Találatok a következő kifejezésre: Ki adna nekem, ha a (20 db)

Ha vesztek valamit a neten és futár hozza ki, akkor szoktatok borravalót adni neki, ha igen mennyit?

Csak, mert szoktam többször is, mert ott olcsóbbak a dolgok és ha ugyanaz hozza ki, akkor ne "tapossa meg" legközelebb :-)

Legjobb válasz: Nem mindig adok neki, attól függ mennyire végzõdik az összeg. A futár ára amúgyis drágább, mint a postaköltség.

Nem mindig adok neki, attól függ mennyire végzõdik az összeg. A futár ára amúgyis drágább, mint a postaköltség.
Hát lehet hogy sóher vagyok, de nem igazán. HA 10 vagy 20 ft a visszajáró, akkor igen, de amúgy nem. Mire gondolsz az alatt, hogy ne tapogassa meg?
Nem igazán. Maximum kerekítek, 10-20 forintokat nem kérek vissza.
Ja tapossa, bocs:) Na. Ha megtapossa, vagy láthatóan sérült a csomagolás, akkor meg nem veszem át a csomagot, hanem visszaküldöm, és ahonnan rendeltem a terméket, ott jelzem telefonon, hogy a szállítást nem végezték körültekintõen, csináljanak valamit. Egyszer volt, hogy liszteket, magokat meg ilyesmiket rendeltem a netrõl, egy ismeretlen futárcég hozta ki, szólt a futársrác, hogy folyik a doboz. Gondolom ahogy dobálták rakodás közben, több zacsi kiszakadt. Na ezt pl nem vettem át.
max 100ft-ot. a postásnak szoktam sokszor, mert én állandóan veszek a teszveszen és ha nem vagyunk itthon, akkor odaadja a szomszédnak vagy bedobja az erkélyünkre, szóval nem kell elmenni érte a nagypostára. Ezért neki adok. ha a futár felkelti a gyerekemet, van ilyen pechünk, akkor dühömben nem adok.
sóher banda!
Én erre szoktam venni energia italt és azt adom oda!örülnek mint a majom a farkának:)
persze az áru értékének a kétszeresét!
Lehet , talán azért mert 15 ével ezzel-öt még teljesen mások voltak a szokások akkor egy étterembe ha nem adtál bora vallott, legközelebb ki se szolgáltak!!Egyébként meg akik borravalóért dolgoznak azoknak kb 50%-át a jattra alapoz a FÖNÖK, azt hogy már szegény nem kap jattot az nem a góré baja:) Ui: 30 percre kapom a meg rendelt kaját, nem úgy mint a többség 1-másfélora, vajon mért??:) )
ezt elirtam Egyébként meg akik borravalóért dolgoznak azoknak kb 50%-át a jattra alapoz a fizut
Érdekes egy gondolkodásod van.
# 16/19 vagyok Ha rendelek valamit akkor 300 adok, ha ennyit nem tudok adni akkor nem rendelek, ennyi!!
Lehet, hogy semennyit, mert õ pont egy futár. :-D
Jólvan, aki sóherezik meg zsidózik, mennyi borravalót szokott adni? csak hogy a kérdésre válaszoljunk.
Majd jövõre :P
Mikor mentek Izraelbe??
Már ne haragudj, de én azért vásárolok netrõl, mert olcsóbban kapom meg, mintha boltban venném. Akkor miért adjam oda azt a pénzt a futárnak, amit megspórolok? És igen, kap fizetést. Biztos nem sokat, de én se kapok sokat. Csak nekem nem ad senki borravalót.
Te meg elõbb tanulj meg helyesen írni!
Parasztok gyülekezete az itt hozzá szolok nagy része !!Söt inkább csöves!!
Nem. Neki is van fizetése.
Nem!Õ meg kapja ezért a fizetését, én meg szarul állok anyagilag.Régebben adtam, én hülye volt hogy még egy 500-as borravalót is a taxisnak :S
A kérdező hozzászólása: Jól van akkor. Max csak 100-at szoktam adni.
A kérdező hozzászólása: huh jó, hogy írtál, mert én a háromszorosát akartam adni
És szerinted az úgy rendben volt akkoriban, hogy ki se szolgáltak legközelebb? Pont ezért tartunk itt, nagyon el lettek kapatva bizonyos munkakörökben az emberek, mert rászoktatták õket arra, hogy nekik a borravaló/hálapénz az JÁR, hiába kapnak fizetést is. Most nem a pincérektõl sajnálom, de mint mondtam, azért rendelek netrõl, mert így olcsóbb, akkor nem fogom a különbözetet odaadni a futárnak. Egyébként meg, ha kaját rendelek, nekem mindig legalább egy óra mire kihozzák, de kétlem, hogy azért, mert nem adok többszáz forintot, mivel sokat mondok, ha egy évben egynél többször rendelek ételt ugyanonnan. Ahhoz képest, hogy Pécs nem egy óriási nagy város, iszonyat csigatempóban jönnek ki a pizzások. Most akkor ezért adjak 3-4-5 száz forintokat?

Ki adna kölcsönt nekem, ha a bank már nem ad?

Nagyon szorult helyzetbe kerültünk.Bank nem ad.Már nincs más lehetöségünk,csak a kölcsönkérés!Sürg?s!

Legjobb válasz: Meg azokat is kerüld, akik úgy hirdetik magukat, hogy hitel BAR listásoknak is :( Sajnos tényleg csak az ismerõs,rokon, barát a megoldás:(

Meg azokat is kerüld, akik úgy hirdetik magukat, hogy hitel BAR listásoknak is :( Sajnos tényleg csak az ismerõs, rokon, barát a megoldás:(
Kérj az ismerõseidtõl, családtagjaidtól. Itt tuti nem kapsz!
Az ismerõsökön kívül csak uzsorástól kaphatsz. Kerüld el õket, mint ördög a tömjénfüstöt!
Hamarosan indul Magyarországon egy lehetõség, ami nem kimondottan hitel, de mégis megfelelõ megoldásnak bizonyulhat. Írj, és szólok amint elindult. De attól függõen, hogy jelenleg van-e valamilyen önrészed, talán már most is tudok segíteni. Persze információval, nem pénzzel. :)
Vitatkoznék azzak, aki azt írta, hogy vigyázni kell azokkal, akik a BÁR-osokat is finanszírozzák. Én egy bankfüggetlen hitelspecialista céggel együttmûködve foglalkozom hitelezéssel. Problémás ügyfeleket is ki tudunk szolgálni, mert a bankokon kívül vannak olyan pénzintézetek, akik ugyan kicsit drágábban, de bevállalják az ilyen ügyeket is. És semmi átverés nincs benne. És jobban jársz vele, mint egy uzsorással, aki havi 10-20% kamatra ad (!!!) és kiköti, hogy minimum 3-4 hónapra, és ha bajba kerülsz, rádküldi a buflákjait. Ha írsz egy mailt, akkor felvehetjük a kapcsolatot.

Csak akkor lehet egy másik napszaki étkezést kezdeni, ha már egy ki van váltva? Vagy mondjuk, ha a tízórai már ki van váltva, csak akkor kezdhetek neki kora du. Adni főzeléket? Vagy mást kóstoltatni?

Legjobb válasz: Nem kell kiváltani ahhoz étkezést, hogy a következõ napszaki étkezésre is adj neki fõzit. A legjobb szerintem ha tízóraira adod az új ízeket, ekkor kóstoltatod, hogy ha valami baja van tõle, akkor az napközben, és ne éjjel jöjjön ki rajta (pl hasfájás) délután uzsira pedig a már megismert ízekbõl adhatsz neki enni. Egy nap csak 1 új ízt vezess be, és azt 4-5 napig add neki, utána kóstoltass vele új ízt.

Nem kell kiváltani ahhoz étkezést, hogy a következõ napszaki étkezésre is adj neki fõzit. A legjobb szerintem ha tízóraira adod az új ízeket, ekkor kóstoltatod, hogy ha valami baja van tõle, akkor az napközben, és ne éjjel jöjjön ki rajta (pl hasfájás) délután uzsira pedig a már megismert ízekbõl adhatsz neki enni. Egy nap csak 1 új ízt vezess be, és azt 4-5 napig add neki, utána kóstoltass vele új ízt.
mást kóstoltatni? ne hülyéskedj már :) minden nap kell kóstoltatni, 3-4 naponta új ízt, viszont egynap csak egyszer! ha kiváltod az ebédet, akkor ugyanúgy 10órai eltt fogsz kóstoltatni! azt ajánlják, hogy egy étkezés kiváltása kb. 2 hét legyen és ezután kezdjed csak el a következõ étkezést kiváltani mert így fokozatos. de ha mondjuk anyatejes a babád és nem akarod kiváltani csak pótolni a 10órait akkor 2-4 hét után kezd el az ebédet

Ha valakinek minden nap megnézem facebookon az adatlapját, de nem az ismerősöm, akkor ki fog neki adni oldalt a 'Kit ismerhetek? '-nél?

Legjobb válasz: Nem pont örülnél neki, ha ismerhetne? Vagy csak perverz kukkoló vagy?:D Szégyentelen!

Nem pont örülnél neki, ha ismerhetne? Vagy csak perverz kukkoló vagy?:D Szégyentelen!
A kérdező hozzászólása: De, örülnék neki, kukkolásról szó sincs :D

Lányok, nők mért van az ha van olyan fajtátok aki szinte minen nap ki öltözik, annak tudatában, hogy esetleg ma megtalálja a nagy ő akkor az utcán ha megálitanak akkor mért utasitjátok el a srácokat ne épp esélyt kéne adni neki?

Legjobb válasz: szerinted azért öltözik ki valaki, hogy felszedjen valakit? Te tévedésben vagy. Van, aki egyszerûen szeret csinos lenni vagy a munkahelye megköveteli.

szerinted azért öltözik ki valaki, hogy felszedjen valakit? Te tévedésben vagy. Van, aki egyszerûen szeret csinos lenni vagy a munkahelye megköveteli.
Téged küldött el vki? Már bocs, de én alapból nem kezdenék olyannal, aki nem tud normálisan írni és fogalmazni. És bizony lehet, hogy a tanulatlanságod a stílusodon és a beszédeden is kiütközik. Egyébként a nõk maguknak öltöznek. Ha csinosnak érzik magukat, akkor több az önbizalmuk.
A kérdező hozzászólása: Ja de ên pont az olyan nõkre vagyok kíváncsi akinem ezek miatt öltözik ki.
Én csak feltételezni tudom, hogy külsõre nem õ a nagy õ. Vagy nem tetszik a hangszíne az illetõnek. Vagy foltos a ruhája, koszos a cipõje, zsíros a haja. Nem tudom. Gondolom valami nem jön be nekik, taszítja õket. De majd hátha jön egy ilyen leányzó és akkor tud pontos választ adni.
A kérdező hozzászólása: Gondolom akkor te valami nagyon skilles nõ lehetsz..... nem még 1x sem küldött el egyik nõ sem nem is probálkoztam csak egy sipla kérdés volt.

Ha a babátokhoz ki kell hívni a gyerekorvost, szoktatok neki pénzt adni, ha igen akkor mennyit?

Legjobb válasz: Nálunk ki van írva a rendelõben, hogy mennyiért megy házhoz (3000 Ft).

Nálunk ki van írva a rendelõben, hogy mennyiért megy házhoz (3000 Ft).
Nálunk 3500-ért jön ki. B.
Nálunk ingyen jön ki házhoz a gyerek 1éves koráig!És mi 2ezret adunk neki!
Vidék, Balcsipart, itt 5000- ret szokás adni:(
H kihívom akkor persze adok neki pénzt, 3000-et szoktam. Nem kéreztem meg mennyit kér csak egy borítékban a kezébe nyomom.

Ha a pasim valakit személyeskedő intim becebéven szólít sms-ben, úgy ahogy engem is szokott hívni, és azt írja neki hogy hiányzol, (állítása szerint én értem félre, mintha ezen lenne mit félreérteni) akkor sürgősen ki kéne adnom az útját, igaz?

Azt mondja én félreértem, ? azokat csak hülyeségb?l írta. Hülyének biztos hülye a srác ezek után. Azt tolja a képembe hogy nem akar elveszíteni és sosem csalna meg, de az a sanda gyanúm hogy ez csak duma, és csak kényelmi szempontok vezérlik.Kinek ne lenne ideális megoldás egy dolgozó és háztartást vezet? asszonyka otthon, mellé egy szeret?? Annak akinek van gerince...Ez költ?i kérdés volt. Csak arra vagyok kíváncsi van-e valaki aki más véleményen van mint én. Az a baj hogy hirtelen és egyel?re nincs más választásom mint vele maradni. Legalábbis vele egy légtérben tartózkodni.

Legjobb válasz: Hülyeségbõl még egy hülye sem ír ilyet másnak. LAPÁT!

Hülyeségbõl még egy hülye sem ír ilyet másnak. LAPÁT!
Én már attól kiborulok, ha ennél gyengébb dolog történik. Egy másik lányt ne illessen kedves szavakkal és jelzõkkel. Elõre engedheti az ajtóba (kivétel ha utálom a csajt, mert akkor ildomos, hogy gáncsolja ki :D :D :D hahaha csak vicceltem) lehet vele udvarias, de a kedvességeket tartogassa nekem. Én sem mondok más fiúra szép dolgokat mert az intim. Hát ha még azt írja h hiányzol, egy másik csajnak....akkor az PÁÁ!!
Ez csak blabla, el ne hidd. Duma, duma, süket duma. Hülyének akar nézni téged, ne engedd!!
Persze...én is ezt mondanám....ennél jobbat érdemelsz tesó...yooo
Süket duma... különben meg hagyján, hogy becézgeti, hagyján hogy "hiányzol", de hogy pont ugyanazt a becézést használja, mint ahogyan téged hív, fuuu... túlmegy minden határon. 23/L
Pontosan, ahogy az elõttem válaszolók mondják. Ez süket duma, nehogy bedõlj neki! A másik lánnyal már keményen alakulóban van valami, téged meg le sem sz.r, sajnos totál hülyének néz. Tudom h nehéz az ilyesmi, de ez van. Dobd ki rövid úton. Normál ember a "hiányzol" szót a rokonain kívül 1 embernek mondja, a barátnõjének. Na meg azt is írod, hogy úgy becézte, ahogy téged...ez is gáz. Akkor mitõl vagy te neki különleges? Mitõl vagy te neki más, ha másokkal is ugyan úgy bánik? Semmitõl. És ezt te is tudod. Lépj le, dobd ki, amíg nem késõ. És ne hallgass a magyarázkodására. F/24
A kérdező hozzászólása: Azzal állt neki magyarázni a hiányzolt, hogy nem õ hiányzik neki, hanem hogy beszélgessenek, mert nincs kivel jót beszlgetnie a munkahelyén. :D:D:D Persze ezen tegnap nem röhögtem ilyen jót, de utólag nagyon gáz. Mondanom sem kell hogy velem milyen sûrûn akar beszélgetni amikor este hazaér.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat mindenkinek. Én is így láttam, tudom hogy mit kell tennem, de reménykedtem hogy én látom rosszul. Még mindig hiszem hogy nem rossz ember õ, csak nem képes felnõni. Soha. Azt viszont tudom hogy erre nekem nincs szükségem. Megtettem. Kiadtam az útját, remélem lesz erõm kitartani a döntésem mellett és csak az eszemre hallgatni.
11:21-es vagyok, és csak jelzem, hogy gondolok rád :) Szerintem jól döntöttél.

Ki tud adni nekem beutalót AFP-re, ha sem a nődoki, sem a védőnő nem ad?

Dunakeszin lakom és úgy néz ki Vácon fogok szülni! Azt mondják a terhesgondozóban adnak.....de az hol van és mikor lehet odamenni beutalót kérni?

Legjobb válasz: Váci sztk-ban van a terhesgondozó. Amúgy nekem úgy kellett, hogy a védõnõ kiadta, de a háziorvossal kellett aláíratni.

Váci sztk-ban van a terhesgondozó. Amúgy nekem úgy kellett, hogy a védõnõ kiadta, de a háziorvossal kellett aláíratni.
A kérdező hozzászólása: Ja és még annyi, hogy a 16.héten van kötelezõ UH is vagy elég csak 18.heti genetikaira menni?
A kérdező hozzászólása: Hát ez a baj...hogy nekem nem adhat a védõnõ ilyet.
És a háziorvos?
Az AFP és a HBsAg beutalót sajna csak szakorvos pecsételheti le, a házidoki nem. Érdekes, hogy a védõnõdnél nincs beutaló, nekem az enyém adott. A körzeti terhesgondozáson amúgy kiadják a beutalót, szerintem hívd fel a védõnõdet hova menj. Neki tudni kéne...
A kérdező hozzászólása: Ok...köszi!Akkor a védõnõm csak tudja hova kell menjek!!!
Én is a védõnõtõl kaptam, és tulajdonképpen a nõgyógyászom töltötte ki (pontos dátum, ilyesmi). Én magánrendelésre járok, de a tulajdonképpeni papírt hozzá a védõnõ adta. Neked hogyhogy nem adhat a védõnõ?
Ugyan én pécsi vagyok, de a védõnõm azt mondta, hogy vagy a nõdoki vagy a szülészeten tudok kérni (nálunk a terhes patológián) Se õ se a házi doki nem adhat beutalót erre a vérvételre.

Talán tejallergiás a babám. Mennyi idő múlva számítsak változásra a tüneteket illetően ha ma kezdtem el adni neki tejmentes tápszert? Mennyi idő múlva ürül ki a sima tápszer a szervezetéből?

Legjobb válasz: Milyen tejmentes tápszert kap és mik voltak a tünetei? 12-21 nap alatt ürül ki a szervezetbõl a tejfehérje, vagyis 2-3 hét.

Milyen tejmentes tápszert kap és mik voltak a tünetei? 12-21 nap alatt ürül ki a szervezetbõl a tejfehérje, vagyis 2-3 hét.
Nekünk két hét után múlt el az ekcéma majdnem teljesen a nyakáról. Sinlac-ot ettünk. Bármilyen tejestõl és a Tomi Kristálytól kijön újra :-(
2 hét
A kérdező hozzászólása: egyenlõre csak gyanakszom. folyamatosan folyik az orra sokszor kakál, és száraz foltok vannak a bõrén. hétfõn megyünk újra dokihoz. már hetek óta ez a helyzet, de csak most kezdtem gyanakodni. azt hittem vmi vírust kaptunk be. eddig sima beba 2-t evett 6hónapos korától, elõtte anyatej +1-es táp. ma vettem neki sinlacot. hogy kell adagolni mert nem találom rajta sehol. ez vmi pép. rosszat vettem?
Akkor ne erõltesd. Még nem akar darabosat enni.
Nálunk is ez volt, most 8 hós, és pont tegnap sitty-sutty elkezdett enni a kanállal. Tényleg igaz, hogy minden gyerek máskor érik meg a szilárd kajára. Én már hóóót ideg voltam, a szomszéd kisfiú már 1 egész üveg bébikaját benyom, mi meg itt szerencsétlenkedünk 4-5 kanál almával, meg tejpéppel. Ne idegeskedj, tuti a Te kiscsajod is hasonszõrû az enyémmel. Csak hozzátáplálni kell, egyenlõre csak adj neki is egy kanalat, had ismerkedjen vele, én tettem is rá neki egy ici-pici almát, igaz a földön kötött ki csomószor, de sebaj. Eljön a ti idtök is, ne félj, meg kell érjen rá, ennyi az egész.:-)
A kérdező hozzászólása: Kicsit megnyugodtam, de nagyon idegesítõ, mert a babakekszet meg úgy nyomja befelé, hogy öröm nézni.Remélem késõbb tényleg jobb lesz, mert amit a kezébe adunk azt eszegeti meg a cumisüveget is addig szívja amíg folyik belõle neki valami.
második vagyok, igen, igen, nálunk is ez volt, nyugi, nyugi!!!:-))
Nalunk is ez volt, ez egy termeszetes reflex a gyerekorvosunk szerint, meg nem erett meg a szilard kajara.Utana egyik naprol a masikra nyitogatta a szajat.En is tiszta ideg voltam...eddig akiket lattam gyerekeket mindeninel mashogy volt...etetöszekbe be es ahogy ennivalot latott rögtön nyitotta a szajat.Most 7 honapos a fiam es eleg ügyesen eszik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Megnyugtató , hogy nem egyedül vagyunk ezzel a problémával.
A kérdező hozzászólása: és, hogy jobb is lesz.
:-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!