Találatok a következő kifejezésre: Ki az, a háziorvoson (34 db)

Térdproblémával felkerestem a háziorvost (testnevelés ügy) aki ortopédhoz küldött. Õ ha javasol részleges v teljes felmentést, azt a háziorvos adja ki?

Részlegessel nem futhatnék? Vagy kevesebbet? Vagy hogy van ez? A teljes mit jelent?

Legjobb válasz: Az ortopédius adja ki rá az igazolást. A részleges felmentés az azt jleneti, hogy azokat a dolgokat nem kell csak csinálnod, ami terheli a térdet (futó-, ugró sportok). A teljesen felmentés esetén egyáltalán nem kell csinálnod semmit. Nekem is hasonló volt, én részlegeset kaptam, így választhattam, hogy rendes tesire járok be könnyítettel, vagy átmegyek gyógytesire.

Az ortopédius adja ki rá az igazolást. A részleges felmentés az azt jleneti, hogy azokat a dolgokat nem kell csak csinálnod, ami terheli a térdet (futó-, ugró sportok). A teljesen felmentés esetén egyáltalán nem kell csinálnod semmit. Nekem is hasonló volt, én részlegeset kaptam, így választhattam, hogy rendes tesire járok be könnyítettel, vagy átmegyek gyógytesire.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. És szabad tudnom, hogy mire kaptad? Mert nekem a beutalón , , a térd belsõ zavara k.m.n." van, de ezen felül még lúdtalpam is van. nem is kicsi.

Mi a sorrend az orvosjárásban? Már voltam vér és vizeletvizsgálaton és EKG-n. Most ki jön? A háziorvos, hogy értékelje a leleteimet, vagy a védőnő, hogy megkapjam a kiskönyvet?

Mindenki mást mond!

Legjobb válasz: Szia, én kaptam egy ilyen tájékoztatott, és azon levan írva mi következik.1.Védõnõ: Vér, vízelet, vércukor, VDRL, vércsoport+RH, ellenanyag.2.EKG 3.Háziorvos: kész labor leletekkel, mert csak így rögzíthet, és beírja a terhesondozási kiskönyvbe 4.Fogászat 5.Genetika: csak 35 éves kortól. Ezzek közt meg a terhesgondozások, és nõgyógyászati ellenõrzések. Le van osztva nálam, melyik héten mit csinál a nõdokim: 12 hét: UH elsõ genetikai szûrés, 17 hét:AFP és HBsAg szûrés 18-19 hét: UH.2.genetiki szûrés a AFP vizsgálat birtokában! 24-28 hét: Labor: terheléses vércukor 30 hét: genetikai UH szûrés 34-36 hét: lLabor controll: vérkép, vizelet stb. 36-37: hüvelyváladék tenyészet majd CTG vizsgálat: 37-38héten heti 1x és 39-40héten heti 2x. 28 nappal a szülés várható ideje elõtt megkezdhetõ a szülési szabadság. Hát ennyi van nekem leírva, én még csak a laborok elõtt állok, tehát a legelején vagyok. 6 hetes pocakos

Szia, én kaptam egy ilyen tájékoztatott, és azon levan írva mi következik.1.Védõnõ: Vér, vízelet, vércukor, VDRL, vércsoport+RH, ellenanyag.2.EKG 3.Háziorvos: kész labor leletekkel, mert csak így rögzíthet, és beírja a terhesondozási kiskönyvbe 4.Fogászat 5.Genetika: csak 35 éves kortól. Ezzek közt meg a terhesgondozások, és nõgyógyászati ellenõrzések. Le van osztva nálam, melyik héten mit csinál a nõdokim: 12 hét: UH elsõ genetikai szûrés, 17 hét:AFP és HBsAg szûrés 18-19 hét: UH.2.genetiki szûrés a AFP vizsgálat birtokában! 24-28 hét: Labor: terheléses vércukor 30 hét: genetikai UH szûrés 34-36 hét: lLabor controll: vérkép, vizelet stb. 36-37: hüvelyváladék tenyészet majd CTG vizsgálat: 37-38héten heti 1x és 39-40héten heti 2x. 28 nappal a szülés várható ideje elõtt megkezdhetõ a szülési szabadság. Hát ennyi van nekem leírva, én még csak a laborok elõtt állok, tehát a legelején vagyok. 6 hetes pocakos
A legjobb, hogy az országban mindenhol másképp történik. Amikor tudomást szereztem a pirinyóról, elmentem a szakdokimhoz, õ részletesen elmondta a terhességi vizsgálatok és gondozás meneteét, adott egy naptárat, amiben én is nyomon követhetem, hogy melyik héten mi vár rám. Õ intéz mindent, nekem csak meg kell jelennem nála és azokon a helyeken, ahova el kell küldenie. A körzeti orvosom csak a táppénzes papírjaimat adja ki, de persze, ha gondom lenne, hozzá is fordulhatnék. Felénk a védõnõnél 12 hetes korig kell megjeleni az elsõ vizitre, a kiskönyvért. Egerben. 23 hetes pocakos
Elõzõ vagyok: sztem keress egy szakorvost, aki neked is elmondja a vizsgálatok menetét, felétek mi szokás, mikor! Szerintem ez lenne a tuti biztos! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget! Már kezdek megvilágosodni. :) Vicces volt, hogy minden doki a másikra hárított és küldött.

Tri-regol 3x21-et szedek, és most Tri-regol 3x21+7-et írt fel a háziorvosom véletlen, és csak itthon vettem észre. Hagyjam ki azt a +7 szemet?

Megnéztem a betegtájékoztatót, és az összetev?i ugyanazok.

Legjobb válasz: hívd fel a dokid. de én is 3 fázisut szedek, és itt a + 7 a nefelejdsd el szedni gyógyszer. ez nem tartalmaz hormont, ez azért van hogy folyamatosan szedd. akár ki is hagyhatod. de elég link a dokit ha nem mondta el vagy csak véletlen felírta, legközelebb férfi hormont ad?

hívd fel a dokid. de én is 3 fázisut szedek, és itt a + 7 a nefelejdsd el szedni gyógyszer. ez nem tartalmaz hormont, ez azért van hogy folyamatosan szedd. akár ki is hagyhatod. de elég link a dokit ha nem mondta el vagy csak véletlen felírta, legközelebb férfi hormont ad?
Szia.Én is ezt szedek .Ha eddig 21et szedtél most nyugodtan hagyd ki a +7 szemet.Minden úgy fog menni mint azelõtt.
Nem tudom mennyire tudsz olvasni, de az a hét szem vastartalmú tabletta, amit azért kell szedni hogy ne legyél vérszegény.Ugyanis ez a nõknél 'nép' betegség és pont a mnstruáció miatt. Tehát csak erõsíti a szervezeted. Nem értem miért parázól ettõl?


Kérhetem az orvosomat (nőgyógyászomat), hogy javasolja a háziorvosomnak, hogy írjon ki táppénzre?

A 25. héten járok, és kezdek már nagyon fáradékony lenni a napi 8-10 óra munkától, úgy érzem, nem bírok már többet 1-2 hétnél. Szeretnék "elvonulni" pihenni.

Legjobb válasz: Nálunk itt Pécsen,legalább is az én háziorvosom azt mondta,hogy õ javasolja nõgyógyásznak hogy írjon ki táppénzre,de lehet,hogy rosszul emlékszem.

Nálunk itt Pécsen, legalább is az én háziorvosom azt mondta, hogy õ javasolja nõgyógyásznak hogy írjon ki táppénzre, de lehet, hogy rosszul emlékszem.
Természetesen kérheted és nyugi fel is fognak venni tp-re! Én az elejétõl fogva tp-zen vagyok igaz nekem a munkám miatt kellett! Annyi lesz majd, hogy minden hónapban mikor mész a tp-zes papírodért akkor vinned kell egy javaslatot a dokitól, hogy javasolt a tp. Egyébként nagyon megértõek a dokik! Minden jót és további szép baba várást! 33 hetes kismama
perszehogy kérheted! lehet, hogy rosszul emlekszem, de nekem mintha a vedonom is felajanltota volna, hogy ir a nodokimnak, pedig 8 hetes voltam.. egesz terhesseg alatt is lehetsz tappenzen akár, senki sem nézne rad emiatt csunyan.. én nem birnam amunkat
Egész nyugodtan kérheted, én is így tettem. Még hozzá akartam fûzni a magyarázatot, nehogy azt gondolja, hogy csak lustulni akarok, de szemlátomást nem érdekelte, már írta is a papírt. 24 hetes kismama
Szia! én is tp-én vagyok, de engem a nõgyógyász vett fel táppénzre. Elmondtam, hogy 10-12 órás munkám van, ahol ezidõ alatt állnom kell, és nem nagyon bírom, akkor azt mondta nincs semmi gond, kiír tp-re. szerintem nyugodtan szólj, hogy fárasztó a munkád, és szeretnél többet pihenni, biztos kiír majd.Emiatt ne legyen rossz érzésed!! 28 hetes pocakos

A 10 hónapos kislányom vasárnap délután lenyelt a számológép gombjai közül egyet. Azonnal hívtam a háziorvosunkat aki annyit mondott hogy szerdáig ha nem jön ki természetes módon akkor baj van. Van valakinek hasonló tapasztalata vagy tanácsa?

Legjobb válasz: Én tavaly már megjártam az ügyeletet a kislányommal, lenyelt egy kis lapos mûanyag korongot. Ráment az egész délutánunk teljesen fölöslegesen. Megnézték a torkát, hogy nem tapadt e rá, megnézték, hogy nem nyáladzik és ennyi. Se UH, se röntgen nem volt, azt mondták, úgy sem látszana semmi. Majd kikakilja és kész. A vizsgáló orvos azt mondta, hogy ha van étvágya és nem látok rajta semmit, akkor kár aggódnom, van ennél cifrább is, pl nyitott biztosítótû, ami szintén ki tud jönni magától. Egyetlen dolog amivel rohanni kell, az a gombelem,meg persze az összes elem, de azok már túl nagyok. A benne lévõ sav kilyukaszthatja a gyomrot, vagy a beleket. Az nagyon-nagyon veszélyes, azzal egybõl kórházba kell menni, nem orvoshoz. Kedves kérdezõ, nyugi, ha nincs tünet, ki fog jönni. Még benne vagytok a 3 napban, nálunk is annyi volt pont:)

az én lányom egy pénzérmét nyelt le. volt rötgen is és a doki mondta hogy ha a legszûkebb helyen átmegy nemlesz gond. de õ kb. másfél éves volt.
Én tavaly már megjártam az ügyeletet a kislányommal, lenyelt egy kis lapos mûanyag korongot. Ráment az egész délutánunk teljesen fölöslegesen. Megnézték a torkát, hogy nem tapadt e rá, megnézték, hogy nem nyáladzik és ennyi. Se UH, se röntgen nem volt, azt mondták, úgy sem látszana semmi. Majd kikakilja és kész. A vizsgáló orvos azt mondta, hogy ha van étvágya és nem látok rajta semmit, akkor kár aggódnom, van ennél cifrább is, pl nyitott biztosítótû, ami szintén ki tud jönni magától. Egyetlen dolog amivel rohanni kell, az a gombelem, meg persze az összes elem, de azok már túl nagyok. A benne lévõ sav kilyukaszthatja a gyomrot, vagy a beleket. Az nagyon-nagyon veszélyes, azzal egybõl kórházba kell menni, nem orvoshoz. Kedves kérdezõ, nyugi, ha nincs tünet, ki fog jönni. Még benne vagytok a 3 napban, nálunk is annyi volt pont:)
A fiam egy nagyobb mûanyag golyót nyelt le, meg is akadt a torkán, de lecsúszott. Ivott rá vizet is, így lement, tehát nem volt pici darab. Egy hét múlva találtam meg a kakiban, semmi baja nem lett. De egy ilyen gomb nem kerek, ki tudja hol akad el. szerintem nézesd meg!
en a helyedben bevinnem az ugyeletre! Ha nem jon ki, valoszinu megmutik...
Vasárnap??? Már rég ki kelett volna jönnie ügyelet s korház
Jesszu mit csinált a gyerek Végignyalta? rágta???
Az öcsém anno csapágygolyót nyelt le és csak 4 nap múlva kakilta ki!Nyugi!
Kisfiam 3 évesen a számológépbõl kiszedett gombelemet nyelte le. Mi bevittük a kórházba, megröntgenezték hogy hol van, nem-e akadt el. Ezután kapott 10 ml hashajtót és mondta a doktornõ hogy etessem, etessem és etessem , hogy a kaja valahogy körülfogja és talán így könnyebben távozik. Reggel is kapott 10 ml hashajtót és délben gond nélkül kikakilta az elemet. Én a helyedben kórházba vinném, ha más nem is, de legalább egy röntgent csináljanak.
Na, azóta nem kakálta még ki?
A kérdező hozzászólása: Igen hála Istennek 4 nap után kijött természetesen :) Konzultáltam a gyerekorvosunkal és a kórházat is felhívtam és mindenhol azt a választ kaptam, hogy nem nagy eséllyel okoz egy ilyen gomb gondot rá másnap ki is jött. :D

Két éve vettem észre, hogy a nyakam jobb oldali részén egy zsírcsomó jött ki. A háziorvosom azt mondta, hogy jóindulatú, eldönthetem, hogy kivetetem e vagy sem. Szövettani vizsgálaton azt mondták inkább vetessem ki. Mit csináljak?

Szövettani vizsgálat után visszamentem a háziorvosomhoz (tavaly),azt mondta n?tt,de még mindig rám bízta a döntést.

Legjobb válasz: nekem a bõrgyógyászom azt mondta rá ne csináljak vele semmit, legyen ez a szexepilem...

nekem a bõrgyógyászom azt mondta rá ne csináljak vele semmit, legyen ez a szexepilem...
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a választ!!!!

Foglalkozás egészségügyi orvosi igazolást a háziorvos vagy az üzemorvos írhatja ki nekem?

Tanfolyamra jelentkezés miatt van rá szükségem.

Legjobb válasz: Erre én is kíváncsi lennék..

Erre én is kíváncsi lennék..
Persze, hogy lehet. Szedd csak nyugodtan, és sok sikert! 26 hetes (Clostys és Merckforminos) kismama
A kérdező hozzászólása: Húha :) és hányadik hónapban sikerült a babó így?mennyi metformint kellett szedned?köszönöm a válaszodat :)
Újra én. Tavaly májusban kezdtem el a Merckformint, napi 2X1-ig kellett fokozatosan eljutni, azóta is szedem. A Clostyt aug.-szept.-okt. hónapokban szedtem, és novemberben lettem terhes.
Ja, 1000 mg-os a Mercformin.
A kérdező hozzászólása: sZIA :) kÖSZI SZÉPEN A GYORS VÁLASZODAT :) .És akkor tulajdonképpen a Closty-s hónapokban a Metformint is - és a Closty-t is szedted, ugye?És akkor novemberben, mikor nem szedted már a closty-t, akkor lettél terhes?:) .A closty szedését figyelemmel kísérték nálad uh-on, vagy valahogyan?-mert énnekem nem mondta a doktornõm, de nem szeretnék becisztásodni...
Szia! 10 hónapig szedtem mindkettõt. Akkor mondta a dokim, hogy tartsunk egy kis szünetet. Az elsõ gyógyszermentes hónapban összejött a baba. Nálam végig volt uh figyelés.
A kérdező hozzászólása: Szia :) De akkor ezt az ultrahang figyelést ezt nekem kell kérnem?Maszek alapon szoktam menni nõgyógyászhoz, de nem tudom mi a szokás?jelentkezzek be ?
Magán dokihoz jártam én is, mindig középidõ tájt kértem tõle idõpontot hüvelyi uh-ra és mondtam neki, hogy a "túlstimuláció" miatt.
A kérdező hozzászólása: 22:13-as ok, akkor be kell nekem jelentkeznem, és nyugodtan szedjem be a második csomag closty-t is a metforminnal egyetembe, ugye?:)

Tgyás a szülés előtt 28 nappal: kinél kell indítanom az egészet? Ki igazolja nekem, hogy mikorra vagyok kiírva: a nőgyógyász vagy a háziorvos?

Legjobb válasz: A házi orvosodnak kell szólnod, õ állítja ki a papírt és azt kell leadnod a munkahelyeden és õk automatikusan továbbítják ahova kell. Neked nincs más teendõd :)

A házi orvosodnak kell szólnod, õ állítja ki a papírt és azt kell leadnod a munkahelyeden és õk automatikusan továbbítják ahova kell. Neked nincs más teendõd :)
A nõgyógyászodnak szólj, õ tudja igazolni a saját pecsétjével, hogy mikorra vagy kiírva, és azt kell leadni a munkahelyeden! Barátnõm pont a múlthéten intézte, és a háziorvosa visszaküldte a nõgyógyászhoz, hogy tõle kérjen igazolást! IV.-ker.
Nekem is a nõgyógyászom adott hozzá papírt
Nekem a háziorvosom adta a papírt.37hkm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!