Találatok a következő kifejezésre: Ki es talalta fel a (41 db)

Ki és mikor találta fel a hajvasalót?

Legjobb válasz: Az elsõ, gyakorlatban nem alkalmazható hajvasalót Ivan Ivanovics szovjet állampolgár találta fel 1932-ben. :P

Az elsõ, gyakorlatban nem alkalmazható hajvasalót Ivan Ivanovics szovjet állampolgár találta fel 1932-ben. :P
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :D

Ki találta fel a szövegkiemelőt és mennyit keresett vele?

Legjobb válasz: Yukio Horie "találta fel" 1962-ben... Nem tudom mennyit keresett vele. Nem is biztos, hogy szabadalomnak számít, de lehet, sajnos nem tudom.

Yukio Horie "találta fel" 1962-ben... Nem tudom mennyit keresett vele. Nem is biztos, hogy szabadalomnak számít, de lehet, sajnos nem tudom.

Ki és hogyan találta fel a szemceruzát?

Legjobb válasz: az ókori egyiptomban meg mezopotámiában használták elõször, a szem feketével való körbefestését, hogy távol tartsanak valami szellemet, akit sand gnatsnak hívtak. a tust az 1960as években kezdték használni, hogy vékony fekete és fehér vonatlat képezzenek vele, ami az akkori divat volt. olyan tervezõk használtál mint mary quant. a wikipédiában ennyit találtam róla. hát nem pont a kérdésre válaszol, de legalább valami infó :D

az ókori egyiptomban meg mezopotámiában használták elõször, a szem feketével való körbefestését, hogy távol tartsanak valami szellemet, akit sand gnatsnak hívtak. a tust az 1960as években kezdték használni, hogy vékony fekete és fehér vonatlat képezzenek vele, ami az akkori divat volt. olyan tervezõk használtál mint mary quant. a wikipédiában ennyit találtam róla. hát nem pont a kérdésre válaszol, de legalább valami infó :D
nah látod ez jó kérdés.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!
nincs mit :)

Akik a zsidókat "pénzügyi, banki konspirációval" gyanusítják, vajon tudják, hogy kik alapozták meg a bankrendszert, kik találták fel a készpénzt, és kik halmoztak hatalmat és vagyont így először?

Mert még véletlenül sem a zsidók...

Legjobb válasz: Hát kik? Én a hollandokra tippelek. De hollandok között is lehet zsidó. Mivel a zsidózáskor szerintem nem konkrétan az izraeliekre gondolnak, hanem mint vallás.

Hát kik? Én a hollandokra tippelek. De hollandok között is lehet zsidó. Mivel a zsidózáskor szerintem nem konkrétan az izraeliekre gondolnak, hanem mint vallás.
nekem a templomosok ugrana be, mint tipp, azt nem tudom, hogy õk voltak-e az elsõk, de hogy az elsõ nemzetközi bankos "multi" az valószínû.
"pénzrendszert" meg pont nem a templomos lovagok találták föl, és nem is õk halmoztak fel elõször szép vagyonokat..
A kérdező hozzászólása: Pontosabbn nem a "készpénzt", hanem a bankjegyet, a váltót, a kamatot kik találták fel? Mert nem a sokat gyanusított zsidók találmánya.
"a kivonulás után egy olyan helyen telepedtek le, ahol a mezõgazdaság, a bányászat stb. lehetetlen volt (ergo a sivatag közepe). " Veri is Mózes a fejét a falban ha élne. Ha a Vörös-tengeri átkelés után nem balra hanem jobbra fordul akkor övék lenne az összes olaj. :) Bocs az offolásért.
a zsidók azért kezdtek el foglalkozni a kereskedelemmel, mert a kivonulás után egy olyan helyen telepedtek le, ahol a mezõgazdaság, a bányászat stb. lehetetlen volt (ergo a sivatag közepe). jóval késõbb, amikor a keresztes hadak elkezdték támadni Jeruzsálemet, hogy visszafoglalják a Szent Földet, jöttek rá, hogy a rengeteg hajóból és emberbõl szép hasznot lehet húzni - és meg is tették. aztán már évszázadokon keresztül ez maradt a foglalkozásuk... nem mentegetem én a mai zsidókat (nem is támadom), csak a fújolás és anyázás helyett próbálok okokat keresni.
És akik valakit gyújtogatással vádolnak azoknak is tudniuk kell ki találta fel a gyufát? Nem idióta ez a kérdés egy leheletnyit? :D
A kérdező hozzászólása: Lényegében ma sem kizárólag zsidók ûzik ezt a "sportot"...
Templomosok, mint keresztények? Ugyan, a történelem egyik legmegkérdõjelezhetõbb társaságáról beszélünk, akiket olyanokkal emlegetnek egy lapon, mint például a szabadkõmûvesek. A templomos önmûködõ szervezet volt és nem tartoztak elszámolással senkinek, ellenõrizhetetlen volt egyszerûen, mint valami szekta. Az inkvizíciót pedig személy szerint jónak tartom, mivel elég sok olyan személyt iktatott ki, akik uzsorával egész településeket foglaltak el. Bizonyára csak merõ véletlen, hogy kivétel nélkül zsidók képviselték ezen ágazatot. Mellesleg, hogy ne csak offot írjak, mindegy, hogy egy bûnözési formát ki talált fel, az nem jogosít senkit sem arra, hogy kövsse azt. Igen, még a zsidókat sem.
Az spanyol találmány.
holnap ha szem elõtt lesz írhatok a pénztörténetrõl, de google a barátotok. Addig is jó éjszakát faji hovatartozástól függetlenül :)
A kérdező hozzászólása: 00:20 Nyilván nagyon belejöttek...
A kérdező hozzászólása: Akkor hadd tanúljunk már valami újat megint.
A kérdező hozzászólása: Szóval keresztény találmány akárcsak a spanyol inkvzicio.
A kérdező hozzászólása: Valóban a templomos lovagok találták ki a pénzrendszert, és õk is halmoztak elõször vagyont. Tõlük tanulta a többi nép. A zsidók csak túl jó tanítványok lettek.
Én úgy tudom, hogy a kamatot a Biblia is tiltja, és a muszlim vallás sem tûri meg.A zsidóknál is tilos a kamat szedése egymás közt, viszont zsidó nem zsidótól szedhet.A lényeg, hogy nincs értelme zsidózni, mert a Rotschild, Montefiore, Wartburg, Rockefeller család lehetne akár nigériai származású, és akkor meg az afrikaiakat szidnánk.Mivel ezek a családok szeretik a vagyont és a hatalmat, a szó legszorosabb értelemében mindent elkövetnek, hogy kifosszák az emberiséget.Elsõ, második világháborút õk finanszírozták.Nem csak az antant, hanem a központi hatalmakat.A zsidó munkás osztályt munkatáborokba vitték, ahol sok embert megöltek.Érdekes, hogy a milliárdos zsidók nem kerültek koncentrációs táborokba, hisz õk pénzelték ezt a projektet.Ezzel, hogy kinyiratták Hitlerrel a csóró zsidók egy részét, életük végezetéig tudnak védekezni, hogy "rám nem mondhatsz semmit, mert zsidó vagyok és a holokauszt miatt védett". A zsidók meg nem zsidók meg el is hiszik, hogy egyedül Hitler állt a tömegmészárlás mögött.Nekem ez a véleményem, itt nem faji kérdésrõl van szó, hanem tény kérdésrõl.Amúgy nem tudom ki találta ki a kamatot, de azt igen, hogy a kamat olyan mint egy rák.Élõsködik a reál gazdaság testén, míg el nem pusztul a gazda testtel együtt.

Ki találta fel a nyitófület és mikor? De főleg, hogy ki? :D

Legjobb válasz: Ezen a vonalon talán elindulhatsz: "Az elsõ 3.3 dl-es alumínium dobozos üdítõ 1964-ben jelent meg és Royal Crown Cola üdítõt tartalmazott. A Coca Cola és a Pepsi csak 3 évvel késõbb kezdte meg saját termékeinek ilyen dobozban történõ forgalmazását."

Ezen a vonalon talán elindulhatsz: "Az elsõ 3.3 dl-es alumínium dobozos üdítõ 1964-ben jelent meg és Royal Crown Cola üdítõt tartalmazott. A Coca Cola és a Pepsi csak 3 évvel késõbb kezdte meg saját termékeinek ilyen dobozban történõ forgalmazását."

Ki találta fel a bolhanyakörvet és miért? Úgy értem, ki a fene akarna nyakörvet adni egy bolhára?

:P XD XD XD

Legjobb válasz: Miután már a Védákat felírta egy gyufaszálra - nem maradt más kihívás neki.

Miután már a Védákat felírta egy gyufaszálra - nem maradt más kihívás neki.
Ugyanaz, aki a sorompót feltalálta. Felesleges, ha nincs leengedve akkor minek van ott, ha meg le van akkor meg csak elállja az utat.
Ha jól emlékszem az volt, aki a kipufogót és a villanyírógépet is feltalálta. Ki akar kiput fogni és villát nyírni? Nem értem...
a bolhacirkuszban az elején valahogy be kell õket idomítani! másképp nem tudod maradásra bírni õket, csak bolhanyakörvvel
Micsoda kérdés! Másképp hogy sétáltatnád meg a bolhádat? Bármikor elugrálhat.

Ki és mikor találta fel a hőmérőt?

Igazából főként a láz és a simahőmérőre vagyok kíváncsi :) előre is köszönöm :)

Legjobb válasz: Hõmérõ István - 1745

Hõmérõ István - 1745
A kérdező hozzászólása: köszi :'DDDD
Kevesen tudják hogy Anders Celsius nem készített hõmérõt õ csak javasolta az uppsalai egyetem évi rendes közgyûlésén hogy készítsenek olyan hõmérõt aminek 0 pontja a víz fagyáspontja és a másik a forráspontja a kettõ közét 100 egységre osszák. Gabriel Daniel Fahrenheit viszont készített hõmérõt mert üvegmûves volt.Õ alappontnak a vásosában mért leghidegebb hõmérsékletet adta -17, 8 fokot, 100 foknak meg a testhõmérsékletét vette.
Én is úgy tudom, hogy Daniel Gabriel Fahrenheit készítette az elsõ megbízható hõmérõt.
Celsius elképzelése alapján 1742-ben készítettek hõmérõt, Fahrenheit azért is elõbb készített mert 1736-ban meghalt.

Ki találta fel a földrajzi koordináta rendszert? és mikor?

-

Legjobb válasz: Arra már senki nem emlékszik. Dikaiarkhosz viszont már használta úgy 2300 éve.

Arra már senki nem emlékszik. Dikaiarkhosz viszont már használta úgy 2300 éve.
Ptolemaiosz már használt koordináta rendszert a Geographika hüphégésziszben (magyarul: Földrajzi segédlet).

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!