Találatok a következő kifejezésre: Ki fedezte és mikor a (5 db)

Ki fedezte fel és mikor a Jónás-módszert?

Legjobb válasz: Dr. Jónás Jenõ szlovákia magyar orvos sajnos, hogy mikor azt nem találtam, de az bisztos, hogy õ is azért kezdett kutatásba mert õsi feljegyzésekben bukkant rá a bolygók állása és a megtermékenyülés között.

Dr. Jónás Jenõ szlovákia magyar orvos sajnos, hogy mikor azt nem találtam, de az bisztos, hogy õ is azért kezdett kutatásba mert õsi feljegyzésekben bukkant rá a bolygók állása és a megtermékenyülés között.

A titánt ki fedezte fel és mikor? Ki álította elő tisztán elöször és mikor?

a google 2 fajta választ adott és nem vagyok biztos benne most hogy melyik igaz :S kérlek segítsetek

Legjobb válasz: Én úgy tudom hogy neptunuszt 1786-ban fedezték fel a holdját a titánt úgy 1789-ben. nem biztos.

Én úgy tudom hogy neptunuszt 1786-ban fedezték fel a holdját a titánt úgy 1789-ben. nem biztos.
Ez a jó válasz szerintem: http://hu.wikipedia.org/wiki/Tit%C3%A1n_(elem)
A második válasz majdnem jó, de a benne szereplõ bácsi, csak újra felfedezte, azt amit 1791-ben William Gregor lelkész és amatõr geológus fedezett fel az angliai Cornwall "megyében", ezt a felfedezést publikálta a Royal Geological Society of Cornwall és a német nyelvû Crell's Annalen tudományos szaklapban is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!!! :)
A kérdező hozzászólása: jah és ki állította elõ elöször tisztán? :S
Christiaan Huygens fedezt fel 1655 március 25.-én.

Ki fedezte fel a nitroglicerint és mikor?

Legjobb válasz: Sobrero állított elõ 1846-ban eloszor.

Sobrero állított elõ 1846-ban eloszor.


A tüzet kik és mikor fedezték fel?

Legjobb válasz: Valószínûleg az elsõ szárazföldre merészkedõ állatok, valamikor 500 millió évvel ezelõtt.

Valószínûleg az elsõ szárazföldre merészkedõ állatok, valamikor 500 millió évvel ezelõtt.
Egymillió (egyes források szerint 1, 4 millió) éve Dél-Afrikában már használta a tüzet a Homo erectus, bár ez a tûz még természetes forrásból (pl. villámcsapás okozta tûz) származott, majd 200-500 ezer évvel ezelõtt felfedezte, hogyan lehet mesterségesen tüzet gyújtani...

Ma fel fedeztem hogy van a házunktól nem messze egy csipke bogyó bokor ami tele van verebekkel. Szeretnénk őket etetni vittünk is ki nekik szalonnát és diót. De mást esetleg nem tudnátok ajánlani hogy mit lehet ilyenkor nekik adni?

Legjobb válasz: Tessék, a legbiztosabb forrás: Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület http://www.mme.hu/napi-madarvedelem/madarvedelmi-eszkozok/te..

Tessék, a legbiztosabb forrás: Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület http://www.mme.hu/napi-madarvedelem/madarvedelmi-eszkozok/te..
Szia! A google-ba írd be, hogy "téli madáretetés", sok hasznos cikket kapsz a témában.
nehogy má a szar verebeket etesd!!!! Naponta 10et lövök le légpuskával és 20 jön vissza helyette......
olcsón lehet madárkaját kapni, kimondottan kistestû madaraknak.
A kérdező hozzászólása: Igen képzeld szeretem a csirke húst DE (csatlakoznék elõttem szólókhoz) más dolog azért megölni egy állatot h az emberek élelmezését biztosítani tudják és más dolog azét agytalanul lövöldözni, gyilkolni mert nekem most ahoz van kedvem!! És teljesen mindegy hogy városi vagy éppen falusi az illetõ! Ha normális akkor a vidéki illetve a városi ember is felfogja hogy értelmetlenül gyilkolászni az állatokat hatalmas bunkóság! És én a vadászatot is mélyen elítélem mert az is csak az unatkozó embertársaink pihent agyukból pattant ki... Persze a vadászat is elfogadható addig a szintig amíg az állatok túlszaporodását akadályozzák meg, de amikor már csak azért csinálják h lássák az állatokat szenvedni na az már beteges és elítélendõ! Ugyan így a verebek lövöldözésénél is így van!!......
És honnan tudod hogy a verebet nem sütik meg? :D Eléggé hülyén hangzik :)
Ez nem azon múlik, hogy az ember városban vagy falun él-e. Minden emberben kellene, hogy legyen annyi jó érzés, hogy nem öl élvezetbõl állatot. A sportvadászatot is ugyanilyen kegyetlenségnek tartom. Más dolog azért lelõni a szarvast, hogy kordában tartsák a populációt, és más dolog az állat szenvedésének örülni. A kérdésre válaszolva: szerintem adhatsz nekik szotyolát vagy ilyesmit is, a madarak azt is nagyon szeretik. Sok sikert az etetéshez, örülök, hogy vannak még normális emberek is, segítenek az állatokon. :)
hát, ez nem igaz, mert akor sem szabad minden állatra lövöldözni!!! És ahoz engedéj is kéne ám, meg egyáltalán egy vadászatra kijelölt hely! És aki nem tartja ezt be, vagyis össze-vissza lövöldözik az számíthat egy jó pénzes bírságra, ha lebukik.
Meg a vadászok is "élvezetbõl" ölnek állatot, ez egy sportá vált, és nem kifejezetten az állat húsára hanem izgalmas az egész.
Nem gusztustalan egyáltalán, azért nem mindegy hogy az ember városi vagy falusi...
Ha megeszed a verebet, akkor kínai vagy. ;)
A kérdező hozzászólása: Nem azt mondtam h megeszem a verebet, én csak a csirkés példára válaszoltam!!! (tehát a ½pihent agy½ kifejezést helyesen használtam az elõbb az ilyesféle emberkékre (mint te! )
Jaj, azt nem rád mondtam, kérdezõ! :) Az elõbbi válaszokban van, aki azt írta, hogy mi van, ha a verebet megsütik (az elõzõ válaszomban írtam, hogy azt elfogadhatónak találom, ha valaki azért öl, hogy megegye az állatot). Ezért írtam, hogy aki verebet eszik, az kínai. Azok esznek meg minden sz*rt.
Én nem vagyok kínai már nem azért mondom! Teljesen mindegy mert hosszú ideig tudnánk vitázni ezen. Fõleg hogy van gazdaságom és a verebek megesznek mindent, a csirkéknek az etetõjébõl a csirke tápot megeszik. És szaporodnak is karvaly vagy vércse sajnos nincs erre. Szóval a lövöldözésen kívül nem tudok más megoldást. és szerintem ti sem örülnétek hogy ha az összes bokor végig lenne sz*rva. Cinkéknek tettem ki fészkeket és a verebek költöztek bele szóval veréb tenyésztõ vagyok. Van itt vagy 100 db gyertek vigyetek ha ennyire szeretitek õket had szaporodjanak máshol is :)
A kérdező hozzászólása: Akkor bocsánat az 1.-kommentelõtöl csak ugye nem adja ki a felhasználó neveket azért gondoltam h sértésnek szántad! A 2. kommentelõ pedig nem hiszem h a csirkék meg ijednének a verebektõl és világgá szaladnak tõlük és rögtön kieszik az etetõbõl a tápot.... És még ebben az esetben sem gondolom h a gyilkolászás a legjobb módszer!!
Ki mondta azt hogy a csirkék félnek a verebektõl? A verebek sz*rnak a csirkék fejére, akkor is ha ott vannak. És megis zabálják a tápot. Akkor mondjatok megoldásokat amivel eltudnám õket üldözni.
A kérdező hozzászólása: Hadjál már ez akkor is olyan hihetetlen... -.-½ Még h a csirkék elõl meg eszik a tápot.... Akk pl.: Rakjál ki nekik madár etetõt mert valószínûleg azért csinálják mert a hó miatt nem találnak eleséget!
Nem magevõk a verebek? Akkor másképp mondom megeszik elõlük a búzát, a kölest, a szotyit. És még etessem is õket?? Nem zabálnak eleget?
A kérdező hozzászólása: Nem érted?! Azért eszik (valószínûleg) a verebek tápját mert éhesek!
Más dolog élelemért ölni és más élvezetbõl. Azzal semmi bajom, ha valaki azért öl meg egy állatot, hogy megegye, mert ez az élet rendje. Persze, az már más dolog, hogy kínozni akkor sem kellene közben. De csak azért megölni egy szerencsétlen verebet, ráadásul MÉREGGEL, mint azt az egyik kedves válaszoló írta, mert odaszarik az ablakra, na az már patkányság. És ha már meg is ölöd, mert annyira nem vagy normális, hogy más állat halálát élvezed, akkor legalább abba ne kötnél bele, hogy más meg akarja etetni õket. Inkább örülj neki: ha lesz sok veréb, lesz mire lövöldöznöd! Gusztustalan alak az ilyen...
Nah jólvan elég! Megeszed a csirkét? Tehet a csirke hogy annak születik?? NEM! Akkor meg mi bajod van? Azt a csirkét is ugyan úgy megölték! mint a verebet, talán fájdalmasabban kínozták a csirkéket meg fellógatva viszik õket futó szalagon. És nem értem mi a problémád, és lepatkányozol minket amikor ez teljesen természetes dolog igaz nem lõfegyverrel. Bezzeg a sült csirke ízlik az asztalon mi?
De a verebek nem ember fejjel gondolkodnak, én is lõttem le hajjaj, Nem csak az ember pusztítja hanem a vércsék is elejtik a kisebb madarakat.
A kérdező hozzászólása: oks, csak é vmi házilag el készíthetõt keresek
A verebeket ne etessétek az énekes madarakat kell. elszaporodnak és majd tele sz*rnak mindent.
A kérdező hozzászólása: Az nem baj.. úgy h légyszives vmi házilag el készíthetõ eleséget ajáljatok már
A kérdező hozzászólása: Rendben köszönöm
A kérdező hozzászólása: Igen a verebeket etetem és akkor mi van? Szerintem senkinek semmi köze nincsen hozzá... Egyébként meg azzal h te 10-et lelõsz naponta azzal egyedül csak magadat minõsíted! Hiszen õ nem tehet arról h verébnek született! Te sem tehetsz róla h ekkora gyökér lettél..... Hiszen ha nincsen normális válaszod akkor inkább ne is írj ide, mert a negatív kommentekre nem vagyok kíváncsi!
Ezt úgy képzeld el mintha egereket vagy patkányokat etetnél...
A kérdező hozzászólása: Egereket v. patkányokaat? Nah hát akkor figyeljen ide minden kedves ½negatív kommentelõ½ igen jó látjátok verebeket akarok etetni mivel van egy 2 éves kishúgom akinek igen is nagyon tetszik a madarak etetése és örömmel nézi ahogy napról napra megeszik amit kiviszünk nekik.... Úgy gondolom h inkább ilyen példát mtassunk neki mint azt hogy az állatokat bántsuk és gyilkoljuk... Mert 1000x inkább így álljon hozzá az állatokhoz mint h az állatokat bántani kell stb...... És ez egyfajta felelõséget tanít a számára mert ez egy napi program a számára és hatalmas örömet szerzünk neki azzal h lássa felnõni a verebeket... Éppen ezért mondom hogy ha BÁRKINEK BÁRMILYEN problémája van azt ne itt és ne most fejtse ki!!! Ha viszont valamilyen ötletetek van azt szívesen fogadjuk!!
Csinálj azt amit akarsz nem szólok bele, de ha majd elszaporodnak a verebek akkor az lesz a baj hogy tele sz*rnak mindent.
Az egyik Kippkopp mesekönyvben épp verebet etet Kippkopp kint a mezõn a csipkebokron. A címre nem emlékszem. Megvan a húgodnak?
A kérdező hozzászólása: Kedves 1. kommentelõ: A házunkhoz kb.: fél km-re vannak tehát ha elszaporodnak sem lesz semmi gondunk belõlle tehát No Comment van! 2.kommentelõ: Nem, nincs meg a húgomnak, kár h nem emlékszel a címére :D
NYÁRON NEM GYÕZZÜK ÕKET LÕNI LÉGPUSKÁVAL, ANNYI VAN BELÕLE. EZEK A ROHADT FÉRGEK FELZABÁLJÁK A TERMÉST, TELESZARJÁK AZ ABLAKPÁRKÁNYT. HA TEHETED, RAKJÁL 1 CSIPET PATKÁNYMÉRGET A SZALONNACSÍKOKRA... MAJD MEGLÁTOD, HULLANI FOGNAK, MINT A LEGYEK, NYÁRON NEM KELL ANNYIT TAKARÍTANI. CSAK A GOND VAN VELÜK. EGYÉBKÉNT LEHET KAPNI VERÉBKABÁTOT A TESCOBAN. RÁJUK KELL ADNI, ÉS ÚGY KEVÉSBÉ FOGNAK FÁZNI.
Ó Istenem, mennyi szánalmas paraszt ember van! Ezeknek a kedves verebet lövõ, gyilkolászós kedvû embereknek kívánom, hogy bárcsak õk is verébnek születtek volna, hogy agyonlõjék õket...vagy mérgezzék meg szalonnával. De azt se bánnám, ha patkányként születnének újjá. A verebek is ugyanolyan állatok, mint az énekesmadarak, és nem hiszem, hogy olyan egetverõ probléma lenne, ha egy párnak enni adnak. Csak néhány ember hiszi azt, hogy joga van mindenhez! Egyék csak meg a termést, vagy szarjanak az ablakpárkányra, engem nem érdekel, én szeretem a verebeket, és undorítónak tartom, hogy egyes emberek mit csinálnak az állatokkal.
Bocsánat, az elõzõ válaszom tényleg túl durvára sikerült, ha lehet, kérem töröljék! Csak viccnek szántam. Valójában nagyon szeretem az állatokat!
Városi vagy? Ha az akkor tudod a parlagi galambok össze szarnak mindent, zajonganak, szemetelnek, hullajtják a tollukat. Majd akkor lesz gáz ha annyira elszaporodnak a verebek mint a városi galambok. És akkor majd az lesz a baj.
hát, ez tényleg szánalmas, hogy egyesek ekkora gerinctelen férgek, hogy szerencsétlen verebeket lövik le, akik nem tehetnek aról, hogy verébnek születtek. Szerintem minden élõlénynek wan joga ahoz, hogy az alap szükségletekben ne szenvedjenek hijányt! És mintha te nem zabálnál meg 1 szelet kenyeret amit úgy találsz és már kopog a szemed az éhségtõl és mint ha te nem szarnál ösze mindent, ha nem lene wc.
amugy senki sem mondta hogy elvezetbol csinalja az a valaki hanem hogy ne tegyenek kart a termesebe es arra nem is gondolsz hogy ha a verebek megeszik a tyukoknak akajat akkor SZEGENY TYUKOK IS MEGDOGLENEK ES A GAZDAJUK IS MERT NINCS MIT ENNIE MERT AZOK A KOSZOS VEREBEK MINDENT FELZABALNAK!!!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!