi gáz nincs ebben az egész helyzetben. manapság az olyan csaj, aki azért akar összejönni valakivel, hogy legyen mit kiírni a facebookra... az ilyenek mint mondtad sminkelik magukat és minden nap teljes pompában jelennek meg a suliban, és szerintem emiatt nem tartogatnak semmi "többet" amit csak ritkán mutatnak meg magukból. ilyenek kellenek a mai kisfiúknak, mert "szépek"... miattuk nem találok én se senkit magam mellé, mert a hozzám hasonló lányok már nem is lányok, csak selejtes lúzerek. bocsi, kicsit elkalandoztam:D

Szerintetek jó a Trance stílusú zene? Én kifejezettem imádom! Magyarországi Trance zenét kedvelők csoportja van esetleg Magyorországon? Kik azok akik szeretik ezt a stílusú zenét?

Legjobb válasz: Szerintem egyik legjobb! :D Vannak magyar képviselõi is az ágazatnak. Ha a Goa Trancere vagy Psychedelic Trancere gondolunk akkor azt a betépettek és a belõttek szeretik a legjobban aka drogosok.

Szerintem egyik legjobb! :D Vannak magyar képviselõi is az ágazatnak. Ha a Goa Trancere vagy Psychedelic Trancere gondolunk akkor azt a betépettek és a belõttek szeretik a legjobban aka drogosok.
A kérdező hozzászólása: Én ebben a stilusban találtam meg az egyediséget! Nemrég kezdtem el ebben a stílusban kutakodni illetve ismerkedni vele jobban! Van olyan közösség M.O-n akik ezta stílust szeretik és megosztható velük a vélemény stb????
Psychedelic Trancet miért a drogosok hallgatnak? Maradj csak az ármin ván búnyher féle majmolásnál, az tökéletesen a szintedhez méltó.
Régebben a trancetreamen volt közösség, már megszûnt fm rádióként mûködni, talán a fórum még mûködik héba-hóba. nézd meg. Amúgy Sound of Cream a facebook-on, keress rá és lájkold õket. Õk szervezik a bulikat és a magyar trance-esek kisebb csoportját össze is tartja. Ja meg FB csoport-juk van, oda lépj be feltétlen.
Nem fm rádióként, hanem netes rádióként mûködött a trancetream, lényegen nem változtat.

Van egy lány, akivel sokat beszéltünk és egyszer találkoztunk. Mindin minden rendben volt és hirtelen egyik nap kidobott, hogy "nem, bocs". Ez kinek jó?

Mert ,ha a legelején azt mondja, hogy nem.Az korrekt.

Legjobb válasz: Hát, ha esélyt adott, akkor nyilván nem tudta eldönteni, hogy mit akar és ezért akart téged úgymond "próbaidõn", aztán végül rájött, hogy nem vagy az esete. Nem azt mondom, hogy szép volt tõle, de sajnos ez van, el kell fogadni, mást nem tehetsz. Kiszeretni? Majd elmúlik szép lassan, hidd el. A piával meg már alapjáraton is hülyeség volt próbálkoznod. Én ugyan lány vagyok, de ha elfogadod a táncsom ennek ellenére és elhiszed, hogy tudom mit érzel, nagyon örülök. Én azt mondom, ne erõltess magadra másik lányt - értem azt a 'buliban piálok és felszedem csak úgy' dologra meg a 'járok vele pedig nem szeretem' dologra - mert azzal csak a lánynak - aki lehet, hogy tisztességes és korrekt lenne veled - meg saját magadnak ártasz.

Hát, ha esélyt adott, akkor nyilván nem tudta eldönteni, hogy mit akar és ezért akart téged úgymond "próbaidõn", aztán végül rájött, hogy nem vagy az esete. Nem azt mondom, hogy szép volt tõle, de sajnos ez van, el kell fogadni, mást nem tehetsz. Kiszeretni? Majd elmúlik szép lassan, hidd el. A piával meg már alapjáraton is hülyeség volt próbálkoznod. Én ugyan lány vagyok, de ha elfogadod a táncsom ennek ellenére és elhiszed, hogy tudom mit érzel, nagyon örülök. Én azt mondom, ne erõltess magadra másik lányt - értem azt a 'buliban piálok és felszedem csak úgy' dologra meg a 'járok vele pedig nem szeretem' dologra - mert azzal csak a lánynak - aki lehet, hogy tisztességes és korrekt lenne veled - meg saját magadnak ártasz.
Bevallom, picit valóban félreértettem. Elsõ vagyok. Ez egy nagyon fájdalmas dolog, de én tartom magam ahhoz, amit már leírtam ez elõtt. Az ilyen ember még azt sem érdemli meg, hogy figyelj rá... Nem hogy még szomorú legyél miatta.
nekem meg õ mondta elõször, hogy szeret..és hogy hosszú távra tervez õ is. aztán simán átlépett a dolgon, és én vagyok szerinte a hülye, hogy mit erõlködök.. nem divat már a tisztesség és a felelõsségtudat sem, a másik érzései le vannak szarva...
A kérdező hozzászólása: olyan mintha egészen félreértenétek - 2 hónapig hazudta, hogy összejövünk. ..ez a gond
A kérdező hozzászólása: utolsóelõtti, de te korrektül azt mondtad , hogy nem. Onnantól nekem a nem az nem. De õ csak hitegetett meg flörtölt... -.-
Elsõ vagyok. Elõttem válaszoló: én értelek téged és nem gondolom, hogy a te hibád. Igazából ez nehéz ügy, mert mindenkinek a másik a szemét. Én is sokszor voltam már szemét csak azért, mert nemet mondtam (bár nekem ilyen jellegû tapasztalásom, mint neked nem volt). Kérdezõ: Én azt mondom, felejtsd el, ha még nevet is rajtad. Figyelj, felnõtt (majdnem felnõtt, nem tudom, mennyi idõs vagy) vagy. Ha a lány szekál, és te magadra veszed, akkor igen, hülyét csinál belõled. De ha nem veszed magadra, akkor csak magából. Éretlen. Nem kell vele foglalkoznod többet. Ennek a kapcsolatnak ez lett a vége sajnos, de ez van. Pár napot, akár pár hetet - arra még azt mondom oké - most ha úgy érzed, hogy neked most ezt ki kell adnod, akkor szomorkodj. De ne úgy, hogy õ ezt bármilyen formában is - értem azt, mondod neki, vagy kiírod facebookra - lássa. Nem szabad neki látnia. Azt lássa, hogy te ezt a dolgot felfogtad és éled az életed tovább nélküle. Én azt gondolom, ez a legjobb megoldás. Hidd el, találni fogsz magadnak egy olyan lányt, aki viszont szeret majd téged. Ezt a csajt nem neked szánták. Ne legyél kiakadva miatta. Nem túlzok, ha azt mondom; nála jobbat fogsz találni.:)
utolsó mondat után:(Mármint magamtól is, nem tapasztalatból tudom)
Én átéltem ugyanezt-a másik oldalról. Én voltam a "szemét" lány. Elmondom nálam(nálunk) mi volt a baj, hátha segít. Volt egy fiú, tetszettem neki, egyszer látott egész életében. Beszélgettünk (nem kifejezetten sokat, de azért annak is lehet venni), aztán találkoztunk. Nekem õ nem tetszett, mégis belementem, mert gondoltam miért ne ismerhetném meg jobban. Õ randinak hívta, én egyszerû találkozásnak. (Mondtam, hogy nem randi.) Õ ezután már ott tartott, hogy megkérdezte "kapcsolatban" vagyunk-e (facebook). Mondtam, hogy nem, nem értette. Mondtam, hogy meg akarom ismerni elõbb. Terveztünk egy második találkozót, de aztán nem szerveztük meg rendesen, elmaradt. Aztán egyszer megint hívott (facebookon), és akkor leírtam neki, hogy nem, és hogy nem akarom ezt az egészet. És hogy közben mit éreztem: Elõször nagyon dobogott a szívem, mert ez volt az elsõ alkalom, hogy észrevett valaki. Aztán nem tetszett, hogy ennyire biztos a kapcsolatunkban, de nem mondtam, mert... gondoltam "nyelvbotlás" vagy valami olyasmi. Aztán pedig végiggondoltam, hogy nem tetszik, szerelmes meg pláne nem vagyok belé, és engem zavar, ha én (elõször) csak barátságot akarok, viszont tudom, hogy õ nem. Ennyi. Hangsúlyozom, hogy egyszer, egyetlen egyszer sem mondtam, hogy szeretem, vagy hogy egyáltalán bejön nekem kicsit is. Ha esélynek vette azt, hogy találkoztam vele, akkor sajnálom, de -szerintem- nem a én hibám. És le lehet pontozni, de amíg meg nem gyõztök az ellenkezõjérõl, tartom magam ahhoz, hogy nekem (is) igazam van. A másik kérdésedre meg nem tudok válaszolni, én is próbáltam már emberbõl kiszeretni, nem sikerült. Viszont azt meg tudtam volna mondani, hogy a pia(cigi, drog) nem segít.
A kérdező hozzászólása: (az 1. facebookon azon röhög: saját posztjain , hogy mit írtam neki... ez krva gáz egyrész - másrészt meg szemét egy dolog..)mert persze - nem elég megalázó így is nekem.nem.á dehogy..
A kérdező hozzászólása: csak röhög rajtam..
Ha szeretitek egymást nincs akadály.:) De ha ezt a lányt szeretted, akkor adj egy kis idõt magadnak. Addig ezzel a másikkal barátkozz, találkozgass és akkor egy idõ után tényleg el fogja feledtetni veled a másikat.
A kérdező hozzászólása: De ha van egy másik normális lány , aki tulajdonképpen nekem tetszik és (viszont). és õ elfelejteti velem az egészet - azzal , hogy ketten csak vagyunk (egymásnak) de szóval Ez talán jó - nem?
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek :)

Ki hol lakik? Esetleg aki Magyarorszagon lakik ott milyen az orvosi ellatas? Jo orvosok vannak?

Legjobb válasz: Magyarország:kilométeres várólisták, türelmetlen, sietõs orvosok.Van úgy, hogy az ügyelet, vagy a kórház nem akar fogadni, a legkülönfélébb okokból, ilyenkor mindegy, hogy félholtan fetrengesz, akár fel is fordulhatsz, szó szerint. Egyre kevesebb orvos van, akik még vannak, azok túlterheltek, vannak fura mûhibák... Van úgy, hogy a háziorvos, vagy mentõ kijelenti, hogy nem jön, mert SZERINTE nem sürgõs.Hát mit mondjak még?!Én meg arra lennék kíváncsi, te hol laksz és ott van-e ilyen?Egyáltalán, melyik országban van még az egészségügyben ilyen fejetlenség?

Magyarország:kilométeres várólisták, türelmetlen, sietõs orvosok.Van úgy, hogy az ügyelet, vagy a kórház nem akar fogadni, a legkülönfélébb okokból, ilyenkor mindegy, hogy félholtan fetrengesz, akár fel is fordulhatsz, szó szerint. Egyre kevesebb orvos van, akik még vannak, azok túlterheltek, vannak fura mûhibák... Van úgy, hogy a háziorvos, vagy mentõ kijelenti, hogy nem jön, mert SZERINTE nem sürgõs.Hát mit mondjak még?!Én meg arra lennék kíváncsi, te hol laksz és ott van-e ilyen?Egyáltalán, melyik országban van még az egészségügyben ilyen fejetlenség?
Vannak itt nagyon jó orvosok.
A kérdező hozzászólása: Haziorvosom van...hozza mentem...de a problemam nem a szakterulete...ugy h elkuldott egy olyan orvoshoz akinek ez a szakterulete.De fel eve semmi eredmeny...ezert mas orvoshoz nem fordultam...nem is tudom kihez lehetne meg.Ezert gondoltam Magyarorszagra.
Nálatok azon a szakrendelésen csak ez az egy orvos van? Ott nem tudsz jobbat keresni?
A kérdező hozzászólása: Hat akkor biztos h figyelmesebb. Hat annyi baj legyen h nem eleg turelmes vagy draga csak hasson a kezeles vagy a gyogyszer szerintem.
Hát magánrendelés.Én azt gondolom, ha egy orvos magánrendelésen is fogad fizetõs pácienseket, akkor azokkal valószínûleg még figyelmesebb, türelmesebb.De jó néhány ismerõsöm jár magán rendelésre és sokszor nem elégedettek.Például , hogy nem elég türelmes az orvos, vagy túl drága , általában ez a problémájuk.
A kérdező hozzászólása: Maszek orvos alatt mit ertesz? :D Milyen panaszt hallottal? ha szabad kerdeznem
Képzettek, azzal szerintem nincs baj, és van sok kedves orvos is, de maga az e.ü rendszerünk egy katasztrófa.Talán, ha maszek orvost próbálnál itt magyarországon felkeresni...Bár én már azokra is hallottam nem egy panaszt.
A kérdező hozzászólása: Nekem sem volt eddig panaszom az orvosokra...a haziorvos is nagyon kedves es az o segitsegevel meggyogyultam mindig.....de most elkuldod egy masik orvoshoz mert nem az o szakterulete az amilyen problemam van nekem(errol nem is szeretnek beszelni) es ez az orvos egyszeruen nem tudom h mi van vele de mar fel eve jarok hozza es semmi eredmeny a gyogyulasra.Ezert is elvagyok keseredve es azert kerdeztem h Magyarorszagon hatha vannak jobb orvosok.
Nekem szerencsére idáig nem volt rossz tapasztalatom az orvosokkal, sem a háziorvosi, sem a szakorvosi rendelõben, mindegyik orvos kedves, segítõkész volt, rendesen elláttak, türelmesen felelgettek kérdéseimre. Ügyeletre egyszer mentem, igaz 2 órát kellett várni mire sorra kerültem, de ott is nagyon kedves és szakszerû ellátásban részesültem. A körzeti fogorvos kivételével mindenhonnan elégedetten távoztam. Budapest, XVIII. kerület.
A kérdező hozzászólása: Hat ez eleg gaz...sot szomoru...nem gondoltam vna ezt.Azt gondoltam Magyarorszag nagyobb orszg es jobb orvosok is vannak de nem ugy nez ki. En Romaniaban lakom.Ahol en lakom vannak orvosok itt sem sok es nem eleg kepzettek ugy gondolom....ezert is erdeklodtem Magyarorszag felol h hatha ott jobbak az orvosok es kepzetebbek.
Én nagyon sokat járok orvoshoz sajnos. Összességében meg vagyok elégedve velük, persze én is találkoztam már flegma, lekezelõ orvossal és azt is éreztem hogy nincs idejük de szerencsére legtöbbször nagyon is rendesek voltak. Szerintem ha azt érzed hogy a dokid nem törõdik veled, nem érdekli a problémád akkor keress másikat. De ha azt látod hogy igyekszik és folyamatosan próbál új megoldást találni számodra akkor tarts ki mellette. Én is jártam már úgy hogy nyolc hónapig jártam egy orvoshoz de láttam rajta hogy igenis meg akarja oldani a problémámat ezért kitartottam. A betegség akkor alakult ki nálam és azért nem lehetett diagnosztizálni mert pl. laborban nem mutatkoztak meg azok az értékek aminek kellett volna. Ezért tartott sokáig hogy rájöjjenek mi a bajom nem az orvos hibája volt.

Ki debreceni akinek lenne eladó érintőképernyős LG gs290 bármilyen színben jó állapotú telefonja 5000Ft-ért vagy alatta? Azért mert van aki ennyiért ad el és a tesómnak kellene sürgősen!

persze fogok igazi kérdéseket is feltenni de ez állati pontos :/ mondom köszike el?re is írjatokkkkkk lécccciiike!!! azért köszike mondom el?re is !

Legjobb válasz: Vaterán a legolcsóbb is 13000 Ft. És ez pont debreceni. Azt írja, hogy zsebkopott, de tökéletesen mûködik. 5000ért vagy az alatt nem fogsz ilyen kaliberû készüléket kapni, pláne nem jó állapotban. Manapság csak egy érintõpanel kerül 5000be.

Vaterán a legolcsóbb is 13000 Ft. És ez pont debreceni. Azt írja, hogy zsebkopott, de tökéletesen mûködik. 5000ért vagy az alatt nem fogsz ilyen kaliberû készüléket kapni, pláne nem jó állapotban. Manapság csak egy érintõpanel kerül 5000be.
5000???:D ne viccelj....

Ki az aki jó genetikából és van ideje segíteni?

Legjobb válasz: Oké, tehát akkor az elsõ dolog egy gyors pontosítás. Az nem "ne kromoszómájú", hanem "n kromoszóma KÉSZLETÛ" sejt. Más néven haploid. Az pedig mit is jelent? Azt, hogy minden egyes kromoszómából egy példánya van. Ezzel ellentétben például egy rendes emberi sejtnek minden egyes kromoszómából két példánya van, egy amit az anyától kapott, egy amit az apától. További példa lehetne a búza, melynek minden sejtje 6 példányt hordoz minden kromoszómából. Akkor nézzük a feladatodat. Elõször gondold végig és írd le ide, hogy mit jelent a homo- és heterozigóta. Ha megírtad a választ, jelentkezem.

Oké, tehát akkor az elsõ dolog egy gyors pontosítás. Az nem "ne kromoszómájú", hanem "n kromoszóma KÉSZLETÛ" sejt. Más néven haploid. Az pedig mit is jelent? Azt, hogy minden egyes kromoszómából egy példánya van. Ezzel ellentétben például egy rendes emberi sejtnek minden egyes kromoszómából két példánya van, egy amit az anyától kapott, egy amit az apától. További példa lehetne a búza, melynek minden sejtje 6 példányt hordoz minden kromoszómából. Akkor nézzük a feladatodat. Elõször gondold végig és írd le ide, hogy mit jelent a homo- és heterozigóta. Ha megírtad a választ, jelentkezem.
Én genetikus vagyok, és hajlandó vagyok segíteni. Elõre jelzem, a félreértések megelõzése végett: segítségen segítséget értek, nem pedig a helyetted való feladat megoldást.
A kérdező hozzászólása: Persze értem, nem is azt vártam el. Tehát az a kérdés, hogy n kromoszómájú sejt lehet-e homo vagy heterozigóta? Erre a válasz nem, de miért?
A kérdező hozzászólása: Homozigóta (füzetembõl): a homológ kromoszómának egy adott lókuszán ugyanazzal az alléllel rendelkezik, a heterozigóta pedig hogy nem ugyanazzal az alléllel rendelkezik.
A kérdező hozzászólása: Ez lehet, hogy nagyon buta kérdés lesz, de akkor a búza 6n kromoszóma készletû?:O
Hát a búzát most felejtsük el egy kicsit. Egyébként 6n, de úgy viselkedik, mintha 2n lenne. A növények bonyolultak. NAmost a magoló tanulás hátránya, hogy kiírtad a füzetedbõl a választ, de mégsem érted hogy ott van. Ha definíció szerint a homozigóta/heterozigóta léthez az kell, hogy HOMOLÓG kromoszómák legyenek, akkor lehet egy haploid akár heterozigóta, akár homozigóta? Hát a haploid (n kromoszóma készlet) nem pont azt jelenti, hogy nincsenek neki homológ kromoszómái? Azaz minden kromoszómából csak egy van.
A kérdező hozzászólása: Tehát, akkor azért nem lehetséges, mert a haploidnak nincs homológ kromoszómája, a heterozigótához és a homozigótához kell homológ kromoszóma. Jó ez így nagyon logikus:D. Köszi a segítséget, egyébként megírtam a dolgozatot, ez pont nem volt kérdés és ötös lett. Köszönöm még egyszer.
Megpróbálom egy kicsit precízebben megofgalmazni. A heterozigóta és a homozigóta fogalmak diploid sejtekre értelmezhetõek, mivel ez a két fogalom a homológ kromoszóma párokon lévõ allélok viszonyát írja le. A haploid sejteknen nincsenek homológ kromoszóma párok, ezért ez a fogalom nem értelmezhetõ rájuk. A kérdésben a beugratás ott volt, hogy fel kellett ismerni ezt a tényt. Az ötöshöz meg gratulálok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!