Találatok a következő kifejezésre: Ki gyújtotta Manderleyt (1 db)

Ki gyújtotta fel Manderleyt?

Aki olvasta a Manderley-ház asszonyát(Daphne du Maurier),az bizonyára tudja,hogy úgy fejez?dött be a regény,hogy vörös volt az ég alja,mert lángokban állt Manderley.Ez szerepel valahol a regényben,vagy direkt ilyen sejtelmes lett a vége,avagy lehet sejteni,ha nem is mondják ki konkrétan?Én Mrs.Danversre gondolok,de ? elhagyta a kastélyt akkorra.Favell pedig kés?bb érkezhetett...

Legjobb válasz: Na igen,egy kicsit rejtélyes a könyv.DE épp ezért szeretem.

A kérdező hozzászólása: Na igen, egy kicsit rejtélyes a könyv.DE épp ezért szeretem.
Szerintem Favell volt, mert amikor kijönnek de Winterék Bakeréktõl azt mondja Favell, hogy "Igen, szerencséd volt, Max - mondta lassan -, persze, most azt hiszed, hogy te gyõztél. De azért a törvény keze még elérhet. És én is elérhetlek, ha más úton-módon is..."
Mrs.Danvers gyújtotta fel és õ maga is benn égett. Az utolsó jelenetek egyikében, lehet látni ahogy szalad végig sorban a lezárt szárny (Rebecca) szobáin.
A kérdező hozzászólása: Oké, de a könyvbõl ez nem derül ki egyértelmûen, vagy legalábbis számomra.Csak sejteni lehet...A filmet láttam, de arra már nem emlékszek... A könyvben amúgy az van, hogy Mrs.Danvers elhagyta a kastélyt, és utána jött, hogy látták, ahogy Manderley ég.
Csak valószínû, hogy Mrs. Danvers volt a gyújtogató, de az biztos, hogy nem égett benn. A visszaemlékezés elején ugyanis van egy ilyen mondat: "Mrs.Danvers. Vajon mit csinál most?"

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi ennek a könyvnek a címe?

Valami arab vagy ilyesmi gyerekről szól a történet, aki egy kuurvagyerek neveldében van, és a történet végén a halott nagymamát a pincében tartja, amíg a szomszédok a szag miatt ki nem hívják a rendőröket.

3

Hogy ejtik Stephen King nevét? Sztefön vagy Sztívön King?

5

Miért van ennyi rajongója a Szent Johanna Giminek? Nem zavar csak nem értem, hisz nem fogalmaz különösebben jól az író, és a történet is egy kicsit A Neveletlen hercegnő naplója koppintásnak tűnik. Rosszul látom a dolgokat?

Nem szeretnék senkit sem megbántani, csak nem értem. :D

9

Budapesten melyek a legjobb antikváriumok?

2

Valami jó könyvet tiniknek?

5

A békés harcos útja valóban megtörtént eseten alapuló mű?

Ugye Dan Millman,aki találkozik Szókratésszel,és a szabaddá válását írja le könyvben,melyből film is készült. Én eddig a filmet láttam csak,de szeretném a könyvet is elolvasni. Számomra már a film is hatalmas segítség volt Szókratész tanításaival,és a film elején mondják,hogy megtörtént esemény alapján íródott ugye. Dan Millman pedig valóban tornász volt,aki olimpikon lett,és valóban motorbalesetet szenvedett

4

Ugye jobb a Sárkányok Tánca a Varjak Lakomájánál?

A könyv vége felé tartok, de nem tudom kiolvasni, mert halálra untat, alig történik valami. Nem lenne vele semmi gond, ha Martin nem írt volna olyan sokat. Leginkább a Cersei és Jamie fejezetek nem untatnak meg néha Arya se, de az a macskás rész kiütötte nálam a biztosítékot, hogy abból áll az egész fejezet, hogy kagylókat árul. A Brienne fejezetek a legrosszabbak plusz a martellesek. Sárkányok tánca is ilyen unalmas lesz, mert ha igen lehet nagy bukta lesz ez a széria.

4

Miben szerepelt a "nem manó"?

Egy gyerek könyv, amot mintha egy nyuszi írt volna, amiben olyan fejezet is van, hogy egy nyuszi különleges erőre teszszert egy nyuszi. Szerepel más fejezetekben egy rém alak is, aki mindig esőkabát (vagy hasonló) van., egy nyúlcsalád, egy goromba kobold, ilyesmik... :)

1

Tudtok jó pszichopata neveket?

Egy történetemhez kéne egy gyilkosnak valami beszélő név. Tudtok esetleg segíteni nekem? :)
(U.I.: Adolf Hitler, Sztálin és társai nem kellenek :D!!)
előre is köszönöm. :)

8

Meg Cabotnak miért kellet belekevernie a zsidókat a neveletlen hercegnő naplóláha?

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!