Találatok a következő kifejezésre: Ki ennek idézetnek a (3 db)

Ki ennek az idézetnek a szerzője: "Csak az fontos igazán akit félünk elvesziteni!"?

Legjobb válasz: Google elsõ találat! Wikidézet: Anatole France

Google elsõ találat! Wikidézet: Anatole France
mostmár csak a második. az elsõ ez a topic :)

½Azért, én fiam, ifjakkal és kevésbé bölcsekkel ne tanácskozzál, avagy tőlük tanácsot ne kérj, hanem a tanácsbeliektől, kiket eme dolog illet koruknak és bölcsességüknek miatta. ½ Mi az idézett mű címe, ki a címzettje?

Legjobb válasz: Cím: Szent István elsõ magyar király dekrétomainak elsõ könyve A 7. fejezet 3. §-a: "Annakokáért, fiam, ifjakkal ne tanácskozzál, és valaki kevésbbé bölcsen szóló, tanácsot attól ne kérj, hanem a vénektõl, a kiket az õ esztendeikre és bölcsességekre nézve megillet azon dolog. Mert a királyok tanácsa lakozzék a bölcsek szivében és ne kövesse a nyughatatlan elméjû bolondok ösvényét." Címzettje: István király fia, Imre herceg http://mek.niif.hu/01300/01396/html/01.htm

Cím: Szent István elsõ magyar király dekrétomainak elsõ könyve A 7. fejezet 3. §-a: "Annakokáért, fiam, ifjakkal ne tanácskozzál, és valaki kevésbbé bölcsen szóló, tanácsot attól ne kérj, hanem a vénektõl, a kiket az õ esztendeikre és bölcsességekre nézve megillet azon dolog. Mert a királyok tanácsa lakozzék a bölcsek szivében és ne kövesse a nyughatatlan elméjû bolondok ösvényét." Címzettje: István király fia, Imre herceg http://mek.niif.hu/01300/01396/html/01.htm
SZENT ISTVÁN királynak KÖNYVE IMRE HERCEGHEZ INTELMEI A bécsi császári palota könyvesházának XV-ik századbeli kézzel írott törvénykönyvébõl.
Netalántán az a jó kis lakiteleki töriverseny?? :DDD Köszönöm a kommentelõknek a válaszokat, én is hasznát vettem neki. :)
Így legalább van, aki megköszöni a segítséget. ;)
Én is azt csinálom :D Köszi a választ/kérdést
Én is töriversenyes :D lányok, megjegyzem a neveteket :D majd találkozunk a következõ fodulónál ! ;D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!