Találatok a következő kifejezésre: Ki hány kortól hányt (69 db)

Skóciában hány éves kortól adják ki a piát? Hány litert lehet átvinni a határon vám nélkül? Mennyi ott egy üveg vodka? Kocsmába hány éves kortól engednek be? Azt mondják a kompon olcsó a pia. Igaz ez? És ott hány éves kortól adják ki?

Legjobb válasz: Nem nézik meg, egy-két üveggel simán berakhatsz a bõröndödbe. Én is vittem Skóciába, Angliába borokat. Kompokon azért olcsó a pia -ez relatív szerintem, nem utaztam kompon Angliába-, mert vámmentes "duty free". Az italárak boltban olyanok, mint itthon, sõt, egyes italok olcsóbbak. Szórakozóhelyek viszont nem olcsók. A legolcsóbb kocsmában is 3 font felett van egy korsó sör, a vodka árára már nem emlékszem. Viszotn "Smirnoff Ice" boltban nem volt 4 font, azt is érdemes venni.

Nem nézik meg, egy-két üveggel simán berakhatsz a bõröndödbe. Én is vittem Skóciába, Angliába borokat. Kompokon azért olcsó a pia -ez relatív szerintem, nem utaztam kompon Angliába-, mert vámmentes "duty free". Az italárak boltban olyanok, mint itthon, sõt, egyes italok olcsóbbak. Szórakozóhelyek viszont nem olcsók. A legolcsóbb kocsmában is 3 font felett van egy korsó sör, a vodka árára már nem emlékszem. Viszotn "Smirnoff Ice" boltban nem volt 4 font, azt is érdemes venni.
18 alatt nem adják ki. A kompon tényleg olcsóbb, mert vám mentes, de ott sem adják ki, mindenhol elkérik a szobakártyádat, ami elárulja hány éves vagy. Mi pár hete voltunk kint osztállyal és simán vittünk ki piát kb 4 liter volt összesen. Nem a hátárnál volt a gond hanem a tanárokkal (a vodkát ásványvizes palackban vittük)

Ki hány hetes kortól hányt (reggeli, szagok stb. )?

Legjobb válasz: Nekem kb a 7. héten kezdõdött a hányingeres idõszak. (Nemcsak reggel, hanem egész nap)

Nekem kb a 7. héten kezdõdött a hányingeres idõszak. (Nemcsak reggel, hanem egész nap)
Szia!En kb.a 6.-ik hettol es egesz nap, addig a pillanatig amig meg nem mozdult a babam. Kitartas, tudom nem egyszeru ez az idoszak, de hamar tul leszel rajta es utana elvezni fogod a kismamasag minden pillanatat.:-) Udv.egy 21 hetes kismami
Én kilenc hónap alatt egyszer se :)
Nekem a 6. héttõ egész naposak voltak a rosszullétek, és ez a 10. hétig nagyon rossz volt, sokszor hánytam, utána a 13. hétig csak reggel voltam rosszul. Most 16 hetes vagyok és semmi bajom, viszont a szagokra érzékeny vagyok. Kitartás, megéri, és ha elmúlnak a rosszullétek, már úgy fogsz emlékezni rá, mint egy kis apró dologra, ami nem is volt olyan kibírhatatlan.Boldog babavárást!
Szia a 6ik hettol a 18ig volt hanyingerem ill volt mikor hanytam sokat segitett a gyomber kapszula aztan a 18 heten egyik naprol a masikra megszuntek ezek a tunetek es jott a gyomoreges. De sebaj egy kisbaba erkezese minden kellemetlenseget elfelejtet majd. Jo egeszseget 30 hetes kismama
Nem hánytam, émelygésem sem volt, csak iszonyú gyomorégésem. Kb. a 3. hónapban volt, hogy a pirított mandula szagát nagyon nem szerettem, de azon kívül semmi. 25 hetes kismama
Szia! 5-14-ig. amíg meg nem mozdult s drágám, addig állandóan, , de van, hogy még heti egyszer-kétszer most is. A szagokra még mindig érzékeny vagyok, de kevésbé, mint eleinte. 28 hetes kismama.
5-10 -ig, de keveset hánytam, sokat émelyegtem.Nem kívántam semmit, bezzeg azóta...-) 23 hetes kismama
Én még nem is tudtam, hogy terhes vagyok, még a menzeszt vártam és már hánytam.Eleinte reggelente, mostanában a nap bármely szakában.Sajnos.Majd elmúlik.:)

Csajok! A Betadine hüvelykúp kinek vállt be? Hány éves kortól lehet használni illetve vényköteles? :-)

Legjobb válasz: Nem vényköteles, de egy nagyon erõs kúp, ami belülrõl mindent kivisz. Kaptam már, elmúlott tõle a bajom, de tényleg baromi erõs és nagyon hamar ellenállóvá válik a szervezet iránta. Azt nem tudom, hogy korhoz van-e kötve. Meg azért jó lenne elõtte tisztázni, nem vagy például jódérzékeny-e. Na, meg elsõ körben talán jobb lenne orvost felkeresni, aki csinálna tenyésztést és célzottan kezelne.

Nem vényköteles, de egy nagyon erõs kúp, ami belülrõl mindent kivisz. Kaptam már, elmúlott tõle a bajom, de tényleg baromi erõs és nagyon hamar ellenállóvá válik a szervezet iránta. Azt nem tudom, hogy korhoz van-e kötve. Meg azért jó lenne elõtte tisztázni, nem vagy például jódérzékeny-e. Na, meg elsõ körben talán jobb lenne orvost felkeresni, aki csinálna tenyésztést és célzottan kezelne.
Ha valami baj van, menj orvoshoz és azt használd amit õ felír.
csak orvosi utasitásra használd és utána fontos a hüvely ph visszaállitása. komoly szer, nekem segitett de orvosi felügyelet mellett használtam és utána is vettek kenetet stb.
Nekem használt és utána joghurtos tampont a helyreállításért.


Ki tudja pontosan hány éves kortól szexelhet egy fiu vagy lány saját elhatározásból? Akár heteró akár homó!

Legjobb válasz: Elsõ: keversz valamit. Két 11 éves is szexelhet EGYMÁSSAL, semmilyen törvény nem tiltja. Nem is tudja, mert Mo-n 14 év a büntethetõség korhatára. Törvényi szabályozás arra van, hogy a nem egyenlõ helyzetben lévõk hogy szexelhetnek egymással. Pl 14 alattival 14 vagy 18 fölötti, vagy egymással alá-fölérendelt viszonyban lévõk. http://hu.wikipedia.org/wiki/Beleegyez%C3%A9si_korhat%C3%A1r

Elsõ: keversz valamit. Két 11 éves is szexelhet EGYMÁSSAL, semmilyen törvény nem tiltja. Nem is tudja, mert Mo-n 14 év a büntethetõség korhatára. Törvényi szabályozás arra van, hogy a nem egyenlõ helyzetben lévõk hogy szexelhetnek egymással. Pl 14 alattival 14 vagy 18 fölötti, vagy egymással alá-fölérendelt viszonyban lévõk. http://hu.wikipedia.org/wiki/Beleegyez%C3%A9si_korhat%C3%A1r
Elsõ vagyok, igen, igazad van. De valamiért az ilyen helyzetekben az egyik már 14 év felett szokott lenni....tudom, ne általánosítsak...
Törvényileg 14.
A kérdező hozzászólása: Köszi..

A terhesség mennyi idő után mutatható ki a vizeletből? Hány hetes kortól?

Legjobb válasz: fogantatás után 12-14 nappal már szinte biztosan, tehát az elmaradt mensi körül, ami ugye a 4. hét. Feltéve, hogy félidõben volt az ovuláció.

fogantatás után 12-14 nappal már szinte biztosan, tehát az elmaradt mensi körül, ami ugye a 4. hét. Feltéve, hogy félidõben volt az ovuláció.
a tesztek nagy részén az van, hogy ha kimarad a menzi, az utána lévõ napokban már lehet tesztelni, ha félidõben megtermékenyültél, akkor a nemvárt idején biológiailag 2 hetes terhes vagy, de ezt már 4 hetesnek mondják, mert az utolsó menzi elsõ napjától számolják a terhességet (mivel a fogantatás ideje nem biztos)

Kinek való és hány éves kortól az agility?

Legjobb válasz: Nem tudom,h a kérdés a kutyára vonatkozik vagy az emberre? Az elõttem író jól mondta,h egy könnyebb testfelépítésû, atletikus, könnyed mozgású kutya alkalmas rá a leginkább, de bármilyen fajtájú, típusú ebbel lehet ûzni ezt a sportot. (Bár kevesebb nyerési esélyjel.) Már kölyök kutyával el lehet kezdeni az alapozást (sõt kell is), de ugratni nem szabad, ezért érdemes felkeresni egy kutyasulit, ahol ezt oktatják, nem csak otthon csinálgatni. Versenyezni másfél éves kor után mehet az eb. A gazdi esetében szintén jó,h sportosabb alkat. Gyorsan tud futni. (Bár mozgássérültek is agilityznek már régóta.) A gazdi kora nem számít, sõt minél korábban elkezdi az edzéseket a kutyával, késõbb annál jobb kutyavezetõ lesz. Ide kell a tapasztalat, az összhang a kutyával, a jó kapcsolat. Nem egyszerû ám egy pályán végig menni, sok munka, edzés van egy-egy verseny mögött.

Nem tudom, h a kérdés a kutyára vonatkozik vagy az emberre? Az elõttem író jól mondta, h egy könnyebb testfelépítésû, atletikus, könnyed mozgású kutya alkalmas rá a leginkább, de bármilyen fajtájú, típusú ebbel lehet ûzni ezt a sportot. (Bár kevesebb nyerési esélyjel.) Már kölyök kutyával el lehet kezdeni az alapozást (sõt kell is), de ugratni nem szabad, ezért érdemes felkeresni egy kutyasulit, ahol ezt oktatják, nem csak otthon csinálgatni. Versenyezni másfél éves kor után mehet az eb. A gazdi esetében szintén jó, h sportosabb alkat. Gyorsan tud futni. (Bár mozgássérültek is agilityznek már régóta.) A gazdi kora nem számít, sõt minél korábban elkezdi az edzéseket a kutyával, késõbb annál jobb kutyavezetõ lesz. Ide kell a tapasztalat, az összhang a kutyával, a jó kapcsolat. Nem egyszerû ám egy pályán végig menni, sok munka, edzés van egy-egy verseny mögött.
Mozgékony, középtermetû kutyáknak. (Természetesen kis és nagytermetû is csinálhatja, csak nekik nehezebb) Azonnal el lehet kezdeni egyszerûbb gyakorlatokkal, fél évesen már mindent tudnak csinálni.
Bármilyen fajta kutyának 1, 5 éves kor fölött, amikor már a csontok és az izületek elég stabilak az ilyenfajta megterheléshez. A gazdi életkora lényegtelen a fontos a jó kutya-gazdi kapcsolat, különben a kutya nem akar teljesíteni, tehát irányítható és motiválható legyen a gazdi által.
De ez attól is függ hogy mennyire tanítható az eb, hogy könnyen, fogékonyabb a dolgokra, vagy rá se figyel a gazdájára.Nekem van 5 éves hiperaktív nagy kutyám és egyáltalán nem fogékony a tanulásra, inkább a gumicsirkéjével foglalkozik, minthogy rám figyeljen.Hát ezt a kutyámat nem lehet ilyen dolgokra betanítani, viszont van egy másik kutyám.Közép termetû keverék õ is mozgékony.Elõször nem is gondoltam hogy mikre képes.Valahogy betanulta a pacsizós trükköt és észrevettem hogy magától átugrálja a nála magasabb palákat, végülis megláttam benne azt ami a másik kutyámból hiányzik, hogy õ fogékonyabb a tanulásra és hogy érdemes lenne vele foglalkozni, az ül és a fekszik trükköt is gyorsan betanulta.Majd a nyáron el akarom vinni kutyasuliba, hogy többet tanuljon. Szóval bármilyen termetû kutya betanítható és bármilyen fajtájú.Ez leginkább attól függ, hogy a kutya mennyire tud figyelni a gazdájára, mennyire fogékony a tanulásra.Onnantól kezdve, már könnyen tanítható a kutya.
MINDENKINEK! Ezért is olyan gyönyörü ez a sport!!!! Egy dán dog is ugyanúgy élvezi megfelelõ motiváció mellett mint egy border collie!!!! Persze összehasonlithatatlan a két fajta hiszen teljesen más temperamentum de nem kell a fajták között különbséget tenni. Pár hónapos kortól lehet már tanitani nagyon az alapokra de idõsebb kutyával is neki lehet állni (én pl 4 éves kutyával kezdtem neki barátnõm meg 6 évessel) Ember: teljesen mindegy hány éves vagy...ha van érzéked hozzá akkor nem számit a kor!

Lehetne belolem modell? elore valaminek ki kene tanulnom? hany eves kortol lehet?

a formam jo,csunya sem vagyok...ha kimennek kulfoldre vagy Magyarorszagon ha elmennek olyan helyre ahol keresnek modelleket biztos hogy felvesznek?vagy elore megnezik,hogyan nezek ki?csak 18 eves kortol lehet jelentkezni?

Legjobb válasz: Van ahol 18 alatt is lehet jelentkezni. Természtesen nem biztos, hogy felvesznek, meg fognak nézni, nem vesznek zsákbamacskát... A neten sok modellügynökséget találhatsz, de mielõtt valahova jelentkezel, nézz a dolgok mélyére, mert sok hamis ügynökség van. És ne bízd el magad! Ha tényleg modell akarsz lenni, valószínüleg lesznek akik elutasítanak, kapsz majd negatív kritikákat, hisz senki sem tökéletes. A lényeg hogy ne add fel! Sok sikert! ;)

Van ahol 18 alatt is lehet jelentkezni. Természtesen nem biztos, hogy felvesznek, meg fognak nézni, nem vesznek zsákbamacskát... A neten sok modellügynökséget találhatsz, de mielõtt valahova jelentkezel, nézz a dolgok mélyére, mert sok hamis ügynökség van. És ne bízd el magad! Ha tényleg modell akarsz lenni, valószínüleg lesznek akik elutasítanak, kapsz majd negatív kritikákat, hisz senki sem tökéletes. A lényeg hogy ne add fel! Sok sikert! ;)
Hat, annyian akarnak modellek lenni, es olyan kevesnek sikerul...raadasul milyen arat kell erte fizetni! Annyit lehet hallani, olvasni a modellkedesrol; ott semmi sem biztos, az plane nem, hogy kapsz-e munkat vagy nem. A jo kulso mulando, inkabb alapozd az eleted valami idotallobb, ertelmesebb foglalkozasra.
Hááát a modellkedés nehéz munka.Hatalmas kitartás és önállóság kell hozzá.60 kg alatt lehetsz modell.És ebben a "világban" senkit nem érdekel hogy éppen milyen a hangulatod, ha sírógörcs jön rád akkor is csábosan kell mosolyognod.Nameg színészi tehetség is kell hozzá, mert a fotósok mondják meg hogy milyen karaktert kell kifejezned az arcoddal.(arrogáns, vidám, szomorú...) Teljesen bele kell élned magad a szerepbe hisz a reklámfotó(n) ettõl lesz(el) hiteles.
Jelentkezz olyan középiskolába, ahol ezzel kapcsolatos végzettséget szerezhetsz. Én ilyenbe jártam, de aztán nem lett belõlem semmi, meg nem is érdekelt anniyra az egész. De azért belekóstolhattam, mégis miylen. Amúgy sztem lélektelen, üres világ az, ahol nem számít, hogy ki vagy TE, csak az, hogy hogy' nézel ki...
A kérdező hozzászólása: szineszkedni tudok :D mivel mindig en hitettem el valakivel egy bizonyos esemenyt, mikor meg akartuk ot trefalni :)

Milyen tudoerlelo injekciok vannak? Hany hetes kortol adjak? Es ki hany tudoerlelo szurit kapot? Nekem 3 szurit irt fel a doki. Ez eleg, sok, vagy keves?

Legjobb válasz: Szia! A 24. héten kerültem be a kórházba fenyegetõ koraszülés miatt. Ott rögtön kaptam 1 db tüdõérlelõ injekciót. Sajnos a nevét nem tudom, de azt igen, hogy csak egyszer szabad beadni. Tehát hiába adnák be többször, nem fejtene ki több hatást. Ezek szerint többféle van, ha Neked 3 adagban írták fel. Remélem segítettem. Üdv: 36 heteske

Szia! A 24. héten kerültem be a kórházba fenyegetõ koraszülés miatt. Ott rögtön kaptam 1 db tüdõérlelõ injekciót. Sajnos a nevét nem tudom, de azt igen, hogy csak egyszer szabad beadni. Tehát hiába adnák be többször, nem fejtene ki több hatást. Ezek szerint többféle van, ha Neked 3 adagban írták fel. Remélem segítettem. Üdv: 36 heteske
Szia! Amit én kaptam azt egyet beadtak és utána 24 óra múlva a következõt.Én még 2 hét múlva is kaptam.Tehát össz:3-at.A neve:Dexamethason volt

Fogfehérítés. Hány éves kortól csinálják? Hogy zajlik? Fáj? Ha a fogam le van törve és az ki van pótolva azt is "kifehéríti"? Vagy nem?

Nekem le van törve 2fogamból egy kis darab. Egy baleset során történt és ugye az ki van pótolva. De nem lett jól megcsinálva es lett egy kis rés a pótlásnál oda meg bementek ezek a szennyeződések és nagyon csúnyán el van szineződve. Azt a pótlást akkor újra meg kéne csinálni?Köszi a választ előre is:)

Legjobb válasz: 18 éves kortól fehérítenek hivatalosan. Úgy történik, hogy kifehérítik a fogad, majd utána azokat a töméseket/pótlásokat ki kell cserélni, amik elütnek az új fehérségtõl. Ami nem foganyag, az nem is fehéredik fehérítõ anyagtól, tehát csak cserével lehet megoldani, ha a tömésed sötétebb a fehérítés után. Ha rosszul van megcsinálva a pótlásod és el van színezõdve, akkor az is lehet, hogy nem csak színezõdve van, hanem szuvasodva, meg kellene nézetned szerintem. Az is lehet, hogy koronát lenne érdemes tenni a csorba fogadra, akkor meg nem kell fehéríteni sem. Egy jó fogorvost keress fel, õ dönti el úgyis, hogy milyenek a fogaid és mi lenne a legjobb megoldás.

18 éves kortól fehérítenek hivatalosan. Úgy történik, hogy kifehérítik a fogad, majd utána azokat a töméseket/pótlásokat ki kell cserélni, amik elütnek az új fehérségtõl. Ami nem foganyag, az nem is fehéredik fehérítõ anyagtól, tehát csak cserével lehet megoldani, ha a tömésed sötétebb a fehérítés után. Ha rosszul van megcsinálva a pótlásod és el van színezõdve, akkor az is lehet, hogy nem csak színezõdve van, hanem szuvasodva, meg kellene nézetned szerintem. Az is lehet, hogy koronát lenne érdemes tenni a csorba fogadra, akkor meg nem kell fehéríteni sem. Egy jó fogorvost keress fel, õ dönti el úgyis, hogy milyenek a fogaid és mi lenne a legjobb megoldás.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!