Találatok a következő kifejezésre: Ki es talalta (266 db)

A szüzesség mítosza melyik században alakult ki, és ki találta ki?

Legjobb válasz: A reptoidok találták ki hogy káoszt és viszályt keltsenek az embereket között, és így eltereljék a figyelmet magukról. Amitõl nyugodtan békében ténykedhetnek a gonosz dolgaikkal.

A reptoidok találták ki hogy káoszt és viszályt keltsenek az embereket között, és így eltereljék a figyelmet magukról. Amitõl nyugodtan békében ténykedhetnek a gonosz dolgaikkal.
A reptoidok találták ki, de azt nem tudom már, hogy mikor.:D
Ie.36 sz. Delokottvagy dervis a sivatagban elmélázva, amikor már 83 napja hiányolta a puncit.
A kérdező hozzászólása: kik? repülidok?
Nagyon régen, a patriarchális társadalom kialakulásával egyidõben.
#6.Végre valaki, aki olyan jól informált, mint én és nem csak hülyeségeket beszél.:D
öhm... mítosz? tudod a szüzesség egy valódi dolog, és nem egy mítosz.. de mindegy :) egyáltalán hogy jött a kérdés???? :O
A kérdező hozzászólása: Mítosz, mert biológiailag nincs jelentõsége, erkölcsileg meg már elavult.
jó én reptoidos választ írtam, de amúgy ez hogy erkölcsileg elavult, meg hát most biológiailag nincs jelentõsége? A szüzesség egy állapot, vagy fogalom ahogy tetszik. Biológiailag annyi, hogy az elsõ szexig az vagy, ahol már persze nem is tudom hogy mondják szakszóval, behatolás is történt. De amúgy az igaz, hogy mégis mitõl lenne ez mítosz? Tudod te mi a mítosz? Mert szerintem ennek a dolognak annyi köze van hozzá, hogy semmi. Vagy a szüzesség a fejedben mint valami hõs jelenik meg? Visszatérve meg erkölcsileg elavult, hát szerintem ez tök lényegtelen, szüzesség mindig lesz, nem tud elavulni. Jelentõsége lehet hogy nincs, de öö igazából nem is értem az összefüggést??

Igazából a nyan catet ki találta ki és miért? Miért? Miért?

Legjobb válasz: George Vashington kislánya találta ki és azért mert unta a perzsákat és a Paint segítségével készítette el:D

George Vashington kislánya találta ki és azért mert unta a perzsákat és a Paint segítségével készítette el:D
bendõgõz
Hogy legyen mit kérdezned.
A ferihegyi reptéren a fõkanász , és azért mert lemaradt a repülõrõl és unalmából találgatózott.
http://knowyourmeme.com/memes/nyan-cat-pop-tart-cat#.Tg2iT2F.. Tessék, itt szépen le van hogy mi is pontosan, és hogy is jött létre
Én is csinálok egy meme-t Mondjuk az Agyhúgyszörnyet!

Pszichológus szeretnék lenni. Tegnap találtam ki és ez ösztönöz a tanulásra. Mit kell hozzá nagyon tanulnom. És ez ugye nem csak gy "fellángolás"? Komolyan gondolon.

Legjobb válasz: Ha tegnap találtad ki akkor valószínûleg az. De egyetem kell hozzá azelõtt meg egy jó gimnázium

Ha tegnap találtad ki akkor valószínûleg az. De egyetem kell hozzá azelõtt meg egy jó gimnázium
én is pszichológus szeretnék lenni. elõször is: baromi sokat kell tanulni, rengeteg pont kell az egyetemre. szerintem nem árt egy emelt érettségi, a nyelvvizsga pedig elengedhetetlen... ezek amúgy is többlet pontot jelentek. meg elég jól kell érettségizni, év végi jegyeket is felhozni, amik érettségi tárgyak. meg persze kitartó szorgalom :D
Görgess egy kicsit lejjebb, és itt lesznek a tárgyak, amikbõl számolják a pontokat (a neked legjobban sikerült kettõbõl) http://www.felvi.hu/felveteli/egyetemek_foiskolak/!Intezmeny.. Ez persze csak az ELTE- PPK -ra vonatkozik, máshol a pszichora valószínûleg más.

Ki és mikor találta fel az autót a motorbiciklit és a hajót?

házi feladat. segitséget kérek.

Legjobb válasz: Az elsõ motorkerékpárt a német Gottlieb Daimler és Wilhelm Maybach tervezte és építette 1885-ben. Egyúttal ez volt az elsõ belsõ égésû motorral hajtott jármû a világon. Senki sem tudja, mióta használ az ember vízi jármûvet.Az egyiptomiak a Kr. e. 3. évezredben kezdtek el hajókat építeni. Vagy a gõzhajóra gondoltál? Azt 1807-ben Robert Fulton találta fel. Az elsõ gõzkocsit, amit már annak lehetett nevezni, 1803-ban építette Richard Trevithick. De 1889-ben Gottlieb Daimler benzinmotoros autót konstruált, mely kisebb és könnyebb volt, ezért kétségtelenül ezt tekinthetjük a mai jármûvek közvetlen õsének.

Az elsõ motorkerékpárt a német Gottlieb Daimler és Wilhelm Maybach tervezte és építette 1885-ben. Egyúttal ez volt az elsõ belsõ égésû motorral hajtott jármû a világon. Senki sem tudja, mióta használ az ember vízi jármûvet.Az egyiptomiak a Kr. e. 3. évezredben kezdtek el hajókat építeni. Vagy a gõzhajóra gondoltál? Azt 1807-ben Robert Fulton találta fel. Az elsõ gõzkocsit, amit már annak lehetett nevezni, 1803-ban építette Richard Trevithick. De 1889-ben Gottlieb Daimler benzinmotoros autót konstruált, mely kisebb és könnyebb volt, ezért kétségtelenül ezt tekinthetjük a mai jármûvek közvetlen õsének.
Az biztos h a gõzmozdonyt nem Trevitchik, hanem Stephenson találta fel 1825-ben...
Az elsõ gõzkocsit nem Trevitchik építette (az övé az elsõ gõzmozdony), hanem Cugnot 1770-ben. Az elsõ motorkerékpárt Sylvester Roper 1869-ben már elkészítette. De ez még gõzzel mûködött.

Ki és hogyan találta fel a szemceruzát?

Legjobb válasz: az ókori egyiptomban meg mezopotámiában használták elõször, a szem feketével való körbefestését, hogy távol tartsanak valami szellemet, akit sand gnatsnak hívtak. a tust az 1960as években kezdték használni, hogy vékony fekete és fehér vonatlat képezzenek vele, ami az akkori divat volt. olyan tervezõk használtál mint mary quant. a wikipédiában ennyit találtam róla. hát nem pont a kérdésre válaszol, de legalább valami infó :D

az ókori egyiptomban meg mezopotámiában használták elõször, a szem feketével való körbefestését, hogy távol tartsanak valami szellemet, akit sand gnatsnak hívtak. a tust az 1960as években kezdték használni, hogy vékony fekete és fehér vonatlat képezzenek vele, ami az akkori divat volt. olyan tervezõk használtál mint mary quant. a wikipédiában ennyit találtam róla. hát nem pont a kérdésre válaszol, de legalább valami infó :D
nah látod ez jó kérdés.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!
nincs mit :)

Ki és mikor találta fel a hajvasalót?

Legjobb válasz: Az elsõ, gyakorlatban nem alkalmazható hajvasalót Ivan Ivanovics szovjet állampolgár találta fel 1932-ben. :P

Az elsõ, gyakorlatban nem alkalmazható hajvasalót Ivan Ivanovics szovjet állampolgár találta fel 1932-ben. :P
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :D

Nemrég vettem a kis hullámos papagájomat, kb 2 hete, és találtunk ma a kis "mellkasán" egy elég csúnya sebet, nem nyílt, de csípkedi magának, mitől csípheti ki saját magán a bőrét?

Aggódom, tudnátok írni példát hogy ha tudtok hasonló esetről, vagy mitől lehet ez? Köszönöm előre is.

Legjobb válasz: Konkrétan a bõre sebed, vagy a tollait tépte ki, és annak a "vara" látszik, amit továbbra is piszkál? Ha a bõre sebes, nekem valamiféle élõsködõ jutna eszembe. Ha a tolla hiányzik, lehet, hogy tolltépés okozza, lelki problémára utal, és vérzik, ahogy kitépkedi magának. De én ilyennel még nem találkoztam, úgyhogy nem akarlak félrevezetni.

Konkrétan a bõre sebed, vagy a tollait tépte ki, és annak a "vara" látszik, amit továbbra is piszkál? Ha a bõre sebes, nekem valamiféle élõsködõ jutna eszembe. Ha a tolla hiányzik, lehet, hogy tolltépés okozza, lelki problémára utal, és vérzik, ahogy kitépkedi magának. De én ilyennel még nem találkoztam, úgyhogy nem akarlak félrevezetni.
A kérdező hozzászólása: hát a tolla azon a kis részen hiányzik, de igazából nem tépkedi magának, és rendesen sebes igen, azt néztük meg nem e nyílt a seb, de hál' isten nem az, viszont aggódom mi lesz így, orvoshoz pl holnap nem tudunk menni, nem szeretném hogy komolyabbra forduljon a dolog. Élõsködõknek meg utánajártam de nem találtam semmi ehhez hasonló példát, egyikre se írta az ilyen tüneteket. Étvágya mint a farkasé, és eleven, csak ez a baj, de aggódom, nehogy elfajuljon.
Én úgy tudom, a mellkason kezdi tépkedni, ha elkezdi. Ennyi idõsen (ha tényleg ez lenne a baj) még nem szokhatott rá, állítólag figyelemeltereléssel el lehet vele felejtetni, hogy babrálja azt a területet, ha az sem hasnál, aloekeserût javasolnak rá. Én is olvastam még más/egyéb tüneteket az élõsködõ-betegségekhez, ha az lenne, és te is utánanéztél, biztosan megtaláltad volna, úgyhogy szerintem egyszerû tolltépéses problémája lesz, ha pedig igen, akkor nem kell aggódni emiatt az egy-két nap miatt, ami vissza van az orvosig.
Az lemaradt, hogy az, hogy elõttetek, vagy látványosan nem tépi, az egy dolog. Lehet, hogy még, mielõtt megvettétek, unalmában, akármiért nekiállt, de fájt neki, azóta pedig a helyét piszkálja. És ez fajult addig, hogy tiszta seb és nem bírja abbahagyni a matatását. Ez is lehet egyfajta függõség, de szerintem egy vasárnap alatt még nem fog komolyabbra fordulni a dolog. Utána pedig csak javasol rá valamit az orvos és lekezeli a sebét.

Ki találta ki és miért, hogy a homoszexuálisokat melegnek nevezzük és hogy a szivárvány színek legyen a jelképük?

Engem nagyon zavar, hogy már nem lehet használnunk a "meleg" szót eredeti értelmében anélkül, hogy valaki ne kezdene el viccel?dni a félreértelmezés miatt. Illetve a szivárvány egy gyönyör? természeti jelenség, milyen jogon lett kisajátítva? Nem jó ez így.

Legjobb válasz: gondolom, magara a helyzetre mmondtak, hogy "huu, ez meleg". es aztan szep lassan elterjedt ... kar erte. :(

gondolom, magara a helyzetre mmondtak, hogy "huu, ez meleg". es aztan szep lassan elterjedt ... kar erte. :(
Most hallom elõször, hogy bárkinek, pláne "a többségnek" az jutna elõször eszébe róla. Talán a barátaiddal kellene beszélned ez ügyben.
Ez engem is érdekelne, talán köze lehet hozzá hogy angolban szokták mondani "hot babe", forró... O.o
Úgy gondolod, hogy ha valaki a jelképéül választ egy természeti jelenséget, akkor kisajátítja? Tehát mondjuk aki szegfût vesz a virágboltban, narancsot a zöldségesnél, az is gyanús? A csehek, az angolok, meg még kitudja, kik, kisajátították az oroszlánt, a természet e gyönyörû alkotását azzal, hogy a címerükbe tették?
Ez a szivárványos dolog szerencsére még nem annyira elterjedt, hogy zavaró legyen, de a meleg szerintem is már idegesítõ. Mindenki jön a hülye poénjaival, ha kimondom ezt a szót. Engem is érdekelne, miért hívják õket pont MELEG-nek, hogy ez honnan jött?!
Már ez is baj?
Nem tudom, de az egyik kedvenc dalomat ( I will survive) is elkommunizálták -.-
20:01-el egyet értek. Neked is ez a legnagyobb gondod? Az idióta meleges viccek tényleg idegesítõek néha, de a szivárvánnyal mi bajod? Szerintem ha magadra tetováltatnád, akkor sem értenék félre. Nézz szembe azzal, hogy sok minden van a világban, amivel te nem értsz egyet és ezt igazából a legtöbben lesz*rják.
Nem tudom, de a mai világot erõs melegfronti hatás jellemzi.
A kérdező hozzászólása: Az oroszlán nincs kisajátítva, ha pl. egy oroszlánt ábrázoló esernyõt viszek magammal, senki nem fog arra gondolni, hogy cseh, angol vagy ki tudja milyen nemzet hovatartozása miatt van velem. Viszont a szivárvány színû esernyõmet nem tudom kivinni az utcára mert homoszexuálisnak néznek. Azt pedig nem szeretném. Van egy síkabátom is, ami szivárvány színekben pompázik, régen minden probléma nélkül síeltem vele, valamikor fölvettem a közelmúltban és persze minden ismerõsöm nevetett, hogy miért pont ilyen kabátot veszek fel. Mert a szivárványszínrõl a többségnek a homoszexuálisok jutnak eszükbe. És igen, ez zavar.

Ki és miért találta ki a "Ne fürggyé le" szlogent?

Egyébként számomra nagyon idegesít? szólás!!

Legjobb válasz: Ez egy kb 2 és fél éves hangklip, ami a neten kering. az alapszitu az, hogy valami gusztustalan primitív perverz barom felhív egy telefonon rendelhetõ prostit, és leszögezi, hogy az a fõ elvárása, hogy "ne fürgyön le" a csaj, amikor találkoznak. sztem sem vicces már.

Ez egy kb 2 és fél éves hangklip, ami a neten kering. az alapszitu az, hogy valami gusztustalan primitív perverz barom felhív egy telefonon rendelhetõ prostit, és leszögezi, hogy az a fõ elvárása, hogy "ne fürgyön le" a csaj, amikor találkoznak. sztem sem vicces már.
Pontosan, így extra elvárás, h ne fürödjön meg mielõtt megy mert szereti ha büdös a p. egy kicsit. Ez a parasztosan mondott ne fürgyé' le beszólás terjedt el. Azóta pedig elterjedt kissé módosítva, hogy ne fûccsé' be, szeretem ha hûvös a szoba egy kicsit. Amúgy ezt mi találtuk ki még 2007 decemberében spontán, de simán kitalálhatta ezt más is, hetekkel késõbb láttam viszont elõször a neten aláírásban meg chates beszólásokban.
Egy idõben vicces volt, most már szánalom :D De sokaknak még nem esett le :)
Valami pihentagyú találta ki, hogy miért azt nem tudjuk:)
A kérdező hozzászólása: P I S Z K O S U L N E M V I C C E S !!!!!!

Ki találta ki és miért, azt hogy Velencét a tengere építsék? Talán nem volt elég hely a szárazföldön?

Legjobb válasz: Velence igazából nem a tengerre épült, hanem szigetekre. Ezeknek a szigeteknek igen laza a talajuk, ezért kellett elkezdeniük cölöpözni és arra építeni a házakat. A hely pedig a kereskedelem szempontjából nagyon jó volt, tehát inkább megerõsítették a cölöpözést, de nem hagyták el a szigeteket.

Velence igazából nem a tengerre épült, hanem szigetekre. Ezeknek a szigeteknek igen laza a talajuk, ezért kellett elkezdeniük cölöpözni és arra építeni a házakat. A hely pedig a kereskedelem szempontjából nagyon jó volt, tehát inkább megerõsítették a cölöpözést, de nem hagyták el a szigeteket.
A város megalakulása azonban szorosan kapcsolódik a Római Birodalom nyugati felének bukásához. Az 500-as években a népvándorlás zûrzavara elõl egyre többen menekültek a lagúnák szétszórt szigeteire, ahová már nem ért el a szárazföldet meghódító lovas népek tényleges hatalma. Néhány száz év alatt a primitív közösség már nagyobb egységbe tömörült, a szigetek benépesültek, kénytelenek voltak a lagúnák rovására terjeszkedni, feltöltve azok vízét a behordott földdel, ideszállított kövekkel. A szigetek közti szorosok csatornákká kezdtek szûkülni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!