Találatok a következő kifejezésre: Ki gyújtotta Manderleyt (1 db)

Ki gyújtotta fel Manderleyt?

Aki olvasta a Manderley-ház asszonyát(Daphne du Maurier),az bizonyára tudja,hogy úgy fejez?dött be a regény,hogy vörös volt az ég alja,mert lángokban állt Manderley.Ez szerepel valahol a regényben,vagy direkt ilyen sejtelmes lett a vége,avagy lehet sejteni,ha nem is mondják ki konkrétan?Én Mrs.Danversre gondolok,de ? elhagyta a kastélyt akkorra.Favell pedig kés?bb érkezhetett...

Legjobb válasz: Na igen,egy kicsit rejtélyes a könyv.DE épp ezért szeretem.

A kérdező hozzászólása: Na igen, egy kicsit rejtélyes a könyv.DE épp ezért szeretem.
Szerintem Favell volt, mert amikor kijönnek de Winterék Bakeréktõl azt mondja Favell, hogy "Igen, szerencséd volt, Max - mondta lassan -, persze, most azt hiszed, hogy te gyõztél. De azért a törvény keze még elérhet. És én is elérhetlek, ha más úton-módon is..."
Mrs.Danvers gyújtotta fel és õ maga is benn égett. Az utolsó jelenetek egyikében, lehet látni ahogy szalad végig sorban a lezárt szárny (Rebecca) szobáin.
A kérdező hozzászólása: Oké, de a könyvbõl ez nem derül ki egyértelmûen, vagy legalábbis számomra.Csak sejteni lehet...A filmet láttam, de arra már nem emlékszek... A könyvben amúgy az van, hogy Mrs.Danvers elhagyta a kastélyt, és utána jött, hogy látták, ahogy Manderley ég.
Csak valószínû, hogy Mrs. Danvers volt a gyújtogató, de az biztos, hogy nem égett benn. A visszaemlékezés elején ugyanis van egy ilyen mondat: "Mrs.Danvers. Vajon mit csinál most?"


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Aki olvasta a Robopocalypse című könyvet, leírná röviden a konfliktus okát?

Olvastam kritikákat a könyvvel kapcsolatban, azonban azt írták, hogy maga a könyv nem egy remekmű, viszont az író a kérdésben szereplő részt nagyon jól leírta.

0

Szerintetek lehet úgy is érdekes egy mű hogy az olvasó nem tud azonosulni a főszereplővel, esetleg nem is kedveli?

Ennek ellenére a cselekmény érdekessége lehet elég érdekes hogy az ember ne unja meg? Tudtok esetleg példát mondani? Mintha a gonosz lenne a főszereplő.

6

A moly.hu-n hogyan lehet kitörölni egy könyvet az olvasmánylistámból?

2

Tudnátok ajánlani?

Egy 19., 18. században játszódó, szerelmes regényt keresek.

1

Szeretnék egy szép, hangulatos karácsonyi könyvet venni. Tudnátok segíteni?

Novelláskötetre gondoltam, amiben karácsonyi történeteket, elbeszéléseket lehet olvasni, de regény is jó, ami egyetlen történetet ír le. Az a lényeg, hogy a karácsonyról szóljon.

2

Meg van valakinek Thomas F. Babor - John C. Higgins-Biddle Rövid intervenció - A kockázatos és ártalmas ivás kezelése című könyve?

0

A Kennedy gyilkosságról milyen könyvet érdemes elolvasni?

Olyan könyvre gondolok, ami valóban fényt derít az igazságra. Úgy mint mondjuk "Sütő Gábor - Világpolitikai játszmák" könyve.

3

Vannak könyvekkel foglalkozó heti- vagy havilapok? Esetleg más újságok?

1

A L. L Bábelben van csókjelenet?

Sokan mondták, hogy szerelem is van benne, de sosem kaptam még biztos választ. Biztos, ami biztos.

7

Julia Quinn Ami LOndonban történt c. könyvben azért még lesz szó Turnerről, és Mirandáról?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!