Találatok a következő kifejezésre: Ki az szóvívő, (2 db)

Ki az a szóvívő, mi a feladata?

Legjobb válasz: A szóvivõ tartja a kapcsolatot a különbözõ médiumokkal, újságokkal, rádiókkal, tévékkel stb. Õ az, aki általában nyilatkozik.

A szóvivõ tartja a kapcsolatot a különbözõ médiumokkal, újságokkal, rádiókkal, tévékkel stb. Õ az, aki általában nyilatkozik.
pl rendörségnek is van szóvivöje. mikor valami büncselekmény történik éppen tolonganak az újságírok, és muszály nyilatkozniuk. ide egy igen jól beszélö , inteligens embert raknak, aik csak a megfelelö dolgokat elmondja. pl nem ad ki olyan infokat ami tilos. és nem mondt többet amennyit lehet. ha rákérdeznek okosan tud válaszolni még ha nem is tudja konkrétan a választ. de van a parlamentnek, korházaknak, cégeknek....

Ki volt a MÁV szóvivõje az 1980-as években?

MÁV, vasút, szóvivõ, híradás,

Legjobb válasz: Akkoriban nem nagyon volt semminek szóvivõje, a szóvivõsködés csak a '90-es években kezdett elterjedni. Régen egyszerûen megkérdeztek valami fejest (osztályvezetõt, igazgatót), hogy mi a helyzet.

Akkoriban nem nagyon volt semminek szóvivõje, a szóvivõsködés csak a '90-es években kezdett elterjedni. Régen egyszerûen megkérdeztek valami fejest (osztályvezetõt, igazgatót), hogy mi a helyzet.
A korai idõkben a "MÁV sajtóügyeletese" volt...
A kérdező hozzászólása: Közben az is eszembe jutott, hogy õt mindig így konferálták a hírstúdióban: Most kapcsoljuk Kavalecz Imrét a MÁV-infóból. Mert volt (van) Útinfó is az utakról.
A kérdező hozzászólása: Kedves Harkonnen, igazad van, de a Gyakori gyorsabb, mit a gugli.
google.hu-t :D
A kérdező hozzászólása: Igen, igen! Ahogy olvastam a nevét, egybõl beugrott, hogy õ volt az, Kavalecz Imre. Szegény hogy feledésbe merült. Most van Sigulinszky, õ is jó. Köszönöm a választ! Mit szedsz, hogy ilyen jó a memóriád? :-)
Közben rákerestem, nem Kavalecz Imrére gondolsz?
Mintha valami K betûs lett volna: Kaldenekker vagy valami ilyesmi.
A kérdező hozzászólása: Az bizony lehet, hogy nem szóvivõ volt a titulusa, de abban az idõben a rádió vagy a tévé a közlekedési híreiben kapcsolta az ottani - nevezzük tudósítónak - faszit, aki évtizedekig ugyanaz a személy volt, csak a neve nem ugrik be.
A kérdező hozzászólása: Tényleg! Így nevezték õt. Kösz a kiegészítést.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!