Találatok a következő kifejezésre: Ki ir táppénzre A háziorvos, vagy (5 db)

Ki ir ki táppénzre? A háziorvos, vagy a nőgyógyász?

Legjobb válasz: A nõdoki javaslatára a háziorvos

A nõdoki javaslatára a háziorvos
A nögyógyásztól kell kérni, hogy írjon egy táppénzes javaslatot, azzal kell menni a háziorvoshoz, aki majd az alapján kiír táppénzre. De akár már a terhesség legelején is elmehetsz táppénzre, amikor Te szeretnél.
Szia! Engem a háziorvos írt ki, nõdokitól vittem javaslatot. Azóta havonta rajta van a leletemen, ez alapján tud a háziorvos táppénzen tartani.

Ki ír ki táppénzre? A nőgyógyász, vagy a háziorvos?

Legjobb válasz: A nõgyógyász javaslatot tehet a táppénzre, de a háziorvos ír ki.

A nõgyógyász javaslatot tehet a táppénzre, de a háziorvos ír ki.
A nõdoki ad igazolást, hogy valós a terhességed és azután a háziorvos vesz fel táppénzre.
igen egyetértek az elöttem szólokkal, a háziorvos tud kiírni táppénzre.
nálunk van egy úgynevezett nõvédelmi központ a kötelezõ vizsgálatokra is ide kell menni, nem a kórházba, és itt írnak ki táppénzre is, szóval nem a háziorvos.de ez mindenhol változó. boldog babavárást

Táppénzre ki ír ki? Elég a háziorvos vagy a nőgyógyászhoz kell mennem?

Legjobb válasz: A háziorvos ír ki.A nõgyógyászaton kapsz egy igazolást hogy táppénzálományba vagy amit mindig a háziorvosnak kell odaadni.Minden hónapban csak egy igazolást adnak.

A háziorvos ír ki.A nõgyógyászaton kapsz egy igazolást hogy táppénzálományba vagy amit mindig a háziorvosnak kell odaadni.Minden hónapban csak egy igazolást adnak.
Ahol én lakom, ott a terhesgondozó ír ki, a háziorvoshoz hiába mentem elküldött a terhesgondozóba. Megkérdeztem több ismerõsömet a városban és mindenkit a terhesgondozó írt ki, pedig különbözõ háziorvosoknál vagyunk.
Nálunk a háziorvos ír ki. De elõször a nõgyógyászatra kell menni, kéri egy papírt, hogy legyen szíves ez és ez miatt betegállományba vegyen fel. Minden hónapban meg kell újítani, ami szerintem az egészben a legnagyobb hülyeség.
Nekem nem kellett semmit sem újítanom havonta. 7. hónapban azt mondtam, hogy nem akarok tovább dolgozni és a háziorvos kiírt mindenféle hozott papír nélkül. Úgy látszik ahány ház, annyi szokás.
Engem is elküldött a háziorvos. A terhesgondozóba gond nélkül kiírtak, csak a kiskönyv kellett hozzá.
Felénk az a szokás, hogy a háziorvos ír ki, de kér egy igazolást a nõgyógyásztól (újítani ezt az igazolást nekem sem volt szükséges)
A kérdező hozzászólása: köszi köszi mindenkinek. :)


Táppénzre a nőgyógyász vagy a háziorvos ír ki, ha veszélyeztetett terhes vagyok?

Legjobb válasz: A nõgyógyász ad egy papírt, egy igazolást a veszélyeztetett terhességrõl, ami alapján a háziorvos tud felvenni táppénzre.

A nõgyógyász ad egy papírt, egy igazolást a veszélyeztetett terhességrõl, ami alapján a háziorvos tud felvenni táppénzre.
mindenhol más, hogy kérik-e a papírt (nálunk nem kell a nõgyógyásztól), de kiírni a háziorvos fog
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Azért kérdem, mert a munkahelyem a nõgyógyásztól kérné a kiírást. Akkor ezek szerint a körzeti orvosomtól el kell fogadják a táppénzes papírt, ha a nõgyógyászom ad hozzá javaslatot?
El kell hogy fogadják. A táppénz az táppénz, azt tudomásul kell vennie a munkáltatónak. Viszont, ha a nõdoki ad igazolást, akkor fénymásold le és add oda a munkáltatónak, ha nagyon hitetlenkedne.
Én a nõgyógyász javaslatára lettem veszélyeztetett terhes (munkámból adódóan), majd elbotoztam a papírral a körzeti dokihoz, aki kiírt táppénzre.
A háziorvos irhat ki táppénzre. A munkahelyed nem "válogathat". Azért kéri a nõgyógyásztól az igazolást, mert ellenõrzés esetén azzal fedezi magát, hogy szakorvos szerint veszélyeztetett vagy. De ha pl. nem nõgyógyásazti, hanem más okból lennél veszélyeztetett (pl. magas vérnyomás, alapbetegség), akkor õ saját jogon is kiirhat. De az a tuti nekik, ha van egy szakorvosi javaslat, aztán abba kössön bele az ellenõr...
szia a munkahelynek elvileg mindegy, csak vigyed a tp-papírt, nem lehet válogatni, én ilyet még nem is hallottam. Én a nõgyógyászaton vagyok tp-en, én direkt így kértem, h ott lehessek, mégpedig azért, h ne a házi dokinál kelljen ülnöm a sok köhögõs, fertõzõs beteg között mikor megyek a papírért. Itt nálunk hiába csak papírért mész mindenhol végig váratják a sort.

5 hetes terhes vagyok de még csak a petezsák látszódik az ultrahangon. Táppénzre mikor tudok elmenni ha már van embrió? Háziorvos ír ki?

Legjobb válasz: Akkor, amikor a nõgyógyászod megállapítja, hogy veszélyeztette terhes vagy. Életkörülmény, munkakörülmény, stb.. ezek alapján szokták a javaslatot megírni a háziorvosnak, aki utána táppénzre felvesz.

Akkor, amikor a nõgyógyászod megállapítja, hogy veszélyeztette terhes vagy. Életkörülmény, munkakörülmény, stb.. ezek alapján szokták a javaslatot megírni a háziorvosnak, aki utána táppénzre felvesz.
nem tudom, mikor tudsz elmenni táppénzre, de a folyamat úgy néz ki, hogy a nõgyógyász ír javaslatot a táppénzre vételre a háziorvosnak, Te pedig ezzel elmész a háziorvoshoz és ott kapod meg táppénzes papírt.
engem 8 hetesen írtak ki 5 hetesen voltam elõször.
Nekem nem kellett emiatt a háziorvoshoz mennem. Mindent a körzeti nõgyógyász intézett. Õ állapítja meg, h veszélyeztetett vagy-e vagy sem. Csak veszélyeztetettként mehetsz táppénzre. Nekem a munkakörülményeim miatt kellett.
Nekem a nõgyógyász adott egy papírt, hogy veszélyeztetett vagyok és a háziorvos ezen igazolással vett táppénzre, tõle kaptam a tp-s papírt, amit a munkahelyemre adtam le havonta. Mondjuk én korházba kerültem és ott adta a nõdoki az igazolást. Szerintem a szívmûködéstõl adhat ilyen papírt. Háziorvos csak úgy nem tud tp-n tartani, max. 2 hétig, ha tovább is tp-n van valaki, szakorvosi javaslat kell hozzá. 2 éve így volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!