Találatok a következő kifejezésre: Ki a szülész az (8 db)

Zalaegerszegen szült anyukák! Ki segített a szülésnél többet, a szülésznõ vagy az orvos? Fogadott vagy ügyeletes volt? És ki volt a szülésznõ, orvos? Elégedettek voltatok velük? Van lehetõség gátvédelemre, állva szülni stb?

Legjobb válasz: Szia! Fogadott orvosom volt és szülésznõt is fogadtam, Az orvos óránként megvizsgál és kész, a szülésznõ van ott veled, és õ veszi ki a babát. Általában az orvosok vágnak, egy orvos van, aki pártolja a gátvédelmet. Ha fogadsz szülésznõt, akkor vele meg tudod beszélni a gátvédelmet. Állva szülésre nincs lehetõség, amikor eltûnik a méhszáj, akkor fel kell feküdni és a lábadat kengyelbe rakják. Én januárban szültem, gátvédelemmel.

Szia! Fogadott orvosom volt és szülésznõt is fogadtam, Az orvos óránként megvizsgál és kész, a szülésznõ van ott veled, és õ veszi ki a babát. Általában az orvosok vágnak, egy orvos van, aki pártolja a gátvédelmet. Ha fogadsz szülésznõt, akkor vele meg tudod beszélni a gátvédelmet. Állva szülésre nincs lehetõség, amikor eltûnik a méhszáj, akkor fel kell feküdni és a lábadat kengyelbe rakják. Én januárban szültem, gátvédelemmel.
Nekem a legtöbbet a szülésznõ segítette, nagyon jó kapcsolatom volt vele már szülés elõtt is. Fogadott orvosom és szülésznõm is volt. Indított szülésem volt, az orvos burkot repesztett aztán jött bizonyos idõközönként nézni hogy állunk majd a kitolástól végig bennt volt, volt gátmetszésem is, meg varrt. A szülésznõ szinte végig ott volt, bíztatott fogta a kezem ha kellett maszírozta a hátam. Vajúdásnál végig rajtam volt az nst szóval vagy feküdtem vagy labdára lehetett még kiülni. Én nagyon elégedett voltam az orvosommal és a szülésznõvel is, az osztályon is többször megnéztek hogy vagyunk a picivel. Azt mondják az orvosok nem nagyon foglalkoznak itt a gátvédelemmel, nem tudom igazából az volt a legkisebb bajom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Neveket tudnátok írni, akár privátban is?
4 gyermekemet szültem meg a Zalaegerszegi kórházban, hármat ugyan annál a fogadott orvosomnál, a 4.-et másik fogadott orvosnál, 3 spontán szülésem volt, a negyediket indították 13 óra vajúdás után lett sürgõsségi császár, a másik háromnál vágtak, fel sem merült a gátvédelem, sõt a negyediknél is akart vágni az orvos, ha sima szülés lett volna, elõre mondta. Elõkészítenek, borotva, beöntés, zuhanyzás Fel kell feküdni a szülõ ágyra Oxtitocin minden mennyiségben, megrepesztik a burkot, ha elõtte nem reped meg, végig az ágyon kell feküdne, fel nem kellhetsz, csak egyik oldalról a másikra engednek fordulni. A szülésznõ az aki ott van és õ segít többet, a dokik csak óránként bemennek és megnézik hogy áll a méhszáj!
Elsõ vagyok Ha van fogadott szülésznõ akkor nem kell az ágyon feküdni. Felkelhetsz és labdán is lehet vajudni. Nagyon jó, gyorsabban tágulsz, mert a baba feje is nyomja a méhszàjat
Második vagyok én is felkeltem, kiültem a labdára.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Elsõt 2010-ben szültem ügyeletben. Beöntés, borotválás, aztán bekötötték az oxit, burokrepesztés, végig feküdni kellett, elég szar volt. Gátvédelem abszolút a szülésznõn múlt, a doki már vágott volna. Másodikat 2012-ben szülten, akkor megfogadtam a szülésznõt akivel az elsõt szültem. Teljesen más volt az egész, végig velem volt (csak miattam jött be, szóval rá is ért szerencsére), beszélgettünk, egyeztettük, mit szeretnék és abból mit enged a kórház "szokása". Még a borotválást is megúsztam, mert megígértem, hogy nem kell majd vágni. :) Labdán is ülhettem a folyamatos CTG ellenére, de az a burokrepesztés után már nem esett jól, úgyhogy végig álltam a vajúdás alatt, csak akkor feküdtem le ha vizsgáltak. Oxi sajnos itt is volt. Gátvédelem tökéletes lett, a doki szó szerint két dolgot csinált össz-vissz: burkot repesztett, aztán miután megszületett a lányom, odanyújtotta a szülésznõnek a tálat, amibe a méhlepényt tették. :) A szülésznõt most a harmadik várandósságom elején is megkértem, hogy "szüljünk együtt", nyár végére várjuk a babát. Szülni sajna nem engednek máshogy, csak leszíjazott lábakkal, háton fekve. Ha akarod, szívesen megírom a szülésznõ nevét, tiszta szívbõl ajánlom. És azt is gondolom, ki az a nem kedves szülésznõ, akit valamelyik válaszoló említett. A dokikat is megírom ha gondolod, mivel a kórházba jártam/járok be sztk-s rendelésre, így már minden dokival találkoztam, kb minden hónapban más vizsgál meg...
" És azt is gondolom, ki az a nem kedves szülésznõ, akit valamelyik válaszoló említett" Senki nem említett " nem kedves szülésznõt"

Ki adja ki a terheskiskönyvet? Doki vagy a védőnő? És mikor? Mi a véleményetek Dr Sápi Tamásról mint szülész-nőgyógyász? Mitől függ az, hogy valakit a magánrendelésen fogad valakit pedeg a klinikán?

Legjobb válasz: A kiskönyvet az a védõnõ állítja ki,akihez körzetileg tartozol,de persze be kell mutatni hozzá az orvosi leletet,amit az orvostól kapsz a vizsgálaton.Én 8 hetesen állíttattam ki,és a 12. heti eredményeket már abba írattam.A másik kérdéseidre nem tudom a választ.

A kiskönyvet az a védõnõ állítja ki, akihez körzetileg tartozol, de persze be kell mutatni hozzá az orvosi leletet, amit az orvostól kapsz a vizsgálaton.Én 8 hetesen állíttattam ki, és a 12. heti eredményeket már abba írattam.A másik kérdéseidre nem tudom a választ.
én mindkét babámmal 6-7hetesen állíttattam ki a területi védõnõvel a kis könyvet, miután vittem a dokitól a leletet, hogy babás vagyok. a dokiról nem tudok nyilatkozni
Rendes doki, én neki köszönhetem a terhességemet, a meddõségi klinikán kezelt. terhesgondozást viszont csak a magánrendelõben vállal, mondta is hogy keressek egy orvost amikor 7 hetes voltam, mert hozzá már nem kell menni, vagy ha gondolom akkor a magánrendelõbe. Nekünk most arra nem telik, így már nem hozzá járok. pénzt szereti, de jó doki, és rendes.

Ki az a szülész - nőgyógyász, akit nem ajánlanátok Dunaújban?

Azon a héten, amikor én mennék nincs Barna doki és nem tudom kihez menjek, még sosem voltam. Most fogok a városba költözni 26-án, és azon a héten kéne doki, már 9 hetes leszek. Úgy gondoltam bemegyek az osztályra a kórházba. Kell beutaló? Fogadnak majd?

Legjobb válasz: Miért kell menned?

Miért kell menned?
A kérdező hozzászólása: Mert nászútra megyünk és elõtte szeretném tudni, hogy minden rendben van-e?!
Inkább az SZTK-ba kéne menned, ha csak egy sima vizsgálatot akarsz.A kórházban nemigen foglalkoznak azzal aki "beesik" az utcáról egy vizsgálatra, mert az osztályos betegekkel törõdnek.Oda akkor menj-szerintem persze-, ha konkrétan vár valamelyik orvos.
A kérdező hozzászólása: Hol az SZTK és kik rendelnek ott?
A kórház melletti nagy, fehér épület.Be kell jelentkezni a földszinten, ott valószínûleg meg tudják mondani mikor ki rendel.
A kérdező hozzászólása: Köszi! És kihez szabad, kihez nem?
Nekem nem volt fogadott orvosom, és ahogy tudom, aki nagyon rossz hírû volt, már elment.Nekem nem volt problémám egyik orvossal sem, egyéb probléma miatt is feküdtem bent az osztályon nemrég.Ha esetleg jobban szereted, van egy nõi orvos is.Valamilyen Marietta.
A kérdező hozzászólása: még sosem voltam nõgyógyásznál, nem tudom ki jobb.


Ki a jó szülész az Istvánban?

Legjobb válasz: szinte minenki, remek kórház remek orvosokkal!

szinte minenki, remek kórház remek orvosokkal!

Az egri kórházban milyen a szülészet? Ki a legnormálisabb orvos? Milyen ott az ellátás?

Legjobb válasz: Szia!Bocsi,én még nem tudok erre válaszolni,de engem is érdekel,én májusban fogok Egerben szülni:))

Szia!Bocsi, én még nem tudok erre válaszolni, de engem is érdekel, én májusban fogok Egerben szülni:) )
Él még a kérdésed? Én ebben a hónapban fogok ott szülni, 2007-ben szültem itt az elsõ babámat. Akkor elég pocsék volt a helyzet, de azóta valamit változott állítólag. Orvosom Varga dr, meg vagyok vele elégedve. Mire lennél kiváncsi? Ha még aktuális...

Kik azok a szülészek a pécsi Baranya megyei Kórházban vagy a Klinikán akik nem magánrendelnek és normális megbizható orvosok?

37 éves 10 hetes terhes anyuka vagyok, és nem kaptam el?bb id?t március 24-nél, pedig valamilyen genetikai tanácsadásra kellene mennem miel?bb.Jelenleg nem ismerem az ott dolgozó orvosokat, talán van valakinek valamilyen tapasztalata ezügyben?

Legjobb válasz: Szia. Én az Édesanyák útján szültem. Ne haragudj, hogy nem a kérdésre válaszolok, de nekem fogadott orvosom volt. Dr Halvax László. A magánrendelése 4 ezer ft, soron kívül fogadott többször is a kórházban, õ nem uh-ozik, de ott volt mindig, mikor uh-ot csináltak. Nagyon megbízható orvos, aki nélkül nem lenne itt a törpém. Csak ajánlani tudom.

Szia. Én az Édesanyák útján szültem. Ne haragudj, hogy nem a kérdésre válaszolok, de nekem fogadott orvosom volt. Dr Halvax László. A magánrendelése 4 ezer ft, soron kívül fogadott többször is a kórházban, õ nem uh-ozik, de ott volt mindig, mikor uh-ot csináltak. Nagyon megbízható orvos, aki nélkül nem lenne itt a törpém. Csak ajánlani tudom.
Ajánlani tudom Banó Lászlót, a Veress Endrében rendel, és ott van magánrendelése is, a megyeihez tartozik. Évekig jártam hozzá (elköltöztem a városból) (vagyis mikor ott laktam a Veressben rendelt, de lehet azóta átszerveztek valamit már...) Megoszlik a vélemény Hartmann Tamásról, de a többség szereti, csak kicsit néha hangulatember. De ha itt rákeresel, több hasonló kérdés volt már, ajánlottak másokat is. Én ezt a kettõt ismerem, ajánlani merem mindkettõt.

A Szent Imre kórházban lehet csak szülésznõt fogadni? Nem fog pikkelni rám és kevésbé jól ellátni, így az ügyeletes orvos? Ha lehet csak szülésznõt, kit ajánlotok?

Legjobb válasz: Nem fog pikkelni. A legtöbben amúgy is csak szülésznõt fogadnak. Egyébként én Nyulas Jolánt tudnám ajánlani. Nem szültem még nála, de dolgoztam egy darabig a csecsemõ részlegen és nagyon jó szakembernek tartom. Végignézve ott pár szülést, szerintem a Szent Imrében õ a legjobb.

Nem fog pikkelni. A legtöbben amúgy is csak szülésznõt fogadnak. Egyébként én Nyulas Jolánt tudnám ajánlani. Nem szültem még nála, de dolgoztam egy darabig a csecsemõ részlegen és nagyon jó szakembernek tartom. Végignézve ott pár szülést, szerintem a Szent Imrében õ a legjobb.
Ma beszéltem Kondor Kata szülésznõvel (aki sajnos idén már nem vállal szülést, legalábbis októberre semmiképpen, nekem akkora kéne valaki), és õ azt mondta, hogy már csak orvos mellett lehet szülésznõt fogadni. Szóval, sajnos, csak úgy fogadhatsz szülésznõt, ha van orvosod is.
Azt elfelejtettem, hogy most ugyan nem tudom hogy van, de két évvel ezelõtt nem lehetett csak akkor fogadni szülésznõt, ha volt fogadott orvosod. De szerintem ha ügyeletesnél szülsz sem fogsz rosszul járni, jó orvosok és jó szülésznõk vannak ott.
Én két évvel ezelõtt szültem ott és a Nyulas Jolán volt a fõbába, de végülis mindegy, lényeg, hogy szerintem nagyon jó, bár ez is mint minden szubjektív. Ha van lehetõséget elötte menj be szétnézni a szülõszobán, akkor ott találkozol velük és ha valamelyik szimpatikus fogadd fel. Fizetni meg mindenképpen csak utána!
Nem Nyulasi a vezetõ, de tény, hogy õ dolgozik a legtöbbet.
Én a Nyulas Jolánnál szültem kétszer is, bár nem volt fogadott szülésznõm. De mivel az orvosom, a prof. vele szeretett szülni így amikor bementem szülni és látták, hogy a prof páciense vagyok, egybõl õt küldték. Nagyon-nagyon aranyos, nyugodt, tényleg profi. csodálatos élmény volt vele szülnöm, annak ellenére, hogy nem fogadtam fel, én adtam neki utána pénzt is meg egy szép bonbont is. Ugyan azt nem látta, hogy pénz is van a bonbon mellett, de ennek ellenére nagyon hálás volt, hogy rá is gondoltam. Ha szeretnél szülésznõt fogadni, minél elõgg tedd meg, mert a népszerû szülésznõk nagyon elfoglaltak. Ja és a Nyulas Joli a vezetõ bába ott.
Általában utána szokták odaadni, mikor már mennek haza, hiszen az anyukát, míg bent vannak a kórházban, ugyanúgy a szülésznõ látja el. Hazainduláskor ha akkor bent van a szülésznõ (ami mondjuk illene ha már felfogadtad), akkor odaadod, de ha véletlen nincs ott, akkor megkérdezed, hogy mikor lesz bent utoljára, míg bent feküdtök.
én Kondor Katát ajánlom, szültem nála, és nagyon jó szakemernek tartom!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Örülök, hogy lehet csak szülésznõt. Az elsõ szülésemnél a Jahn Ferencben, is lényegében a szülésznõ segítette, meg egy tanonc rondított bele. Anno oda tartoztam. Mostmár az Imrébe tartozok, és nem tudom, hogy ott hogyan mennek a dolgok. Mikor célszerû fel/megkérnem? Szülés után vagy elött szokták kifizetni a 30-50e ft-ot? Most 24 hetesek vagyunk.
Ez attól is függ, hogy ügyeletes-e aznap a szülésznõ vagy az éjszaka közepén kell-e behívni. Általában egy orvos díjának a harmadát kapják, tehát kb 30-50 ezer ft-ot.
és mennyibe kerül kb.? én is ott fogok szülni, orvosom van, de gondolkozok a szülésznõn is.
A kérdező hozzászólása: Sajnálattal olvasom, hogy csak szülésznõt nem tudok fogadni.... Orvost fogadni nem szeretnék, nem is tudnék, szóval marad majd az ügyeletes szülésznõ és orvos. Remélem ezútal minden szépen alakul szüléskor. Köszönöm ismét a válaszokat!

Esztergomban, illetve Győrben szűlt kismamák és anyukák segítségét várom. Ajánlanátok nekem szülész-nőgyógyászt? Ti kihez jártatok? Meg voltatok elégedve az orvossal, illetve a kórházzal?

Esztergomi és győri szülészetről mondanátok véleményeket? Illetve ajánlanátok dokit, aki megbízható, rendes, alapos orvos. Nem ismerek a környéken egyenlőre senkit és a terhességem közepétől Tatán fogunk élni, költözés alatt állunk, és onnan már nem fogok tudni eljárni a dokimhoz, mert 140 km-re lesz tőlünk. Ha valaki tud ajánlani még másik szülészetet, ami még a környéken van, azt megköszönném. Előre is köszönöm mindenkinek a segítségét!!!

Legjobb válasz: Szia! Igaz nem szültem még máshol, de a gyõri kórházat szívesen ajánlom. Kicsit zsufi, meg futószalag-szerû, de bármi van, itt van PIC is, és rengeteg orvos. A csecsemõsökkel, szülésznõkkel sincs gond, bár mindenhol fellelhetõ 1-2 kevésbé kedves. Ha gondolod, priviben megírom az orvosom nevét is.

Szia! Igaz nem szültem még máshol, de a gyõri kórházat szívesen ajánlom. Kicsit zsufi, meg futószalag-szerû, de bármi van, itt van PIC is, és rengeteg orvos. A csecsemõsökkel, szülésznõkkel sincs gond, bár mindenhol fellelhetõ 1-2 kevésbé kedves. Ha gondolod, priviben megírom az orvosom nevét is.
Gyõri vagyok!2 gyermekem van, mindkettõt dr.Fekete Zoltánnál szültem.Nagyon kedves doki, végig ott volt mellettem a szülésnél!Nekem a szülészettel sem volt semmi gondom.Ha normális, vagy normálisak veled is.Az osztály nem egy 4csillagos szálloda, de azt a pár napot szerintem ki lehet bírni!Jó babavárást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!