Találatok a következő kifejezésre: Ki az rendi, (4 db)

Ki az aki rendi, jó doki a pécsi Megyei Kórházban? Vagy ne válasszak a szüléshez?

Akihez járok nem mondanak jókat róla. Talán még válthatok:)

Legjobb válasz: Szerintem Pécsen nem érdemes választani, mert mindenki jó orvos. Van pár szülésznõ ismerõsöm a Megyeiben is meg az Édesanyák útján is, és kérdezõsködtem, hogy mit kell róluk tudni. Felsorolták az összeset, hogy éppen ki lehet az ügyeletes, és mindegyirõl azt mondták, hogy "á, hát az nagyon kedves meg jó orvos".

Szerintem Pécsen nem érdemes választani, mert mindenki jó orvos. Van pár szülésznõ ismerõsöm a Megyeiben is meg az Édesanyák útján is, és kérdezõsködtem, hogy mit kell róluk tudni. Felsorolták az összeset, hogy éppen ki lehet az ügyeletes, és mindegyirõl azt mondták, hogy "á, hát az nagyon kedves meg jó orvos".
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. 35 hetes vagyok, és aggódom kicsit. Persze akik ismerik egymást nem mondanak nagyon rosszat a dokikról...

A Harry Potter és a Főnix rendje könyvborítójának a hátoldalán ki az a 3 alak?

Mármint azt tudom, hogy az egyik Rémszem, de a másik kett? az kicsoda?

Legjobb válasz: Rémszem, Tonks és Sirius

Rémszem, Tonks és Sirius
Rémszem, Tonks és Lupin, mert amikor elmentek Harry-ért, Sirius nincs ott
Bocs, ezt visszavonom..
A kérdező hozzászólása: XD oké

A Harry Potter és Főnix Rendje című könyv 2. fejezetében Petunia néni kap egy rivallót, amelyben ez áll:, , Ne feledd az utolsót, Petunia! ''Mit akart ez jelenteni, és kinek a hangja volt az a hang, ami a rivallóból jött?

Mit akart ez jelenteni, és kinek a hangja volt az a hang, ami a rivallóból jött? Mert nem emlékszem rá, hogy a könyv többi fejezetéből ez kiderült volna.

Legjobb válasz: Dumbledore hangja volt. Azt jelenti, hogy ne feledje az utolsó levelet, amit írt neki, vagyis azt, amit Harryvel együtt tett le a küszöbre. Abban ugyanis az állt, hogy Harry semmiképp sem hagyhatja el a házat (olyan értelemben, hogy nem tekinti többet otthonának), míg nagykorú nem lesz, mert addig védi a bûbáj õt.

Dumbledore hangja volt. Azt jelenti, hogy ne feledje az utolsó levelet, amit írt neki, vagyis azt, amit Harryvel együtt tett le a küszöbre. Abban ugyanis az állt, hogy Harry semmiképp sem hagyhatja el a házat (olyan értelemben, hogy nem tekinti többet otthonának), míg nagykorú nem lesz, mert addig védi a bûbáj õt.


Ki alapította az első apátságot Európában? Mikor? Hol van a rendjének magyarországi központja?

Legjobb válasz: Az elsõ apátságokat a 10.-11. sz.-ban alapították, a cluny apátságot 909-ben (I. Vilmos). Az apátságok jellemzõen a bencés, Benedek-rend sajátosságai, az elsõ bencés apátság Mo-n a Pannonhalmi volt, 996-ban alapították és 1001-ben kapott királyi apátsági rangot, most is mûködik ott iskola és rend is. http://www.bences.hu/hu/foapatsag

Az elsõ apátságokat a 10.-11. sz.-ban alapították, a cluny apátságot 909-ben (I. Vilmos). Az apátságok jellemzõen a bencés, Benedek-rend sajátosságai, az elsõ bencés apátság Mo-n a Pannonhalmi volt, 996-ban alapították és 1001-ben kapott királyi apátsági rangot, most is mûködik ott iskola és rend is. http://www.bences.hu/hu/foapatsag


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!