Találatok a következő kifejezésre: Ki adja a (2119 db)

40+3 vagyok ma. Hétfőn indítanak ha nem bújik ki addig a gyerekem. Mit tehetek hogy meginduljon addig esetleg?

2. gyerek. Els? is indításra jött csak ott még zárt is voltam. Most már 1 hete 1-2 cm vagyok nyitva.

Legjobb válasz: még tök sok idõ van hétfõig! Inkább lazíts és élvezd ki ezt a pár napot, és szívd fel magad a szülésre.Menjetek el egy nagy sétára vmi közeli erdõbe, parkba, sétálj legalább 2órát, de úgy rendesen, ne csak totyogva. Persze, vigyázz, h ne erõltesd meg magad túlságosan. Mi erdõ mellett laktunk akkor, szülés elõtti nap is kirándultunk egy jó nagyot, akkor voltam 40+1 napos, és hajnalban beindultak a dolgok. Élvezd ki a gyönyörû, borongós õszi idõ romantikáját! :)

még tök sok idõ van hétfõig! Inkább lazíts és élvezd ki ezt a pár napot, és szívd fel magad a szülésre.Menjetek el egy nagy sétára vmi közeli erdõbe, parkba, sétálj legalább 2órát, de úgy rendesen, ne csak totyogva. Persze, vigyázz, h ne erõltesd meg magad túlságosan. Mi erdõ mellett laktunk akkor, szülés elõtti nap is kirándultunk egy jó nagyot, akkor voltam 40+1 napos, és hajnalban beindultak a dolgok. Élvezd ki a gyönyörû, borongós õszi idõ romantikáját! :)
Nekem az orvos a lépcsõzést javasolta. Kétszer mentem fel-le a hetedik emeletre nappal és este 10-kor be is indult a szülés , persze mondanom sem kell , hogy hulla fáradt voltam , mert nem aludtam elõtte semmit.
Hát vannak praktikák, de ha bent akar még maradni, akkor sajnos nem sok mindent tehetsz. Hétfõig még tényleg sok idõ van, és hétvégén jön a hidegfront is, szóval lehet, hogy akkor beindul a szülés. Kitartás, együtt érzek veled, mert már én is csak szenvedek, pedig nekem még van 2 hetem. Könnyû és Problémamentes Szülést Kívánok! :-) Majd írj, ha megvan a baba.:) 38+1 hkm
én azt hallottam hogy a szeretkezés is beindítja. hogy ennek mennyi az igazság alapja? passz... séta és a lépcsõzés is jó lehet. még ne add föl, hiszen csak csütörtök van, hétfõig még van 3 napod! (milyen jó vagyok matekból :D )
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat , elég egységes :) Hát nem tudom a séta elég nehézkesen megy. viszont itthon alig állok meg. mármint úgy értem, hogy egész nap tevékenykedem jövök-megyek a lakásban, mosok teregetek, porszívózás, takarítás, rámolás. Ez nem egyenlõ a sétával? :D az a baj ha elindulok sétálni kicsit megyek és már feszül a hasam nagyon. Mindeképp fogok írni hogy mikor bújt ki a fiam :)
Majd írj, ha meg van a baba! Utolsó voltam.
Szia! Nekem a sok séta bevált, másnap megszültem 40+3-on, mint ami most te vagy. Én is azt hittem, hogy indítás lesz a vége, volt még 2 napom, de a végén mégiscsak magától bújt ki a kislányom :) ! Te se add fel! Attól, hogy az elsõ babádnál indítás volt, az nem azt jelenti, hogy most is az lesz!
A kérdező hozzászólása: Köszi-köszi mindenkinek.
Sétálj sokat és aludj sokat! :)
Hát jobbat nem tudok, mint hogy sétálj. Ahogy a többiek is írták. Én 40+5 hetesen szültem pénteken, hétfõn indítoták volna. Elõtte 6 órát sétáltam az ikeában. Hajrá, szorítok, hogy beinduljon.

Zymafluort ki ad a babájának?

Kisfiam 8 hónapos 3,5 foggal, ma mondta a dokinéni, hogy adjak neki mindennap zymafluort. Használja valaki?

Legjobb válasz: Mi igen. Most fogyott el az elsõ doboz. Nem tudom, hogy a következõt mikor váltjuk ki, mert 1 hónap múlva megyünk dokinénihez. A lényeg az, hogy ha adod neki(amig a tejfogak kinõnek), akkor nem szabad fluoridos fogkrémmel fogat mosni, mert a fluortöbblet csúnya foltokat hagy a fogakon.

Mi igen. Most fogyott el az elsõ doboz. Nem tudom, hogy a következõt mikor váltjuk ki, mert 1 hónap múlva megyünk dokinénihez. A lényeg az, hogy ha adod neki(amig a tejfogak kinõnek), akkor nem szabad fluoridos fogkrémmel fogat mosni, mert a fluortöbblet csúnya foltokat hagy a fogakon.
A kérdező hozzászólása: Ezt nem tudtam. Akkor milyen fogkrémet vegyek neki? Márkanévet írj légyszi. Köszönöm!
Én a héten kezdtem el adni, mivel nálunk igen kevés a fluor a csapvízben.
Mi is adjuk, de a dokinéni és a fogorvos is egyértelmûen kifejezetten egy éves betöltött kor után írta csak fel! Én tehát elõbb nem adnám. A fluoridos fogkrém tiltásáról nem tudok igaz én szájtörlõkendõvel tisztítom neki a fogát az meg xilittel van feltúrbózva.
A kérdező hozzászólása: Dokinéni azt mondta, hogy itt is nagyon kevés a fluor a vízben ezért adjam neki.

Ki adja a fizetését a miniszterelnöknek és a köztársasági elnöknek?

Mennyi körülbelül?

Legjobb válasz: Te adod (=adó), de nemtom mennyi.

Te adod (=adó), de nemtom mennyi.
Tök mindegy mennyi a fizetésük. Az csak peanuts. A nagy buli a mellékesek, a célirányos döntések. - Az állami vállaltoknál elhelyezettektõl viszzacsorgatott pénzikék, - A gazdasági versenyelõny megadásából eredõ visszacsurgatás, - Célirányos törvények keresztül vitele, valamely cégek gazdasági pozíciójuk erõsítésébõl való visszacsurgatás, - Állami megbízásokhoz való hozzájuttatásból visszacsurgatás, - Titkok és idõ elõtti információk alapján például olcsó földterületek, ingatlanok felvásárlása családtagok által, majd újra eladása az államnak, Stb.. stb.. Na ezekbõl élnek felkentjeink. A bérük csak a borravaló-osztogatáshoz kell.
"Szerintem nem fizujukkal van ott a gond, mert eus szempontból átlag alatti." Majd ha olyan lesz itt is az élet mint pl. Németországban akkor rendben van hogy olyan lesz a fizetésük is.De egyenlõre messze elvagyunk maradva mindenkitõl.
"nem kis felelõség miniszterelnöknek lenni." Miért is? Ha a távolsági/helyi busz vezetõje hoz 1 rossz döntést, börtönbe zárják 15 évre. A min. elnök hoz egy sor rossz döntést, majd széttárja a kezét, hogy bocs. Vagy még ezt sem.
1:56 Németország csak 1 példa volt.Az egészben az a lényeg hogy ha majd tesznek is olyan lépéseket amivel legalább megpróbálják az ország helyzetét növelni, akkor azt mondom hogy kapja meg a fizetését.De egyenlõre ez nem így áll.
A miniszterelnöknek olyan 1.7M. Tegnap láttam róla egy házon kívül riportot. Jövõre netto 450E fttal kap többet.
Az adozó állampolgárok. Sokat. Pontos adatot nem tudok az összegekrõl :)
én, te, õ, mi, ti, õk...
Ráadásul a köztársasági elnök élete végéig kapja a fizut plusz egyéb juttatásokat.
1 700 000 Ft de reggeltõl estig dolgozik és nem kis felellõség miniszterelnöknek lenni.
Annyira minimális lehet, hogy OV még a vagyonnyilatkozatában sem szerepeltette:(((( Egyébként1, 5 millió lehet.
1, 10 Ha azt hiszed h németeknél mindenki boldog és elégedett akkor tévedsz. Tudnak õk is rinyálni mindenen és nem ok nélkül. Van ott is munkanélküliség és bankkalandba bukott család nem kevés. A keletnémeteket még most sem sikerült felzárkóztatniuk és a 3 millió törökkel is van baj nem kevés , a kínai dömpingszar jelen van ott is és a német gazdaság ami a Hamza szövetség óta világelsõ bizony meginog mostanában de még így is õk cipelik szerintük a hátukon Európát.Maga az euró bevezetése akkora inflációt hozott nekik h attól koldultak. Annak ellenére, hogy van egy nagyon széles stabil egzisztenciával rendelkezõ lakosság mégis a januári árleszállításokkor sokkal nagyobb a kereskedelmi forgalom mint karácsony elõtt.És ha odanéznek minden petáknak és nem szégyellnek odanézni az nemcsak azért van mert smucigok. Itt szoktak nyaralni és ne tudd meg mit összepanaszkodnak nekünk.
ejha, nagy felelõsség a miniszterelnökség, tudod ha keveset lopsz börtön, ha sokat király lesz belõled, na ez náluk vhogy így megy
Szerintem nem fizujukkal van ott a gond, mert eus szempontból átlag alatti. Hanem az egyéb ingyenes juttatásokkal és térítésekkel amiket jobbára bemondásra kapnak.Ha van arca hozzá , hogy bekérje számla felmutatása nélkül, igen nagy összegeket kaphat útiköltségre, teló számlákra, lakhatásra stb.a tisztelt képviselõ vagy miniszter. A fizetés emeléseket a parlamentben szokták megszavazni maguknak .Talán ez az egyetlen dolog amiben megegyeznek. Lehet , h tévedek de asszem kb 12-ezer-milliárd ft-ot szoktunk összedobni évente (adók , járulékok , stb) és ebbõl fizetik az eddigi államadósság kamatait , az ország mûködését, a 800ezer állami alkalmazottat stb.És ha nem elég a pénz ?Hát...hiány van.De nem gond, mert vesznek még fel kölcsönöket de ha nem akarják , h az EU nagyon morcos legyen nem szabad 3, 8%nál többnek lennie a hiánynak. Majd az unokáink nagyon fognak örülni a sok adósságnak amit örökölnek , amiket minden következmény nélkül vettek fel annak idején az okos politikusok.

Egészségügyi kiskönyvet ki adja a dolgozónak ha belép valahová? Munkáltató, üzem orvos, vagy hol lehet ezt beszerezni?

Legjobb válasz: Nyomtatvány boltban lehet megvenni : 100-150 Ft kb, ezt tölti ki az üzemorvos.

Nyomtatvány boltban lehet megvenni : 100-150 Ft kb, ezt tölti ki az üzemorvos.
Tompa Ádám
A kérdező hozzászólása: Nem Timon Barna?
Wikipédia szerint nem. Csak nem hazudik:D
A kérdező hozzászólása: És akkór Amerika miért egy bizonyos bankal tárgyal az állam adosságról? Nem az INF-el
Én úgy tudom a belföldiek nem vehetnek euró alapú magyar államkötvényt, csak forint alapút. Ez ugye érthetõ, a magyarok Forintban tartsák a pénzüket. Viszont biztosan voltak Magyarországon is trükkös spekulánsok, akik hasznot húztak a forint gyengülésébõl, de az átlagember csak vesztett rajta.
A kérdező hozzászólása: A magyar állam tavaly amikor a magánnyugdíjból törlesztett, és csökkent az állam adóság, az illetékesek 8-hónapig 300ft fellett tartották az eurót így nem 7%volt a kamat hanem 42%.
Pl a nyugdij bizotsitok altal kezelet alapoknak egy meghatarozott resze alamapapirokat tarltamaz. De ha akarod az Magyar allam konkretan neked is tartozhat, http://www.allampapir.hu/ oldalon tajekozodhatsz. Es ha szetnezel lathatod, hogy egy ilyen kis orszag mint mi, mekkora ertekben bocsat ki kotvenyeket. Hatalmas osszegekk kellenenek ahoz, hogy egy szuk csoport felvasarolja az osszeset.
Az IMF pénzét nemzetközio szinten adják össze az államok. Németektõl az oroszokon át az amcsikig, kínaiakig stb. Az EU pénzét nagyrészt a németek, de a többi tagország is adják össze. Szóval gratula hogy kijelentesz dolgokat de attól még nem lesz igaz...
Csak ugye a nagy különbség, hogy az állam biztosan megadja a pénzt, a szomszéd viszont nem biztos.
Az állam 7-8 százalékos kamatra vesz fel hitelt. És igen, ha veszel a bankban kamatozó kincstárjegyet, melyre az állam fizet 7, 5 százalék kamatot egy év után, azzal te jól jársz, az államnak viszont nehéz kitermelni a kamatfelárat. A 32 %-os hitel, az a személyi kölcsön, melyet például a szomszédod vesz fel a bankban, hogy vegyen egy új TV készüléket. Ha ez szerinted sok, adhatsz neki te is kölcsön mondjuk 10%-os kamatra, vagy ha nagyon rendes vagy akár a kamatot is elengedheted.
A kérdező hozzászólása: Ezekszerint ha beteszem a bankba 8%-os kamatra a pénzem amit a bank kiad 32%-os hitelre, akár a magyar államnak, aki csak megszorítások árán tudja törleszteni a hitelt, akkór én saját magamat szorongatom a betétemmel?
A zsidók
egymásnak. az államadósságok nem úgy néznek ki (jó, olyan is van, de nem jellemzõ), hogy állambácsi bemegy valami bankba és pénzt kér kölcsönbe. állambácsi ehelyett ír egy halom papírfecnit, azzal a szöveggel, hogy tartozom neked, ekkor és ekkor ennyi és ennyi pénzt fogok neked fizetni. aztán ezeket a fecniket berakja a kosárkájába és kimegy a világpiacra, majd "Állampapírt vegyenek!" felkiáltással elkezdi árulni. ezeket a papírokat (jó esetben) sok mindenki megveszi, pl. magánszemélyek, bankok, biztosító társaságok, államok. az, hogy mennyiért kelnek el ezek a papírok adja tulajdonképen az illetõ ország valutájának az árfolyamát. ráadásul az, aki megvette nem biztos, hogy meg is tartja. lehet szinte azonnal el is adja másnak. vagy késõbb adja el. (ezért komplett hülyeség az államadósság elengedésérõl filozofálni.)
A kérdező hozzászólása: Igen a bankok meg Zrt.-k ami azt jelenti, hogy 10-20-fõs csoportok alkotják akik már azt sem tudják mennyi pénzük van.Mielött az írnád, hogy sokkal több a betétes ezt alá írom csak a rész arány nem mindegy, de azért köszönöm a választ.
Annak tartoznak, akinek megtakarítása van. Ez lehet állam, vállalat vagy magánszemély is. Mivel a megtakarítások nagy részét a bankok kezelik, így fõleg ezeknek tartoznak.
A kérdező hozzászólása: Azok a bankok és részvényesei, akik a hitelt az uniós országoknak adják, mindig euroban adják.Ezért szivatnak minket is úgy ahogy szeretnék.

A szabimat részarányosan vehetem ki addig a napig, amíg meg nem kezdem a táppénzt szülés előtt?

Legjobb válasz: Nem, attól hogy táppénzen leszel, ugyanannyi nap szabid van. Mindet ki tudod venni elõtte.

Nem, attól hogy táppénzen leszel, ugyanannyi nap szabid van. Mindet ki tudod venni elõtte.
Nem tudja kivenni mindet, elso. A torvény szerint a szabadsága nagyobb részével a munkaltato rendelkezik, o pedig csak a részarányosan kiadásra kötelezhetõ. Tehat januárban nem mehet el 21 nap szabira, hiába járna neki annyi egész évre. Persze lehet a munkaltato jo fej, de nem koteles.
Munkaügyessel érdemes lenne beszélni. Én október elejétõl voltam táppénzen (december közepén szültem). Én is részarányosan gondoltam kivenni, de a humánosok szóltak (mert átmentem beszélni velük több ügyben is), hogy nyugodtan az egész évit vegyem ki. Kérdezz utána a munkahelyeden!
Nálunk így van, hogy kivehetem azt a szabit, ami arra az évre jár, amikor megszülök. De úgy tudom, ez tényleg így van, bár biztos munkáltató függõ is. Nálunk mindenki így csinálta, és csak utána ment szülési szabadságra vagy táppénzre, nem tudom melyik van közvetlen szülés elõtt.
Azaz egyben 23 napot leszek szabin szülés elõtt.
Az új munka törvénykönyve úgy rendelkezik, hogy szabadság csak a ledolgozott idõre jár, tehát a táppénz idejére nem jár szabadság, csak ezt sokan nem tudják. Én május 23 óta vagyok táppénzen, és az idei szabadságomat csak idõarányosan addig a napig vehettem ki, tehát az éves szabimnak nem egész a felét.
Az izgi, mert én kivehettem az egészet... Akkor kifizettetik, vagy mi lesz? O.o
Nem.
Kategória toplistában a pontokat viszont megtudod nézni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!