Találatok a következő kifejezésre: Ki adna nekem, ha (26 db)

Ha vesztek valamit a neten és futár hozza ki, akkor szoktatok borravalót adni neki, ha igen mennyit?

Csak, mert szoktam többször is, mert ott olcsóbbak a dolgok és ha ugyanaz hozza ki, akkor ne "tapossa meg" legközelebb :-)

Legjobb válasz: Nem mindig adok neki, attól függ mennyire végzõdik az összeg. A futár ára amúgyis drágább, mint a postaköltség.

Nem mindig adok neki, attól függ mennyire végzõdik az összeg. A futár ára amúgyis drágább, mint a postaköltség.
Hát lehet hogy sóher vagyok, de nem igazán. HA 10 vagy 20 ft a visszajáró, akkor igen, de amúgy nem. Mire gondolsz az alatt, hogy ne tapogassa meg?
Nem igazán. Maximum kerekítek, 10-20 forintokat nem kérek vissza.
Ja tapossa, bocs:) Na. Ha megtapossa, vagy láthatóan sérült a csomagolás, akkor meg nem veszem át a csomagot, hanem visszaküldöm, és ahonnan rendeltem a terméket, ott jelzem telefonon, hogy a szállítást nem végezték körültekintõen, csináljanak valamit. Egyszer volt, hogy liszteket, magokat meg ilyesmiket rendeltem a netrõl, egy ismeretlen futárcég hozta ki, szólt a futársrác, hogy folyik a doboz. Gondolom ahogy dobálták rakodás közben, több zacsi kiszakadt. Na ezt pl nem vettem át.
max 100ft-ot. a postásnak szoktam sokszor, mert én állandóan veszek a teszveszen és ha nem vagyunk itthon, akkor odaadja a szomszédnak vagy bedobja az erkélyünkre, szóval nem kell elmenni érte a nagypostára. Ezért neki adok. ha a futár felkelti a gyerekemet, van ilyen pechünk, akkor dühömben nem adok.
sóher banda!
Én erre szoktam venni energia italt és azt adom oda!örülnek mint a majom a farkának:)
persze az áru értékének a kétszeresét!
Lehet , talán azért mert 15 ével ezzel-öt még teljesen mások voltak a szokások akkor egy étterembe ha nem adtál bora vallott, legközelebb ki se szolgáltak!!Egyébként meg akik borravalóért dolgoznak azoknak kb 50%-át a jattra alapoz a FÖNÖK, azt hogy már szegény nem kap jattot az nem a góré baja:) Ui: 30 percre kapom a meg rendelt kaját, nem úgy mint a többség 1-másfélora, vajon mért??:) )
ezt elirtam Egyébként meg akik borravalóért dolgoznak azoknak kb 50%-át a jattra alapoz a fizut
Érdekes egy gondolkodásod van.
# 16/19 vagyok Ha rendelek valamit akkor 300 adok, ha ennyit nem tudok adni akkor nem rendelek, ennyi!!
Lehet, hogy semennyit, mert õ pont egy futár. :-D
Jólvan, aki sóherezik meg zsidózik, mennyi borravalót szokott adni? csak hogy a kérdésre válaszoljunk.
Majd jövõre :P
Mikor mentek Izraelbe??
Már ne haragudj, de én azért vásárolok netrõl, mert olcsóbban kapom meg, mintha boltban venném. Akkor miért adjam oda azt a pénzt a futárnak, amit megspórolok? És igen, kap fizetést. Biztos nem sokat, de én se kapok sokat. Csak nekem nem ad senki borravalót.
Te meg elõbb tanulj meg helyesen írni!
Parasztok gyülekezete az itt hozzá szolok nagy része !!Söt inkább csöves!!
Nem. Neki is van fizetése.
Nem!Õ meg kapja ezért a fizetését, én meg szarul állok anyagilag.Régebben adtam, én hülye volt hogy még egy 500-as borravalót is a taxisnak :S
A kérdező hozzászólása: Jól van akkor. Max csak 100-at szoktam adni.
A kérdező hozzászólása: huh jó, hogy írtál, mert én a háromszorosát akartam adni
És szerinted az úgy rendben volt akkoriban, hogy ki se szolgáltak legközelebb? Pont ezért tartunk itt, nagyon el lettek kapatva bizonyos munkakörökben az emberek, mert rászoktatták õket arra, hogy nekik a borravaló/hálapénz az JÁR, hiába kapnak fizetést is. Most nem a pincérektõl sajnálom, de mint mondtam, azért rendelek netrõl, mert így olcsóbb, akkor nem fogom a különbözetet odaadni a futárnak. Egyébként meg, ha kaját rendelek, nekem mindig legalább egy óra mire kihozzák, de kétlem, hogy azért, mert nem adok többszáz forintot, mivel sokat mondok, ha egy évben egynél többször rendelek ételt ugyanonnan. Ahhoz képest, hogy Pécs nem egy óriási nagy város, iszonyat csigatempóban jönnek ki a pizzások. Most akkor ezért adjak 3-4-5 száz forintokat?

Ha valakinek minden nap megnézem facebookon az adatlapját, de nem az ismerősöm, akkor ki fog neki adni oldalt a 'Kit ismerhetek? '-nél?

Legjobb válasz: Nem pont örülnél neki, ha ismerhetne? Vagy csak perverz kukkoló vagy?:D Szégyentelen!

Nem pont örülnél neki, ha ismerhetne? Vagy csak perverz kukkoló vagy?:D Szégyentelen!
A kérdező hozzászólása: De, örülnék neki, kukkolásról szó sincs :D
Az egriben mindenki nagyon rendes! A szülésznõk is! Merre laksz?

Lányok, nők mért van az ha van olyan fajtátok aki szinte minen nap ki öltözik, annak tudatában, hogy esetleg ma megtalálja a nagy ő akkor az utcán ha megálitanak akkor mért utasitjátok el a srácokat ne épp esélyt kéne adni neki?

Legjobb válasz: szerinted azért öltözik ki valaki, hogy felszedjen valakit? Te tévedésben vagy. Van, aki egyszerûen szeret csinos lenni vagy a munkahelye megköveteli.

szerinted azért öltözik ki valaki, hogy felszedjen valakit? Te tévedésben vagy. Van, aki egyszerûen szeret csinos lenni vagy a munkahelye megköveteli.
Téged küldött el vki? Már bocs, de én alapból nem kezdenék olyannal, aki nem tud normálisan írni és fogalmazni. És bizony lehet, hogy a tanulatlanságod a stílusodon és a beszédeden is kiütközik. Egyébként a nõk maguknak öltöznek. Ha csinosnak érzik magukat, akkor több az önbizalmuk.
A kérdező hozzászólása: Ja de ên pont az olyan nõkre vagyok kíváncsi akinem ezek miatt öltözik ki.
Én csak feltételezni tudom, hogy külsõre nem õ a nagy õ. Vagy nem tetszik a hangszíne az illetõnek. Vagy foltos a ruhája, koszos a cipõje, zsíros a haja. Nem tudom. Gondolom valami nem jön be nekik, taszítja õket. De majd hátha jön egy ilyen leányzó és akkor tud pontos választ adni.
A kérdező hozzászólása: Gondolom akkor te valami nagyon skilles nõ lehetsz..... nem még 1x sem küldött el egyik nõ sem nem is probálkoztam csak egy sipla kérdés volt.

Talán tejallergiás a babám. Mennyi idő múlva számítsak változásra a tüneteket illetően ha ma kezdtem el adni neki tejmentes tápszert? Mennyi idő múlva ürül ki a sima tápszer a szervezetéből?

Legjobb válasz: Milyen tejmentes tápszert kap és mik voltak a tünetei? 12-21 nap alatt ürül ki a szervezetbõl a tejfehérje, vagyis 2-3 hét.

Milyen tejmentes tápszert kap és mik voltak a tünetei? 12-21 nap alatt ürül ki a szervezetbõl a tejfehérje, vagyis 2-3 hét.
Nekünk két hét után múlt el az ekcéma majdnem teljesen a nyakáról. Sinlac-ot ettünk. Bármilyen tejestõl és a Tomi Kristálytól kijön újra :-(
2 hét
A kérdező hozzászólása: egyenlõre csak gyanakszom. folyamatosan folyik az orra sokszor kakál, és száraz foltok vannak a bõrén. hétfõn megyünk újra dokihoz. már hetek óta ez a helyzet, de csak most kezdtem gyanakodni. azt hittem vmi vírust kaptunk be. eddig sima beba 2-t evett 6hónapos korától, elõtte anyatej +1-es táp. ma vettem neki sinlacot. hogy kell adagolni mert nem találom rajta sehol. ez vmi pép. rosszat vettem?

Ki tud adni nekem beutalót AFP-re, ha sem a nődoki, sem a védőnő nem ad?

Dunakeszin lakom és úgy néz ki Vácon fogok szülni! Azt mondják a terhesgondozóban adnak.....de az hol van és mikor lehet odamenni beutalót kérni?

Legjobb válasz: Váci sztk-ban van a terhesgondozó. Amúgy nekem úgy kellett, hogy a védõnõ kiadta, de a háziorvossal kellett aláíratni.

Váci sztk-ban van a terhesgondozó. Amúgy nekem úgy kellett, hogy a védõnõ kiadta, de a háziorvossal kellett aláíratni.
A kérdező hozzászólása: Ja és még annyi, hogy a 16.héten van kötelezõ UH is vagy elég csak 18.heti genetikaira menni?
A kérdező hozzászólása: Hát ez a baj...hogy nekem nem adhat a védõnõ ilyet.
És a háziorvos?
Az AFP és a HBsAg beutalót sajna csak szakorvos pecsételheti le, a házidoki nem. Érdekes, hogy a védõnõdnél nincs beutaló, nekem az enyém adott. A körzeti terhesgondozáson amúgy kiadják a beutalót, szerintem hívd fel a védõnõdet hova menj. Neki tudni kéne...
A kérdező hozzászólása: Ok...köszi!Akkor a védõnõm csak tudja hova kell menjek!!!
Én is a védõnõtõl kaptam, és tulajdonképpen a nõgyógyászom töltötte ki (pontos dátum, ilyesmi). Én magánrendelésre járok, de a tulajdonképpeni papírt hozzá a védõnõ adta. Neked hogyhogy nem adhat a védõnõ?
Ugyan én pécsi vagyok, de a védõnõm azt mondta, hogy vagy a nõdoki vagy a szülészeten tudok kérni (nálunk a terhes patológián) Se õ se a házi doki nem adhat beutalót erre a vérvételre.

Tudtok jó, kiadós palacsintatészta receptet adni? Ami nekem van, abból alig jön ki pár darab. Ha duplázom az adagot akkor meg elég drága.

Legjobb válasz: Köszi mindenkinek, próbálkozok, most csináltam életemben elõször palacsintát (nem vagyok egy konyhatündér, most tündéresedek), szóval lehet a gyakorlat majd meghozza a sok palacsintát. Finomnak finom volt, nekem igaz csak a szakadt jutott....

A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, próbálkozok, most csináltam életemben elõször palacsintát (nem vagyok egy konyhatündér, most tündéresedek), szóval lehet a gyakorlat majd meghozza a sok palacsintát. Finomnak finom volt, nekem igaz csak a szakadt jutott....
Mi a te recepted? Elõször azt kellene tudni.
én így szoktam csinálni: 3 db tojás 3 kanál cukor 3 kanál liszt 3dl tej kicsi só kicsi olaj 3dl ásványvíz 15-20 db szerintem kijön belõle, bár nem szoktam számolgatni :)
hmm, én ha fél kiló lisztbe teszek 2 tojást, simán kisül és jó sok lesz belõle. Szerintem csak a tojáson tudsz spórolni.

Valamilyen Java errort ír ki ha minecraft szervert ha több mint 1GB RAM-ot akarok adni neki (többi lent) Mit csináljak?

Szervernél: The server could not started: the .jar file specified could not be found. Please make sure all superstart settings are valid Játéknál: Error: Could not create the Java Virtual Machine. Error: A fatal exception has occurred. Program will exit. 16 GB Ramom van

Legjobb válasz: A JAR fájlt nem találja. Hogyan futtatod?

A JAR fájlt nem találja. Hogyan futtatod?
A kérdező hozzászólása: Köszi ezt meg is oldottam és most azt írja ki , hogy: The java could not be found, server start aborted Pleast select the correct java version in the superstart tab BukkitGUI-t használok A Client problámába tudsz segíteni?
Egy jó kis Mnecraft szervert pluginokkal, vagy hogy futtatni?
A kérdező hozzászólása: Az jó lenne. De 1.2.5-re kéne
Arra van :) 1.2.5
A kérdező hozzászólása: És ingyen v pénzért?

Ki adna kölcsönt nekem, ha a bank már nem ad?

Nagyon szorult helyzetbe kerültünk.Bank nem ad.Már nincs más lehetöségünk,csak a kölcsönkérés!Sürg?s!

Legjobb válasz: Meg azokat is kerüld, akik úgy hirdetik magukat, hogy hitel BAR listásoknak is :( Sajnos tényleg csak az ismerõs,rokon, barát a megoldás:(

Meg azokat is kerüld, akik úgy hirdetik magukat, hogy hitel BAR listásoknak is :( Sajnos tényleg csak az ismerõs, rokon, barát a megoldás:(
Kérj az ismerõseidtõl, családtagjaidtól. Itt tuti nem kapsz!
Az ismerõsökön kívül csak uzsorástól kaphatsz. Kerüld el õket, mint ördög a tömjénfüstöt!
Hamarosan indul Magyarországon egy lehetõség, ami nem kimondottan hitel, de mégis megfelelõ megoldásnak bizonyulhat. Írj, és szólok amint elindult. De attól függõen, hogy jelenleg van-e valamilyen önrészed, talán már most is tudok segíteni. Persze információval, nem pénzzel. :)
Vitatkoznék azzak, aki azt írta, hogy vigyázni kell azokkal, akik a BÁR-osokat is finanszírozzák. Én egy bankfüggetlen hitelspecialista céggel együttmûködve foglalkozom hitelezéssel. Problémás ügyfeleket is ki tudunk szolgálni, mert a bankokon kívül vannak olyan pénzintézetek, akik ugyan kicsit drágábban, de bevállalják az ilyen ügyeket is. És semmi átverés nincs benne. És jobban jársz vele, mint egy uzsorással, aki havi 10-20% kamatra ad (!!!) és kiköti, hogy minimum 3-4 hónapra, és ha bajba kerülsz, rádküldi a buflákjait. Ha írsz egy mailt, akkor felvehetjük a kapcsolatot.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!