Találatok a következő kifejezésre: Ki az Kiki (39755 db)

Kit vagy kiket küldenétek ki az Eurovíziós Dalfesztiválra?

Legjobb válasz: New Level Empire, Fool Moon, Király Viktor, Szabó Leslie a kedvenceim

New Level Empire, Fool Moon, Király Viktor, Szabó Leslie a kedvenceim

Kinek szurkolsz, ki jusson ki az Eurovízióra?

Legjobb válasz: Én neked szurkolok.

Én neked szurkolok.
VV Tuja Csaba! :-)

Iwiwen hogy lehet megtudni hogy ki törölt ki az ismerőseim közül?

Rendszerüzeneteknél nincs semmi, és e-mail-en se kaptam semmit.

Legjobb válasz: Lehet, hogy magát törölte ki, és akkor ugyebár tõled is törlõdik egy ember. Nem lehet tudni ki az.. már én is jártam így többször, de nem jöttem rá, ki törölte magát.

Lehet, hogy magát törölte ki, és akkor ugyebár tõled is törlõdik egy ember. Nem lehet tudni ki az.. már én is jártam így többször, de nem jöttem rá, ki törölte magát.
Ha már nem látod, hogy nincs az ismerõseid közt, bizonyára törölt...


Ki találta ki azt, hogy vihar esetén mindent ki kell húzni a konnektorból?

Legjobb válasz: A tapasztalat. Nyilván Budapesten nem sok realitása van (bár ne hidd, hogy ha melletted csap le a villám, az általa indukált áram nem okozhat problémákat), de vidéken, ahol légvezetéken keresztül csatlakozik a hálózatra a háztartás, annál inkább. Tévedés ne essék, ez csak elõvigyázatosság, nem jelenti azt, hogyha mégsem húznád ki, mindenképp tönkremennének a dolgok, de ha a környékeden csap le a villám, bizony tönkreteheti az érzékenyebb eszközöket.

A tapasztalat. Nyilván Budapesten nem sok realitása van (bár ne hidd, hogy ha melletted csap le a villám, az általa indukált áram nem okozhat problémákat), de vidéken, ahol légvezetéken keresztül csatlakozik a hálózatra a háztartás, annál inkább. Tévedés ne essék, ez csak elõvigyázatosság, nem jelenti azt, hogyha mégsem húznád ki, mindenképp tönkremennének a dolgok, de ha a környékeden csap le a villám, bizony tönkreteheti az érzékenyebb eszközöket.
Ezért érdemes egy 1-2 ezer forintos túlfesz védõt venni. Nekem a számítógép és a TV is ilyenbe van bedugva. Fõ a biztonság!!! :P
Az a gond, hogy azok sem képesek csodát tenni, ha nincs normális többfokozatú túlfeszültség védelem kiépítve.
Ahogy írtál, az 1-2 ezer forintos túlfeszvédõ a villámvédelem utolsó állomása. Ha ez nincs, és minden más van, még tönkremehet a gép, de ha csak ez van, akkor is. Sokan abba a hitbe ringatják magukat, hogy így védve vannak. Pedig ilyenkor úgy átüt rajta a villám, mint a sicc, akár ha ott sem lenne. Ráadásul ez a végsõ védelem egy szikraköz, vagy egy varisztor. Ami a legtöbb pc, tv, monitor tápegységében megtalálható. Ha ki van építve a komplett villámvédelem, akkor nem kell kihúzni semmit a konnektorból. Viszont ha nincs, akkor érdemes, mert iszonyatos kárt tud csinálni ha egy közeli villanyvezetékbe trafál .
1-2 ezer forintos cuccok megvédenek egy kis feszültségemelkedéstõl, de a villám kicsit másabb. Illetve hiába van akármilyen jó villámvédelem kiépítve, TV kaphat túlfeszt antennacsatlakozóról is, számítógép routeren keresztül... tehát a tuti megoldás ha kihúzod.

Valaki állandóan kifordítja a visszapillantó tükrömet, és már nemsok minden tartja, attól félek előbb utóbb leesik. Mit tegyek? Hogyan lessen ki hogy ki az?

az is benne van a pakliban, hogy egy mocskos cigány, és akkor mit tegyek? hiába verem meg meg akármi, mert úgyis én ba szok rá, rend?rség szempontjából is meg úgyis agyonvernek utána. hogyan tudnék jól ráijeszteni? vagy mit tanácsoltok, hagyjam a pi csába és járjak be mindig? legszívesebben megfognám aztán kalapáccsal törném szét azt a kezét amelyikkel kifordítja a tükröt

Legjobb válasz: Figyeld ki, hogy ki az, aztán páran jól verjétek meg. Azután 100%, hogy befejezi. Bár lehet az is, hogy csak egy kisgyerek, vagy az egyik haragosod, pl. szomszéd, akárki. Egx cigány sztem feltörné, ellopná, vagy legalább jól megrongálná.

Figyeld ki, hogy ki az, aztán páran jól verjétek meg. Azután 100%, hogy befejezi. Bár lehet az is, hogy csak egy kisgyerek, vagy az egyik haragosod, pl. szomszéd, akárki. Egx cigány sztem feltörné, ellopná, vagy legalább jól megrongálná.
Kendd be mézzel, vagy hagyj rajta egy cetlit, hogy úgy fogdossa, hogy ráh.gyoztál, vagy valami ilyesmi. Jobb nem jut eszembe hirtelen. Bár azt is mérlegelni kell, hogy ha megakadályozod a visszapillantó kifordítgatását, akkor más játékot talál, és esetleg kulcsozni fog az oldalán, vagy leeresztgeti a gumikat.
A megoldás õsi ezekre a helyzetekre: METILKÉK. Egy finom por, amivel behinted a tükör hátát. A mindig picit nedves/zsíros emberi tenyér lemoshattalanul kék lesz tõle és napokig tart, míg lekopik. A korom, vagy a lézernyomtatód tonerpora is megtenné, de az csak átmenetileg feketít, nem lép vegyi reakcióba az emberi bõrrel. Hatás-ellenhatás törvénye: Minél kellemetlenebb az ellenhatás, a r.dék annál kisebb valószínûséggel fejt ki hatást a tükrödre... Ráadásul (ha szomszéd) kék tenyérrel ciki neki mondjuk Veled másnap vagy harmadnap összefutni. :D Másik tippem: kapszaicin por. (brutálisan erõspaprika erejével való napi dörzsölgetés is tökéletes) Elkezdi a bõrét órákon át csípni. Ha szemébe nyúl, wc-re megy - megsiratja azt is, hogy megszületett...
Volt egy idõszak, amikor gyakran volt szög a hátsókerekembe, de nem csak nekem, hanem a mellettem parkoló autókban is... Fóliázott az autóm, egyszer "virrasztottam"benne, és láss csodát, jött az illetõ.. Éppen leguggolt, amikor kipattantam.A többire most nem térnék ki. Ja, /mint kiderült/egy közeli gumisnál dolgozott a tag...
A belsõ térben el kéne helyezni egy kamerát, kamerás mobilt. Feltéve, hogy nagyjából tudod mikor szokott piszkálni a tag. Ezt esetleg ki lehet egészíteni azzal, hogy otthon készítesz egy átalakított "tûpárnát" (tûlapot) és azt felragasztod a tükör aljára. ( Tûket kicsire levágod egy átlátszó mûanyag darabba rögzíted és celluxal feltapasztod ). Az, hogy a tû végét bekened-e valamivel... az már csak rajtad múlik.. :)
Belsõ kamera.aztán eldöntöd, mi a teendõ. Verés, vagy más.
A kérdező hozzászólása: legszívesebben agyonütném, de ha cigányról van szó, akkor ha agyonütöm vagy megyek a börtönbe, vagy agyonvernek utána, plusz még a kocsit is szétverik

Egri csillagok, Eger veszedelme Mi történt 1552. évet megelőzően? Kikkel találkozunk Sopronban? Két fontos tárgy gazdát cserél, melyek ezek a tárgyak, és kikhez kerülnek? Ki az a Balogh Tamás uram, és miért rabolja el Jancsikát? Ki Eger várkapitánya?

El?re is köszönöm :)

Legjobb válasz: 1552 után a török bécs felé fordult dde gyõr közelében vereséget szenvedett. Sopronban a császári csapatok állomásoztak. NA az egyik fontos tárgy egy batyu tele arannyal és érte valami nyakláncot adtak aminek nagy a jelentõsége a könyvben. A Balogh meg csak egy szegény koldusvolt aki belekeveredett a háborúba és az Egri várfalon harcolt de meglátott egy zászlós törököt és lerántotta a mélybe így a vár megmenekült. Jancsika meg rosszkor volt rossz helyen neki a nyaklánchoz van köze. A vár kapitánya Dobó. Nagyon szívesen. Majd olvasd el a könyvet

1552 után a török bécs felé fordult dde gyõr közelében vereséget szenvedett. Sopronban a császári csapatok állomásoztak. NA az egyik fontos tárgy egy batyu tele arannyal és érte valami nyakláncot adtak aminek nagy a jelentõsége a könyvben. A Balogh meg csak egy szegény koldusvolt aki belekeveredett a háborúba és az Egri várfalon harcolt de meglátott egy zászlós törököt és lerántotta a mélybe így a vár megmenekült. Jancsika meg rosszkor volt rossz helyen neki a nyaklánchoz van köze. A vár kapitánya Dobó. Nagyon szívesen. Majd olvasd el a könyvet
Mármint Dobó Kata

Ki esett ki az X-Faktorból? És kivel párbajozott?

Valaki összefoglalhatná röviden a mai rész lényegét. :)

Legjobb válasz: Az ikreknek már a legelején ki kellett volna esniük ennyire nulla énekhanggal.

Az ikreknek már a legelején ki kellett volna esniük ennyire nulla énekhanggal.
VÉGRE. Már épp ideje volt.
még csak most fog kiderülni, de már rágjuk a körmünket :D
Nah kb erre számítottam.. :) Ma relatív jók voltak az Ikrek, de szerintem õket kéne dobni..
Párbaj vagy sem..
Én az Ikreknek szurkolok. Õk se a legjobbak, de a másik csapat szánalmas(szeretem a rockot, de nevetséges, amit õk mûvelnek).
Ikrek sokkal jobbak a párbajban..
Rocktenors se jobb, de örülök hogy az ikrek mentek.
Az ikrek estek ki és egyedül Fecó hagyta volna õket tovább menni.
http://www.akk.hu --> lakossági állampapírok

Ki esett ki az x faktorbol? Es ki parbajozott?

Legjobb válasz: Janicsák Veca és a Summer Sisters párbajozott. A Summer Sisters esett ki.

Janicsák Veca és a Summer Sisters párbajozott. A Summer Sisters esett ki.
summer sisters és janicsák veca párbajozott.és a summer sisters esett ki.
Janicsákkal párbajoztak.
Veca és a nyári lányok párbajoztak és a nyári lányok estek ki
Bocsi, félrenyomtam, az volt a fejemben:S2.válaszoló vagyok
Summer Sisters esett ki...a Nyári lányok, és a Non Stppal párbajoztak

Hogyan deríthetném ki, hogy kik az igazi szüleim?

Örökbefogadott gyerek vagyok, és nem tudok semmit az igazi szüleimről. Anyumék nem árulnak el semmit erről és idegesíti is őket ha kérdezem. Én persze szeretem őket és csak őket fogadom el mint rendes szülőket, de nagyon kíváncsi vagyok hogy honnan is származok.A vezetéknevem is már tőlük van.

Legjobb válasz: A gyámhivatalnak kötelessége tájékoztatni téged. Papírokat nem kell vinned, meg a név sem gond, ha nem tudod, mert az örökbefogadási papírok ott is megvannak a levéltárukban. A mostani nevedbõl indulnak ki, ne aggódj, ha semmi adatot nem tudsz.

A gyámhivatalnak kötelessége tájékoztatni téged. Papírokat nem kell vinned, meg a név sem gond, ha nem tudod, mert az örökbefogadási papírok ott is megvannak a levéltárukban. A mostani nevedbõl indulnak ki, ne aggódj, ha semmi adatot nem tudsz.
Kidobni biztosan nem dobták ki, legfeljebb eltették valahova. Egyébként nem értem miért 7 pecsétes titok, mert jogod van hozzá, másrészt meg abszolút csak a te dolgod, még akkor is ha sértõnek érzik hogy te érdeklõdsz - a te vér szerinti szüleid nem az övék. Beszélj csak velük, majd fel adják a titkolózást.
Tõlük kérdezd, de azért óvatosan, mondd el nekik, hogy ettõl még õket tekinted majd a szüleidnek, csupán kíváncsi vagy. Ha rendesek, megértik.
A kérdező hozzászólása: Én nem akarok beszélgetni a vér szerinti szüleimmel meg stb. Csupán a nevükre és arra vagyok kíváncsi hogy hogyan néznek ki. Illetve hogy van -e testvérem és , hogy mennyire hasonlítanék rájuk. Kedves 11es válaszoló , azért szépen is megfogalmazhattad volna az álláspontodat. Én nem pontoztam senki se le , se fel.
11-es Mellesleg attól hogy a te szüleid putrisak voltak, és egy lyukas zoknit sem értek, attól még másnak ez nem feltétlen kell hogy így legyen.
Ez nem azt jelenti hogy mehetnek a fenébe a nevelõszülõk, de szerintem természetes hogy érdekli a gyereket hogy kiktõl is van, ettõl még csak szimpatizálnia sem kell a vér szerinti szülõkkel. Azt hogy a gyereket miért "dobta ki" az pedig akármi lehet, szintén érdeklõdés tárgya lehet. 10-es: Nagyon szép, nagyon jó, a kérdezõ sem írt semmi rosszat a szüleirõl, de nem árt ha tudod hogy nem mindenki olyan szerencsés mint te. Az örökbefogadók is lehetnek akármilyenek, nem szentek és vannak akik kifejezetten rossz kezekbe kerülnek. Kelj már föl. Örülünk a fantasztikus a családi életednek, de attól még nem feltétlen valami isteni lények az örökbefogadók...
Kérdezõ, ha lepontoztál, te tényleg örökölted a putris anyádék génjeit, menj is vissza hozzájuk, ne tedd tönkre a szerencsétlen örökbefogadó szüleid életét, akik szeretetüket egy méltatlan lumpenre pazarolták. Remélem, egyszer õk is rájönnek, hogy kígyót melengettek a keblükön. Na látod, pont errõl, az ilyenekrõl írt az utolsó elõtti hozzászóló. Ja , és ne felejtsd el nyomgodni a piros kezecskét!!
Na ezért nem fogadok örökbe egy gyereket sem, mert képtelenek 100%-ban elfogadni az örökbefogadókat a szüleiknek, nekik feltétlenül muszáj tudni, hogy kik az igazi szüleik.... Jó hogy idegesek lesznek, ez kb. úgy hat, hogy jól van, felneveltetek, de most már mehettek a p*csába, mert megkeresem az igazi szüleimet. Még ha nem is akarsz tõlük semmit, akkor is minek? Nem véletlenül dobtak ki a fenébe, most se örülnének neked jobban, mint mikor megszülettél.
A kérdező hozzászólása: Nagyon rendesek amúgy a szüleim , de ha valami eldöntenek abban nagyon akaratosak. Úgyhogy még az is elõfordulhat , hogy kidobták azokat a papírokat vagy valami. Már próbáltam értelmesen megbeszélni de nem sikerült. Követelõzni meg veszekedni nem akarok mert nagyon szeretem õket ettõl függetlenül , hogy ez hétpecsétes titok.
A kérdező hozzászólása: Pár hónap múlva betöltöm a 18-at. Akkor változik valamit a helyzet? Több lehetõségem lesz utánanézni?
Valószínû hogy a nevelõ szüleid sem tudják mivel lehet hogy intézetbõl lettél örökbe fogadva. Nyilván az igazi szüleid születésed után le is mondtak rólad és valószínû hogy akkor fogadtak örökbe amikor néhány napos lehettél, és ugye a nevelõszülõknek nem adnak ki információt hogy kik az igazi szüleid nyilván nem is akarja senki hogy tudjátok mert valószínû az igazi szüleid nem szeretnék hogy csak úgy váratlanul beállíts hozzájuk. Persze ha mondjuk elõre meglett beszélve hogy örökbe fogadna még amikor az igazi anyukád terhes volt veled az megint más, és ha így van ez akkor nincs kizárva hogy már régóta ismered az igazi szüleidet legalább is az egyiket, mert ha barátai a szüleidnek akkor lehet hogy ismeritek is egymást, csak nem tudatják veled hogy õ(k) az igazi szüleid. Lehet hogy a nevelõ szüleid ezért vannak zavarba mert lehet hogy sokkolna az az információ ha megtudnád hogy ki az igazi anyukád vagy apukád, mert mondjuk már régóta ismered. Itt lehet ám találgatni lehet akár rokon is vagy anyukád vagy apukád mármint nevelõ testvére csak más család névvel. Számtalan variáció lehet ezzel kapcsolatban. Az is lehet hogy még nagyon fiatal az igazi anyukád és azért adott örökbe és lehet hogy sokkolna ha mondjuk most 15 éves vagy és kiderül hogy az igazi anyukád is 30-35 éves mert simán el lehet képzelni. De az is lehet hogy a nevelõ szüleid tudják jól hogy kik az igaziak csak lehet nem akarják mondani mert lehet már rég meghaltak, mert ha mondjuk igazi anyukád belehalt a szülésbe és apukád lemondott rólad vagy egyáltalán nem is akart téged és ott sem volt a szülésnél még az sincs kizárva ez a lehetõség sem. Gondolom születési anyakönyvi kivonatod nincs ivel örökbe fogadtak és lehet ilyenkor az van, persze lehet érdeklõdni az árvaházba például ahol voltál kicsi korodban, ehhez tudni kéne hogy mikor fogadtak örökbe esetleg, vagy abba a kórházba érdeklõdni ahol születtél, mert ha kerülnek elõ hivatalos papírok amik még az örökbe fogadásod elõtt készültek abba szerepelnie kell az igazi nevednek meg az igazi anyukád nevének. Tudtommal ilyenkor a gyámügynél is lehet érdeklõdni. ezt így most nehéz sajnos megmondani, mert számtalan lehetõségek lehetnek.
Szerintem természetes, hogy tudni akarod, mik a gyökereid, honnan származol. És nem az merül fel hogy kik az "igazi" szüleid, hanem az, hogy neked nem kettõ, hanem négy igazi szülõd van, mind a négyen életet adtak neked, kettõ a genetikájával, kettõ azzal hogy nevelt, szeretett és eltartott, és neked adta azt a szeretetet és gondokodást, amit a saját meg nem születhetett gyermeküknek is adtak volna. Nyugodtan szeretheted mind a négyet, nyugodtan meglehet mindegyiküknek, mind a négynek a maga helye a szívedben és az életedben, nem kell választanod közülük. Szeretheted õket a hibáikkal, balfogásaikkal, rossz tulajdonságaikkal, rossz döntéseikkel együtt. Ez lett a sorsod, és az övék is, hogy mindez így alakult, és a te feladatod, hogy hozd ki ebbõl a legjobbat, amit lehet. Ha az örökbefogadó szüleid megértik, hogy ettõl téged nem veszítenek el, nem nullázódnak le a lelkedben mint szülõk, a helyük a szívedben, a lelkedben ugyanúgy megtartott, megnyugszanak és talán segítenek is neked. De nagyon nehéz lesz ez nekik is. Sok sikert.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!