Találatok a következő kifejezésre: Ki fizeti koszorúslány (2 db)

A kérdező hozzászólása: A koszorúslányok ruhája a menyasszony elképzelése szerinti, 'egyen' ruha
Szerintem megállapodás kérdése. Bár gondolom ciki a helyzet ha a menyasszonyban fel sem merült, hogy fizet. Na de ez csak õt minõsíti. Kérdezzen rá a testvéred egyenesen, vagy vessen fel alternatívát. Pl. õ veszi a ruhát ok, de ez minõsül nászajándéknak a részérõl. Az esküvõn pedig csak egy bonbont ad. Így a kecske is jól lakik a káposzta is megmarad:)
Felénk is az a szokás, hogy maguknak állnak mindent, ezzel egyenes arányban csökken az ajándékpénz is. Én mondjuk, ha a gyerekemnek állnák a ruhát+a szállást is, minimum 2X annyit adnék, mint amit alapból gondoltam. De ha nem állják, akkor a pénztárcámhoz mérten még valószínû, hogy inkább hazavezetnék. Szerintem ezzel a mindent fizetünk hozzáállással csak a vendégeket hozzák kellemetlen helyzetbe, mert így nyilván több pénzt is illik adni. A ruhánál általában azt mondják, ha meg van szabva, akkor illik a menyasszonynak fizetni, bár én ezt mindig visszautasítottam, megvettem, aztán 20e helyett 10e-et tettem a borítékba...
A kérdező hozzászólása: Mégegyszer mondom, nem én vagyok a menyasszony. Mindenkinek köszönöm a választ.
én hétszer voltam koszorúslány, és soha nem fizették a ruhámat... Felénk az a szokás, hogy nem kell szállást fizetni, a rokonok szívesen befogadják a távolabbról érkezõket.
1. Ha egyenruhát viselnek és te kérted föl õket annak, akkor illik állni. Milyen már, hogy felkéred, elfogadja, majd költségekbe vered miatta? 2. vendégek elszállásolása ugyanez: meghívsz valakit egy programra, ahonnan már nem tud este hazamenni, akkor elszállásolod, nem azt mondod, hogy oldja meg, hacsak õ nem mondja, hogy "ugyan, ne fáradj vele, az unokatesóm is ott él, összecsapom a kettõt, nála alszok, legalább õt is meglátogatom." Szerintem esküvõ esetén is érvényesek az alapvetõ illemszabályok. Csak azért, mert itt általában több a vendég, mint egy egyszerû családi vacsorán, még nem kell átmenni alpáriba, és hõbörögni, hogy nem képzelik, hogy majd 10-20 fõnek szállást fizetek?! Az ifjú párnak is tudomásul kell venni, hogy ha nagy napot akar, akkor az nemcsak nagy felhajtással, nagy pompával, hanem nagy kiadással is jár. De szerintem ha azok a távolról érkezõk, akikkel szoros és jó a kapcsolat, azok esetében a megvendégelés részét képezõ szállásadás is egyértelmû, és valószínû, hogy õk sem fogják sajnálni az ajándékot/pénzt, akik meg nem ebbe a körbe tartoznak, azt pénzforrásnak sem kell meghívni. Szerintem.
A kérdező hozzászólása: Nem én készülök házasodni, már férjnél vagyok. A húgom lesz koszorúslány, és a menyasszony úgy képzeli, hogy mindenki maga fizeti a menyasszony által megálmodott ruhát. Abból gondolom, sértõdés lenne, ha ezek után nem vállalná a koszorúslányságot.
A ruhát, ha kötelezõen elõírja a par, hogy milyen legyen, nekik kell állniuk. A szállást nem kell állni, de ezt idõben közölni kell a vendégekkel es számítani kell arra, hogy sokan nem mennek majd el.
Az ifjú pár áll mindent. A koszorúslány akkor fizet magának, ha õ maga kéredzkedik annak. A szállást, ha nem tudjátok állni, akkor meg kell beszélni a meghívottakkal, de utána fogadjátok is el, ha valakinek így túl nagy kiadás lenne eljönni.
A kérdező hozzászólása: Sajnos olyan ruhát kellene felvennie /megtenni, ami nem tetszik neki, tehát kb sosem fogja az esküvõ után hordani. Szerintem nem fair, hogy ezért még pénzt is adjon. Nem könnyû helyzet ez, hogy ne legyen sértõdés.

Ki fizeti a koszorúslány ruháját?

Legjobb válasz: Erre nincs általános szabály, megegyezés kérdése. Ha a menyasszony különleges kívánságokkal áll elõ a ruhát illetõen, akkor célszerû neki állnia a cehet.

Erre nincs általános szabály, megegyezés kérdése. Ha a menyasszony különleges kívánságokkal áll elõ a ruhát illetõen, akkor célszerû neki állnia a cehet.
Én úgy tudom, (és felénk ez is a szokás), hogy a koszorúslányok maguknak fizetik a ruhát, és a menyasszony fizeti a kis csokrukat.A menyasszony kérheti, hogy kék, rózsaszín, stb legyen a választott ruha.Ha a menyasszonynak speciális kívánsága van, pl. mindenki egyforma szabású ruhában legyen (mint az amerikai filmekben, akkor õ állja a kölcsönzési díjat.
Általában a koszorúslány szülei.De ha a menyasszony avgy a võlegény gazdag és erre is áldoz akkor ezt a szülõk örömmel fogadják szeritnem..:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!